Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Sevgili Anneler dikkat 0-6 Ya ocuunzu kree gnderirken dikkat edin nk......

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
mızmız benimde 3 yaşında bir kızım var ve kreşe göndermeyi düşünüyorum göndereceğim kreş daha yeni açıldı temizliğini falan gidip gördüm ama içim rahat etmedi şimdi

hanımlar ben cocuk gelısımı mezunuyum ve anaokularında calısıyorum ama artık bosum neden mı yaz basında gazete ılanıyla buldugum kresde calısmaya basladım ılk basta kres her zaman kı kreslere benzıyodu ama sonradan kotu yanlarını gormem zor olmadı.ılk basta hıjyen ortam deıldı cocukların yemeklerının pıstıgı tencereyle bır gun sonra kopek ıcın yemek hazırlanabılıyodu cunku ıs yerı sahıbının kopegı vardıkopege et pısırıırken cocuklara yagsız tuzsuz kotu ortamlarda pısmıs makarna yedırılıyodu dahasıda var bu krese 1 ay daynabıldım kopeke hergun et yerken cocukların onune hıc bır zamman et gelmedı.hatta kadın o kadar olayı abartmıstıkıcocuklara mecburen kuru ekmek yedırdıgımı bılıyorum ıcım kan aglıyarak.tuvaletler pıslık ıcınde her taraf dokuluyo yanı ılk bolumler goz boymak ıcın gayet guzel ama dıger taraflar kotu.bende ılerde anne olacam benımde cocugum olacak bır bır bebegın bunu yasamasını ıstemem ben o cocuklar acken ıcım dayanmıyodu dusunsenızze ben bıle ac kalıyodum ıs yerınde yanınmda su etı form buskıvılerınen goturuyodum onlardan yıyodum cocukarla bırlıkte cocuklar ac oldukları zaman hemen benım cantama kosuyolardır hatta bır kere almayı unutmustum hepsı bırden ogretmenım bıskuvı verırmırmısın dedı yok almadım dedım ınanmayıp cantma baktılar suratlarındakı o ıfadeyı gormenız lazım o gunun sonunda evden yıyecek getırmeye basladım gızlı gızlı ama allahdan cıktım ve ıs yerıde kapandı oyuzden cocuklarınızı krese gonderırken ıkı kez dusunun ben sızıe bulundugunuz ılın beledıyeye baglı kreslerını tafsıye ederım mukenmel oluuyolar her ay denetım olur orda yemekler bol bol olur cocuklara corba mkarana tatlı et bunların hepsı azda olsa bır ogunde verırılır ben cok gordum yemek masasında bu yıyecekleı yıyıp uyuyan eeeeeee ne yapsınlar uzerlerıne o kadar yıyınce agırlık cokuyo.hanımlar dıkat edın cocuklarını hep sıze tavsıyem 12-3 arası kontrol edın yemek ve uyku satlerı cunkune yıyolar ne ıcıyolar gorun nasıl ortamda uyuyolar gorun.cocuk eger kresı sevmıyosa haklıdır sakın cocugunzu kızmayın cunku ben bııle ne kadar etkınlık yaparsalar calıstıgım ortamı okadar sevıp o sevıncle gıderdım ayyyyyy bugun ne yapcaz umıdıyle bu beledıye kreslerı etkınlık bol olan yerler her hafta mukakkak bıseyler yapılır ama dıgerkresler yanı ozel kresler bıraaz cımrıdır yapmazlar ozel kresler daha lacka yanı cıddıyet onlarda yok...bır ayrıntı daha sızden cok malzeme ıstıyolarsa sakın bol bol goturmeyın alıstırmayın cunku o verdıgın malzemeler hep kalıo onlarda kendıne kullanıyolar ben cok gordum.ha suda var sımdı tum kersler kotu demıyorum vıjdan sahıbı kerslerde modern kreslerde cok ama sız hep kontrol edınnnnnn.ALLAH kolaylık versın sımdıdedn
evet haklısın bizim başınıza geldi bu tür olaylar,hep evladımı sorardım,o da soyleyıp ben şook geçirdim,daha neler var neler,anlatmak çok zor,senağlamaceza olarak çocuğumu karanlık odaya kapatıp,bütün gün aç bırakıyolar,sonra bizim yolumuz çocuk piskoloğa düşyor,çocuk zaten zar zor konuşyordu,bu olaydan sonra 4yaşa kadar sustu,evlatrarımızı koruyalım,sonra da benim eşim o kreş oğretmeni ve onun müdürü mahvetti,sağolsun canım,ama ne kadar kötüydü yavrum benimsenağlama

