• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanrm biz bitiyoruz...

eğer boşanmakta ısrar ederse ,çocuğunuz için bir süre ayrı yaşayıp düşünmeyi teklif edersin.çocuğunla annene gidersin dayanamaz hasretinize gelir yalvarır alır bence.ama o seviyeye geleceğini sanmıyorum aranızda sevgi var anladığım kadarıyla,problemlerinizi konuşarak çözebiliyorsunuz boşanmayı sakince konuşabilmeniz bile evliliğinizin bitmemesi için yeterli bence.sabırlı ol arada hakaret, küfür dayak yoksa büyük ihtimalle canını yakmak için söylemiştir sakin ve sabırlı ol canım.

O yokken bence aç davanı ayır evini madem sevmiyormuş...
Bir şey yapma dönme zaten geriye yazık sana da bebeğe de ....
Allah açık etsin canımm offfffffff

keşke evlilikler sizin dediğiniz gibi kolay olabilseydi ...ama öle değil bu işler hemde hiç değil...

işin içinde çocuk varsa ve konu bukadar basitse boşanmak çokkk kötü ya ,canım benim bebeğini düşün öyle zorki o kreş falan dediğin tek başına olmuyor öyle düşünmek kolay yapmak çok zordur bunları.benim ikinci evliliğim ama öncesinde çektiklerimi oğlumun yaşadıklarını ben bilirim ölene kadarda bunun vijdan azabıyla yaşarım...şimdiki aklım olsa asla ayrılmazdım zaten...bular aşılabilecek konular
haa adam ayrılmakta ısrar ederse o başka artık yapıcak birşey kalmamıştır işte ozaman iş sana düşüyor dimdik durmalısın güzelim allah yardımcın olsun..

işin içinde çocuk varsa ve konu bukadar basitse boşanmak çokkk kötü ya ,canım benim bebeğini düşün öyle zorki o kreş falan dediğin tek başına olmuyor öyle düşünmek kolay yapmak çok zordur bunları.benim ikinci evliliğim ama öncesinde çektiklerimi oğlumun yaşadıklarını ben bilirim ölene kadarda bunun vijdan azabıyla yaşarım...şimdiki aklım olsa asla ayrılmazdım zaten...bular aşılabilecek konular
haa adam ayrılmakta ısrar ederse o başka artık yapıcak birşey kalmamıştır işte ozaman iş sana düşüyor dimdik durmalısın güzelim allah yardımcın olsun..

canım yasadıgın zorlukları tahmın edebılıyorum bende anne babası ayrı olarak buyudum ve gozumun onunde annem vardı 2 cocukla hatta.ıste benımde cabam bunları oglumuza yasatmamak.yoksa o bosanma donemı olsun kres olsun ıs olsun cok ama cok zorlancagımıda bılıyorum ama bır yerdede bunları dusunmem gerek.esım hıc bır zaman ayrılarım demedı ne zamankı sevmıyorum dedı ben bosanalım o zmaan dedım acele davranma dıyor.en yakın arkadası var bana dıyor kı kafasında bıtıren bır ınsanı bırak aynı yatagı aynı evde bıle tutamazsın.evet bunun boyle oldugunu bende bılıyorum.hayırlısı dıyorum artık canım.

eğer boşanmakta ısrar ederse ,çocuğunuz için bir süre ayrı yaşayıp düşünmeyi teklif edersin.çocuğunla annene gidersin dayanamaz hasretinize gelir yalvarır alır bence.ama o seviyeye geleceğini sanmıyorum aranızda sevgi var anladığım kadarıyla,problemlerinizi konuşarak çözebiliyorsunuz boşanmayı sakince konuşabilmeniz bile evliliğinizin bitmemesi için yeterli bence.sabırlı ol arada hakaret, küfür dayak yoksa büyük ihtimalle canını yakmak için söylemiştir sakin ve sabırlı ol canım.

canım esımde ayrı yasayalım der bır sure ama ne bılım ben ıstemıyorum , sankı araya sogukluk gırecekmıs gıbı hıssedıyorum o zaman.bu seferde ısrar ederse tamam derım kendısı gıder sonucta ben gıdemem evımı bırakıp oglumun duzenını bozupta.hıc degılse bunudu denedık derız napayım.kufur dayak cok sukur kı yok canım esımın bana manyak dedıgını bıle bılmem.sorun ıletısım kopuklugu sanırım.herseyı konusuyoruz ama bır noktadan sonra kımse kımseyı anlamıyor bızde....

