Sebepsiz infertilite

3 ay süre verdi yine doktor, sanırım bu sürede de olmazsa aşılama veya tüp bebek deneyeceğiz. Korkuyorum biraz ama hayırlısı olsun demekten başka da çarem yok. Ayrı olmamız olumsuz bir faktör. Ne bileyim sonuç temiz deyince sevinemedim bile.

Ne kadar süre daha ayrı kalacaksınız?
Tüp bebeği bir araya gelince denemek sizin için daha rahat olacaktır.

Bende senin gibiyim canim dermoid kistle yasiyorm operasyon olmadim dr bana hic bir sorunun yok dermoid tek tarafli bu gebelige engel degil dedi rahim filmi hormon yumurta takibi hersey normal olunca esimden tahlil istediler esiminde sperm tahlilleri cok iyi cikmadi hep dermoid kist yuzunden dusunurken esimde problem ckti dr senin skntin yok esinde sknti var dedi bence sende esine tahlil yaptirmalisin yine sukretmeliyizzz umudumu kaybetmedimmm allahimiz var o ne guzel vekil degilmi ol der ve olur ...
Benim dermoid kistim çok yeni idi ama büyüyüp yumurtayı boğabilir ilaçla tedavisi mümkün değil dedikleri için operasyon geçirdim. Zaten polipler alınacaktı, hepsini bir aldırdım.

Stres yapmayın.bazen fazla stresten de olmayabiliyor.hormonlar etkileniyor.vücut kendini kasıyor ve onun için çocuk belkide tutunamiyor.yediğinizde ictiginize dikkat edin.paketli gıdalardan mevsiminde olmayan hormonlu sebze ve meyvelerden uzak durun .cep tef nunu üzerinizde tasimamaya çalışın.güzel kaliteli bi bal alın onu eşinle ikiniz yiyin.zeytin çok yararlı kadın için.doğal olanını bulmaya çalışın.eşinize soğuk sıkım keçiboynuzu pekmezi yedirebilirsiniz.sizde saracoglunun soğan kürü sonraki ayda havuç incir kurunu uygulayın .ben bunlarla ve daha başka şeylere de dikkat ederek hamile kaldım.çok şükür.birde Meryem otu var.onuda takmıştım.ins olur..:KK66:
Teşekkür ederim tavsiyeler için. İşim çok stresli bende çok rahat bir insan değilim biraz bunu Aşmam lazım. Kürleri de deneyeceğim. Çok sağolun.

Benim dermoid kistim çok yeni idi ama büyüyüp yumurtayı boğabilir ilaçla tedavisi mümkün değil dedikleri için operasyon geçirdim. Zaten polipler alınacaktı, hepsini bir aldırdım.
Evet biliyorum canim benimde solda 6cm olmus ama yapisma ihtimalinden dolayi olmuyorm bebekle beraber alinsin dedi dr um

Sadece bir tavsiyedir. Umarım etkisi olur.
Bebek sahibi olmak isteyenlerin yazılarını okuyorum da tüylerim diken diken oldu. Çünkü ben de bu yollardan geçtim, ta ki geçen seneye kadar. Öncelikle belirtmeliyim ki 42 yaşındayım ve 5,5 yıllık evliyim. Bize konulan teşhis belirsiz infertiliteydi. Tam 4 yılda 1 aşılama + 3 tüp bebek tecrübesi (özel ve iyi bilinen yerlerde) yaşadım. Sonuç hüsran oldu. Açıkçası, tüp bebek merkezlerindeki ticari yaklaşım ve sonuç beni biraz yıprattı. 2014 temmuzunda son tüp bebek denemesinden sonra tüm iğneleri ve folik asidi bile bıraktım. Buradaki forumları takip ediyordum. Burada öğrendiğim arı sütü + bal + polen karışımlarını araştırdım. Bir çok ülkede kanıtlanan, doğurganlığı 3,5 kat arttırdığına dair yazılar okudum ve ben de almaya karar verdim. Aralık ayında( 2014) bal üreticisi olan bir balcıdan ( toptancı değil!) tavsiyesi üzerine 10 gr. arı sütü, 1 kavanoz(800gr) bal ve 100 gr polen aldım. Bunları evde kendim karıştırdım ( arı sütü balla karışınca dayanıklılığı artıyor) . Her gün aç karnına sabah akşam birer tatlı kaşığı( tahta kaşık, metal değmeyecek) 20 günde yedim. Sonraki kavanozlarda dozu artırdım. 20,30 , 40 gr. şeklinde. Amaç günde 2 gr arı sütü almaktı (40 gr arı sütü /20 gün= 2 gr). 48 kg. idim, kilo fazla ise doz artabilir (sadece tavsiyedir, internetten öğrendim). 3 ay sonra regli iken dr. kontrolüne gittim. Yumurta rezervlerim 2 'den 6'ya çıktığını öğrendim. 10 gün sonra tekrar gittiğimde yumurtaların büyüklüğü 18 yani çatlama boyutuna gelmişti. Ancak o ay hamile kalmadım. İki ay sonra yani mayıs 2015' te adetim hayatımda ilk defa gecikti (10 gün). Tam dr.a gidecektim ki söküldüm. Çok üzüldüm ama her şeyin hayırlısı dedim her zaman. Haziran ayında yine düzenli adet oldum. Temmuz ayında yine gecikme oldu ama bu sefer 15 gün bekleyeceğim dedim. Cts. günü işten eve gelince evdeki ovulasyon testlerinden denedim. Çatladığını bile göremediğim testlerde gebelik çıktı. Önce inanamadım, tekrar yaptım. Hatta yanlış mı bakıyorum diye internetten tekrar baktım :) Erken gebelik testini de yapınca çift kalın çizgiyi gördük . Şok şok şok... Öyle heyecanlanmıştım ki ama bu sefer de tutar mı telaşıyla pek sevincim coşkuya dönüşemedi. 3 günlük bekleyişten sonra doktora gittiğimizde gördük minik kızımızı 5 haftalıktı :))) Yani uzun anlatımlarımın sonucu : 6 aylık arı sütü+ bal + polen yemenin etkisiyle tahmin ediyorum, çok şükür evlat sahibi oldum. Kızım Ela bu ayın 24'ünde 1 yaşına girecek. Allah dualarımı kabul etti. Gönülden dilerim ki , benim gibi evlat sahibi olmak isteyen herkes bu mutluluğu yaşar. Buraya doğumdan sonra ilk defa girdim. Yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Her şey gönlünüzce olsun. Hoşçakalın.

