Saygisiz görümce..

dishy_kartal

Afyon Kaymağı...
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2007
868
183
38
merhaba kk-'nün hatunlari,

çok büyük bir olay degil anlatacagim ama insanlarin saygisizliklarina gerçektende tahammül edemeyecek bir boyuta geldim.. belki burda çok basit bir konu gibi görünecek, belkide bu da dert mi diyeceksiniz??
içimdeki öfkeyi bastirmak için yaziyorum, sürç-i lisan ettiysem affola (türkçe egitim almadim)

baslangiç olarak günün özetini anlatayim sonra sinirlerimi bozan olaya geçicem...
biricik yegenim var (kiz kardesimin) bugün (13 subat'ta) 2 yasina girdi...
bugün onun dogum gününü kutladik, yegenimin çekirdek ailesi, annesinin çekirdek ailesi ve annesinin amcasinin ailesiyle... biraz karisik gelebilir bu durum :KK70:
yani kardesim, biz ve amcamlar kutladik.. pastali-yemekli vs vs...
tabii bu arada fotograflarda çektik bol bol ama biz ailece pek öyle her fotografta ay aman bizde bulunalim bizde görünelim diyen insanlar degiliz... genelde odak noktasi kisinin çokca fotograflarini çekeriz... :KK70: :KK70:

bende herkes gibi çektigim yegenimin fotograflarini facebook'ta, kardesimi etiketleyerek paylastim...
bu arada kardesim ve esi ortak tek bir fb hesabi kullaniyorlar...!

gel gelelim simdi meseleye;
bir günden bir güne, ne kardesimi ne de kendi erkek kardesini "nasilsin, nasil gidiyor" deyip aramayan bir görümce var.. (kardesimin görümcesi)
bugüne kadar ne maddi ne manevi bir yardimda bulunmadiklari gibi, üstelik her firsatta kardesimin açigini gezen bu insan,
bugün; benim kardesimi etiketledigim bu dogum günü fotograflarini, önce telefonuna kaydedip sonrada KENDI CEKMIS gibi KARDESIMI de ETIKETLEYEREK kendi fb hesabinda bu fotograflari paylasmis....
sinirden ölüyorum, boguluyorum...
var olmadiklari bir ortamda, onlarda bulunuyormus gibi paylasiyorlar, sanki onlar hazirladilar, sanki düsünüp yegenimiz dedikleri var... görmemis insanlar!!
kardesim dedi ki, 'abla neden engellemedin onlari bak resimleri almislar',
yahu ben yegenimin dogum gününü kutluyorum, psikopat gibi 7/24 o insanlarin özel hayatima, yegenimin, kardesimin özel hayatlarina müdehale edip etmemelerini mi kontrol edeyim?? ben sizofren miyim??

birkaç tatsiz mevzu yüzünden bu bahsi geçen görümceyle ve ailesiyle görüsmüyoruz, kardesim ve esi de mümkün oldugunca uzak duruyorlar.. gerekmedikçe konusmuyorlar...
kardesimde bu fotograflarin bu sekilde paylasildigini görünce sinir oldu, ama agzini açip sen ne hakla böyle birsey yaparsin demiyor, "abla o insanlarla ugrasmak istemiyorum" diyor bana...
offf esi 'de ayni sekilde... sinirleniyorlar ama onlarin istedikleri de bu, tepki vermek istemiyoruz diyorlar...

ben bu fotograflari (tagg'li/etiketli) olmadigim için fb'a sikayet edemiyorum... kardesimde hiç bir sekilde muhattap olmak istemiyor onlarla... ayy ne yapicam, nasil yapicam da silebilcem o fotograflari ordan??? saatlerdir bunu düsünüyorum... gerçekten sinirden patlayacam...

yetkili bir kaç fb basligina mesaj attim, ne kadar sürede ve nasil dönerler bana bilmiyorum offff...
buraya bunu paylasmamin tek nedeni içimdeki öfkeyi biraz olsun disari vurmakti...
ben bu gece bu sinirle nasil uyurum bilmiyorum... böyle yüzsüz insanlarin ayip denen seyin ne oldugunu bilmediklerini gördükçe sinir... dicem ama çok hafif, çok basit kaçacak.. offf offff
neyse hepinize hayirli geceler (sabahlar).. :KK43:

kusura bakmayın da
bu yaptığınız hayatı kendinize zindan etmekten başka birşey değil
kendi orada olmuş gibi değil, yeğenini göstermek istemiştir belki halası da kendi arkadaşlarına
bu kadar küçük şeylere "sinirden ölüyor, boğuluyorsanız"
büyük dertlerde ne yapacaksınız???

