Popüler Konu Sevdiğim sözler

tn

Aşıktın sen.. Gidişinden bildim seni..

Cemal Süreyya

Herkes dışını süslerken, sen içini,kalbini süsle. Herkes başkasının ayıbını araştırırken,sen kendi ayıplarınla meşgul ol!

MEVLANA

Verdiğim değeri haketmeyen insanları silmeyi, arkama dönüp bakmamayı, hiç kimse için kendime saygımı yitirecek bir şey yapmamayı. Gözyaşlarımın değerini bilmeyi ve onları üç kuruşluk insanlar için harcamamayı, ben izin vermeden kimsenin beni üzemeyeceğini, kendimin her şeyden önemli olduğunu. Zor oldu, geç oldu, ama öğrendim!Verdiğim değeri haketmeyen insanları silmeyi, arkama dönüp bakmamayı, hiç kimse için kendime saygımı yitirecek bir şey yapmamayı. Gözyaşlarımın değerini bilmeyi ve onları üç kuruşluk insanlar için harcamamayı, ben izin vermeden kimsenin beni üzemeyeceğini, kendimin her şeyden önemli olduğunu. Zor oldu, geç oldu, ama öğrendim!

Can Yücel

Gittin mi büyük gideceksin ! Ayrılık bile gurur duyacak seninle. Gittin mi ayak..ların onun yakınından bile geçmeyecek. Gölgen bile kalmayacak ardında. Gittin mi onurunla gideceksin; "haklıysan gidecek, gitmişsen

Can Yücel

Sen kasırgalara dayanmışsın, rüzgârla mı yıkılacaksın.! Başka çaren yok yüreğim, dosta düşmana karşı ayakta kalacaksın.

Can Yücel

Gitmek gerekir bazen. Fazla yormadan, daha çok bıktırmadan. Eğer vaktiyse ardına bile dönüp bakmadan.

Can Yücel

Sen gittikten sonra yalnız kalacağım. Yalnız kalmaktan korkmuyorum da, ya canım ellerini tutmak isterse..?

Can Yücel

Her şeyin sıradanlaştığı bir dünyada bazen kaybetmek en doğru seçimdir. Ve o dünyada en yerinde tercih; vazgeçiştir!

Can Yücel

Çaresizlik Allah'tan gelen en güzel işarettir. Duanın vaktinin geldiği gösterir. Süzülüyorsa gözünden yaşlar, hüzünlüyse güzel yüzün, Rabbin seni özlemiş, sesini duymak istemiş demektir.

Mevlana

İsyanlardayım dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı.

Mevlana

En güzel şiir matematiktir. Yeryüzünde şimdiye dek iki kere iki dört eder'den daha güzel bir dize yazılmamıştır sanırım..

Aziz Nesin

BİRBİRİMİZİ SEVMENİN GURURU OLMALI HER ŞEY DE ....

Seneler geçsin, sen beni bil, ben seni bileyim istiyorum

Benim olduğu kadar dostlarının...

Dostalarının olduğu kadar benim ol istiyorum

Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım.

Yaşayalım ki öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı.

Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız.

Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız.

Öyle ki yalnız sıkılmak sıkmalı bizi.

Güzel günlerimizi evimizde bir şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız.

Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek...

Böylece yaşamalıyız işte.

Sonra çocuğumuz olmalı

Düşünsene senin ve benim olan bir canlı.

Geceleri ağladıkça sırayla susturmalıyız.

Sen arada mızıkçılık yapmalısın ve ben söylenerek almalıyım sıranı.

Yorgun olduğum için yemek yapmamalıyım söylenerek yumurta kırmalısın.

Hava soğukken birbirimize sıkıca sarılıp yatmalıyız.

Zaman su gibi akıp giderken herşey yaşanmış bir hayatımız olmalı.

Herşeye rağmen hiç bıkmamalıyız birbirimizden

Mutluda olsa kötüde olsa yaşadığımız günler bizim günlerimiz olmalı.

Saçlara düşünce aklar yada gidince aklar çocukları güvence altına alıp gitmeli bu şehirden.

Kavgasız her sabah cinayetle uyanılmayan sessiz bir yere gitmeliyiz.

Geceleri balkonda denizi seyredip sandalyelerimizde sallanmalıyız.

Eve gelip benden kahve istemelisin.

Çocuklar gelmeli ziyaretimize geçmişteki hareketli günlerimizi anımsamalıyız.

Ben 'Bey' demeliyim sana sende 'Hanım'.

Öyle sevmelisin ki beni bu yazdıklarım korkutmamalı seni.

Tebessümler açtırmalı yüzünde.

Birgün bu hayatı bırakıp giderken sadece mutluluk olmalı yüzümüzde.

Birbirimizi sevmenin gururu olmalı herşeyde...

CAN YÜCEL​

Son düzenleme:
Sevmeyene karınca yük; sevene filler karınca; dağı bile taşır insan aşık olup, inanınca.

Şems-i Tebrizi

Bana ne yapmam gerektiğini, nasıl davranmam, olmam gerektiğini söyleme. Yasaklarla,kurallarla beni biçimlendirmeye, kalıplara sokup kategorize etmeye de çalışma. Beni senin istediğin gibi olduğum, sana verdiklerim için sakın sevme. Beni olduğum gibi, ben olduğum için sev. Çok yoruldum. Artık bırakın beni, olmak istediğim olduğum gibi yaşayayayım. Ben seni, insanları renklerine, etiketlerine, yaşam tarzlarına ve seçimlerine bakmaksızın seviyorum. Sen, ben ve her birimiz için insanca yaşamak, yüreklerimizdekileri özgürce paylaşmak ve hayallerimizden vazgeçmeden yürümek en çok ihtiyacımız olan. Her şeyden önce insan olduğumuzun farkında olmak. Mısır,Türkiye, Filistin, Nijerya, dünyanın dört bir yanında tarih boyunca yaşanan tüm mutsuzluklar, acılar, travmalar bu gerçeği unuttuğumuz için yaşandı ve yaşanıyor. Hatta çekirdek ailelerimizde, aşklarımızda bile...
arat vartanyan

Back
X