Şeker yüklemesi sorunu ?

smiley04

Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
637
200
Selam hanımlar ben 26 haftalık hamileyim dokturum şeker yüklemesi yaptırmamı söyledi ama tereddütlerim var bu konuda yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Bunu mutlaka yaptırmalısınız.Eğer hamilelik sekeriniz varsa tedavi oluyorsunuz çok ciddi bir konu

ben yaptırmayı düşünmüyorum tatlım saglıklı beslen çok fazla tatlı tüketme bence tabi karar senin güzelim ama bence aç karnına 50 gr yükleniyor ve yüksek çıkarsa bir daha 100 gr yükleniyor sen mahfoluyorsun hele hele bebiş te içerde yavrum ne oluyor onca şeker ve şeker Dedigin SaF Glukoz :/Allah hepimizn yardımcısı olsun bak benim annemin zamanında yokmuş ve çok sükür sapa sağlamız.bence Gereksiz..

Her gebe kendi kararını kendi vermeli diye düşünüyorum. Ancak göz önünde bulundurulması gereken şu anda hemen her şeyi hazır olarak tüketiyor olmamız ve doğal herhangi bir şeyin kalmaması. Ayrıca riski almaya değer mi? Sağlıklı beslenmek tabiki önemli ancak unutulmaması gereken meyvede dahi şeker olduğu. Sonuçlarını öğrenip 'varsa ne olur?' diye düşünüp karar vermek lazım.
Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili yanılmıyorsam 1 hafta kadar önce şöyle bir açıklama yaptı;

http://doktorlarsitesi.net/2015/04/...-testi-ile-ilgili-tartismalara-noktayi-koydu/

Bende yaptırdım ama kurnazlık edip aldığım içeceğin yarısını içtim ben kendimi biliyorum yaa seker falan yok yani
Bakanlık yeni bi açıklama yapmış bakabilirsin

Gebelikte şeker yükleme testinin yapılmasının önemi nedir?

Şeker yükleme testi uygulanmamış olan anne adaylarında, olası şeker hastalığı durumunda kan şekeri seviyesi kontrol altına alınmaz. Bu durum anne adayını böbrek enfeksiyonu, dirençli vajinal mantarı gibi rahatsızlıklar açısından korunmasız bırakacaktır. Bebeklerde anomali gelişme riski, normal gebeliklerde olan oranlar gibidir. Fakat kandaki şekerin ani olarak yükselmesi nedeniyle, bebeğin anne karnında ani olarak kaybedilmesi olasılığı daha fazla olur. Özellikle tedaviyi aksatan ve kan şekeri seviyesi olması gerekenden farklı olan kadınlarda bu risk çok yüksektir. Kan şekerindeki yükseklik bebeğin fazla kilolu doğmasına, amniyos sıvısında artışa neden olabilir. Doğum sırasında bebekte bazı sorunlar gelişebilir. Bunların arasında en fazla yaşanan sorun bebekte oksijensizlik belirtisi olmasıdır. Bunun dışında bebekte kan şekerinin düşmesi, kanında kalsiyum seviyesinin düşmesi, akciğerin tam olarak gelişmemesi nedeniyle solunum zorluğu olması ve sarılık gibi ciddi sorunlar yaşanabilir. Daha ileri dönemlerde bebekte şeker hastalığı ve kalp hastalığı gelişimi gözlenebilir.

Bn iki hafta once yaptirdim 50lik seker yuklemesi. Sonucunun yuksek ciktigini ogrendim. 100luk test icin hastaneye cagirdilar fakat bn yaptirmak istemedigimi soyledim. Diyetisyene gittim. simdi yediklerime dikkat ediyorum tatli yemiyorum. Iyi ki yaptirmisim yuksek oldugunu bilmeden tatli falan yiyebilirdim. Onemli bir test oldugunu düşünüyorum...

Kesinlikle yapılması gerekir. Beni arkadaşım yaptırdı hem kendinde gizli şeker hem de gebelik şekeri çıktı. Şeker değidiğimiz şey sadece bildiğimiz kesme şeker değil. Hamur işleri ve yüksek oranda şeker içiren meyvelere de dikkat etmek gerekiyor. Çok net bilmiyorum ama mesela tatlı meyveler yasaklandı arkadaşıma( Çilek ve portakal gibi) Ayrıca hamur işleri de vucütta şekere döndüğü için o da yasaklandı. Evet önceden yoktu bu bi gerçek, ama önceden bizim annelerimiz teyzelerimiz doğal besleniyodu bu kadar hormon katkılı ve yapay ürünler yoktu. Önceden öyleydi böyleydi demeyin bence. Ona bakarsanız önceden tarlada doğum yapıyolarmış. Evet şeker testi her zaman zordur. Ama şunu da düşünün, balavaları tulumbaları yerden aynı şeyi düşünmüyo kadınlar. Onlarda yüksek oranda şeker içeriyo. Kadınlar onları hapur hupur götürüyo ama konu şeker yüklemesine gelince hemen karşı çıkılıyo ben de bunu anlamıyorum..

