• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi sayı ve hareketlilik iyi morfoloji kötü. dünya başıma yıkıldı..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

birmucizeolsun

Bahşettiğin mucizemi koru Allah'ım.
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
719
773
103
35
2 yıllık evliyiz. Korunmuyoruz evlendiğimizden beri. Eşim 1 sene önce spermiyogram testi yaptırdı. Sayı ve hareketlilik iyiydi morfoloji % 9'du. O testte referans değeri yüzde 14 alınmıştı. Biz de üzüldük ama herkes referans değeri yüksek alındığı için korkulacak bir şey yok dedi.

Neyse bu testin üstünden 1 yıl geçti. Ben klomen ovitrelle kullandım 2 ay. Yine olumlu sonuç yok. Doktorum ne olur ne olmaz eşin bir daha test yaptırsın dedi. Yaptırdı maalesef... Sayı mililitrede 85 milyon hareketlilik yüzde 44 çıktı. Ama morfoloji yüzde 1... Dünya başıma yıkıldı. Uçukladım üzüntüden. Sperm dna hasar testi yaptırmamızı önerdiler ama kötü çıkacak diye ödüm kopuyor. Çok yoruldum yıprandım. Bıktım artık hayattan. Ne olur yol gösterin bana. Herkes morfoloji çok subjektif bir değerlendirme bakan göze göre değişir diyor sayınız çok güzel doğal yoldan bile olur diyor ama yok içim alev alev yanıyor...

Canım rabbim ol der ve olur lütfen yüreğini ferah tut bende ıkı senelik evliyim bende anne olamıyorum sorun hem bende hem eşimde ama içimi ferah tutmaya çalışıyorum yoksa psikolojim falan kalmıyor daha kötü oluyor bu defada

2 yıllık evliyiz. Korunmuyoruz evlendiğimizden beri. Eşim 1 sene önce spermiyogram testi yaptırdı. Sayı ve hareketlilik iyiydi morfoloji % 9'du. O testte referans değeri yüzde 14 alınmıştı. Biz de üzüldük ama herkes referans değeri yüksek alındığı için korkulacak bir şey yok dedi.

Neyse bu testin üstünden 1 yıl geçti. Ben klomen ovitrelle kullandım 2 ay. Yine olumlu sonuç yok. Doktorum ne olur ne olmaz eşin bir daha test yaptırsın dedi. Yaptırdı maalesef... Sayı mililitrede 85 milyon hareketlilik yüzde 44 çıktı. Ama morfoloji yüzde 1... Dünya başıma yıkıldı. Uçukladım üzüntüden. Sperm dna hasar testi yaptırmamızı önerdiler ama kötü çıkacak diye ödüm kopuyor. Çok yoruldum yıprandım. Bıktım artık hayattan. Ne olur yol gösterin bana. Herkes morfoloji çok subjektif bir değerlendirme bakan göze göre değişir diyor sayınız çok güzel doğal yoldan bile olur diyor ama yok içim alev alev yanıyor...
Canım inan daha kötü durumda olanlar var. Bol bol dua et alternatif tıp bitkisel kürlere bak onları uygula. Umut her zaman var bu kadar yıpratma kendini

Hemen kendinizi bırakmayın bence degerleriniz vasat degil kolay degil beklemek seni cok iyi anlıyorum ama dedigim gibi degerleriniz bana göre hatta süper bile diyebilirim...eger dna hasarı varsa bu testi yaptirmaktan korkmayin aksine vakit kaybetmeyin tedavisi mümkün ...
Yoruldum demişsiniz bence sizin bu degerlerinizle aşılama yapılabilir iyi bir merkez bulun ve sabredin hatta normal yoldan bile bebeginiz olabilir stresi üzerinizden atarsaniz.......

şöle söleyim bizim sperm sayimiz hic bi xaman 5 milyon üstüne cıkmadı mirfoloji SIFIR ....hareketlilik cogu zaman SIFIR tedavilerle yüzde 10 a cıkınca bile mutlu oluyorduk...8 senelik evliyim son 4 yılda 6 negatif tüp bebek hic biri tutmadı doktorum artık bırakın kendinizi yıpratmayın dedi. Ama ben yilmadan usanmadan eşime kürlerini hep yaptim ve rabbim büyük kendiliginden hamile kaldim ...yoruldum deyip bırakma kendini yani....vazgeçme.. inan ...sabret....dua et ...rabbim ol der ve olur

Oncelikle herkese merhaba. Nereye yazayim diye baya arastirdim ama bazi sayfalar cok eski tarihli oldugu icin buraya yazmaya karar verdim. Umarim bu tur sorunu olanlar bu yazimi okurlar umut olur umarim. Bebk istedigimizde 5 aylik evliydik hamilelik olmayinca doktora gittik tahlil yaptirdik esimde morfoloji sorunu cikti resmen kotu olduk ikimizde. Ben basladim arastirmaya kurler denedik arada testleri tekrarliyoduk. Bende hayit otu tohumu kullandim bi ay ve o ay hamileydim ama dusuk oldu benden kaynaklann bi nedenle olabilecegini soyledi doktor. Daha sonra rahimde perde oldugu icin ameliyat oldum bu arada esime kurlere devam ettik. Bu defa hayit otunun hapini ictim ve o ay hamile kaldim bebegim suan yanimda agliyo. Esime keciboynuzu kurunu uyguladik uzun sure arada havuc suyunu iciriyordum dogal e vitamini ve cinko takviyesi kullandik birde sabahlari zeytinyaginda bekletilmis incir yedi kuruyemis yiyodu arada hazir gidalardan uzak tutmaya calistik kendimizi hareketimizde kotuydu ama hareket duzelince hamile kaldim morfolojimiz 2ydi ama hamile kalinca kac olduguna bakmadik en son testte 4 ya da 5 e cikmisti sanirim doktorumuz hareketinde artmasi cok onemli demisti. Allah herkese saglikli hayirli evlatlar versin. Hizlica anlatmaya calistim birazda rahat olmak lazimmis onuda anladim.

