sendromlu bebek sonrasi 2.gebelik

nurgulkurtcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2015
1.045
538
34
Mrb hocam. 1 ay once 22 haftakik gebeligim sonlandirildi kromozom anomalisi nedeniyle. Bizde esimle test yaptirdik sonuclar normal cikti ama bu teste ne kadar guvenmeliyim? Yoksa direkt tüp bebek mi yaptirmaliyim?

Eklentiler

• Screenshots_2015-05-20-10-01-51.png
    Screenshots_2015-05-20-10-01-51.png
    691,6 KB · Görüntüleme: 185
Mrb hocam. 1 ay once 22 haftakik gebeligim sonlandirildi kromozom anomalisi nedeniyle. Bizde esimle test yaptirdik sonuclar normal cikti ama bu teste ne kadar guvenmeliyim? Yoksa direkt tüp bebek mi yaptirmaliyim?
Merhaba
Bebekteki kromozom anomalisi Anladığım kadarıyla kendiliğinden oluşan trizomi veya monotonluktan gibi bir bozukluk.Bu bozukluklar anne ve babadan geçmezler.Örneğin Bebeğin Mongol olmasıyla neticelenen Down Sendromunda anne be baba normaldir .Yumurta yaşlanması en önemli faktördür .Bu durumda alınacak önlem malesef yoktur.Tüp bebek yaptırmak be embriyonun seçilmesi olasıdır.Ancak maliyeti çok yüksektir.Kanaatimce yeniden gebe kaldığınızda anne Kanında yapılan Harmony Testi yaptırmanız en uygun ve ekonomik yaklaşım olacaktır.Tüpbebk ve PGD en ucuzundan size 10 bin taye malolacakiken Harmony testini 2500 TL ye yaptırabilirsiniz.Ayrıca Tüpbebk te gebelik şansınız %50 olsa bile bütün paranız gebe kalamazsanız boşa gider.
DrHIT

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim Hocam ben daha 24 yasindayim bu yasta yumurta yaslanmasi olasi mıdır? Bunu nasil anlayabilirim? Normal yolla kolay gebe kalıyorum bana göre bu bizim tüp bebek sansimizi yani tüp bebegin tutma sansini arttirir mi?

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim Hocam ben daha 24 yasindayim bu yasta yumurta yaslanmasi olasi mıdır? Bunu nasil anlayabilirim? Normal yolla kolay gebe kalıyorum bana göre bu bizim tüp bebek sansimizi yani tüp bebegin tutma sansini arttirir mi?

Selam
Gebe kalabilen bir kadında Yumurtalık yaşlanması olamaz.Siz bence genetik testlerinizi yaptırmalısınız.,Yumurta yaslanmasi durumu ayti birşeydir.Düşük yapmak ayrı bir şey gebe kalmamama ayrı bir şeydir.Gebe kalmasaydınız Yumurtalık yaşlanması olabilirdi.
Tüpbebek yaptırmanıza gerek yoktur.
Dr HITekin

Hocam mrb ...benim kızım 1 yaşında ve 46xy kromozomu taşıyor ve doğduğundan beri birçok problemi var ve daha tanı konmadı yani ne sendromu taşıyor bilmiyoruz

Evet erkek kromozomu ama herseyi kiz ilk döllenme sırasında erkek olarak rahme düşüyor fakat bişey oluyor ve kıza dönüyor hersey kız olarak gelişiyor ama erkek kromozomu taşıyor ve yumurtalıkları görünmüyor

Evet erkek kromozomu ama herseyi kiz ilk döllenme sırasında erkek olarak rahme düşüyor fakat bişey oluyor ve kıza dönüyor hersey kız olarak gelişiyor ama erkek kromozomu taşıyor ve yumurtalıkları görünmüyor
Cok sasirdim suan. Baska saglik problemi var mi peki? Doktorlar birsey demiyor mu? Bence bi endokrine falan götürün önce

Bütün bölümlerden takipliyiz ve şuan yogun bakımda zaten doktorlar araştırıyorlar 3hafta önce kalp ameliyatı oldu çok iyi geçti ameliyat fakat diğer sorunlari yüzünden uyanamiyordu çok şükür Rabbime dün kızım gözlerini açtı birkaç saat sonra onu görmeye gideceğim

İnşallah canım teşekkür ederim Rabbim sanada hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin

Hocam mrb ...benim kızım 1 yaşında ve 46xy kromozomu taşıyor ve doğduğundan beri birçok problemi var ve daha tanı konmadı yani ne sendromu taşıyor bilmiyoruz

Çocuğunuz dış genital organlarına bakıldığında kız gibi görülse de genetik olarak erkek olduğundan esasında erkektir. Görüntüleme yöntemleriyle bakıldığında yumurtalıkları olmadığı veya artık şeklinde olduğu anlaşılacaktır. Bu nedenle çocuğunuzda meme gelişimi, adet görme gibi ergenlik bulguları da gelişmeyecektir. Genellikle bu çocuklara dışarıdan hormon verilerek ergenlik sağlanır. Size önerim çocuğunuzu mutlaka bir genetik uzmanına götürerek doğru tanının ne olduğundan emin olmanızdır. Tanıya göre yaklaşım en doğrusu olacaktır.

X