Geçen gün hastanede hamile kadının elinde meyve suyu fardı. Hazır market markalarından olan, orda oturmuş şeker yüklemesi zaraı diyo. Dicektim allah aşkına sen önce içtiğin şeyin içeriğine bak diye.

Bu nedenle hamilelere şeker yüklemesi yapmak 50-75 gram saf şeker yüklemek ağızdan vermek tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 gram bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir. Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe 50-75 gram toksit gram şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılan yüzde 80’ini fenalaşıyor. Bu nedenle gerek İsviçre de gerek Fransa’da anne çocuk zarar görmesin diye şeker yüklemesi yapılmaz. Ben tetkik yapılmasın demiyorum. Anneyi ve çocuğun zarar görmeden yapılan tetkikler yapılsın istiyorum. Bu tetkiklerin en önemlisi kanda insülin hormonunun bakılmasıdır.”(Sabah) Canan Karatay..

bence de yapılması gereken bişe bende yaptırdım ve bi bardak içtim doktorum kesinlikle yaptırmamı söyledi 1 dilim yaş pasta yada 3 dilim baklava yemedik mi hi hiç böyle düşünmek gerekiyo o testin bebeğe hiç bi yan etkisi yok yapılmazsa asıl o zaman daha kötü önceden yapılmıyodu bebek doğuyodu tosun gibi ölüyodu herkes nazardan çatladı nazar deydi bilmem ne işte şekerden ölüyolar kimse anlamıyo unun için muhakkak yaptırın

Kesinlikle yapılması gerekir. Beni arkadaşım yaptırdı hem kendinde gizli şeker hem de gebelik şekeri çıktı. Şeker değidiğimiz şey sadece bildiğimiz kesme şeker değil. Hamur işleri ve yüksek oranda şeker içiren meyvelere de dikkat etmek gerekiyor. Çok net bilmiyorum ama mesela tatlı meyveler yasaklandı arkadaşıma( Çilek ve portakal gibi) Ayrıca hamur işleri de vucütta şekere döndüğü için o da yasaklandı. Evet önceden yoktu bu bi gerçek, ama önceden bizim annelerimiz teyzelerimiz doğal besleniyodu bu kadar hormon katkılı ve yapay ürünler yoktu. Önceden öyleydi böyleydi demeyin bence. Ona bakarsanız önceden tarlada doğum yapıyolarmış. Evet şeker testi her zaman zordur. Ama şunu da düşünün, balavaları tulumbaları yerden aynı şeyi düşünmüyo kadınlar. Onlarda yüksek oranda şeker içeriyo. Kadınlar onları hapur hupur götürüyo ama konu şeker yüklemesine gelince hemen karşı çıkılıyo ben de bunu anlamıyorum..

Geçen gün hastanede hamile kadının elinde meyve suyu fardı. Hazır market markalarından olan, orda oturmuş şeker yüklemesi zaraı diyo. Dicektim allah aşkına sen önce içtiğin şeyin içeriğine bak diye.
Çok doğru açıklamışsınız, tatlı yerken tereddüt etmezler, şeker yüklemesi konusunda da bunak Karatayın boş sözlerine inanarak geri çekilirler, ben 2 hamileliğimde de yaptırdım şekerim olmadığını bildiğim halde, ne oldu yani birşey mi oldu, hamilelikte tetanoz aşısı yaptırıyoruz ya, yakında Karatay hanım çıkıp onun için de birşey yumurtlar, sonra herkesin kafasında böyle soru işaretleri bırakır :KK20:

bence de yapılması gereken bişe bende yaptırdım ve bi bardak içtim doktorum kesinlikle yaptırmamı söyledi 1 dilim yaş pasta yada 3 dilim baklava yemedik mi hi hiç böyle düşünmek gerekiyo o testin bebeğe hiç bi yan etkisi yok yapılmazsa asıl o zaman daha kötü önceden yapılmıyodu bebek doğuyodu tosun gibi ölüyodu herkes nazardan çatladı nazar deydi bilmem ne işte şekerden ölüyolar kimse anlamıyo unun için muhakkak yaptırın

