Sağlıklı Yaşam -> Sağlıklı Vücut

Vernalagnia

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
1.177
1.044
32
Günaydın arkadaşlar. :)

Yaş 23, boy 1.62 kilo 1 hafta önce 55.1 idi ancak biraz dengesiz beslenme sonucu artmış olabilir emin değilim. Hastalık dolayısıyla 24.08.2015 tarihinde tartılabileceğim.

Büyük bir kilo problemim yok. Ancak tamamen fit bir vücuda da sahip değilim. Bölgesel yağlanmalar, hareketsiz bir yaşam..

İstediğim daha dinç, daha dinamik olmak. Vücudumu sevmek. Diyet yapmaktan ziyade hayat boyu sağlıklı beslenebilmeyi, haftada bir kaç gün de olsa spor yapmayı, hareket etmeyi başarmak istiyorum.

Katı bir tarz uygulamayacağım çünkü her zaman bende geri teptiğini gördüm.

Hadi bakalım neden olmasın? :) :nazar:

Bu sabahtan başlayalım;

Bir tane haşlanmış yumurta
1 dilim eski kaşar
4 tane en küçüklerinden cherry domates.

Kalktığımda 1 bardak su içtim, işte bunu alışkanlık haline getirebildim. :) 1-2 bardak su içmeden kahvaltı yapmam genelde.

Demekki uzunca bir süre uygulayınca alışkanlık haline gelebiliyormuş. Önemli olan irade...

Ara öğün
Ada çayı

Öğe yemeği
4-5 parça kuşbaşı kadar tavuk sote
Sebze haşlama ( kabak, patlıcan, brokoli, brüksel lahanası) üzerinde biraz yoğurt döktüm
Kırmızı lahana salatası

Ara
Sade Türk kahvesi

Ara 2
1 dilim kavun yarım saate kadar yerim.

Zaten genelde akşama kadar iyi gidiyorum da, ne zamanki eve giriyorum o zaman ipler kopuyor-du. Artık öyle olmayacak! :)

o yeni günlük hayırlı olsun :KK66: bayılırım taze günlüğe :KK66:
evet fazla kilon yok. ama fit olmak ,sıkı vücut iyidir:KK66:
başarılar canım :KK66:

o yeni günlük hayırlı olsun :KK66: bayılırım taze günlüğe :KK66:
evet fazla kilon yok. ama fit olmak ,sıkı vücut iyidir:KK66:
başarılar canım :KK66:
haha çok teşekkür ederim. :) size de başarılarr :)

Akşam tutamadım yine,
Çaylık bir sofra vardı, simit, sucuk köftesi, peynir, domates vs.. koptu gitti. :) En önemli öğün akşam işte. Tüm gün tutup akşam cozutmak olmuyor. Akşam öğünlerini toparlamalı acilen!!

Mehh, daha ilk günlerden günlüğümü ihmal etmişim. :)

Dün şehir dışında yollarda olduğum için iyi beslenemedim, yazamadım da. :KK53:
Bugün kaldığımız yerdne devam.

Sabah 1 bardak su sonrası 1 küçük salkım büyük yeşil üzümlerden, bir küçük salkım da büyük kırmızı/mor üzümlerden.
Salkımlarda yaklaşık 10-12'şer tane vardı.

9.30 itibariyle sade Türk kahvemi içtim, şimdi öğleye kadar su ile yola devam. :)

Öğleden önce yeşil çay.

Öğlen
1 islim köfte
1.5 yk kısır
1.5 yk süzme yoğurt
biraz salata

Aralıklarla
-Yeşil çay
-Küçük kase yoğurt
-Küçük bir avuç beyaz leblebi

Akşam
1 tabak taze fasülye
1 tabak yoğurtlu semiz otu
1 dl kepek ekmeği
1 küçük şeftali

Hafif ve sakin bir gün oldu, çok da iyi oldu. :)

Günaydııın.
Dün akşam 1 dilim bol çikolatalı keki mideye indirdim. :oops:

İşte bahsettiğim akşama kadar iyi gidip akşam evde cozutmak bu oluyor. Ama pes etmeyeceğim ve bunu da aşacağım!

Bu sabah 1 bardak su ile başladım,

Kahvaltı
Beyaz peynir-domates-salatalık ile kepekli sandviç ( sandviç ekmeğinin içini çıkardım)

Tartıldım ve ölçülerimi aldım bu sabah ama pazartesi günü daha doğru sonuç verir diye düşünüyorum.

Öğleden önce yeşil çay

Öğle
1 porsiyon pilavsız döner yanında 1 dilim pide ve ayran
1 dolu yk profiteroli
1 dolu yk sütlaç
1 dolu yk kazandibi
Yarım muz

E yuh! Hayır demeyi öğrensem ya. Ne güzel filtre kahve içecektim, herkes tatlı yiyor diye baskıya geldim. Gayette yemeyebilirdim. İradesizlik örneği 2...

Sporu bir an önce hayatıma sokmam lazım bu yeme düzeni ile zor kilo vermem, sıkılaşmam...

Ara 15.00
Sade Türk kahvesi
Soda

Ara 16,45 civarı
1.5 kurabiye
1 kupa sade kahve

Şekerli şeyler yemekten midem bulandı bugün inatla da yedim arkadaş ya...

Akşama midemi rahatlatacak şeyler yemem gerek.

Günaydın günlük, dün akşamdan bahsetmek istemiyorum bu bahsi kapatalım lütfen! :KK53:

Şaka bir yana alışma süreci olarak adlandırdığım bu kısmı artık geçip tamamen sağlıklı beslenmeye başlamanın vakti geldi de geçiyor bile.

Sabah 2 bardak suyun ardından,

Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta(az tuz, limon ve kekik ile)
2 siyah zeytin
1 küçük salkım üzüm

Öğleden önce
-Yeşil çay
-Sade Türk kahvesi

Öğle
1 pors. ekşili köfte
1 küçük kase yoğurt
1 yk barbunya
1 küçük parça brokoli

Öğleden sonra 1 dilim karpuz ve birkaç tane ceviz yemeyi planlıyorum. :)

Saat 15.00 gibi 2 ceviz 10 dk sonra 1 magnum bademli dondurma.. :) En azından akşam yemediğim için bi nebze olsun mutlu oldum. Akşama yarım saat de olsa bi yürüyüş yaparım umarım ufak bir telafi olur.

16.20

1 dl karpuz

Haftasonu tam felaketti. Ne sen sor ne ben söyleyeyim günlük. :) Arkadaşların nişanı ve ardından kutlama diyim yeter..

Ama sıkıntı yok toparlarız. Çarşamba tartılıp sana bildirimde bulunacağım.

Sabah 1 bardak suyun ardından,

Kahvaltı
1 yeşil, yarım kırmızı biber, bir parça beyaz peynir, 2 yumurta ve 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı ile omlet. Kekik de serptim muhteşem bir şey oldu!. :)

Saat 9 gibi de sade Türk kahvesi içtim, öğlene kadar bir kupa yeşil çay içerim ve su ile devam.

Bu akşam gece 2de de yatacak olsam o spora başlayacağım arkadaş. Yetti gari! :KK70:

Öğlen döner çıkmıştı yemekhanede, o yüzden maalesef:

Et döner
3 yk pilav
1 küçük tabak z.yağlı semizotu

Döner çok yağlıydı olabildiğince ayrıştırmaya çalıştım ama.. Mideme oturdu yani biraz.

Akşamüstü için 1 küçük kase yoğurdum var. :KK47:

Şimdi bir soda içebilirim en sadesindenn.:KK53:

X