Erkek İnfertilitesi Sayi cok iyi ama ileri hiz dusuk ve morfoloji %2

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gaziliii

20.06.2017 Hosgeldin minnak kizim :)
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
1.477
798
Kizlar esimin yaklasik 5 aydir yaptirdigi spermiyogram testlerinde sayi cok iyi ama ileri hiz dusuk ve morfoloji %2.. ama 1 yildir hamile kalamadim ben de bi sorun yok.. esimde elle muayene de varikrosel tespit edilmedi ama ultrasonda sol kisimda grade 1 varikrosel tespit edildi sizce varikroselden olabilir mi bu morfoloji dusuklugu benimle ayni durumda olan var mi aranizda kizlarr bi fikir verin ne olur.. bu durumda ameliyat cozum olmaz diye okuyorum iyice kafam karisti

evet varikosel sperm hızıyla morfolojiyi etkiliyor ama benim eşim keçiboynuzu kürü ile hareket promlemini halletmişti proteex plus ilede morfoloji sorunu kısmende olsa ortadan kalmıştı ALLAH ın izniyle

Canim biz 1 ay proxeed kullandik ileri hiz dustu morfoloji dustu sasirdik kaldik.. sayi yuksek ml de 190 milyon ama bizim sayi hep yuksekti zaten ...simdi proxeed kullanmiyoruz.. esim tekrar yaptiracak bakalim sonuc ne cikacak 1 ay falan gecsin bakalim.. senin degerlerin nasildi nasil oldu canim.. ins hamilelik bizede nasip olur

Kizlar esimin yaklasik 5 aydir yaptirdigi spermiyogram testlerinde sayi cok iyi ama ileri hiz dusuk ve morfoloji %2.. ama 1 yildir hamile kalamadim ben de bi sorun yok.. esimde elle muayene de varikrosel tespit edilmedi ama ultrasonda sol kisimda grade 1 varikrosel tespit edildi sizce varikroselden olabilir mi bu morfoloji dusuklugu benimle ayni durumda olan var mi aranizda kizlarr bi fikir verin ne olur.. bu durumda ameliyat cozum olmaz diye okuyorum iyice kafam karisti
eşim de ileri hızlı problemi vardı, morfoloji %2 idi ve hafif varikosel vardı. bize doktorlar sorun değil zaten bir çocuğunuz var dedi. ben yine eşime üç ay ayda onbeş gün kadar keçiboynuzu kürü, vitamin kullandırdım.bal, ceviz, fındık, fısıtk her gün tüketti. ilk önce yeşil çay içti toksinlerini atmak için. kürü bıraktıktan iki-üç ay sonra hamile kaldım hem de tedavisiz. umarım yardımcı olabilmişimdir

aşağıda kürden önce ve kürden üç ay sonra ki değerlerini yazdım.

---------------------------önce---------sonra
toplam motilite progresif %47 ----------80
progresif motilite hızlı %5---------20
progresif motilite orta%28-------40
progresif motilite yavaş%14-----20
toplam sprem………..90 milyon-150milyon

eşim de ileri hızlı problemi vardı, morfoloji %2 idi ve hafif varikosel vardı. bize doktorlar sorun değil zaten bir çocuğunuz var dedi. ben yine eşime üç ay ayda onbeş gün kadar keçiboynuzu kürü, vitamin kullandırdım.bal, ceviz, fındık, fısıtk her gün tüketti. ilk önce yeşil çay içti toksinlerini atmak için. kürü bıraktıktan iki-üç ay sonra hamile kaldım hem de tedavisiz. umarım yardımcı olabilmişimdir

Canim sagol paylastigin icin.. esinin onceki degerleri de iyiyki

Canim sagol paylastigin icin.. boyle yazilari insan okuyunca umut oluyor.. gerci sen 1 kere hamile kalmissin esinin degerleriyle benim esiminkiler hemen hemen ayni bizimde toplam motalite ve ileri hizimiz seninkiyle ayni (kür kullanmadan onceki degerlerinle ).. tavsiyelerini esime aynen ileticem canim tekrar sagol

bizde proxseed kullanıyoruz simdi kormaya basladım ters etki yapmış resmen

Valla tatlim ben proxeed mi yapti yoksa esim hasta oldu amoklavin antibiyotik kullandi o ay ondan mi oldu anlamadim.. cunku ileri hizimiz %7 den %0 a dusmus.. morfoloji dusmus ama toplam sayi ayniydi onda bir dusus olmamis.. bu ay esim tekrar verecek bakalim degerleri yazarim

Canim peki morfoloji ne oldu kirlerden sonra onu yazmamissin o_O

yapılan testlerde morfoloji yazmıyordu. hamile kalmamda bu kürün etkisi olduğuna inanıyorum ilk hamileliğimde de eşim düzenli olmasa da keçiboynuzu çayı içmişti