verdiğiniz moraller için hepinize çok ama çok teşekkür ederim Allah evlatlarınızı size bağışlasın

Hemen kendinizi bırakmayın bence degerleriniz vasat degil kolay degil beklemek seni cok iyi anlıyorum ama dedigim gibi degerleriniz bana göre hatta süper bile diyebilirim...eger dna hasarı varsa bu testi yaptirmaktan korkmayin aksine vakit kaybetmeyin tedavisi mümkün ...
Yoruldum demişsiniz bence sizin bu degerlerinizle aşılama yapılabilir iyi bir merkez bulun ve sabredin hatta normal yoldan bile bebeginiz olabilir stresi üzerinizden atarsaniz.......

şöle söleyim bizim sperm sayimiz hic bi xaman 5 milyon üstüne cıkmadı mirfoloji SIFIR ....hareketlilik cogu zaman SIFIR tedavilerle yüzde 10 a cıkınca bile mutlu oluyorduk...8 senelik evliyim son 4 yılda 6 negatif tüp bebek hic biri tutmadı doktorum artık bırakın kendinizi yıpratmayın dedi. Ama ben yilmadan usanmadan eşime kürlerini hep yaptim ve rabbim büyük kendiliginden hamile kaldim ...yoruldum deyip bırakma kendini yani....vazgeçme.. inan ...sabret....dua et ...rabbim ol der ve olur
Ne guzel bir mucize Rabbim herseye kadir yeter ki Ol desin
Bizler içinde dua edin saglıcakla kucagına almayı nasip etsin Rabbim

Bizimde morfoloji 1 tüp bebek denedik olmadı 3.5 yıldır evliyiz
Şu mubarek gunlerin hurmetine Allah isteyen herkesin kucagını doldursun

Hic sikinti yapma normal yoldan olmasa bile tup bebekle hamile kalabilirsin bizde sayi hareket ve morfoloji cok kotuydu tup bebekle cok sukur saglikli bir bebegim oldu..umutsuz olma asilama ile bile kalabilirsin.

aminnn tez zamanda kavuşmanızı dilerimm canı gönülden...inanmaktan vazgeçmeyin yeterki

başka sorunlar çıktı mı canım sizde yoksa sadece morfoloji ile mi savaşıyorsunuz?
Hic sikinti yapma normal yoldan olmasa bile tup bebekle hamile kalabilirsin bizde sayi hareket ve morfoloji cok kotuydu tup bebekle cok sukur saglikli bir bebegim oldu..umutsuz olma asilama ile bile kalabilirsin.
her şey nasip kısmet bu forumu okuyunca bunu daha iyi anladım. sonuçları çok iyi olmasına rağmen defalarca deneyen var bir de umutsuz konuşulduğu halde ilk denemede tutan.. her nasip vaktine esirdir dedikleri bu sanırım. çaba bizden takdir Allah'tan artık.

Merhaba kızlar bizde aynı dertten yakınıyoruz. Bizimde hareket ve morfoloji düşük. İleri hareketli 7 morfoloji ise sadece 3. Doktor proxxed plus verdi. Bir buçuk aydır kullanıyor ve keçiboynuzu kürüde içiyor. biz 15 aylık evliyiz. 1 senedir olmuyor. Tabi bende sorunluydum. Rahmimde perde vardı 5 cm lik 2 kere hsitereskopi oldum. Size sorum aşılama yaptırmak için değerlerin en az kaç olması gerekiyor biliyor musunuz?

Ben agustos da tüp bebek yaptırdım degerler sayı 15 milyon hız 30 morfoloji 1
10 yumurtadan 3 ü döllendi ve dr morfoloji cok kotuydu o yuzden olmadı dedi
Bir tane iyi kalite embriyom vardı o da tutmadı..
Benim 5 cm çikolata kistim vardı o zaman..
20 gun oncede laporoskopi oldum kistim 10 cm oldu şiddetli sancıyla acillik oluyordum
Baska gorunurde sorun yok

Ben agustos da tüp bebek yaptırdım degerler sayı 15 milyon hız 30 morfoloji 1
10 yumurtadan 3 ü döllendi ve dr morfoloji cok kotuydu o yuzden olmadı dedi
Bir tane iyi kalite embriyom vardı o da tutmadı..
Benim 5 cm çikolata kistim vardı o zaman..
20 gun oncede laporoskopi oldum kistim 10 cm oldu şiddetli sancıyla acillik oluyordum
Baska gorunurde sorun yok
Anladim canim insallah kisa zamanda olur ya cok zor valla insan basija gelmeden anlamiyor malesef...

Arkadaşlar 1,5 yıldır korunmuyorduk ve çocuk sahibi olmak istiyorduk. Bize de tüp bebek önerdiler. eşimin sperm testleri hep düşük çıktı. En son yapılan testte 5 milyona kadar düştü. pes etmedik. Sonra sayfalarda yaptığım araştırmada muhteşem üçlü (sıvı l-carnitin, zinco, pharmaton) ile tanıştık. Uyguladık 1,5 ay içerisinde sonuç aldık ve şu an 1 aylık hamileyim çok şükür. Rabbim olmayanlarada nasip etsin. Bu üçlüyü deneyin mutlaka.

Back
X