selam vermeden dibimden geçen meslektaşlarım.

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
Arkadaşlar bir konuya deyinmek istiyorum selam vermek benim için önemli sonuçta aynı okulda çalışıyoruz yüz yüze bakıyoruz yanından öyle geçmek olmuyor .Ben böyle şeylere dikkat ediyorum ve selam vermeye çalışıyorum arkadaşlarıma fakat benim selam verdiğim erkek meslektaşım bana selam vermiyor yanımdan yüzüme bakıp kafasını öne eğip geçiyor hanı aramızda bir tartışmada geçmedi çünkü okulda yenı sayılırım ,diğer erkek meslektaşlarımda ne tuhaf kı ben geldiğim ilk günden selamı bırakın hoşgeldın bıle demedıler.Diğer bayan arkadaşlarlada mı konuşmuyorlar dıye dıkkat edıyorum onlarla araları gayet ıyı ben bu durumu yadırgıyorum açıkçası bizler birer eğitimci olarak bir birimize selam veremeyeceksek,yenı gelen arkadaşımıza hoş geldin demeyeceksek buna nedenır ? Ortada bır tuhaflık var anlamış degılım bugun okadar uzuldum kı artık bakmıyorum yüzlerine bile ,hanı evlı olsalar anlıyacagım yanlış anlaşılır dıye ama oda degıl .Yüzlerine de bişey dıyemıyorum siz böyle şeylerle karşılaştınız mı ne yapmamı önerirsiniz ? Ben artık hıç konuşamadım zaten selam da vermeyı düşünmüyorum çünkü onlar hıç vermıyor günaydın bıle demıyorlar .

Ilginc acaba siz gitmeden naminiz mi gitti :KK70:
Saka bi yana bazi insanlat demi yorumda bazi ikullarin ogreymenleti bayaa tuhaf oluyodu. Ben mezun olduğum liseden hocalari gordugumde bile bakmiyilar ki zamanında sozlume 100 veren hocalar :KK70:

Arkadaşlar bir konuya deyinmek istiyorum selam vermek benim için önemli sonuçta aynı okulda çalışıyoruz yüz yüze bakıyoruz yanından öyle geçmek olmuyor .Ben böyle şeylere dikkat ediyorum ve selam vermeye çalışıyorum arkadaşlarıma fakat benim selam verdiğim erkek meslektaşım bana selam vermiyor yanımdan yüzüme bakıp kafasını öne eğip geçiyor hanı aramızda bir tartışmada geçmedi çünkü okulda yenı sayılırım ,diğer erkek meslektaşlarımda ne tuhaf kı ben geldiğim ilk günden selamı bırakın hoşgeldın bıle demedıler.Diğer bayan arkadaşlarlada mı konuşmuyorlar dıye dıkkat edıyorum onlarla araları gayet ıyı ben bu durumu yadırgıyorum açıkçası bizler birer eğitimci olarak bir birimize selam veremeyeceksek,yenı gelen arkadaşımıza hoş geldin demeyeceksek buna nedenır ? Ortada bır tuhaflık var anlamış degılım bugun okadar uzuldum kı artık bakmıyorum yüzlerine bile ,hanı evlı olsalar anlıyacagım yanlış anlaşılır dıye ama oda degıl .Yüzlerine de bişey dıyemıyorum siz böyle şeylerle karşılaştınız mı ne yapmamı önerirsiniz ? Ben artık hıç konuşamadım zaten selam da vermeyı düşünmüyorum çünkü onlar hıç vermıyor günaydın bıle demıyorlar .

Bir öğretmen bunu bu şekilde yazıyorsa vay eğitim sistemimizin haline. Öğrencilerin yazdıklarına kızmamalı.

Selam vermek zorunda değiller. Siz verin. Karşılık vermezlerse o zaman sorun olur.

Bu bizim ogretmen camiasinda cok oluyor nedense.bende cok tuaf meslektaslarimla karsilastim bu anlamda kompleksten midir asosyallikten midir gruplasmadan midir anlayamiyordum ama artik oyle insanlar gorunce takmiyorum mesafe iyidir deyip konusanla konusuyorum konusmayanla konusmuyorum taaaakkmaaa

Bu bizim ogretmen camiasinda cok oluyor nedense.bende cok tuaf meslektaslarimla karsilastim bu anlamda kompleksten midir asosyallikten midir gruplasmadan midir anlayamiyordum ama artik oyle insanlar gorunce takmiyorum mesafe iyidir deyip konusanla konusuyorum konusmayanla konusmuyorum taaaakkmaaa
Ilk defa kalabalık bir ortamdayım yeni yeni tanıyacağım .Alışamadım hiç bu duruma.

