Selahattin Demirtaş: Bana da güvenmeyin

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
Selahattin Demirtaş: Bana da güvenmeyin
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş kendisini beğenen ancak PKK'ye olan yakınlıkları nedeniyle mesafeli duran bir izleyiciye cevap verdi. Demirtaş, "Siyasetçiye değil ilkelere güvenin" dedi

Selahattin Demirtaş, biz izleyicinin "Aslında kendisini çok beğeniyorum. Çok da dikkatle takip ediyorum ama yine de bir tarafım güvenmiyor. Çünkü Öcalan soyadının geçtiği bir adayları var." ifadeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci İsmail Kçükkaya da 'PKK ile bağlantı gerçekten önemli bir konu' diyerek PKK ve HDP arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Selahattin Demirtaş, bu ifadeler üzerine şunları söyledi:

Haberin Videosu

Demirtaş: Bana da güvenmeyin

Bir lider gelecek bizi kurtaracak düşüncesi bitsin artık. Bizi ilkeler kurtarır.

Ben ve eş başkanımız Figen hanım Türkiye'nin her tarafına gitmeye çalışıyoruz. Doğru anlatmaya çalışıyoruz, 550 adayımız bunu anlatmaya çalışıyor. Şu hissiyattan kurtulsun herkes artık, 'Biri gelecek bizi kurtaracak ama kimdir bu bilemiyoruz' Güvenmeyin ya, bana da güvenmeyin. İlkelere güvenin ilkelere. İlkeler kalıcı hale gelmeden biz de aldatabiliriz insanları. İnsanlık halidir, biz de yanlış yapabiliriz.

"PKK BİR GERÇEKTİR VE BEN DE KÜRDÜM"

Evet, PKK bir gerçektir ve ben de Kürdüm. Ve ben de Kürt hareketinden geliyoruz. Fakat bu bir dezavantaj olmak yerine avantajdır. Benim partim PKK üzerinde bir etkiye sahipse bu bir avantajdır dezavantaj değil. Ben bunları konuşsam zaten beni başka partilerin başına getirmezler. Bu partideyim diye bunları söyleyebiliyorum. Beni var eden HDP'dir. Bana bunları söyleten HDP'dir. Bizim başarımız silahların devre dışı kalmasını kolaylaştırır. Bizim başarımız Türkiye'debarışı kolaylaştırır

http://www.posta.com.tr/siyaset/Hab...rtas--Bana-da-guvenmeyin.htm?ArticleID=280512

ben seyrettim gayet güzel konuştu son 10 dk batırdı
bana güvenmeyin derken kimseye güvenmeyin diyor, insanlara değil ilkelere güvenin, kimse gelip bizi biri kurtarcak diye beklemesin diyor, doğru öyle bişey yok artık

Son düzenleme:
Bir insan doğruları söyleyince neden hoşlanmıyoruz? Adam yanlış ne söylemiş? Kürt hareketinin içinden geliyorum ve pkk üzerinde etkiliyim diyor, yalan mı yanlış mı? Hayır bizim pkk ile alakamız yok mu deseydi? Bana değil ilkelere güvenin diyor. Haklı değil mi? Chp'ye oy verenler kılıçdaroğluna güvenerek mi oy veriyorlar yoksa chp'nin ilkelerine mi? Bu ülkede atatürkten sonra güvenilecek, ardından gidilecek bir lider olmadı. Her seferinde görüşler, ilkeler takip ve tercih edildi. Bunu dile getirmenin nesi yanlış? Parti başkanları değişir, biri gelir biri gider ama ilkeler hep sabit kalır.

Sen kimsin ki diye sormazlar mı adama!! Aslında çoğu siyasetçiye!!

yahu hdp zaten terör örgütünün uzantısı bir parti. Bunu bilmeyen mi var.
Yalnız verdikleri görüntü fena değil seçim öncesi. Ama tabii ki terörist uzantısı olduklarını unutmamak lazım. pkk destekçisi olmayıp da bunlara oy verecekler iyi düşünsün.

kimdi hatırlamıyorum biri demişti tv de başka partiden olsan yürüyüp gitmiştin diye doğru
öcalan ve pkk demese, söyledikleri konuştukları yüzde yüz doğru bence
ama konuşmanın sonunda öcalan feyz aldığım bi insan dedi hayranlıkla bahsetti, 2 saatlik güzelim konuşmayı batırdı
üstelik demirtaş her kanala çıkıyor, akpliler gibi sadece a habere, beyaz tv ye değil
bence en iyi muhalefet yapan o şuanda, kılıçdaroğlu hiç içini açmıyor insanın konuşurken, bahçeli desen varlığı yokluğu belli değil, pusulada mhp olmasa fark etmem bile sıfır muhalefet
ama tabii sözlerim çarpıtılmasın baştada dedim zaten öcalan ve pkk demese diye bireysel baktığımda demirtaşa yani, diğer liderlerden iyi konuşuyor savunuyor akp ye karşı

Bir insan doğruları söyleyince neden hoşlanmıyoruz? Adam yanlış ne söylemiş? Kürt hareketinin içinden geliyorum ve pkk üzerinde etkiliyim diyor, yalan mı yanlış mı? Hayır bizim pkk ile alakamız yok mu deseydi? Bana değil ilkelere güvenin diyor. Haklı değil mi? Chp'ye oy verenler kılıçdaroğluna güvenerek mi oy veriyorlar yoksa chp'nin ilkelerine mi? Bu ülkede atatürkten sonra güvenilecek, ardından gidilecek bir lider olmadı. Her seferinde görüşler, ilkeler takip ve tercih edildi. Bunu dile getirmenin nesi yanlış? Parti başkanları değişir, biri gelir biri gider ama ilkeler hep sabit kalır.