Şikayet edilmeden kaldırılır mı bilmiyorum, siz mesaj atıp söyleyin o zaman. Olmaz mı?
Birde ben neden bu kadar büyüttünüz onu anlamadım.

kardesime ben ikaz edeyim dedim, 'aman abla, ne olur onlari bana bulastirma' diyor...
anneminde henüz haberi yok yarin duyunca ne tepki verir bilmiyorum...
ben gerçektende mesaj atip, 'yaptiginiz ayip degil mi?' demek istiyorum, hatta bana kem küm etmekten baska ne cevap verebilir ki diyorum...
kardesim 'onlarinda istedikleri bu, onlara tepki göstermemizi bekliyorlar, oyunlarina gelme' diyor...
offf bende arada kaldim... neden bu kadar korkuyor ki?? aslinda yuvasina birsey yaparlar diye korkuyor, bir yandan anliyorum bir yandanda onun bu kadar naif olmasina sinirleniyorum... kardesim benim tam zit karakterim... buna katlanamiyorum :KK43:

kardesime ben ikaz edeyim dedim, 'aman abla, ne olur onlari bana bulastirma' diyor...
ben gerçektende mesaj atip, 'yaptiginiz ayip degil mi?' demek istiyorum, hatta bana kem küm etmekten baska ne cevap verebilir ki diyorum...
kardesim 'onlarinda istedikleri bu, onlara tepki göstermemizi bekliyorlar, oyunlarina gelme' diyor...
offf bende arada kaldim... neden bu kadar korkuyor ki?? aslinda yuvasina birsey yaparlar diye korkuyor, bir yandan anliyorum bir yandanda onun bu kadar naif olmasina sinirleniyorum... kardesim benim tam zit karakterim... buna katlanamiyorum :KK43:

kardeşinize saygı gösterin bence
siz kendi kafanıza göre müdahale ederseniz, "beğenmediğiniz" görümceden ne farkınız kalır?
annenizin böyle bir konuya "ne tepki verir bilmiyorum" durumunda olması da çok şaşırtıcı vallahi

Belkide tamamen iyi niyetle yeğeninin doğum gününü kutlamak istedi, belki bir adım atmak istedi. Ne yazmış ki fotoya not bırakmış mı? Neyse siz hiç karışmayın bence artık olan olmuş.

Hos degil baskasinin fotografini izinsiz alip paylasmak, ama tepkiniz abarti. Fazla buyutmussunuz, kardesinizi de hepten gaza getiriyorsunuz. Zaten cocugunun halasiyla kavgali insanlar, hepten atese korukle gitmeyin. Alt tarafi onun da yegeninin dogum gunu fotografi. Hoslanmadiysaniz sikayet edin, ya da kendisine kaldirmasini rica edin. Dozunda birakin biraz. Ortaligi ayaga kaldirmanin, ciplak fotograflarinizi koymuslar gibi olup, bitmenin, cildirmanin alemi ne Allah askina? O fotografi oraya koyunca bir sey olmuyor merak etmeyin.

Ya kusura bakmayin da, kardesinizi rahat birakin bence. Cidden zorla huzur kacirmaya calisir gibi duruyorsunuz.
Ne yapacakti? Esinin ailesinin kapisina mi dayanacakti bir fotograf paylasimi icin? Insanlar yuvasini dusunuyor, sizin ugrastiginiz seye bak. Biraz anlayisli olmak zor degil.

Ya kusura bakmayin da, kardesinizi rahat birakin bence. Cidden zorla huzur kacirmaya calisir gibi duruyorsunuz.
Ne yapacakti? Esinin ailesinin kapisina mi dayanacakti bir fotograf paylasimi icin? Insanlar yuvasini dusunuyor, sizin ugrastiginiz seye bak. Biraz anlayisli olmak zor degil.
Size katiliyorum. Büyük Abla olarak siz bosver aman bi Foto nolcak dicenize yangina körükle gidiyorsunuz

kardeşinize saygı gösterin bence
siz kendi kafanıza göre müdahale ederseniz, "beğenmediğiniz" görümceden ne farkınız kalır?
annenizin böyle bir konuya "ne tepki verir bilmiyorum" durumunda olması da çok şaşırtıcı vallahi

mesele su ki annemi az taniyorsam, sinirlenir ama kardesimin mantigini güder, tepki vermez... benim gibi birkaç gün içinde patlar... benim tepkim onlarin sessiz kalisina aslinda...