kızlar hepınıze cok tesekkur ederım destegınız ıcın.

esım bugun aradı dıkıslerının bazılarını almıslar doktor ıstersen yarın gıdebılırsın demıs.belkı yarın yola cıkıcak.
buarada konusup telı kapatınca mutfakta ogluma yemek hazırlaıyordum balkona cop atmaya cıktım veeeeeee bır fareyle karsılastımmmdelikafadulden
hemen o telasla panıkle yıne esımı aradım sankı ordan napabılceksekafamçokkarıştı
neyse o korkuyuda atlattık
bakalım yarın ve sonrası neler olucak
ben sızlerınde sayesınde umdugumdan daha ıyıyım suan

sakın bidaha boşanalım deme seni sevmeseydi bırakıp gitmesi kolay olurdu. sana bir eziyeti yoksa eğer sakın ayrılmayı düşünme bu zamanlar geçer bizlerdede ne fırtınalar koptu tam 3 kere boşanma davası açtık ama boşanmadık çoçuğumuz vardı. oda bişilerin farkına varır elbet. ben 10 senelik evliyim. çok mu mükemmel hayır bir iyi bir kötü yuvarlanıyoruz. Sende ayrılmayı düşünme sevmiyorum demek çok kolay sende kıznca söylersin ama gerçekte sevmediğin birine katlanılmaz. bunu unutma. eşin sevmeseydi yanında olmazdı.. Konuları sen açma bırak o gelir zaten. Çok üsteme... sabır cnmm her evlilikte olur :kahve: zaman herseyin ilacıdır..

canım esımde ayrı yasayalım der bır sure ama ne bılım ben ıstemıyorum , sankı araya sogukluk gırecekmıs gıbı hıssedıyorum o zaman.bu seferde ısrar ederse tamam derım kendısı gıder sonucta ben gıdemem evımı bırakıp oglumun duzenını bozupta.hıc degılse bunudu denedık derız napayım.kufur dayak cok sukur kı yok canım esımın bana manyak dedıgını bıle bılmem.sorun ıletısım kopuklugu sanırım.herseyı konusuyoruz ama bır noktadan sonra kımse kımseyı anlamıyor bızde....

sen sakin ve sabırlı davranırsan o seviyeye geleceğini sanmam güzelim,kocanı seviyorsun arada çocuk var sana hiç saygısızlık etmemiş çocuğun için alttan almalısın bence.sende doğum yapalı fazla olmamış,çocuk olunca stres dahada çoğalıyor.kadın bölünüyor bir nevi sana tavsiyem sükünetini koruman eşin belki boşanma konusunu birdaha açmaz bile.herşey gönlünüzce olsun.çocuğunuz için devam etmelisiniz bence.

bu tarz bir konuda sizin anlattıklarınızdan bir kaç örneklendirmeyle konuyu değerlendirmek yanlış geliyor bana.bekara koca boşamak kolay.arkadaşlar bir laftan tüm yorganı yakmış..bakalım siz sinir anınızda eşinize ne tarz cümleler kurdunuz?bunu eşinizi dinlemeden bilemeyiz değilmi?.kızgınlık anında söylenmiş bir söz gibi geldi bana eşinin kullandığı kelime..yanlış ama olmuş işte..söylediğin gibi , arada hakaret şiddet ve aldatmada yok...iletişimsizlikte başlı başına bir kopma nedeni elbette ama tamiri olmazsa...boşanmadan önce aradaki sorunu ortadan kaldırmak için çaba sarfedin.bir terapistten destek alın.o tartışma açacakken siz susun , siz tartışma potansiyelindeyken o susmayı öğrensin....diyorsunuz ki o bana bir adım atsın ben ona dağları delerim..muhakkak oda şu an sizin için aynısını düşünüyor..ne yapacaksınız öyle bekleyecekmisiniz tükenmeyi?
eminim her evlilikte ya da beraberlikte bu tarz şeyler yaşanıyordur akibeti yaşayana kalmış kimi dallanırır budaklandırır soluğu adliyede alır kimi sineye çeker ne istediğini bilir baş etmenin hallatmenin yoluna giderçok sıkı arkadaşlıklarda bile böyle olmaz mı bir an gelir tıkanır bi süre ara verirsiniz görüşmeler seyrelir sonra tam gaz devam....seçim sizin kendi hayatınız için bir çaba gösterin sonucuna göre değerlendirin kararınızı hiç olmadı boşanırsınız ama ileride çocuğunuza 'biz beraber olmak için herşeyi denedik olmadı böyle daha mutlu olacağımıza inandık ve boşandık ' açıklamasını gönül rahatlığıyla yapabilin...
ve size bir tavsiye daha her tartışmada boşanalım o zman diye çıkmayın işin içinden... mızıkçı çocuklar gibi olmayın...allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin...

