Saç Uzatma Yöntemleri Sağlıklı ve gerçek yollardan saç uzatma

Black_queen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
4
0
27
Merhabalaar, bütün gün bütün forumdaki sac uzatma yöntemlerine baktım hepsi genellikle bire bir benzer veya aksini iddia eden şeyler oldu. Ama sabahtan buyana en mantıklı gelen mayonez oldu bugün birşey daha yaptım;
•••Bir kaba mayonez, yoğurt,sirke, maydonoz suyu, sarimsak ve soğan suyu (taneleriyle birlikte) ve zeytinyagi ile hepsini karıştırdım. Sıvı bir hal alıyor doğal olarak bugün yıkamadan önce o sıvıyı sac diplerime sürüp masaj yapicam 1 saat sonrada yikicam. Haftada 2 kez bunu deniyecegim. Aksamlari da yatağa yatıp kafami aşağı verip saçlarına masaj yapicam. Kan akışı saca gidiyor.
Ve bu yaz sıcağında önemli olan saçı fön makinasından uzak tutmak. Havlu ile kuruturken yıpratma dan narince kurulamak. İşlem görmeyen sac dağa sağlıklı uzar bilindiği üzere.
Bakalım hadi inşallah :))
Ve fön makinasının zararı ise sactaki olması gereken nemi, fon makinasindaki veya duzlestirici, maşa gibi aletler hem saçı yipratiyor hemde bulunan nemi kurutup saçında sağlıksız olmasına yol açıyor bilginiz olsun kizlar.
Araştırmalarıma gore ayriyeten uyku düzenimizde ilk basta çok önemli, ve sac uzaması için gerekli yenmesi gereken besinleri de unutmamak gerek. Bunlar ise saf b3, b5 vitaminleri, c vitamini, e vitaminleri tüketilmeli.
Ve çinko oksit, demir, kükürt, folik asit gibi mineral ve vitaminleride almak büyük etken sağlamakta. Yaptığım bu karisimi asama asama takip edeceğim, fotograflandiracagimda :)))

Son düzenleme:
Saçına süreceğine midene indir bence canım uğraşma böyle şeylerle. Saçın üzerine gittikçe daha da inatlaşiyor bırak essinler kafalarına göre :)

Doğru söylüyorsun canım ama iyice kendilerine küstüler artık çok yormadan belki hallolur diye düşünmüştüm bende hiç değilse sağlığına kavuşup barışınca saç uzar zaten kendi kendinee :))

Doğru söylüyorsun canım ama iyice kendilerine küstüler artık çok yormadan belki hallolur diye düşünmüştüm bende hiç değilse sağlığına kavuşup barışınca saç uzar zaten kendi kendinee :))
Canım benim de geçen yıl saçlarım çok kötüydü uçları filan gittim kestirdim kısacık tabi kafama takmadım uzadı baya ve çok fazla düzleştirici filan kullanmadım hatta hiç diyebilirim şu an saçlarım gayet iyi kırıklarını kendim alıyorum kendim kesiyorum saçlarımı senelerdir uzamayan saçlarım istediğim gibi uzuyor hatta kendim boyuyorum koyu kestaneye yani Kürler filan gereksiz bana göre

Canım benim de geçen yıl saçlarım çok kötüydü uçları filan gittim kestirdim kısacık tabi kafama takmadım uzadı baya ve çok fazla düzleştirici filan kullanmadım hatta hiç diyebilirim şu an saçlarım gayet iyi kırıklarını kendim alıyorum kendim kesiyorum saçlarımı senelerdir uzamayan saçlarım istediğim gibi uzuyor hatta kendim boyuyorum koyu kestaneye yani Kürler filan gereksiz bana göre
Haklısın tabikide benimde saçlarım boynumu geçmiyor küt kesim şuan, ve yaklaşık 5 6 aydır milim uzamasınıı uzadıysada en fazla 2-3 santim. Bu kadar ayda çok az bir santim zaten. Dediğin gibi düzleştirici maşa falan sıfır kullanıyorum ama bazen fön şart oluyor kendin hallediyorum onuda saç gür olunca kabarıyor eeee birde dalgalı kabarık gösteriyor bazen mecbur kalıyorum kırık kestirsem kulak hizaya gelecek artık bende çare yol ararken bunları gördüm işte

Haklısın tabikide benimde saçlarım boynumu geçmiyor küt kesim şuan, ve yaklaşık 5 6 aydır milim uzamasınıı uzadıysada en fazla 2-3 santim. Bu kadar ayda çok az bir santim zaten. Dediğin gibi düzleştirici maşa falan sıfır kullanıyorum ama bazen fön şart oluyor kendin hallediyorum onuda saç gür olunca kabarıyor eeee birde dalgalı kabarık gösteriyor bazen mecbur kalıyorum kırık kestirsem kulak hizaya gelecek artık bende çare yol ararken bunları gördüm işte
Kısa saç daha hızlı uzar aslında canım. neden o kadar kısa kestirdin ayrıca? :KK51:

Yapmayın şöyle şeyler ya kafaya mayonez mi sürülür :KK53:
Canım işin özü şampuanına bir kapak çam terebentin katacaksın.
Ve kesinlikle bir yıl kuaförün kapısından saç adına adım atmayacaksın.
Düzleştiriciyi bırakacaksın...
Emin ol ne saçında kırık bile çıkmaz dediklerimi yaparsan ...:KK76:

mayonezi ben denedim :) ama saç diplerim yağlı olduğu için sadece uçlarına kullandım ben.. kırıkları önlüyor kırık olmayan saçta daha iyi uzuyor tavsiye ederim canım :)

Yapmayın şöyle şeyler ya kafaya mayonez mi sürülür :KK53:
Canım işin özü şampuanına bir kapak çam terebentin katacaksın.
Ve kesinlikle bir yıl kuaförün kapısından saç adına adım atmayacaksın.
Düzleştiriciyi bırakacaksın...
Emin ol ne saçında kırık bile çıkmaz dediklerimi yaparsan ...:KK76:

canım ben ç.t kullandım hiçbir şekilde ısı vs. kullanmıyorum serum- krem vs . de kullanıyorum fakat daha 1 ay olmasına ragmen sacim kirik doldu...:KK66:

X