Sağlıkla sınanmak ne kadar da zor..

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.059
5.192
723
Merhaba bayanlar ;

Eşimin babası yani kayınpederimin akciğerinde 9 mm çapında kitle var ve kendisi bundan 3 yıl önce kadar İstanbul da Marmara üniversitesi hastanesinde ameliyat olmuş yine aynı sebepten dolayı.. şimdi tekrar etti hastalığı ne yazık ki.. Kendisini çok severim Allah uzun ömür versin inşallah.:dua:

Şimdi bulunduğumuz şehirde ki tıp fakültesi doktoru kendi doktorun ameliyat etmeli biz edemeyiz diyor , ama kesinlikle ameliyat olman gerekiyor diyor.Biz kendi doktorunu aradık sorun yok edecek ancak maddiyat devreye giriyor doktor academic hospital da görev yapmaya başlamış ve sadece muayne ücretini 480 tl istediler. Bu da problem değil ama ameliyat için ciddi meblağlar istenecek gibi duruyor.

Özel sağlık sigortası araştırıyoruz belki bir bilen çıkar umuduyla konu açıyorum ;
Özel sağlık sigortaları geçmişte ki hastalıkları karşılıyor mu ? karşılamadığına dair yazılar okudum çünkü hani 40 bin ya da 50 bin ile bitecek bir ameliyat değil gibi.

Şimdiden teşekkür ederim.

Büyük ihtimal karşılamaz.
Hasta birine bu denli bir sağlık sigortası yapılabileceğini bile sanmıyorum.
Daha önceden yapılsaydı karşılardı.
Şöyle düşünün kaskoda bile yaşın gençse yüksek aylık ödersin hata riskin çok olduğundan.
Ya da bir kere kaza yapsan siciline işler ve daha fazla ödersin. Puanın düşer.
Sağlıkta da aynı sistem olabilir. Sistem siz hiç hasta olmayacakmışsınız ama ihtimali için düzenli para ödeyeceksiniz üzerine dönüyor.
Ama siz bir danışın sigorta şirketlerine.
Danışmak bedava. Yanılıyor da olabilir daha iyi bilen varsa anlatır zaten.

Allah şifa versin konuyla ilgili bilgim yok maalesef. İnşallah bilen arkadaşlar yardımcı olur

Sigorta sirketlerini tek tek arayin herseyi kapsayan ayakta/ yatarak prof farki olmayan o istediginiz hastanede gecerli olan herseyi kapsayan bi sigorta yaptirin.
Hastaneyle gorusup hangi sigortalarin gectigini ogrenebilirsiniz ona gore yol alirsiniz

Büyük ihtimal karşılamaz.
Hasta birine bu denli bir sağlık sigortası yapılabileceğini bile sanmıyorum.
Daha önceden yapılsaydı karşılardı.
Şöyle düşünün kaskoda bile yaşın gençse yüksek aylık ödersin hata riskin çok olduğundan.
Ya da bir kere kaza yapsan siciline işler ve daha fazla ödersin. Puanın düşer.
Sağlıkta da aynı sistem olabilir. Sistem siz hiç hasta olmayacakmışsınız ama ihtimali için düzenli para ödeyeceksiniz üzerine dönüyor.
Ama siz bir danışın sigorta şirketlerine.
Danışmak bedava. Yanılıyor da olabilir daha iyi bilen varsa anlatır zaten.
Evet mantık olarak bende böyle düşündüm sonuçta karşılamış olsa o zaman herkes büyük ameliyat olacağında sigorta yaptırır kurtulur bu dertten. Hayırlısı olsun diyeceğiz.

Sigorta sirketlerini tek tek arayin herseyi kapsayan ayakta/ yatarak prof farki olmayan o istediginiz hastanede gecerli olan herseyi kapsayan bi sigorta yaptirin.
Hastaneyle gorusup hangi sigortalarin gectigini ogrenebilirsiniz ona gore yol alirsiniz
Hastanede çok fazla sigorta kurumunun anlaşması var hemen hemen hepsiyle onlara baktım ama sigorta şirketleriyle detaylı konuşmak gerekiyor dediğiniz gibi.