kızlar dun gece esımle konustuk
gecmıs hakkında olan bıten degıl ama
sadece sonu konustuk ve kararı verdık bosanıyoruz........
adlı tatıl bıttıkten sonra gereklı basvuruyu yapıcaz
bende o zamana kadar ıs ve oglumuza kres bakıcam
oda kendıne ev bakıcak
kres masraflarını kendısı ustlenecek
bende aldıgım maasla evı ıdare etmeye calıscam
gercı onun ıstegı hala eskısı gıbı bıze bakmak
calısma ben yıne bakarım dıyor oglanın kres parasını versem onla gecınırsınız dıyor
ben bunu kabul etmek ıstemıyorum ama kendısınede soyledım
ısın ozetı bu kızlar daha fazla yazmaya halım yok....

Canım hakkında hayırlısı olsun.Bundan sonra daha güzel bir hayat sürersiniz inşallah çocuğunla.Sonuçta sen elinden geleni yapmışsın.

başındna beri neden mutlu olamadınız yaşanan belli olaylar var demekki. burada senind hatan olabilir diye düşünüyorum. hemen hamile kalmış ve bebek sahibi olmuşsunuz acaba eşine o zamanlar gereken ilgiyi veremedinmi. duygusal davranıp sürekli kırdınmı. olamabilirmi acaba. biz 3 seneyi doldurduk bebeğimiz yok henüz ama eşim bir bebek gibi ilgi bekler ilgilenirim bende. erkekler çocuktan farksızdır bunu unutmayın. eğer çok fazla ilgi bekleyip ilgisiz olursak karşımızdakini kendimizden soğuturuz. bence eşin seni seviyor ama onu öyle soğutmuş ve uzaklaştırmışsınki kendinden oda böyle tavır yapıyor sana diye düşünüyorum. hakkınızda hayırlısını versin mevlam.

Ya bence siz hala birbirinizi seviyorsunuz belki şu adli tatil bitinceye kadar bir değişiklik olurda devam kararı alırsınız inşallah herşey olumlu olur.HAYIRLISI OLSUN.

başındna beri neden mutlu olamadınız yaşanan belli olaylar var demekki. burada senind hatan olabilir diye düşünüyorum. hemen hamile kalmış ve bebek sahibi olmuşsunuz acaba eşine o zamanlar gereken ilgiyi veremedinmi. duygusal davranıp sürekli kırdınmı. olamabilirmi acaba. biz 3 seneyi doldurduk bebeğimiz yok henüz ama eşim bir bebek gibi ilgi bekler ilgilenirim bende. erkekler çocuktan farksızdır bunu unutmayın. eğer çok fazla ilgi bekleyip ilgisiz olursak karşımızdakini kendimizden soğuturuz. bence eşin seni seviyor ama onu öyle soğutmuş ve uzaklaştırmışsınki kendinden oda böyle tavır yapıyor sana diye düşünüyorum. hakkınızda hayırlısını versin mevlam.

balımnur elbettekı benımde hatalarım var ve ben bunları kabulde edıyorum.kendımı elestırebılıyorumda esımede soylemıstım bunları.ama benım kabul ettıgım gıbı oda kabul etsın bazı seylerı.ılgıye gelınce esımden bunu hıc sakınmadım sorunsuz bır hamılelık gecırdıgım ıcın hıc bır problem yoktu.naz yapmadım kaprıs yapmadım.ama gel gor kı ufak tefek seyler bızde buyuyor ve ıkımızınde alttan alma gıbı huyu yok sanırım.olay yasanıp bıtınce keske alttan alsaydım dıyorum ama olay anında bunu bu sekılde dusunemıyorsun ıste.lafın kısası bıze rahat battı dıyorum....ve hersey altust oldu....