Değişik değişik insan var. Benim okulumla başka bir okul birleşti yeni gelen erkek ogretmen arkadaşlar bi tuhaf, selam verirsen verir vermezsen görmemezlikten gelir, bayan hocalarla pek diyaloğa girmezler. Sanki art niyetli davranıcak insanlar var.Boşver selamını ver geç

Değişik değişik insan var. Benim okulumla başka bir okul birleşti yeni gelen erkek ogretmen arkadaşlar bi tuhaf, selam verirsen verir vermezsen görmemezlikten gelir, bayan hocalarla pek diyaloğa girmezler. Sanki art niyetli davranıcak insanlar var.Boşver selamını ver geç
Bunlar sadece bana karşı yapınca sinirleniyorum.Dİğer bayanlarla öyle değiller .Bir Hoşgeldiniz demeyi bile esirgediler.Bende onlar gibi görmezlikten gelmek istiyorum ama çok zoruma gidiyor.Düşünsene yanından geçiyor ama yokmuşsun gibi davranıyor .

Bir öğretmen bunu bu şekilde yazıyorsa vay eğitim sistemimizin haline. Öğrencilerin yazdıklarına kızmamalı.

Selam vermek zorunda değiller. Siz verin. Karşılık vermezlerse o zaman sorun olur.
Cimbizla cekip almissiniz sizde ogretmen mekanik mi ya hata yaamaz
Ilk defa kalabalık bir ortamdayım yeni yeni tanıyacağım .Alışamadım hiç bu duruma.
Alisirsin canim daha neler goreceksin milli egitime hos geldin.tavsiyem su olur ancak unideki arkadaslik iliskilerini cok arama bulamazsin uzaktan izle sana uygun oldugunu dusundugun birkac kisi ile konus sohbet et gerisini gormezden gel simdilik seni tanidikca onlarda sana yaklasirlar zaten bahar ayi girsin muhabbetler artar yil sonuna dogru goy goy seminer zamanida hoyloyloy bitti gitti

Cimbizla cekip almissiniz sizde ogretmen mekanik mi ya hata yaamaz

Alisirsin canim daha neler goreceksin milli egitime hos geldin.tavsiyem su olur ancak unideki arkadaslik iliskilerini cok arama bulamazsin uzaktan izle sana uygun oldugunu dusundugun birkac kisi ile konus sohbet et gerisini gormezden gel simdilik seni tanidikca onlarda sana yaklasirlar zaten bahar ayi girsin muhabbetler artar yil sonuna dogru goy goy seminer zamanida hoyloyloy bitti gitti

Hata yapan, hızlı yazan insan ğ tuşunun yanındaki tuşlara basar. Ben çocuğumun böyle bir öğretmeni olsun istemem. Sizin içiniz rahat edecekse o sizin bileceğiniz iş. Cımbızla çektim çünkü meslektaşız ve topluma örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum.

tuhaf bir durum değil, sizi daha tanımadıkları için belki yanlış anlarsınız diye düşünmüş olabilirler...
bir de görgü kuralları gereği bayan önce selam verir bu yüzden olabilir belki

Ben de yeni gelen arkadaşlara teker teker hayırlı olsun hoşgeldiniz dedim, ertesi gün günaydın dedim birine, yüzünü çevirdi gitti,,sen kimsin yaaa dedim içimden çok da tınlamadım, ertesi gün geldi okulla ilgili bişey soruyo bana , cevabını verdim bi daha da muhattap olmadım