Belkide tamamen iyi niyetle yeğeninin doğum gününü kutlamak istedi, belki bir adım atmak istedi. Ne yazmış ki fotoya not bırakmış mı? Neyse siz hiç karışmayın bence artık olan olmuş.

sana büyük bir içtenlikle diyebilirim ki, hiç bir iyi niyet yok...! bunda çok ama çok samimiyim...!
bunu rahatlikla söylememin nedeni baska (uzun ve çok ayrintili) mevzularin olmasi..
en basit örnek olarak: bir yegenin olmus, insan halasi olarak birsey takmaz misin (altin, vs)? yada daha öncede bu çocugun dogum günü olmus halasi olarak kardesinin ilk çocuguna bir hediye almaz misin? en ufak bir halalik yapmaz misin??
bir yegeni sadece fb gibi sosyal sitelerde, fotograflarini gördügün yerlerde:
balim, halasinin gülü, gibi bilimum kelimeler mi seversin??? halalik??? babaannelik bu mudur gerçekten???

ayrica fotograflara birsey yazmamis, sadece paylasmis, o fotograflarda bizler (teyzeleri, anneannesi, vs) olmadigimiz için, kendi çekmis gibi duvarina atmis... bir paylasim yok...
ben çektim, attim ve etiketledim der gibi.. gibisi de yok aynen o sekil bir paylasim.. yani onlarin çevresi öyle düsünsün diye... o fotograflar BENIM, benim kardesim bile çekmedi... bu onlara degil bana yapilan bir saygisizlik...
daha öncede kayinvalidesi, benim tatilde çektigim bir kaç mekanda yemek yedigim fotograflarimi alip paylasiyor!!
farkinda misiniz bilemiyorum... bu insanlar kardesimin degil benim özel hayatima müdehale ediyor...
kardesimden yesil isik görmedikçe bir sey yapamiyorum zaten... öfkemde susmak zorunda kalisima.. :KK43:

Cok abartili bi konu sonucta sizin oldugu kadar onunda yegeni hos bulmus fotoyu demekki paylasmis. Neyine ailecek sinirleniyorsunuz anlamadim

canim benim fotografi paylasmiyor ki, benden çalip kendi duvarina atiyor.... bunlar ayni seyler degil....
kendi çekmis oldugu bir fotograf gibi kardesimi etiketledigim bütün fotograflari bu sekilde atiyor...
samimiyetime inan, en ufak bir iyi niyetle yapmiyor bunu...

Madem bu kadar rahatsiz oluyorsunuz ozaman silin o sahislari Facebook tan. Birde herkes Yeni dogan Cocuga altin takmak zorunda degilki :))

huzur mu kaçiriyorum gerçekten??
onlar kardesimi bununla kaçinci kez taciz edisleri bilmiyorsunuz elbette...
Allah'tan esi sürekli arkasinda, ona destek oluyor... bugün o fotograflari gördüklerinde, onu kaç kez arayarak rahatsiz ettiler, açmadi kocasi telefonlari, tadimizi kaçirmasinlar diye...
ben huzur kaçirmak istedigimi belirtmedim derdimi anlatirken, evet kendimi ifade edememis olabilirim, türkçem zayif hakimiyetim sizinki kadar olmayabilir...
ben öfkemi o görümceye yansitamadigim için burda kusmak istedigimi belirttim, bak bunu belirtmeyi basarabildim...
sizlerden, diger okuyanlardan destek olmanizi bekleyemem ama lütfen kardesimin huzuruna göz dikmisim gibi kelimelerle bana köstek olmayin...

"Bakın biz de ordaydık" tan ziyade, halası olarak yeğenini millete göstermek istediyse, hani fotoğrafı paylaşırken altına "ALINTIDIR" yazması gerekiyormuş gibi konuşmuşsun konu sahibi.

kendi masaüstüne kaydetmeyip, sizin gönderinizi paylaştığı belırtılseydı yıne aynı tepki mi olurdu? Siz size karsı emek hırsızlığı yapılmasına mı, yoksa yegenı uzerınden ılgılı halayım'ı oynamasına mı ofkelısınız? önce onu anlayım ona gore yorum yapıcam : )

X