Serklaja gerek yok dedi ama korkuyorum

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
662
4
Kızlar bugun doktora gıttım muayenem vardı serklaj için karar verecekti doktorum. Alttan muayene etti 3.6 cm dedi rahim agzı boyuna ben serklaja gerek duymuyorum onunda riskleri var dedi.Onlem amaclı atsanız dedim gerek duymadıgını soyledi. Ama ben duyuyorum mesela burada bir arkadaş 4. 4 cm le onlem amaçlı dıkış atılmıstı. Bilen arkadaşlar vardır 23 haftalık kaybım var benım ne dersiniz 3.6 cm normalmi guvenmelimiyim doktoruma napıcam ben
 

YenidenDogdum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
15.762
51
Eylül neler oluyor? Ben bi kaç gündür giremedim? herşey yolundamı acaba? benim bi bilgim yok ama daha öcneden kayıp yaşadında bu doktordamıydın bi kaç doktora daha gitmelisin diye düşündüm
 

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
662
4
Buarada bir de iğne verdi bana purluton muydu neydi inanın adı nasıl yazılıyor bilmiyorum sizce etkili bir iğnemidir bu vurulan arkadaşlar varmı haftada bir vurulucam ben
 

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
662
4
Eylül neler oluyor? Ben bi kaç gündür giremedim? herşey yolundamı acaba? benim bi bilgim yok ama daha öcneden kayıp yaşadında bu doktordamıydın bi kaç doktora daha gitmelisin diye düşündüm

Yok canım o zaman ben başka doktora gidiyordum simdi değiştirdim doktorumu bu doktor gercekten ıyı bır doktor aslında ama bilmiyorum 3.6 cm le gebelıgını tamamlayan arkadaşlar varmı
 

YenidenDogdum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
15.762
51
Başka drların fikrini alabilisin canım , benim hiç fikrim yok benim ölçmediler acaba atladılarmı doktrlar?
depo progesteron iğnesi galiba o
 

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
662
4
Canım senın gebelik kaybın varmı benım ilk gebeliğimde erken dogumum oldugu için bu doktorum riske atmıyor hıcbır şeyi her gitmemde olcuyor.
 

YenidenDogdum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
15.762
51
Yok canım iLK gebeliğim benim , ay eylül ne olu valla dikkat et kendine madem öyle kafan rahat değil başka dr daha görün derim ben .. birde gecende duş muhabbetini sormuşun ben hala seyrek duş alıyorum tüp bebekle gebe kaldım ben .
ayakta hemen sacımı yıkıyorum çıkıyorum kese mese yok
 

zeynepb

2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
9.115
20
34
eylulcum tatlım pruluton depot bende vuruldum o ıgneyı dusuk tehlıkesı ıcın korkma bebegıne zararı yok guvenle vurdurabılırsın. serklaj ıcınse ıstersen bı kac doktorun daha gorusunu al ıcıne sınmedıyse.
 

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
662
4
Yok canım iLK gebeliğim benim , ay eylül ne olu valla dikkat et kendine madem öyle kafan rahat değil başka dr daha görün derim ben .. birde gecende duş muhabbetini sormuşun ben hala seyrek duş alıyorum tüp bebekle gebe kaldım ben .
ayakta hemen sacımı yıkıyorum çıkıyorum kese mese yok

Aynen bende oyle fazla ayakta kalmayayım diyede yuksek sandalyeye oturuyorum 2 dk da dus alıp cıkıyorum valla napım aynı seyleri tekrar yasamak istemiyorum cunku inşallah rabbim yasatmaz aynı şeyleri tekrar.


zeynepb Valla ne bileyi sinmedi gibi cunku 3.6 cm rahim buyudukçe daha kısalırsa ya değilmi.
 

figen_figen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
173
1
slm ben de 14 haftalık hamileyim. 13 haftalıkken doktorum ölçüm yaptı, 3.7 cm çıktı. normal dedi. ben dokuz eylüle gidiyorum. doktoruma çok güveniyorum. daha önce 35 haftalık doğum yaptım.erken açılma olmuştu. o zaman 31 haftalıkken 2.5 cm idi rahim ağzı uzunluğu. 1 ay idare ttim ama hiç dikkat etmemiştim. çünkü o şehirdeki üniversite hastanesinde herşey normal. erken doğum riski yok demişlerdi. hatta doğum yaptığım gün bile niye geldin demişlerdi. oysa beni oraya sevk eden doktor 4-5 cm açılma var doğum başlamış demişti. şimdi tek yaptığım şey bu doktoruma güvenmek. sen de güvendiğin bi doktor bul ve tavsiyelerini dinle. umarım bu bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.
 

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
662
4
O zaman panik olmam gerekmiyordur inşallah bende doktoruma guveniyorum iyi bır doktor ama ne bileyim işte yinede korkuyorum.Önlem amaçlı atarım dikiş sorun değil ama onunda riskleri var dedi gerek yok dedi.Suan için herşey normal dedi.ınşallah canım inşallah Allah kimselere yasatmasın Allah herkese bagıslasın evladını