selectra 50 mg antidepresan ilaci

sevdicegimogi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
72
11
Arkadaslar merhaba bugun psikiyatriye gittim kaygilarimdan ve takintilarimdan dolayi selectra 50 mg yazdi antidepresan kullanmami soyleyen ilk doktor degildi, bende karar verdim kullandim bir saat once ama suan icimu yine bi kaygi endise kapladi kullanmak istemiyorum gibisinden seyler dusundum ilk kez bugyn denedim. Yarin icmesem nasil olur ama zorunlulugum felan var mi bilgisi olanlar yazabilir mi lutfen

Arkadaslar merhaba bugun psikiyatriye gittim kaygilarimdan ve takintilarimdan dolayi selectra 50 mg yazdi antidepresan kullanmami soyleyen ilk doktor degildi, bende karar verdim kullandim bir saat once ama suan icimu yine bi kaygi endise kapladi kullanmak istemiyorum gibisinden seyler dusundum ilk kez bugyn denedim. Yarin icmesem nasil olur ama zorunlulugum felan var mi bilgisi olanlar yazabilir mi lutfen

Ama güzelim neden kullanmayacaksın, hayatı kendine zehir ederek yaşamak daha mı güzel?
Sen dinle doktorunu, kullan düzel iyileş bi an önce.
Tek ilaçla bişey olmaz 2. haftadan sonra faydasını görmeye başlarsın.

Doktor verdiyse kullanın,bu tür ilaçlara doktor kontrolünde başlanır yine doktor kontrolünde bırakılır,kardeşim kullandı ben kullandım,annem de kullanıyor doktor kontrolünde başladık yine doktor kontrolünde bıraktık yine,eğer kafana göre kullanıp bırakırsan daha kötü olur,ilk 1 hafta 10 gün bir zorluğu olur sonra işler yoluna girer.

Mutlaka düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Bu tarz ilaçların olumlu etkisini görebilmeniz için minimum 2 hafta-1 ay arası zaman gerekir. Hatta ilacınızın prospektüsünü okuduğunuzda görürsünüz ki; ilk dönemlerde kaygılarınızda daha da fazla yoğunluk olabilir. Ayrıca bir sersemlik etkisi de olabilir. Ancak emin olun ki bünyeye göre değişiklik göstermekle beraber 2 hafta içinde bu yan etkilerden kurtulursunuz. Biraz dişinizi sıkın ve sakın pes etmeyin derim ben ! Kaygılarınızdan ve takıntılarınızdan dolayı hayata gri -siyah pencereden bakarken ilacı düzenli kullandıktan sonra hayatta başka renklerin de olduğunu bizzat gözlemleyeceksiniz. Ayrıca bu ilaçlardan tam verim almak istiyorsanız en az 6 ay kadar kullanmalısınız. Ayrıca bırakırken de doktor kontrolünde dozları azaltarak bırakmalısınız. Aniden kendi kendinize bırakırsanız yoğun bir yoksunluk duygusu yaşar ve o an için kaygılarınızın misliyle geldiğini görürsünüz ! Acil şifalar dilerim. Çok çok geçmiş olsun !

Kişiden kişiye farklılık gösterir bu ilaçlar. Bende aynı ilacı kullandım, kafası sonra geliyordu. Bütün gün yarı sarhoş halde gezip garip davranıyordum. Mesela erkek arkadaşımla buluşmuştuk. Yanımızdan geçen bir kadının ayakkabısına gözü takıldı 1, 2 saniyelik bir süreç... Normalde asla yapmam ama adamı resmen önce ayak fetişti sonra beni aldatıyor ilan ettim. Herkesin içinde resmen cıngar çıkardım. Yemek yiyecektik restaurant rezervasyonunu iptal ettim, sevgilimi yatakta rusla basmışım gibi salya sümük, içim dışıma çıkmış vaziyette kendimi eve attım. Sevgilim başka kadınların ayakkabılarına bakıyor yaşamamın ne anlamı var ki, ölsemmi acaba lan dedim. Hangi şekilde öleceğimi tasarladım. Sonra yemedi. Biraz kendime gelince ise kendimden fazlasıyla utandım. (Hala düşündükçe hala utanırım). Velhasıl kelam bir daha o ilaca ve başka ilaçlara el sürmedim Herkesin içinde güç vardır ben kendi kendimin psikoloğu olacağım başlarım sizi antidepresanlarınıza, herifi kaçırıcam elimden dedim. Tuttum kendi elimden kendimi ayağa kaldırdım. Mutluyum, yine olsa yine yaparım.

X