saygısızlık mı bu

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
Merhaba arkadaşlar ben yeni evliyim,

eşim misafiri çok seviyor arkadaşlarını falan devamlı çağırır. tek başıma yapamayacağımı bildiği için de birlikte hazırlarız genelde. dün de iftara iki arkadaşını çağırdı çorbayı ve tatlıyı o yaptı ben de diğerlerini hallettim.

Arkadaşları gittikten sonra kavgamız oluyor genelde. yok sen bana onların yanında şunu dedin bunu dedin, tatlıya şekerli olmuş sanki biraz dedim ama gayet nazikçe yani . onlar da çok samimi arkadaşları yani yabancı değiller devamlı gelirler.onlar gittikten sonra açtı ağzını yumdu gözünü. yok ben çok saygısızmışım başkalarının yanında eşime hep saygısız davranıyormuşum. bıktım artık gerçekten misafir sorun değil bizim kavgamız ondan sonra başlıyor. ben kesinlikle konuşmalarımda bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. özgüven problemimi var anlamıyorum ki. çok sinirlerim bozuluyor gerçekten.özür bekliyor benden devamlı nasıl bir saygı bekliyor anlamıyorum padişah diye eteklerini mi öpmemi bekliyor:KK34: ben böyle şen şakrak konuşkan biriyim bundan sonra susup oturcam o zaman. sonuçta arkadaş ortamı o patron ben sekreteri miyim anlamıyorum ki. nasıl davranmalıyım siz eşlerinize nasıl bir saygı çerçevesinde(!) konuşuyorsunuz başkalarının yanında:KK12:

Canım yorumunu misafir gittikten sonra yap illa yorum yapacaksan.
Lakin benim eşim de yardım ettiğinde kötü de olsa herzaman çok güzel olmuş derim.
Hevesini kırmam.

Sende sorun göremedım ama eşin problemlı bir tıp bellı, kendı ıcınde bır ozguven problemı var sanırım,eleştırılmeyede gelemıyor.Valla bende konuşkan brıyım senın gıbı , yerı gelır eleştiride yaparım eleştırılırımde, tabıkı dozunda oldugu surece problem olmaz, bazı şeylerı aşamamış demek kı adam ne bıleyım:/

Canım yorumunu misafir gittikten sonra yap illa yorum yapacaksan.
Lakin benim eşim de yardım ettiğinde kötü de olsa herzaman çok güzel olmuş derim.
Hevesini kırmam.

Ya normalde ben de öyle yapıyorum ama güllaç yapmıştı ve çok şekerli geldi yiyemedim sorunca da dedim ne var ki bunda hiç anlamıyorum. bir tek o konuda değil bişe anlatıyordu anlatamadı başa aldı bi kaç kere ben de hiç bişe anlamadım valla falan dedim gülerek balkondan içeri gittim çay almak için buna o kadar bozulmuş kiiii anlamıyorum gerçekten :63:

erkekler takıyor böyle şeylere

Ben artık onu kimsenin yanında eleştirmiyorum

Eskiden ben de bir hatası varsa ya da ne bileyim işte fazla şekerli tuzlu vs ise başkaları söylemeden ben söyleyeyim daha az alınır diye düşünüyordum

Öyle değilmiş ben deyince daha fazla alınırmış; onlar yabancı imiş karısını bile memnun edememiş olurmuş vs

ben de artık başkalarının yanında onun hakkında konuşmuyorum ama bazen yine de kaçıyor ağzımdan

Sende sorun göremedım ama eşin problemlı bir tıp bellı, kendı ıcınde bır ozguven problemı var sanırım,eleştırılmeyede gelemıyor.Valla bende konuşkan brıyım senın gıbı , yerı gelır eleştiride yaparım eleştırılırımde, tabıkı dozunda oldugu surece problem olmaz, bazı şeylerı aşamamış demek kı adam ne bıleyım:/

bence de..kimseye de anlatmak istemiyorum kendi kendime anlamaya çalışıyorum kim haksız diye anlayamıyorum buraya yazmak istedim, teşekkürler

Evliliğin oturması olayı bu işte. Zamanla birbirinizin hoşlanmadığı şeyleri kendinizden ödün vermemek şartıyla yapmamaya baslıyorsunuz. Neye sinirleneceğini biliyorsunuz.
Eşinizde demekki emek verdiği bir seyin baskalarının önünde eleştirilmesinden hoşlanmıyor.
Siz de bu eleştiriyi misafirler gittikten sonra yapsanız bir sey kaybetmezsiniz herhalde.
Zor olmasa gerek.

Ya normalde ben de öyle yapıyorum ama güllaç yapmıştı ve çok şekerli geldi yiyemedim sorunca da dedim ne var ki bunda hiç anlamıyorum. bir tek o konuda değil bişe anlatıyordu anlatamadı başa aldı bi kaç kere ben de hiç bişe anlamadım valla falan dedim gülerek balkondan içeri gittim çay almak için buna o kadar bozulmuş kiiii anlamıyorum gerçekten :63:

İşte bu tip şeylere çok kızıyorlar

Yani benimki de kızıyor

Bir de ben başkası demesin diye derdim bir şey anlamadım diye; tepki yabancıdan değil benden gelsin diye.