Kesinlikle size katılıyorum. Canan karatay hnm kesinlikle yüklemeye karşı ama canan karatay geçen gün tv de çocupuuz istediği kadar kahve içebilir açıklaması da yapmıştı. Kendince bildği şeyler vardır mutlaka ama çok iyi düşünmek lazım

Kesinlikle size katılıyorum. Canan karatay hnm kesinlikle yüklemeye karşı ama canan karatay geçen gün tv de çocupuuz istediği kadar kahve içebilir açıklaması da yapmıştı. Kendince bildği şeyler vardır mutlaka ama çok iyi düşünmek lazım

bana da o kahve hiç mantıklı gelmiyo hem sağlık bakanlığı bunu da yalanladı zaten şeker konusun da da bi kere o kadın kadın doğumcu değil onun için pek kulak asmıyorum bazı hamileler ona uyup yaptırmıyo Allah korusun bişe olsa onun umrumda mı değil açlık tokluk şekerine baktırmak ta yetmez ben tatlı şekerli vs yemiyorum bende çıkmaz denilmemeli çıkıyo çünkü

Çok doğru açıklamışsınız, tatlı yerken tereddüt etmezler, şeker yüklemesi konusunda da bunak Karatayın boş sözlerine inanarak geri çekilirler, ben 2 hamileliğimde de yaptırdım şekerim olmadığını bildiğim halde, ne oldu yani birşey mi oldu, hamilelikte tetanoz aşısı yaptırıyoruz ya, yakında Karatay hanım çıkıp onun için de birşey yumurtlar, sonra herkesin kafasında böyle soru işaretleri bırakır :KK20:

Gebeliği boyunca gizli şekeri ya da gebelik şekeri olduğunu bilmeden, pizza, börek, şerbetli tatlılar hatta sütlü atlılar, kek, kurabiye, çikolata vs bir sürü ürün tüketen insanlarız biz. Sonra bebek doğduğunda aşırı kilolu ( millet bebeğin 4 kilo doğmasından gurur duyar ama ne kadar sağlıklı düşünmek lazım, ya da bebek neden o kadar kilolou??)), hızla kilo alan, daha sonrasında yeme bozukluğu ya da iştahsız, dikkat eksikliği vs. bi sürü sorun çıkıyo ortaya. Bunu iyi bilmek lazım.

Amaaaa eğer siz zaten ben bebeğime zaten hiç bir şekilde şeker vermiuyorum, yukarda saydığım pasta börek çikolata vs bi sürü üründen kaçıyorum ve doğal olarak da şeker yüklemesine karşıyım derseniz kesinlikle hak veririm. Ki bence karatay hnm bunu kastediyo. Çünkü kendi çocukları üniversitedeymiş ve hala çikolata falan tüketmiyomuş. Düşünn o derece dikkat ediyomuş kadın. Elinde kocaman dondurma yiyip de ben şeker yüklemesine karşıyım diyenler çok komik oluyolar.

Bende buğün yaptırdım. 5o lik Açlık 83 tokluk 112 cıktı. Cok şükür herşey yolunda. Bence yaptır. Hem senin için hemde bebek için önemli test.

canan karatay'ın her dediğini yapıyor muyuz ya da ne kadarını yapabiliriz bi bunu düşünmek lazım arkadaşlar. o kadının anlattıkları bana hiç inandırıcı gelmiyor. doktorlar yapılmasının gerekli olduğunu söylüyorsa benim için yaptırmak gerekir diye düşünüyorum.

bana da doktor soyle izah etti. canan karatay dogruyu soyluyor fakat eksik soyluyor dedi.evet seker direk bebege gidiyomus fakat bebegin vucudu onu kaldiramicagi icin tekrar anneye donuomus ve annenin vucudu onu duzeltiomus boylece bebege zarari olmuomus.

Arkadaslar merhaba.bendede gebelik şekeri çıktı ve diyete başladım.doktor şekerimi günde sabah ac tok ve öğlen ac tok olarak ölçmemi istedi.ama ne kadar süre ile ölçeceğimi sormayı unuttum.bilginiz varmı 3ay boyunca hergün 4kez olculunce parmaklarım delik deşik olmazmı

X