Öncelikle öğretmenliğe hoşgeldiniz, ben de öğretmenim,,,Böyle davranmalarının sebebini söyleyeyim ,yenisiniz, öyle hemen samimiyet beklemeyin, tabi ki yeni başladığınız için bi hayırlı olsun demeleri yakınlık göstermeleri hoş olurdu , ama olur öyle şeyler, ,,size kasti değildir,ben de iki hafta önce başlayan öğretmenimizle daha tanışmadım düşünün,,sakın kendinizi diğerleri ile kıyaslamayın onlar birbirlerini tanıyorlar geçmişleri var, kişisel olmadığına inanın , sakın öyle tavsiyelerdeki gibi baş çevirmeyin, unutmayın siz yenisiniz.Şunu da ekleyelim benim bir sene boyunca sesini duymadığım , bana selam bile vermeyen öğretmenler şimdi gırgır şamata halindeyiz , siz iyi biriyseniz insanlar bunu farkeder, bi de özellikle erkek öğretmenler ise bunu yapanlar genç ve güzelseniz özellikle azıcık mesafeli davranırlr en başta , sonra herşey düzelir, işinizi iyi yapın, mızmızlanmayın veya ben en iyiyim havalarında olmayın, güler yüzlü saygılı olun gerisi kendiliğinden gelir:)))hayırlı olsunnn tekrardann

Baksana burda bile 2. mesajda hemen bir meslektaşından laf işittin.....
Ben ilk 5 yıl küçük okullarda, çok samimi ortamlarda görev yaptım. Meğer ne kadar şanslıymışım, meğer vicdanlı, içten insanlarla uyum içinde mutlu mutlu çalışmak öyle kolay bulunan bir şey degilmiş. Sonraki görev yerlerimde senin yaşadıklarını aynen yaşadım. Bir selam veriyorsun, iki selam veriyorsun sonra canına tak ediyor. Allahtan hep çok iyi anlaştığım 2-3 kişi oldu.
Ama sonradan hep işin iç yüzünü de öğrendim. Muhtemelen sen de aynı şeylerle karşılaşacaksın. Öncelikle senin haberin olmayan kavgalar, tartışmalar kesin vardır. Benim gittiğim okullarda hep öyle olmuştu. Dedigin gibi ortamda bir gerginlik, soğukluk oluyor garip bir şekilde.
Sen hiç üzerine alınma. Biliyorum can sıkıcı, biliyorum hiç insanca değil ama ne yazık ki alışmak gerekiyor:KK51:

Ben de yeni gelen arkadaşlara teker teker hayırlı olsun hoşgeldiniz dedim, ertesi gün günaydın dedim birine, yüzünü çevirdi gitti,,sen kimsin yaaa dedim içimden çok da tınlamadım, ertesi gün geldi okulla ilgili bişey soruyo bana , cevabını verdim bi daha da muhattap olmadım
Yeni gelen bir arkadaşla değil de benim gibi 8-9 yıllık bir arkadaşla aynı şeyi yaşadım ben bu olayı. Konuşuyorsun, cevap vermiyor. Ertesi gün gayet güler yüzlü gelip bir şeyler soruyor. Duyma problemleri fln mı var acaba :KK51:

Egede calistim. Herkes birbirine selam verirdi, sicak bir ortam vardi.

Ic anadoluda calistim. Hosgeldiniz , iyi aksamlar demek, selam vermek-almak parayla sanirim. Ben de fazla muhattap olmuyorum.

Bos ver. Her turlu insan var. Sonucta iş yeri. Sen genel selamini ver topluluga, gerisini salla.

Hata yapan, hızlı yazan insan ğ tuşunun yanındaki tuşlara basar. Ben çocuğumun böyle bir öğretmeni olsun istemem. Sizin içiniz rahat edecekse o sizin bileceğiniz iş. Cımbızla çektim çünkü meslektaşız ve topluma örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bence siz çocuktan önce okula gidip öğretmenlere sınav yapın geçer not alırlarsa yollayın almazlarsa da MEB e şikayet edin hatta kpss ve alan sınavına soru hazırlayan komisyonu siz seçin :KK43:
sonra da hastanelere el atın doktorların da hataları oluyor çocuğunuz denk gelmesin mazallah .

Kendi okulumdaki erkek arkadaşlarımla gayet güzel bi diyaloğumuz var ama kursa gittiğim okulda aylardır selam vermeyenler var.Bazıları da öyle işte.Yapacak bişey yok.Bir de şu var.Yanlış anlaşılacağından korkuyor olabilir çünkü bazı bayan öğretmenler de çok yabani.Cidden yaabani.

Sevgili konu sahibi meslektaşım ne kolay öğretmen oldun sen öyle noktasız harfler bitişik yazılan bağlaçlar ah ah ah ne selamı şaka bi yana canım her ortamda olabilir bunlar belki yenisin diye alışmamışlar, sen selam ver bi süre daha insanlık adına olmazsa sen de dersine girer öğrencilerinle takılırsın çok kafana takma..

X