Ya bu keciboynuzunu cok oneriyolar gercekten.. bakalim esime baslicam bende ama once su varikrosel ameliyatini mi olsak diyoruz o_O gerci seninde esinde hafif varikrosel oldugu halde ve bu degerlerle hamile kalmissin canim rabbim bize de nasip eder insallah biz bide bilmeden 2 yil korunduk sanki birakinca hemen hamile kalacagiz saniyorduk.. beni kimsede uyarmadi yaa:KK58:

Valla tatlim ben proxeed mi yapti yoksa esim hasta oldu amoklavin antibiyotik kullandi o ay ondan mi oldu anlamadim.. cunku ileri hizimiz %7 den %0 a dusmus.. morfoloji dusmus ama toplam sayi ayniydi onda bir dusus olmamis.. bu ay esim tekrar verecek bakalim degerleri yazarim
merhaba bizde de ileri hareketli sıfır morfoloji sıfır. sayı çok iyi. biz 1 defa baktırdık spermiograma. 4 günlük perhiz sonrası vermişti son 1 gününde ateş vardı (38-38.5) bir dr o etkilemez sonucu dedi. diğeri tekrar baktırın aynı da çıkabilir değişebilir de dedi. siz kaç kere spermiogram yaptırdınız? ne kadar sürelik aralarla? amoklavin kullanıyordu demişsiniz spermiogramı vereceği günlerde yüksek ateşi varmıydı? enfeksiyon durumu sonucu bozmuş olabilir dediler mi size?

Varikosel etken..
Ameliyat önerdi mi Dr?
bende hiç hamile olmadım. .
%12 ileri hız. .

Biz ilk spermiyogramimizi memorial de sisli de verdik esimde sorun oldugunu ilk o zaman ogrendik morfoloji %2 ileri hizli %5 ve toplam sperm 70 milyondu.. sonra ben esime 3 ay vitamin verdim ve istanbul duzen laboratuvarinda verdi morfoloji %6 ileri hizli da artmisti net sayiyi hatirlamiyorum bakmam lazim ve toplam sperm sayimiz 170 milyon olmus.. ama hamilelik olusmadi.. sonra urologa gittik vutun testler yapildi hersey normal dedi doktor ama 1. Derece varikrosel tespit edildi.. doktor olaya soyle bir yorum yapti kizlar normalde bu tip varikroseller hafif oldugu icin ameliyat yapmiyoruz ama sizin cocugunuz olmadigi icin varikroselden kaynakli olabilir dedi yani olursaniz kafanjzda soru isareti kalmaz zaten basit bir ameliyat dedi.. sonra baska doktor da olabilirsin demis yani illada ameliyat ol demiyolar ama baska bi sebep bulamadiklari icin ve varikroselin ileri hiz sayisini dusurebilecegi goz onunde bulundurularak olmamizi tavsiye ettiler.. he bu arada esim 1,5 ay once spermiyoram verdiginde amoklavin kullanmisti 20 gun oncesinde falan..ve morfoloji %2 cikti ileri hiz% 0 cikti toplam sperm sayisi degismemisti.. ya amoklavin den oldu ya da o ay biz proxeed kullanmistik tam 1 ay ya da proxeed den oldu kizlar bilemiyoruz simdi bu ay sonu tekrar vericek bakalim zaten sonrada esim ameliyat olmak istiyo :KK14:

bu konuda uzman profların görüşlerine başvurun çünkü doktorların dedikleri varikosel ameliyatı son çare çünkü ameliyattada düzelme olmassa başka çaresi yok bu hastalığın bu yüzden önce vitamin takviyesi ve keçiboynuzu kürü bene yapın çünkü eşiminde değerleri tam sınırdaydı morfolojisi % 6 ve ileri hızıda %31 toplam harekette %48 idi keçiboynuzu kürü zeytinyağlı incir kürü ve proteex plustan sonra eşimin değerleri morfoloji %13 toplam hareket %72 ileri hızlı harekette % 52 lere kadar çıktı ALLAH ın izniyle şimdide

Allahım nasip etsin şimdide 17 haftalık hamileyim eşimde 3.derece varikoseli var doktorlar ameliyat önermedi çünkü ameliyat tam terside etki gösterebilirdi şunu unutmayın ameliyatın %100 garantisi yok terse giden bir çok hasta yorumu var internette bu nedenden en son çare olarak doktorlar ameliyat öneriyor

Kizlar bayraminiz kutlu olsun.. bu bayrami kucagimiz bos ve buruk gecirdik insallah onumuzdeki bayramda hamile olma dilegiyle...

Canım nerdeyse aynı durumdayız. Ne yaptınız ameliyat olcak mı eşin?

X