öyle düşünme aynı durumda sayılırız sebebi var ama biz bilemiyoruz demek istiyorlar.. o sebepte...Yaradanın kudreti senin imtihanın ....ne olmazları olduran Rabbim sana bana ve tüm isteyenlere versin

2.5 yıllık evliyim ve bendede sebepsiz infertilite varmış artık o kadar bozulduki psikolojim bu kadar zamanda 1 kez bile olmazmı diyorum ya 1 kez hamile kalsam düşse ona bile razıydım:(hiç olmaması daha çok kırıyorum ümidimi çok yorıldım çok sıkıldım çıldırıcamü

2.5 yıllık evliyim ve bendede sebepsiz infertilite varmış artık o kadar bozulduki psikolojim bu kadar zamanda 1 kez bile olmazmı diyorum ya 1 kez hamile kalsam düşse ona bile razıydım:KK43:hiç olmaması daha çok kırıyorum ümidimi çok yorıldım çok sıkıldım çıldırıcamü
En son yumurtalık rezerv testi istedi doktorum. Adetimin 3. Günü yaptırdım. 25 ekimde görüştük, 2 ay daha bekleyelim sonra aşılama tüp bebek yolumuza bakalım demiştik. Ümidi kesmiştim, nasılsa olmuyor aralık sonu tüp bebek, aşılama bakacaz yolumuza diyordum. Vücut bu rahatlığı bekliyormuş meğer hamileyim, darısı başına... 6 yıllık evliyim 3.5 yıl önce dış gebelik geçirdim.. Rahat bırak beynini arkadaşım... söylemesi kolay uygulaması çok zor ama işin sırrı bu

En son yumurtalık rezerv testi istedi doktorum. Adetimin 3. Günü yaptırdım. 25 ekimde görüştük, 2 ay daha bekleyelim sonra aşılama tüp bebek yolumuza bakalım demiştik. Ümidi kesmiştim, nasılsa olmuyor aralık sonu tüp bebek, aşılama bakacaz yolumuza diyordum. Vücut bu rahatlığı bekliyormuş meğer hamileyim, darısı başına... 6 yıllık evliyim 3.5 yıl önce dış gebelik geçirdim.. Rahat bırak beynini arkadaşım... söylemesi kolay uygulaması çok zor ama işin sırrı bu
Deniyorum rahat olmayı deniyorum ama henüz başaramadım:(

Merhaba arkadaşlar, 5 yıllık evliyim. İş gereği eşimle evliliğimizin yarısı ayrı şehirlerde geçti. Şimdi de ayrıyız. Bir dış gebelik geçirdim, iğne ile sonlandırıldı 2.5 yıl kadar önce. Poliplerim vardı. Eylül ayında, sonradan ortaya çıkan bir dermoid kist İle birlikte alındı. Gittiğim tüm doktorlar gebeliğe engel diyemeyiz ama etkiliyor da olabilir dediği ve benim doktor fobim olduğu için hep ertelemiştim bu operasyonu. Ameliyattan sonra doktor 3 ay süre verdi. Yine sonuç yok :KK43: hsg istedi doktorum. Bugün çekildi, sonuç temiz. Tüpler açık. Sebepsiz infertilite dedi doktor. Sevinemedim bile... sıkıntı yok ama sonuçta yok. Paylaşmak istedim. Sebepsiz infertilite yaşayıp, hamile kalan arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum. Yaşım yolun yarısına geliyor.
Merhaba inşaşşah hamile olmuşsunuzdur da bana da umut olur

Merhaba inşaşşah hamile olmuşsunuzdur da bana da umut olur
Merhabalar pazartesi doğumum olacak inşallah darısı size olsun. Ekim ayında en son doktorumla görüştüğüm de Aralık'ta tüp bebek deneyecektik. Dedim ki tamam olmuyor Aralık'ta tüp bebek :( kabul ettim. Ama ona kalmadan o görüşmeden sonra ben regl görmedim. İlk ay kendiliğinden hamile kaldım.

Back
X