Sayın Bülent hocamız bizim için de bir zafer varmıdır

35_oz

Allahım Ol De ve Olsun
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
1.394
300
Sayın Bülent hocamız, 8 yıllık evliyiz sebepsiz infertileyiz, 3 tüp 2 aşılama ve kürler, vitaminler her şeyi denedik ve bir pozitifi yakalayamadık, yumurtaların var fakat kaliteleri kötü çıkıyor, embiriyomuz oluşuyor fakat 3. Güne ilerliyemiyor, Pazartesi yumurtalarım toplansa Çarşamba sabahı acil transfere çağrılıyoruz, internette herşeyi araştırdım ve sizi buldum, hergeçen gün daha da yara alıyorum, bizden kötü olanlar hep başardı, yaşım 36 bizim için umut varmı....

Historoskopi, sulu ultrason, rahim filimler herşey temiz, eşimin morfolojii %5 ileri hızlı %10, embiriyo kalitesi orta ve kötü...

Sayın Bülent hocamız, 8 yıllık evliyiz sebepsiz infertileyiz, 3 tüp 2 aşılama ve kürler, vitaminler her şeyi denedik ve bir pozitifi yakalayamadık, yumurtaların var fakat kaliteleri kötü çıkıyor, embiriyomuz oluşuyor fakat 3. Güne ilerliyemiyor, Pazartesi yumurtalarım toplansa Çarşamba sabahı acil transfere çağrılıyoruz, internette herşeyi araştırdım ve sizi buldum, hergeçen gün daha da yara alıyorum, bizden kötü olanlar hep başardı, yaşım 36 bizim için umut varmı....
Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlidir. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. . Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur .

Ayrıca mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebilmekte. Mikro-chip metodu ıle kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (indüksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Ayrıca yumurta rezerv destekleyıcı bazı ılaclar onerılebılmektedır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gidılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse array cgh ( genetık ayıklama) yapmak gerekır.
Tum bu bılgıler ışıgında adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle yumurtalık rezervınız belırlenecek ve saglıklı gebeliğe goturecek yol olan genetık taramalı tup bebek ıcın yolunuz belırlenecektır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X