Sağlıklı Kilo Verme

me93like

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
1
0
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım . Bende diyet yapmaya başladım daha bir hafta oldu ve 2 kilo gitti bile. Şimdi ilk önce şunu söylip boyum 1.72 kilom 73 benim özellikle basen bölgemde yağlanma çok var. Armut tiplerdenim :) Şimdi başlıyoruz. Arkadaşlar kilo vermek için kesinlikle uyku düzeniniz çok ama çok önemli. Saat 22:00-01:00 Arası kesinlikle uyumamız lazım hatta gece bire bile kalmamız lazım. Vücudumuzun alması gereken karbonhidrat, protein, yağ (evet yağdan bahsediyorum:) ve su. Protein bizim için çok önemlidir. Olmazsa olmazdır. Yumurta, tavuk, kırmızı et, balık vs.. Karbonhidrat da ise nohut, barbunya, kurufasulye, meyvelerde karbonhidrattır. Sebzelerde lifli karbonhidrattır. Karnıbahar, ıspanak, lahana vs. Şimdi arkadaşlar akşam yemeğini en geç 8 de yemeniz gerekmektedir. Çünkü vücut o saatlerden sonra hazmı zorluyor. En önemlisi ise akşam saat 5 ten sonra meyve dahil karbonhidratı yemeyi kesin. Çünkü biz karbonhidratları bize enerji versin diye yeriz. Gelelim yağ kısmına. Evet vücudumuz iyi yağlar alsınki kötü yağları parçalasın. Mesela kuruyemiş (fındık, badem, ceviz), avakado, hakiki zeytinyağı, keten tohumu. Keten tohumunu aktarlarda bulabilirsiniz susam gibidir fakat onu çektirin öyle yenmez. Çektirdiğiniz zaman salataların içine katıp yiyebilirsiniz. Ve olmazsa olmazımız su. 90 kilo ve üzeri insanlar için su içmenin ortalaması 3-3.5 litredir. 90 kilo altı için 2-2.5 litredir. Evet bu saydıklarımız her gün kesinlikle bir öğünde yemek zorundayız. Özellikle protein. Bne öyle sabah şunu yicem akşam bunu yicem yapmıyorum. Sabah kalktığımda ilk işim su içmektir. Sonra aradan zaman geçmesini beklerken odamı falan toplarım. Hareket etmek her zaman önemlidir. Sonra kahvaltımı yapıyorum. Peynir, domates, salatalık, zeytin yumurta. Ben hiç bir türlü ekmeği yemiyorum. Birde saatle iş yapmıyorum. Biraz vücudunuzu dinleyin acıkmaya başlayınca sinyaller veriyor zaten. Hemen elinize alın elma yiyin. Ardından kuruyemiş yiyin. Öğlen kendime çorba yapıyorum içiyorum. Sonra gene portakal yiyorum. Sonra kendime salata yapıyorum koca bir kasede içine bir kaşık hakiki zeytinyağı koyuyorum limon sıkıyorum ama tuz atmıyorum. Zaten tıka basa doyuyorum. Acıkınca elime bir havuç alıp yiyorum. Akşam 5 e kadar karbonhidrat bölümümü dolduruyorum. Akşam ise tavuk haşlıyorum yiyorum. Balık ızgara yapıyorum hep böyle. Aslında kendinizi bildiğiniz sürece çok rahat kilo verirsiniz. Hareket etmek ve su içmek en önemli faktördür unutmayın. Yemek yaparken bile hareket edin. Karıştırırken kalçanızı ona göre sallayın :) Bu bile kalori yakmanıza yardım edin :) İlk zamanlar çok zorlanabilirsiniz ama alışır vücudunuz emin olun:) Acıktığınızda bisküviydi başka bir şey yerine bir domates, bir meyve, bir salatalık hep bu tarz yemeye bakın. Tatlıyı çok seven arkadaşlar için ise çünkü ben de tatlıyı çok aşırı severim :) 1 litre suyun içine 2 tane çubuk tarçın atın. Onu gün boyunca için. Hergün yenisi koyun ama. Elma yerken tarçını üzerine serpin. Bunlar tatlı isteğinizi bastıracaktır. Birde yeşilçay için. Ben çok acı oluyor diye hibiskus otunuda atıyorum. Hem o otda şekerinizi dengede tutuyor. Umarım yazdılarım işinizi görür. Hepimize kolay gelsin :)