Şehit polis cenazesinde Erdoğan’a büyük tepki

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
Şehit polis cenazesinde Erdoğan’a büyük tepki

Polis memuru Mustafa Turanlı’nın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "400 vekil" açıklamasına tepki gösterildi.
sehit-670.jpg

Mehmet SERBES / ADANA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Turanlı (29) memleketi Adana’da son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı. Şehidin annesi, “Yavrum senin yerine ben öleydim. 3 yıldır kokuna hasret kaldım. Son kez koklayayım” diyerek gözyaşı döktü.

“BEN ÖLEYDİM YAVRUM”

Şehit polisin cenazesi Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik için Huzurevleri Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında baba emekli polis Adnan Turanlı ve anne Kısmet Turanlı ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi “Mustafa’m ben öleydim yavrum” diyerek ağıt yaktı.

cenaze-2.jpg

“BAK DİMDİK AYAKTAYIM”

Şehidin cenazesi daha sonra 100 araçlık konvoy eşliğinde Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Ellerinde Türk Bayraklarıyla mezarlıkta toplanan yaklaşık 2 bin kişi teröre lanetler yağdırarak, “Polise, askere kurşun eller kırılsın” diyerek slogan attılar. Mezarlıkta şehidin eşi Ayşegül Turanlı, “Mustafa’mı aldılar, sana nasıl kıydılar, senin yerin orası mı? Sen böyle mi geri dönecektin? Ağlamıyorum, dimdik ayakta duruyorum” diyerek haykırdı.

AKP MİLLETVEKİLİNE SÖZLÜ SALDIRI

Buruk mezarlığındaki namaz sırasında PKK ve AKP aleyhine sloganlar atıldı. AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’a sözlü olarak bağıran bazı gruplar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘400 vekil ve Anayasa’ ile ilgili açıklamasına da tepki gösterdiler. ‘400 vekili verseydik, bu ölümler olmayacak mıydı?’ diye bağırdılar. Bazı vatandaşlar da Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın çelengine zarar verdi. Araya giren polisler grubu dağıttılar.

Törene binlerce Adanalı’nın yanı sıra Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Seyfettin Yılmaz da katıldı.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/sehit-polis-cenazesinde-erdogana-buyuk-tepki-930049/
 
X