Sevdiğini özleyenler buyurun

yaa kızlarr ben soyadı tutan biri çıkarabilir içerden diye biliyorum

bende öyle biliyorum şekercim

hatta evlilerin eşleri fln gidiyormış görüyorlamış istedikleri zmn
ben dedim hani nişanlım gelicek fln desen izin vermezlermi
bi kac kişi sordu kızdı komutanlar dedi
illa soyadı tutucakmış dedi

bence de nişanlıya da izin versinler
ayda 3 kez mi ne gece çıkma izni varmış normalde
keşke diyorm nişanlıya da izin verseler

öyleymıs cnm öyle dıyosa cocuk, yalan mı dıcek baska kız mı gelcek hehehe dııl işte dogru dıyodur ınan bızden daha ıyı bılıyo sonucta asker olan onlar,
benım abımın de carsı ıznıne cıkması ıcın tanıdık gerekıyodu, orada bı teyze vardı onun adresını vermıstık kadın da gelmıstı bben teyzesıyım ondan soyadımız farklı demıstı almıstı sanırm öle bıseyler olmustu. sen de bul bı teyze nasılsa soyadı farklı
ya da sen kuzenı olursun :ecrin_bebek: soyadın farklı olur kuzenıysen kaydirigubbakcemile2

yerler mi acaba kuzen yalanını kaydirigubbakcemile2

manisada hic tanıdıgım yokki bebişim nasil buluyimm :ecrin_bebek:

Canım Tokat-Ulaştırma benimki.Orda biri var aslında babasının asker arkadaşı.Hatta askeriyeye o teslim etmişti acaba onunlamı görüşsek.Belki o adam adres verir dayısıyım der çıkarır.Soyadı farklı nasıl olsa...Ama ya çıkamazsa...Offfff gidip komutanına yalvarsam diye düşünüyorum olmadı ağlarım ne biliyim yaaaa.........CADIARZU

of anam ya içinden çıkılmaz bi durum gibi insan düşündükçe deliriyo

banada söylemişti burdan bur arkadaş sordu soyadı farklı biri gelince çıkabiliyormuyuz diye.Komutan neden kim gelcek demiş.Çocuk nişanlım gelcek demiş.Komutanda özel durumu olan yanıma gelsin ogün demiş.Şimdi aradı aşkım konuştuk.Törenden 1gün sonra yadaen geç 2gün sonra yollayacaklarmış.Komutan pazartesi kimse kalmıcak burda demiş.Aşkım ben kesin gelcem yanına.Sen o kadar yolu çekme dedi.Bende olsun dedim gelicem ben törene kalırım bi yerde bi gece dedim.Babanın arkadasına söylesek dayısıyım dese dedim.Soyadı başkaysa olmaz dediler dedi.Olabiliyormuş dedim.Tamam ben bi öğreniyim iyice dedi.Nasıl sevindi deli...senağlama

kizlar bu arada aklima gelmişken yazıyım
dün akşam nev kafam bi site buldu
orda teskere hesaplamasını anlatıyo ve askerlik 457 gündür ya da 455 gündür diyo
hesaplama tablosuda var
okyun bakın cok güzel anlatmış

İster uzun dönem olsun, ister kısa dönem, askerde olup da gün saymayan yoktur. Ben de gitmeden önce "saymam" diyordum ama askerlik psikolojisi farklı oluyor. Başlangıçta şafak saymaya karşı gardımızı almış olsak da zamanla düşüyor gardımız. Bir noktadan sonra geri sayım kaçınılmaz oluyor.

Yeri gelmişken bu konuyla ilgili bir anımı paylaşayım. Usta birliğinde, nöbet yerlerinden birinin duvarının üzerinde sıralanmış çubuk şeklinde demirler vardı. Üst devre arkadaşlardan biri, nöbette iken üşenmemiş, demirleri saymış ve kendi şafak sayısına denk gelen demire işaret koymuş. Ben de aynı yerde nöbet tutarken, bu durumu farkettim ve demirleri saymaya karar verdim. Saydım, saydım, saydım... Demirler bitti ama benim şafak sayıma ulaşamadım

Neyse efendim. Lafı fazlaca uzatmadan, gelelim şafak sayınızı ve teskere tarihinizi nasıl hesaplayacağınıza. Daha önceleri, bir yazımda, şafak hesabı için bir excell programı yayınlamıştım blogumdan. Bu yazımda da uzun dönem askerlik yapanlar için, programa gerek kalmaksızın, terhis tarihinizi ve kalan gün sayınızı nasıl hesaplayacağınızı anlatacağım.

Askerlik hizmeti, sülüs tarihinde başlar ve süresi 15 aydır. Sülüs tarihi ile acemi birliğine teslim tarihi arasında geçen süre askerlikten sayılan süredir. Bizim amacımız 15 aylık süreyi gün hesabına çevirmek. Kısa yoldan "bir ay 30 gündür, dolayısıyla askerlik süresi de 450 gündür" derseniz hatayı baştan yaparsınız. Zira, bazı aylar 28-29-30 ya da 31 gün olduğundan gün hesabı tutmayabilir. Zaten bu yüzdendir ki bazı devreler 455 gün, bazıları 457 gün gibi değişik süreler askerlik yaparlar.