Şahsım adına farkındayım tabiki pkk dan geldiğini ama ara sıra adamı okuyup izleyince agzımı acıp hayran hayran duruşunu seyrediyorum :KK51:
birden ideolojisini (hernekadar bilsemde) paylaşınca kafana balyoz inmiş gbi kendine geliyorsun, benim demek istediğim buydu. tabıkı başkaları gbı karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşsın demiyorum. Malesef bunu chp den akepeye tüm liderler yaptı zamanında sonuna kadar arkasında dursun ama işte ne bileyim.. :KK35:

Programın sonuna denk geldim Atatürk le alakalı konuştu biraz.

Konuşması güzel ve konuşmayla insanları etkilemeye çalışıyor. Eğer meclise giremezsek siyaseti sokaklarda sürdüreceğiz diyen hdp değil mi ? Demokrasiye saygıları bu işte.

Pkk ya gelince pkk kimi düşünüyor ? Zannedildiği gibi kürt halkını mı ? Hiç de değil pkk en çok zararı kürtlere veriyor. Doğuda yol kapatma eylemleri yapan pkk, çocukları kaçırıp dağa götüren pkk hatırlayınız geçen yıl diyarbakır da annelerin eylemlerini, okul yakan iş yeri yakan pkk ve daha bir sürü şey . Bunun neresinde kürt halkının çıkarı var !!!!

Şahsım adına farkındayım tabiki pkk dan geldiğini ama ara sıra adamı okuyup izleyince agzımı acıp hayran hayran duruşunu seyrediyorum :KK51:
birden ideolojisini (hernekadar bilsemde) paylaşınca kafana balyoz inmiş gbi kendine geliyorsun, benim demek istediğim buydu. tabıkı başkaları gbı karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşsın demiyorum. Malesef bunu chp den akepeye tüm liderler yaptı zamanında sonuna kadar arkasında dursun ama işte ne bileyim.. :KK35:

Hdp'ye güvenmek zaman alacak tabi ki, ama olacağına inanıyorum ben. Onlarda daha ılımlı olmaya başladı, biz de biraz daha ılımlıyız artık. Bu pkk meselesi yakın zamanda çözülecek gibi geliyor bana. Selo bu konuda kürt hareketine çağ atlattı duruşuyla. Hayırlısı olsun ne diyelim.

Hdp'ye güvenmek zaman alacak tabi ki, ama olacağına inanıyorum ben. Onlarda daha ılımlı olmaya başladı, biz de biraz daha ılımlıyız artık. Bu pkk meselesi yakın zamanda çözülecek gibi geliyor bana. Selo bu konuda kürt hareketine çağ atlattı duruşuyla. Hayırlısı olsun ne diyelim.
Adamların amacı tamda buydu ..
Biraz sempati , yumuşatma programı.. Ama yarın bigün bişehit haberi aldığımızda (Allah korusun) yine başa dönmüş olacağız çoktan.. Hedefleri belli malesef..

Ben kürdüm. Ama ne Selahatin Demirtaş'a, ne onun saz arkadaşlarına ne de analar ağlamasın, babalar üzülmesin diyenlere güvenmiyorum.
Ben Türkiye'de kürt sorunu yoktur dediğimde beni hain, satılmış ilan edenler; bugün nedense Türkiye'de kürt sorunu olmadığını söylemeye başladılar. Türkiye'de kürt sorunu yoktur, çıkarların menfaatlerin sorunu vardır.

Adamların amacı tamda buydu ..
Biraz sempati , yumuşatma programı.. Ama yarın bigün bişehit haberi aldığımızda (Allah korusun) yine başa dönmüş olacağız çoktan.. Hedefleri belli malesef..

Bundan sonra başa döneceğimizi düşünmüyorum açıkçası. Bundan daha kötü durumda olmayacağız. Derdinizi siyasi arenada anlatın dendi, geldiler siyasi arenaya. Şimdi sizin burda ne işiniz var deniyor. Bir görelim bakalım hdp meclise girdiğinde aynı çizgide devam edecek mi, etmezse nasıl girdiyse öyle çıkar zaten. Ama bu çizgide devam ederse türkiye siyaseti bambaşka bir yöne gidecek.

Ben kürdüm. Ama ne Selahatin Demirtaş'a, ne onun saz arkadaşlarına ne de analar ağlamasın, babalar üzülmesin diyenlere güvenmiyorum.
Ben Türkiye'de kürt sorunu yoktur dediğimde beni hain, satılmış ilan edenler; bugün nedense Türkiye'de kürt sorunu olmadığını söylemeye başladılar. Türkiye'de kürt sorunu yoktur, çıkarların menfaatlerin sorunu vardır.

