- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.824
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizim yaslarimizda 6 hastalik.icin asilama yapiliyordu. Difteri, verem, cocuk felci ,kizamik, bogmaca, tetanoz.Siz bir tek kizamigi gecirmissinizdir sanirim. Su anda 11 hastaliga karsi asi yapiliyor. Su cicegi,kabakulak 2000li yillarda asi takvimine alindi. Ayrica zature,menenjit asisi da eklendi. Hepatit b asisi eklendi. Yani kucuklugumuzden farkli simdiki asilar. Saklama kosullari iyilestirildi cok siki takip ediliyor soguk zincir.ya o değilde benim aklıma şey takılıyor. mesela ben aşılarımı olmuşum ama bütün çocuk hastalıklarını geçirdim boğmaca hariç.. ama benim çocuklar hiçbir hastalığı geçirmediler daha..
O hastalığı benimkiler de aynı anda geçirdi. Bulaşıcıydı sanırım. Çok fenaydıCehalet ne kötü bisey ya çocuğunu tehlikeye atacak kadar kötü aşı yaptırmak istemeyen annelere söylüyorum cahilsiniz ve hatta mağara insanîsiniz ve bilhassa nankörsünuz. İnsanlar biz korunalim biye bilme emek vermisler bu kadar nankörlük olurmu ya... cok sinirlendim!!! Soruna gelecek olursak aşı bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor bu yüzden aşısı olmayan çocukla yan yana geldiginde sorun olmuyor ama tabi bu bahsettigim aşı takviminde olan aşılar icin geçerli. Benim oglan da el ayak agiz hastaligi kaptı perişan olduk bu hastaligin asısi yok ne yazik ki.
Hic tedirgin olma canim çocuğun cocuk felci/poli gecirmesindense aşı yaptirmayo tercih edin derim benO hastalığı benimkiler de aynı anda geçirdi. Bulaşıcıydı sanırım. Çok fenaydı
Hepsini yaptırdık ama insan bu söylenenler yüzünden tedirgin oluyor yine de.
Fitne sokuyorlar resmen. Kafamızı bulandırmak için yaahu
Benim yeğenim de reaksiyon görüldü ankarada cok iyi bir doktora gittiler ve reaksiyon gösterdiği seyi bulup onun ayrıştırıldigi aşı getirtip aşıladılar çocuğu.bi cok aşısıda Ankara da ayni doktorun gözetiminde yapıldı.Çook eski çağlarda olsaydık aşı yaptırmak istemezdim. Ama günümüzde ilaç şirketi önce hastalığı yayıyor sonra tedavisini ve önlemini satıyor parasını devletlerden kazanıyor. Ücretsiz aşılar çok güzel bir imkan, zaten hastalıklar 10 sene öncekilerle bir değil... Göç haritası değişti hastalıklar evrim geçirdi malesef benim için en mantıklısı aşıyı yaptırmak çünkü eğer hastalık kapılırsa tedavisi daha masraflı ve yıpratıcı olabiliyor... Ama bazı aşılara bebek bünyeler de alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Keşke aşıyı yapmadan önce bebeklerin kanlarını alıp test yapsalar bu aşıya alerjik reaksiyon gösterecek mi diye... Aşı olmayan tazminat öder diye duydum ama sadece duydum uygulamada şahit olmadım
Aşisi yokmuyduAşılari devlet karsiliyor bundan ne doktor ne hemsire ne de bir baska calisan para almiyor esim aile hekimi bu bilgiden emin olabilirsiniz.Suriyelilerden bahsetmisken ornegin yillardir cocuk felciyle savasmis ve bu hastaligin gorulmesini sifira indirmis bir ulke olarak suriyelilerin girisinden sonra tekrar ortaya cikti.cocuklarinin bu durumda asisiz olmasini asil goze alabiliyolar anlamiyorum.bir arkadasin dedigi gibi asili cocuk hastaliklari hic gecirmiyor ya da cok hafif atlatiyor fakat diger durumda ölumcul olabiliyor.ustelik asisi yapilan hastaliklar hicte basite alinacak seyler degil..bir tanidigimin cocugu disardan birinin menenjit virusu tasimasi ve bulastirmasi sebebiyle bir kac saat icinde öldü. Allah akil fikir versin sacma propagandalar yuzunden cocuklara olan olacak...
hayir yoktu,o yavrunun durumu cok cok nadir gorunen bir durum oldugu icin genel yapilan asilarda yok zaten ama ozel olarak yapiliyor.nadir gorunmesinin nedenide virusun yurtdisindan tasinmasi ozellikle hacca gidenlerden ki oraya gidenleri devlet asilayarak gonderiyo.ama artik farkli tasiyicilarimiz oldugu icin nerden ne kapar cocuklarimiz hic belli degilAşisi yokmuydu![]()
Konuyu bulursanız okuyun daha neler tuhafınıza gidecek. Benim ağzım açık kaldı.
O konuyu ben de okudum. O aşıdan dolayı değil çernobilden dolayı. Ayrıca her ülkede böyle prosedürler var. Biz de her ülkenin vatandaşından kan almıyoruz. Anormal bir şey değil yani. Ayrıca Amerika dediğim sebepten dolayı Rusya ve çevresindeki ülkelerin vatandaşlarından da kan almıyor.Kuzenimin bebeği bi kaç hafta önce üçlü karma aşısından sonra fenalaştı. İki haftadır büyük hastaneye sevk ettiler orda yatıyor. Böyle şeyleri gördükçe ben de çok korkuyorum. İki çocuğuma da yaptırdım bütün aşılarını ama duydukça öğrendikçe ileride bişey çıkar diye çok tedirgin oluyorum.
Bide geçenlerde bişey öğrendim. Amerika ve bazı ülkeler bizim kanımızı almıyor. Bağış yapsan da olmuyor. Sebebi de Hani şu hepimizin olduğu 1.sınıftaki aşı.omzumuzda lekesi olan var ya işte onu oldunuz. Okullarda bilmem şu tarihlerde dağıtılan fındık vs yiyecekleri yediniz gibi şeyler söylenmiş. (Kaynak belirtmeyi çok isterdim İnan'ın ki hatırlayamadım) bi araştıralım yaa ne oluyor. Ben gelecek kaygısı yaşıyorum çok fazla((