Örnek :

21.05.2008 tarihinde sülüs alan bir askere 3 gün yol izni verilmiştir. Asker 24.05.2008'de acemi birliğine teslim olduğuna göre bu arkadaş hangi tarihte terhis olacaktır?

Çözüm:

Askerlik süresinin 15 olduğunu ve sülüs tarihinde başladığını yazmıştık. Dolayısıyla bu arkadaş, 21.08.2009'da terhis olacaktır.

Sürenin gün olarak hesabına gelince

Öncelikle küsüratlı ayları dikkate almayız. Askerin geçirmesi gereken aylar Haziran (30 gün), Temmuz (31 gün), Ağustos (31 gün), Eylül (30 gün), Ekim (31 gün), Kasım (30 gün), Aralık (31 gün), Ocak (31 gün), Şubat (28 gün), Mart (31 gün), Nisan (30 gün), Mayıs (31 gün), Haziran (30 gün), Temmuz (31 gün). Tam aylar toplamı 426'dır. Bu rakamın üzerine 21 Mayıs'tan 31 Mayıs'a kadar geçecek 11 günü (parmak hesabı yapın çekinmeyin) ve 21 Ağustos'a kadar geçecek 21 günü de eklersek 426+11+21=458 gün askerlik yapılacak.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da izin süreleridir. Askerlikte bir askere her bir ay için iki gün izin hakkı verilir. Bu da 15 ay için 30 gün demektir. Örneğin, yukarıda gün hesabını yaptığımız asker şayet hiç izin kullanmayacakca 30 gün erken terhis olur. Bu, askerin tüm iznini askerlik süresinin sonunda kullacağı anlamına gelmektedir. İzin süresi de askerlik süresinden düşülürse 458-30=428 gün askerlik yapacaktır bu arkadaş.

Toplam askerlik yapılacak süreden sülüs tarihinden itibaren, askerde geçirilmiş (kullanılmış izinler dahil) süreler düşürülürse, geriye askerin kalan gün sayısı (şafak sayısı) kalır.

hmmm ozmn bende benimkine anlatıyım bunuda
oda kendi komutanı ile i kendisi konuşsun bakalim nedicekler
askeriyede cok dedikodu var bide ya herkafadan bi ses cikiyoo
ne duysalar onu söylüyolar mirmirmirmir

nişanlısı gelcek olana izin vermişler mi

izin verdi demedi.Çocuk sormuş komutanda özel durumu olan ogün gelsin yanıma bakarız demiş.Allahım ne zormuş bu askerlik yaaa...Ben nelerin derdindeyim neleri hesaplıyorum 2hafta önceden strese girdim benimkide nerdesin diyfisteyim diyorum akşama eve geç kalma diyo

hmmm ozmn bende benimkine anlatıyım bunuda
oda kendi komutanı ile i kendisi konuşsun bakalim nedicekler
askeriyede cok dedikodu var bide ya herkafadan bi ses cikiyoo
ne duysalar onu söylüyolar mirmirmirmir

Ewet haklısın canım her kafadan bir ses çıkıyor.Bende dedim ki usta birliğindekilere sor bi dedim onlar ne bilsin bölük komutanı böyle dedi diyo.Valla ben gider ağlar zırlarım orda en olmadı ne yapıyım.Sonra nezaman görcem bidaha kimbilir belki.Kızlar bu hesaplama ne zormuş ya.Benimkinin son teslim tarihi 30.08.2008di ozaman 27sinde mi sülüsü başlamış oluyor.Benimki 29unda teslim oldu.

bence de nişanlıya da izin versinler
ayda 3 kez mi ne gece çıkma izni varmış normalde
keşke diyorm nişanlıya da izin verseler

anacım gece çıkma iznini eşede vermiyolar ben 2 defa gittim eşimin yanına her gidişimdede 1 gece kaldım, saat 9"a kadar izin verdiler akşam, gece tekrar karakola dönmesi gerekiyomuş anlıcan eşede izin yok evci falan, normal çift çarşı verdiler.

şimdi ben bi hafta sonu yanına gitsem 2 gün izin vermezler mi:sm_confused:

canım ben 2 defa gittim cumartesi pazarı orada geçirdim sabah 9 akşam 8 izin verdiler gece tekrar karakola gidiyo, hani yaptığı yere göre akşam dönüş saati değişebilir belki 5 te de dönebilir akşam 10 dada ama gece vermiyor. ha şöyle olur normal izninden kullanır ama oda askerlikten sayılmıyo.

ya herkes sözlüsünü kocasını falan özlüyor ben kaybettiğim sevdiğimi özlüyorum burnumun direği sızlıyor kavuşma umudum olmadan bu çok kötüüü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…