şu organik takıntılı anneyle bir araya gelmeyi çok isterdim, söyleyecek o kadar çok şeyim var ki.
Böyle saçma titizlik uyguluyorsan bu işin sürdürülebilirliğini de düşüneceksin. Şimdi koruduğunu sandığın çocuğunun, ölene kadar ondan sakındığın şeyleri yememesini de sağlayabilecek misin? Ve konu sahibi, sizler nasıl arkadaşlarsınız ki, biriniz de çıkıp olayı güzelce izah edip çocuğa yapılan zulmü engellemeye çalışmadı? Hadi o anne inandığını yapıyor, iyi anne olmaya çalışıyor, siz ona izah edemediniz mi? Terbiyeli çorbadaki yoğurt miktarı tüm çorbanın en fazla %10'u ve kaldı ki hazır yoğurdun içinde en fazla nen tutucu, maltodekstrin, belki jelatin, belki bazı enzimler olabilir. Bu maddelerin hepsi dışarıda yediğiniz hamburger dahil et ürünlerinde de var (istisnalar hariç). Konservelerde koruyucu madde vardır ancak bu maddeler ekmek dahil her gün yediğimiz pek çok gıdada da var. Organik tavuk meselesi de tartışmalı, organik diye pazarlanan tavukların yedikleri yem organik mi (daha geçen gün kasap söyledi, organik tavuk diye birşey yok, yemler hormonlu, sadece yakın tanıdığınız köyde vs yaşayan kişiler varsa, onların tavukları doğaldır ama köylüler de yavaş yavaş hazır yem kullanmaya başladı, bulmak çok çok zor dedi) Yani bu anne çocuğuna asla dışarıda birşey yedirmeyecek mi? Çocuk okula başladığında arkadaşları yerken bakacak mı? Manavdan aldığı sebzelerde hormonlar, tropik meyvelerde koruyucu, çerezlerde nem tutucu ve koruyucu yok mu?
Özetle, kendisi üretmiyorsa böyle bir titizlik saçma. Yapacağı şey kötünün iyisini bulmak. Yine organik etiketli ürünler alsın ama onların da tamamen organik olmayabileceğini bilsin.
Ben de ev yoğurdu, ev ürünleri ile oğlumu büyütüyorum ama arada gözü dışarıda kalmasın diye çikolata da yiyor. Kuzenleri yerken bakacak mıydı? Bir araya geldiklerinde ona da verdim. Günlük organik süt alıyoruz. Baldo pirinç kısmında sesli gülebilirdiniz mesela. açıktan satılan pirinçlere neden bu kadar güveniyormuş acaba? O beğenmediği paketli pirinçlerin ne kadar çok kontrolden geçtiğini biriniz syleyemez miydi, asıl açık pirinç yedirmem şahsen. Hiçbir kontrolden geçmeden satılıyor, içine kürek falan atıyorlar, yıkanıyor pişiyor tamam temizleniyor da, ne alaka yani? Marketlerdeki pirinçlerin son kullanma tarihi var, açık pirinçlerde pirinç eski mi yeni mi belli değil. Bunlar aklıma ilk gelenler.