seker yuklemesi yaptirmali miyim?

virvur78

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
54
11
34
Arkadaşlar 21+5 günlük gebeyim. Doktorun seker yüklemesi yaptırmamış gerektiğini söyledi. Ama zararlı olduğunu duydum çok kararsizim. Bu konu hakkında düşündüklerinizi paylaşır misiniz?

Ben de cok kararsizim aslinda, bir seferde cok miktarda seker yuklenecegi icin o kadar sekerin bebege zararli olacagini duydum bilmiyorum ne kadar dogru.

canan karatay asla yaptırmayın diyor.

istersen google dan arat bir dinle,açıklamıştı neden olduğunu

bakalım bizimkı isteyecek mi isterse sanırım ben yaptırmak istemeyecegim.

Arkadaşlar ben yaptırdım.bu senede o moda oldu canan karatay her yerde söylüyor.bence doktorunuz ne derse onu yapın ben öyle yaptım ki biraz yüksek.çıktı takip ve dikkat ederek geçiriyorum hamileliğimi.

virvst: 39873969 .!.:
Arkadaşlar 21+5 günlük gebeyim. Doktorun seker yüklemesi yaptırmamış gerektiğini söyledi. Ama zararlı olduğunu duydum çok kararsizim. Bu konu hakkında düşündüklerinizi paylaşır misiniz?

Canim sen bilirsin ama ben yaptirmadim, çevremdekilere de onermiyorum. Zaten şuan şekerim çok dusuyo, seker yuklemesindede yuksek cikacagini dusunmuyorum

Arkadaşlar doktorunuzun dediğini yapın tabii ki de. Yani yok o onu dedi bu bunu dedi diye dusuneceginize birakin Karatayi falan da bunu okuyun belki fikir verir

Gebelikte şeker yükleme testinin yapılmasının önemi nedir?

Şeker yükleme testi uygulanmamış olan anne adaylarında, olası şeker hastalığı durumunda kan şekeri seviyesi kontrol altına alınmaz. Bu durum anne adayını böbrek enfeksiyonu, dirençli vajinal mantarı gibi rahatsızlıklar açısından korunmasız bırakacaktır. Bebeklerde anomali gelişme riski, normal gebeliklerde olan oranlar gibidir. Fakat kandaki şekerin ani olarak yükselmesi nedeniyle, bebeğin anne karnında ani olarak kaybedilmesi olasılığı daha fazla olur. Özellikle tedaviyi aksatan ve kan şekeri seviyesi olması gerekenden farklı olan kadınlarda bu risk çok yüksektir. Kan şekerindeki yükseklik bebeğin fazla kilolu doğmasına, amniyos sıvısında artışa neden olabilir. Doğum sırasında bebekte bazı sorunlar gelişebilir. Bunların arasında en fazla yaşanan sorun bebekte oksijensizlik belirtisi olmasıdır. Bunun dışında bebekte kan şekerinin düşmesi, kanında kalsiyum seviyesinin düşmesi, akciğerin tam olarak gelişmemesi nedeniyle solunum zorluğu olması ve sarılık gibi ciddi sorunlar yaşanabilir. Daha ileri dönemlerde bebekte şeker hastalığı ve kalp hastalığı gelişimi gözlenebilir.

Ben de cok kararsizim aslinda, bir seferde cok miktarda seker yuklenecegi icin o kadar sekerin bebege zararli olacagini duydum bilmiyorum ne kadar dogru.
Yani bu konuda doktorlar resmen ikiye bölünmüş durumda. Bi taraf şiddetle hayır derken diğer taraf savunuyor. Bunu gizli seker için yapiyorlarmis. Doğum esnasinda bunu bilmezlerse daha büyük sorunlar olabiliyormus. Çok kararsizim

Yani bu konuda doktorlar resmen ikiye bölünmüş durumda. Bi taraf şiddetle hayır derken diğer taraf savunuyor. Bunu gizli seker için yapiyorlarmis. Doğum esnasinda bunu bilmezlerse daha büyük sorunlar olabiliyormus. Çok kararsizim
Evet kesinlikle cok haklisin canim. Ben de, hadi yaptirmadim ya gizli seker varsa bebegime bisey olursa diye dusunuyorum. keske alternatif yontemler olsa.

