sesi çok güzel yarışmacisi Mutlu Kaaya başından vuruldu

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.754
t8_180520151144508707313.jpeg

Bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılan 19 yaşındaki Mutlu Kaya evinde bulunduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Yarışma sırasında Mutlu Kaya'nın akrabaları tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla başından vurulan Mutlu, Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. GENÇ KIZA TEHDİT İDDİASI Mutlu Kaya'nın yarışma katılmaya karar verdiği dönemde tehdit aldığı belirtildi. 17 Nisan'da Posta gazetesinde çıkan habere göre, Mutlu Kaya, yarışmaya katılmaya karar verdiği zaman akrabalarının kendisine kızdığı ve "Televizyona çıkıp şarkıcı mı olacaksın? Biz aşiretiz seni öldürürüz" dedikleri belirtildi. Haberde olayı Sibel Can'ın da doğruladığı ifade edilerek, Can'ın şu açıklamasına yer verildi: "O benim Sindirellam, prensesim. Sonuna kadar arkasındayım. Bu tehditler onun geleceğini karartmamalı. Mutlu okuyacak, bu işin eğitimini alacak. Sesi kadar kaderi de güzel olacak."'Hayatım artık düzelsin istiyorum'Diyarbakır'daki evinde başından vurulan ve ağır yaralanan Mutlu Kaya, Sibel Can'a 'Hayatım artık düzelsin' istiyorum. Her şey çok güzel olacak. Bunlar mutluluk gözyaşları olacak' demişti.Saldırı sonrası Sibel Can İnstagram'dan isyan etti, "Benim güzel Mutlu kızım. Nasıl kıydılar sana" diye yazdı.Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde yaşayan 'Sesi Çok Güzel' yarışmacısı Mutlu Kaya, 03.30 sıralarında evinde silahlı saldırıya uğradı.Kaya'nın oturduğu evin bahçesine gelen saldırgan belirsiz kişi, pencereden içeriye tabanca ile ateş etti. Genç kız başından vuruldu. Saldırının ardından Sibel Can, instagram'dan isyan etti. Sibel Can şöyle yazdı: Benim güzel Mutlu kızım nasıl kıydılar sana. Çok üzgünüm. Yarışma sayesinde tanıdığım, Binlerce pırlanta kızımızdan biri olan Mutlu'nun Sağlık durumu şu anda çok kritik. Acil şifalar diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyelim..
180520151156348574013_3.jpeg
ÜNLÜ SANATÇI SİBEL CAN ZİYARET ETMİŞTİMutlu Kaya'yı çalıştığı okulun kantininde ziyaret Eden Sibel Can'ı karşılarında gören öğrenciler büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşarken, Can daha sonra Kaya'nın Fatih Paşa Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Hanım Kaya ile bir süre sohbet etmişti. Sibel Can, anne Kaya ile sohbet ederken, "Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde 'işte budur' dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim" demişti.

http://m.aksam.com.tr/yasam/sesi-cok-guzel-yarismacisi-mutlu-kaya-basindan-vuruldu/haber-406437

Kadın okumasın, çalışmasın, hiçbir şey yapmasın. Kadın makina gibi doğursun, eve hapsolsun, erkek hegemonyasının robotu olsun! Pislikler. Ömrünüzün sonuna kadar hapiste çürürsünüz inşallah diyeceğim de, kadının adı yok ki şiddetine, cinayetine, tecavüzüne şöyle kallavi yaptırımlar uygulansın! Nerdeeee! Varsa yoksa devletin işi ; paralel, kürtçe kuran, rabia, paralel, kılıçdaroğlu, hdp barajı geçemesin, paralel, kızlar şunu bunu yapmasın, gülmesin, ağlamasın, hamileyse sokağa çıkmasın, paralel, paralel ve sonra yine paralel! Böyle devlet kravatlılarına da böyle halk işte, şaşmamak gerek!

ben hdp nin barajı aşmasının kürt kadını açısından büyük bir şans olduğuna inanıyorum
ne kadar güzel kadınlarımız var halbuki çok üzüldüm yazık

Yazık yaa bir televizyona çıktı diye insan öldürülür mü çokta güzelmiş kız inşallah iyileşir :/

İşte halkımız böyle. Kadına bakış açısını biliyoruz milletimizin. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur canım benim ya. İnsanların ideallerini törelerle kurutan, yetmeyip onları öldüren kesimler.. Kadınları küçümseyen; okumasın ev kadını olsun, gezmesin gülmesin hamileyken sokağa çıkmasın hatta normalde de çıkmasın diyen iğrenç kesimler. İğğğğrenç örf gelenek adetlerimiz ve bakış açılarımız oldukça böyle haberler son olmaz.

X