Kürt değilim ama bu ülkede kürt sorunu vardır diyorum. O sorun çözülmeye başlandı bebek adımlarıyla. Umarım devamı da gelir. Hiç bir ırkı, dini, zümreyi asimile etmeye hakkımız yok. Kürt sorunu olmadığını söyleyenler kürtler değil farkındaysanız, onlarla masaya oturan iktidar.

Doğru konuşmuş. Pkkyı desteklemeyip hdpye oy vermeyi düşünenler tekrar düşünsün.

Ayrıca şahsi fikrim bende artık kürt sorununun olmadığını düşünüyorum. Şu anda hiçbir platformda 2. sınıf muamelesi görmüyorlar. Bundan sonra verilecek haklar ayrıcalığa giriyor.

Tek eksik o bölgeye yapılan yatırımlar. Bölgenin kalkındırılması gerekiyor.

Doğru konuşmuş. Pkkyı desteklemeyip hdpye oy vermeyi düşünenler tekrar düşünsün.

Ayrıca şahsi fikrim bende artık kürt sorununun olmadığını düşünüyorum. Şu anda hiçbir platformda 2. sınıf muamelesi görmüyorlar. Bundan sonra verilecek haklar ayrıcalığa giriyor.

Bende şunu anlamadım yanılıyorsam lütfen uyarın..
Kürtler bölgesel sıkıntı hariç ne zaman 2.sınıf oldu. 80lerin sonu 90ların başında pazara gderdik tüm pazarcılar kürttü nerdeyse başka pazarcı yoktu , yıl olmuş 2015 tatil beldeleri olsun ülkemin başka tüm güzel şehirleri olsun en güzelleri hep kürtler tarafından keşfediliyor.
Didimde bir arsamız var. bir kürt köyü içinde kalmış. zamanında göçe zorlanmışlar dediklerine göre. ama yeri öyle güzelki orman içinde denize nazır. Onlarada diyorum keşke benide buraya zorlasalardı :stop:
ha bilmediğim yada atladığım nice kötü örneklerde vardır tabiki.. ama şahsen kürtçe eğitim , kürtçe tv , alevilik dersi , 3-4 çeşit din kültürü dersi vsvsvss hoşuma gitmiyor. ötekileştirmiş oluyoruz. Bunların hepsi bir kültür.. Türkiye topraklarında yaşadıkları sürece bence buda kabul edilmek zorunda. ırkcılıga dönüyor , bana göre yaşam felsefesi..

Haftasonu güney doğudaydım. Bir defa o bölge çoğu insanın (batılıların) zannettiği gibi yokluk içinde değil. Batman mesela gayet güzel tertemiz yepyeni bir şehir. Bizim beylikdüzü gibi her yer site. Ben sevmesem de alışveriş merkezleri de var. yani istanbulda yaşayan insan nasıl yaşıyorsa batmandaki de aynı şekilde yaşıyor.
Bölge kalkındırılmasına gelince. Bu ülkedeki en büyük yatırım güney doğu ya yapıldı: GAP projesi.
Orta anadoluda doğru düzgün bir sulama projesi olmadığı için tarımda yeraltı suları çekildi ve orta anadolu çölleşmeye başladı. Toprak verimsizleşti ve tarım bitme noktasına gelecek. Ama güneydoğunun ikliminin etkisiyle de çöl gibi olan toprağı ülkedeki en büyük yatırımla en verimli ova haline geldi; Harran ovası. Pekçok tarım ürünü burada yetiştirilebilir. Ancak bölge halkının ne yazık ki biraz tembel oluşu nedeniyle tam randıman alınamıyor.
Şu an zaten bölge halkı için öyle kürt sorunu falan yok adamlar pkk zırt pırt kendilerinden haraç almasa, yol kesip cinayet işlemese gayet huzurlu. Öyle asimile olduklarını falan da düşünmüyorlar. Kürtler kürtçe konuşuyor, araplar arapça.
Tek dertleri terörle anılmak. Nereye gitsek bölge halkından biriyle konuşsak bundan şikayetçi. Bizim burada terör yok diyorlar. Biz toprağımıza bayrağımıza bağlıyız başka bir şey istemiyoruz diyorlar. Çünkü adamlar türk bayrağı altında orta doğu gibi bir cehennemde gayet güvende olduklarının farkındalar. İstanbulda kürtçülük ve bölücülük yapıp hayal aleminde yaşayan terörist özentileri her zaman bölge halkından ayrı tutarım. Çok seviyorlar, çok istiyorlarsa gitsinler güney doğuya di mi. Ama yok istanbulda apaçilik yapıp bölücülük yapmak hoşlarına gidiyor.
Neyse işte arkadaşlar daha bu haftasonu oradaydım ve sıcak sıcak yazıyım dedim izlenimlerimi. Van,doğu beyazıt, diyarbakır, mardin, urfa gibi şehirlere de gittim gözlemlerim hepsi için geçerli.

X