Halam ebe yaptır dedi ailede şeker hastalığı var gebelikte şeker hastalığı varsa bebeğe sanada zararlı dedi.
Aile hekimliğine gidiyorum oda yaptır dedi.varsa bi problem takibe alınır dedi. Doktorumun dediği gün yaptırdım.
Aç karnına kan verdim 2 saat sonra glikoz 50 gr aldık suya kattık içtim 1 saat sonra kan verdim bişey çıkmadı çok şükür. 2 gün şeker türü şeyler yemedim içmedim bolca su içtim

bende yaptırmayı düşünmüyorum testlerin çoğu ticari annelerimizin zamanında seker yüklemesimi varmış ukraynada radaşım doğum yaptı seker yüklemesi yaptırdınmı diye sordum onu bile bilmiyo bir çok ülkede yapılmıyo doktorlarda korkutuyor acıkcası yaptırcaksın diye benim kendi doktorumda canan karatayla mahkemeliğiz diyor .bendede korku var seker yüklemesi yapılınca erken doğuma sebep oluyor bilmiyorum .allah yardımcımız olsun

Şekeri olan anne ve bebek kilolu oluyormuş haftasına göre . .ailesinde şekeri olanda risk altindaymis. .Doktorum ailemde şekerin olup olmadgni sordu yok dedim. .bende çok kilo almadım sonuç yaptırmadim. .bebeğe 50 gramlık glikozun zararindan ziyade sabah aç karnına içip 2 saat beklemenin düşüncesi bile gerdi beni. .hayirlisi bakalim

eskiden şeker yüklemesimi vardı ben kesinlikle yaptırmayacağım kaldıkı bende şeker direnci var diaformin 1000 mg ilaç kullanıyordum sabah akşam hamile oldugumu öğrenince kestim eğer Allah korusun bi gebede şeker problemi oluşmuşsa o kadar şeker yüklendikten sonra o bünye ne hale gelir heleki küçücük bir bebek bünyesi anne karnında tolere edebilirmi o şekeri bu benim nacizane fikrim tabi sonucta her anne kendi bebeği için en doğru kararı verecektir çok iyi araştırın derim Allah sağlıkla evladınızı kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah

doktorum gerekli görmediği için yaptırmadım..
ama yaptırmam gerekli olsaydı elinde kitaplarıyla kanal kanal dolaşan kardiyoloji dr.unu değil kendi dr.umu dinlerdim şüphesiz..
kuzenim de tereddütteydi çevresinin [ canan karatayın etkisinde kalanlar] ısrarıyla yaptırmadı.
kendi dr.unu dinlemedi sonuç oğlu 4 aylıkken böbreklerde problem tespit edildi.
gebelik şekerine bağlı olarak .. testi yaptırsaydı en azından ona göre önlem alınırdı çocuk 1 yaşında hala çekiyor..
ek olarak kadın doğum uzmanı bir dr. yapılan yüklemenin 2 dilim baklava yemeye eşit olduğunu söylemişti t.v de..
ne diyebilirim türkiyede herkes herşeyi söylüyor bence iyi bir doktor bulduktan sonra o böyle demiş şu şöyle yapmışın bir anlamı yok..
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

bende şeker yüklemesi yaptırmak istemedim.imza istediler hamilleik sürecinde olabilecek bir durumda bizler sorumlusu değiliz.neden bunu riske atayım.yaptırdım iykide yaptırmışım.şekerim yüksek çıkıyordu .diyetlen düzene girmedi insülin başlandı çok Şükür düşdü.eğer şeker yüklemesi yaptırmsaydım bilinçsizce yemeğe devam edecektim.evladıma zarar verirdim farkında olmadan.önceleri çok kilo alıyordum.şeker yüklemesinden sonra sıkı bir diyete yürüyüşe başladım ayda bir kilo almaya başladım.şuan 37 haftaya yaklaşdım.15 günüm kaldı doğuma kuzumu kucağıma almaya .

dun benim arkadasmda bi program izlems gecenn bi yarisi aradi hilal sakin bi testi yaptrmiyosn.yaptrsamda uyar doktoru yuklemeyi cok yapmasn falan dedi.anlamadm.arastrcam ben daha 6 haftaligim

bende uc hafta sonra yaptırcağım. doktorum yapılan şeker yükselemesinim bir adet baklava ile eşit olduğunu ve anne bebek sağlığı için gerekli olduğunu belirtti.

doktorunuzla görüşmeniz ve tedbiri elden bırakmamanızı öneririm.

X