Sigorta şirketleri karşılamaz maalesef. Doktorların şu bıçak/ neşter parası adı altında gidecek başka yeri olmayan hastalardan aldıkları paralara çok üzülüyorum... başka doktorlar ile de görüşün. Bir de Acıbadem Hastanesi kanser hastalarından ücret almıyor diye bir şey duymuştum. Ama sadece kemoterapi için mi bu bilmiyorum. Bir araştırın isterseniz. Allah acil şifalar versin

Hastanede çok fazla sigorta kurumunun anlaşması var hemen hemen hepsiyle onlara baktım ama sigorta şirketleriyle detaylı konuşmak gerekiyor dediğiniz gibi.

Acikcasi normalde ilk sigortalanan yil bircok sey devredisi kalir ve belirli hastaliklar/tedavileri bekleme suresine tabiidir bekleme suresi 1 yildir. 2, policede devreye girerler bazen busureyi sirketler uzatabilirde.
Ama ucret diyelim 2bin tutuyo size ek teminatla belki 5 bin verin yaparis diyebilirler.

Dogumda ilk yil sigortadisi kaliyo ama ekteminatla yani daha yuksek ucret odenirse dahil ediyolar oyuzden diyorum

sigortamneti arayip sorun bi yol gosterebilirler belki

Sigorta şirketleri karşılamaz maalesef. Doktorların şu bıçak/ neşter parası adı altında gidecek başka yeri olmayan hastalardan aldıkları paralara çok üzülüyorum... başka doktorlar ile de görüşün. Bir de Acıbadem Hastanesi kanser hastalarından ücret almıyor diye bir şey duymuştum. Ama sadece kemoterapi için mi bu bilmiyorum. Bir araştırın isterseniz. Allah acil şifalar versin
Çok teşekkür ederim. İlk ameliyatını yapan doktorla görüşmüştük biz fiyatı çok yüksek tutarsa mecburen başka alternatif düşünmek zorunda kalacağız bu da aklımızda olsun en azından

Acikcasi normalde ilk sigortalanan yil bircok sey devredisi kalir ve belirli hastaliklar/tedavileri bekleme suresine tabiidir bekleme suresi 1 yildir. 2, policede devreye girerler bazen busureyi sirketler uzatabilirde.
Ama ucret diyelim 2bin tutuyo size ek teminatla belki 5 bin verin yaparis diyebilirler.

Dogumda ilk yil sigortadisi kaliyo ama ekteminatla yani daha yuksek ucret odenirse dahil ediyolar oyuzden diyorum

sigortamneti arayip sorun bi yol gosterebilirler belki
Anladım belki de dediğiniz gibi olabilir yani bizde hani 15 bin ya da 20 bin tl senelik ne ise verelim ama yararlanalım demiştik bunu teklif edebiliriz o halde belki de yaparlar kim bilir

Geçmiş olsun.
Önceden var olan hastalıklarla ilgili hiçbişeyi karşılamaz.Sigortayı yaptırırken siz beyan etmeseniz de geçmiş hastane kayıtlarından ulaşabiliyolar.

Sağlık sigortası geçmişte varolan hastalıkları karşılamıyor maalesef. Bir arkadaş acıbadem hastanesi demiş fakat orası sadece kemoterapide fark almıyor. Babam da benzer bir hastalığa sahip. Ameliyatına 60 bin tl ödedik.. geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

Sağlık sigortası geçmişte varolan hastalıkları karşılamıyor maalesef. Bir arkadaş acıbadem hastanesi demiş fakat orası sadece kemoterapide fark almıyor. Babam da benzer bir hastalığa sahip. Ameliyatına 60 bin tl ödedik.. geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.
Ben de emin değildim. Kemoterapiyi duymuştum ama tedavi kısmından emin olamadım. Babanıza acil şifalar

Geçmiş olsun.
Önceden var olan hastalıklarla ilgili hiçbişeyi karşılamaz.Sigortayı yaptırırken siz beyan etmeseniz de geçmiş hastane kayıtlarından ulaşabiliyolar.
Teşekkür ederim evet sigorta şirketiyle görüştük bazı firmalar anlaşmalı olduğu hastanelerde check-up yaptırıp ondan sonra sigorta yapıyor hatta yani öncesinde akciğer ameliyatı oldu diyelim 5 yıl önce onunla ilgili hiç birşeyden yararlanamıyor

Back
X