Ben öğrendim artık kızıyor zira...

bence esinizin kendisini padisah madisah görmüyor :KK70: öyle olsaydi hic corba veya tatli yaparmiydi?
konusmalarinizi biraz patavatsiz veya belkide cok samimi buluyor...
Sizde yapmayin... :KK1:

eşim misafiri çok seviyor arkadaşlarını falan devamlı çağırır. tek başıma yapamayacağımı bildiği için de birlikte hazırlarız genelde. dün de iftara iki arkadaşını çağırdı çorbayı ve tatlıyı o yaptı ben de diğerlerini hallettim.

Arkadaşları gittikten sonra kavgamız oluyor genelde. yok sen bana onların yanında şunu dedin bunu dedin, tatlıya şekerli olmuş sanki biraz dedim ama gayet nazikçe yani . onlar da çok samimi arkadaşları yani yabancı değiller devamlı gelirler.onlar gittikten sonra açtı ağzını yumdu gözünü. yok ben çok saygısızmışım başkalarının yanında eşime hep saygısız davranıyormuşum. bıktım artık gerçekten misafir sorun değil bizim kavgamız ondan sonra başlıyor. ben kesinlikle konuşmalarımda bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. özgüven problemimi var anlamıyorum ki. çok sinirlerim bozuluyor gerçekten.özür bekliyor benden devamlı nasıl bir saygı bekliyor anlamıyorum padişah diye eteklerini mi öpmemi bekliyor:KK34: ben böyle şen şakrak konuşkan biriyim bundan sonra susup oturcam o zaman. sonuçta arkadaş ortamı o patron ben sekreteri miyim anlamıyorum ki. nasıl davranmalıyım siz eşlerinize nasıl bir saygı çerçevesinde(!) konuşuyorsunuz başkalarının yanında:KK12:
planlı konuşmam ben. tamamen benm ruh halime göre. tabiki eşiminde moral durumu önemli.
dediğin gibi özgüven problemi olabilir sürekli küçük düştüm düşüncesi varsa

Sen Yaptığın yemeğe yağlı olmuş tuzlu olmuş dese sende bozulursun çünkü emek verdin.
Yorumunu başbaşaykende yapabilirsin yada bi sonraki yapılında canım şekeri biraz daha az olsun dersin olur biter.
alınsam da saygısızlık mı olur bu yani. herşeyi saygıya bağlıyor ben o kadar kavga çıkarmam açıkçası belki de demiştir ama hiç alınmadığım için aklıma gelmiyor şuan

bence de..kimseye de anlatmak istemiyorum kendi kendime anlamaya çalışıyorum kim haksız diye anlayamıyorum buraya yazmak istedim, teşekkürler
Süreklı herseye guzel olmasa bılr, doğru olmasa bıle karsımızdakı kısı mutlu olsun dıye yada egosu tatmın olsun dıye konuşamayız kı ,eleştirmedıgımız sürece doğruları nasıl bulucaz ,ya da gercek fıkrımızı nasıl paylaşacagız.Sonucta bahsettıgınız kısı esınız ınsan oyle ufak tefek seylerı takmamalı kanımca...

Siz bence halinize şükresin en azından eşiniz size yardımcı oluyor

Valla canım bence bişey yok ama işte erkeklerin çoğu böyle.
Neden yemedin diye sorduğunda çok doydum ama harika olmuş diyeceksin.
Diğer konuya da anlamış gibi bakıcaksın.Ama katılma ki konuşmaya anlamadığın belli olmasın.
Sonra başbaşayken anlattığını anlamadım çok önemli ise tekrar anlatır mısın canım de geç

Valla canım bence bişey yok ama işte erkeklerin çoğu böyle.
Neden yemedin diye sorduğunda çok doydum ama harika olmuş diyeceksin.
Diğer konuya da anlamış gibi bakıcaksın.Ama katılma ki konuşmaya anlamadığın belli olmasın.
Sonra başbaşayken anlattığını anlamadım çok önemli ise tekrar anlatır mısın canım de geç

valla artık dedim hiç konuşmayacağım hem arkadaşlarını ağırlıyorum hoşuna gitsin diye hem bir sürü kavga çıkıyor. içimden geldiği gibi davranmayalım mı yani nasıl ilişki bu:mad:

valla artık dedim hiç konuşmayacağım hem arkadaşlarını ağırlıyorum hoşuna gitsin diye hem bir sürü kavga çıkıyor. içimden geldiği gibi davranmayalım mı yani nasıl ilişki bu:mad:
Başbaşayken içinden geldiği gibi davran.Lakin erkekler arkadaşlarının ve ailelerinin yanındayken bunu kaldıramıyor.

X