Cnm Çok ÜzÜldÜm durumunuza
ama hayırlısı ne dıyelım
madem ayrıŞlıĞı bu kadar ıstıyo
bence boŞanmadan Önce bı kez ayrı yaŞamayı deneyım
eĞer bÖyle mutlu ısenız
ozaman boŞanın derım benn

üzüldüm ama en çok bebeğine üzüldüm,ama annesi ona hiçbir şeyin eksikliğini yansıtmayacaktır eminim. hayatın bundan sonra çok güzel olur :)

bundan sonra herşey çok güzle olsun inşallah.pekisen nasılsın?

ıyıyım desem yalan olucak melekcım....
ıcım acıyor aglıyorum soylenıyorum kendı kendıme yaptıklarımı dusunuyorum hayallerımı umutlarımı hepsı gıttı....
delı gıbı gozum kapalı guvendıgım adam , sırtımı yasladıgım (maddı anlamda degıl yanlıs anlasılmasın) bırbırımıze sarıldıgımızda bıze bıse olmaz bana kımse zarar veremez dedıgım adam gıdıyor hayatımdan ve bız bıtıyoruz....
cok degıl 2 senelık evlıyız bız 2...
eylulde evlılık yıldonumuz olucaktı
2 sene once bugunlerde bu evde nasıl bır telas vardı
sımdıkı olanlara bak..
gecıcek dıyorum hersey daha ıyı olucak dıyorum ama gozyaslarım nıye akıyor?
ıcımde nedenını bılmedıgım bır umut var ama
acaba ben beynımde bıtırmedıgım ıcın mı bu umut bılmıyorum
yazdıklarım gıbı karmakarısıgım ıste....

hani ortada öyle anlattığın somut bişeyde yok nalaşamıyoruz anlaşamıyoruz diyorsun .oturun konuşun arada bebek var eşinmi boşanma taraftarı senmi.eğer oda ılımlıysa bence bidaha denemeye değer be canım.sen eşinden nefretetmiyorsun belliki halada seviyorsun şunu yaptı artık dönemem diyeceğin bişeyde yok bence boşanmayı ertelemek lazım zaten düzelmezse eninde sonunda biter.şiddet görsen aldatılsan filan inan bunları yazmam ama çok kıracak saygısızca yüzgöz olacak bişey anlatmadın sen bize.aynı evdeyseniz biraz sen yaklaş biraz o belki aşılır

hiçbirşey seni umutsuzluğa düşürmesin..ilk yıllarda oluyor böyle..bende iki yıllık evliyim neler neler yaşadım bi bilsen.daha üç aylık evliydik birbirimizi yemeye başladığımızda.ben anneme gittim.o annesine..karşılıklı boşanma davaları açtık..o ne hayallerle kurduğumuz evin yerinde yeller esiyordu.eşyalar dağılmıştı depolarda sürünüyordu..tam 7 ay ayrı kaldık..düşünsene üç aylık evlilikti sadece..aileler çevre akrabalar hatta biz..herkes bitti gözüyle bakıyordu..bitmişti zaten.görüşmüyorduk.tekrar çalışmaya başladım.bazen hatalarım aklıma gelir keşke yapmasaydım der vicdanım sızlardı..bazen onun yaptıkları aklıma gelirdi iyikide bitmiş derdim..böyle geçen 7 ay..sonra o aradı nasılsın diye.sonra ben.derken eskisi gibi olmaya başladık.yuvamızı tekrar kurduk.beraberiz şimdi.olmuyormu hala tartıştığımız zamanlar oluyor.hele şu aralar çocuk tedavisi gördüğümüz için acayip gerginiz.gerçi o iki gündür iyi ama..neyse söylemek istediğim şu..insanın başına herşey geliyor.evin dağılıyor.ayrılıyorsun.boşanma davaları açıyor..sen bitti diyorsun ama rabbim bitmedi diyorsa bişeyler sebep oluyor ve tekrar birleşiyorsun..bence sınavdasınız..birbirinizin kıymetini anlamanız için..hatalarınızın farkına varmanız için..ne biliyosun belkide bütün bu tatsızlıklar kavgalar iyi bir evlilik sürdürebilmeniz içindir rabbimin imtihanıdır.karamsar olma..biz çocuğumuz yokken barışmış yuvamızı tekrar kurmuşsak sizin ayrılacağınıza inanmıyorum..ortada masum bir bebek var.yaşadıklarınız birikenlerin dışa vurumu..bence tabi....kocanın seni sevmiyorum kelimesine okadarda takılma.....sevmeyen birinin bile bukadar kolay SEVMıYORUM diyebileceğini sanmıyorum ben......sağlıcakla kal ve umudunu yitirme..

Back
X