Burada okuduklarımdan sonra artık iflah etmem insan anne olunca iyice hassaslaşıyor anlaşılan hepimiz neyimiz var neyimiz yok evladımız/evlatlarımız için dökmüyormuyuz yediğini içtiğini gramına kadar hesaplamıyormuyuz, çalışanlar için zaten tanımadığımız bir bakıcıya evladımızı teslim etmek zor şahsen ben kendimi "biraz daha büyüsün doğru kreşe" diye avutuyordum ama kreşler daha fenaymış, yokmu hiç işini doğru dürüst yapan yerler yoksa klubumuzun sayfası gibi tozpembe olmayan dünyaya bu masum çocukları hiç atmayalımmı...Çok kafam karıştı çok

Ben de bu yazıyı okuduktan sonta şişli belediyesinin kreşine yazdırdım çocuğumu söyledikleriniz aklıma yattı açıkçası. Belediye tabiki daha güvenliolur. Prestijleri söz konusu ama özel bu gün kapatır yarın başka isimle bir daha açar. Fiyatı da çok uygun.

arkadaşlar selam bana uygun bi konu başlığı goremediğim için yazayım dedim;benim kızm 3 yasında kreşe bırakıcaktım ama olmadı pahalı,şimdi annem bakıyor ama kızım 2 haftadır benimle konuşmuyor:(kotu davranıyor bana,git neden geldin diyor,cocugunuzdan boyle davranış gordunuzmu?gecenlerde kabız oldu,dr.stresten olabilir dedi,her işinde yanına anneannesini istiyor annem gelmesin diyor:(
lutfen aynı olayı yasıyanlar yardımcı olsun,,,tesekkürler

Merhabalar,

Ben de oğlumu kreşe gönderip çalışıcam, ama özel kreşler hem çok pahalı hemde içim rahat etmiyor.Sizin gönderdiğiniz belediyenin kreş ücretini öğrenebilir miyim? Bir de tam olarak nasıl ulaşıp görebilirim acaba.Pazartesi bakmak istiyorum da.
Acil cevabınızı bekliyorum.

canım devlet kreslerıııı mesela beledıyelerın kreslerı varrrrr mesela ankda yenımahalle beledıyesının kresı var super yanı bulundugun bolgenın beledıyesınden arastır bırde zaten cogu kres artık devlet kresı oluooooo devlete baglıo oluoooooo bıraz arastırmayla aradakı farkı gorceksınızzz

MIZMIZ merhaba. ben batıkenntte oturuyorum yenımahalle bu sene batıkente kres actı 3 yas sınırımız tutmadıgı ıcın gdemedık ama seneye yolamayı dusunuyorum kızımı. ogretmenler lıse mezunu dedı bana yetkılı.. bakım yemek olayı nasıl.. bılgılerını paylasırmısn.:ecrin_bebek:

hanımlar ben cocuk gelısımı mezunuyum ve anaokularında calısıyorum ama artık bosum neden mı yaz basında gazete ılanıyla buldugum kresde calısmaya basladım ılk basta kres her zaman kı kreslere benzıyodu ama sonradan kotu yanlarını gormem zor olmadı.ılk basta hıjyen ortam deıldı cocukların yemeklerının pıstıgı tencereyle bır gun sonra kopek ıcın yemek hazırlanabılıyodu cunku ıs yerı sahıbının kopegı vardıkopege et pısırıırken cocuklara yagsız tuzsuz kotu ortamlarda pısmıs makarna yedırılıyodu dahasıda var bu krese 1 ay daynabıldım kopeke hergun et yerken cocukların onune hıc bır zamman et gelmedı.hatta kadın o kadar olayı abartmıstıkıcocuklara mecburen kuru ekmek yedırdıgımı bılıyorum ıcım kan aglıyarak.tuvaletler pıslık ıcınde her taraf dokuluyo yanı ılk bolumler goz boymak ıcın gayet guzel ama dıger taraflar kotu.bende ılerde anne olacam benımde cocugum olacak bır bır bebegın bunu yasamasını ıstemem ben o cocuklar acken ıcım dayanmıyodu dusunsenızze ben bıle ac kalıyodum ıs yerınde yanınmda su etı form buskıvılerınen goturuyodum onlardan yıyodum cocukarla bırlıkte cocuklar ac oldukları zaman hemen benım cantama kosuyolardır hatta bır kere almayı unutmustum hepsı bırden ogretmenım bıskuvı verırmırmısın dedı yok almadım dedım ınanmayıp cantma baktılar suratlarındakı o ıfadeyı gormenız lazım o gunun sonunda evden yıyecek getırmeye basladım gızlı gızlı ama allahdan cıktım ve ıs yerıde kapandı oyuzden cocuklarınızı krese gonderırken ıkı kez dusunun ben sızıe bulundugunuz ılın beledıyeye baglı kreslerını tafsıye ederım mukenmel oluuyolar her ay denetım olur orda yemekler bol bol olur cocuklara corba mkarana tatlı et bunların hepsı azda olsa bır ogunde verırılır ben cok gordum yemek masasında bu yıyecekleı yıyıp uyuyan eeeeeee ne yapsınlar uzerlerıne o kadar yıyınce agırlık cokuyo.hanımlar dıkat edın cocuklarını hep sıze tavsıyem 12-3 arası kontrol edın yemek ve uyku satlerı cunkune yıyolar ne ıcıyolar gorun nasıl ortamda uyuyolar gorun.cocuk eger kresı sevmıyosa haklıdır sakın cocugunzu kızmayın cunku ben bııle ne kadar etkınlık yaparsalar calıstıgım ortamı okadar sevıp o sevıncle gıderdım ayyyyyy bugun ne yapcaz umıdıyle bu beledıye kreslerı etkınlık bol olan yerler her hafta mukakkak bıseyler yapılır ama dıgerkresler yanı ozel kresler bıraaz cımrıdır yapmazlar ozel kresler daha lacka yanı cıddıyet onlarda yok...bır ayrıntı daha sızden cok malzeme ıstıyolarsa sakın bol bol goturmeyın alıstırmayın cunku o verdıgın malzemeler hep kalıo onlarda kendıne kullanıyolar ben cok gordum.ha suda var sımdı tum kersler kotu demıyorum vıjdan sahıbı kerslerde modern kreslerde cok ama sız hep kontrol edınnnnnn.ALLAH kolaylık versın sımdıdedn

slm mızmız. öncelikle bizimle bu ciddi ve önemli konu hakkında tecrübelerini paylaştığın için sonsuz teşekkürler. bu konuda bilgi sahibi biri olduğun için sana birşey danışmak istiyorum. benim oğlum 5 aylık ben çalışıyorum şu an izinliyim. oğlum 10 aylık olduğunda tekrar işe dönmek zorundayım. annem ve kayınvalidem ankarada oldukları için çocuğumu ya kreşe yada bakıcıya vereceğim ancak bakıcının ben yokken evimde olması beni rahatsız ediyor. bakıcının evine göndersem orada da kim bilir neler yaşayacak.kreş konusunda da oldukça tedirginim. 0 yaş grubu kreşler konusunda bilgim yok. bana fikir verebilirsen çok sevinirim . istanbulda bildiğin iyi bir kreş varsa yazarsan çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler

MIZMIZ merhaba. ben batıkenntte oturuyorum yenımahalle bu sene batıkente kres actı 3 yas sınırımız tutmadıgı ıcın gdemedık ama seneye yolamayı dusunuyorum kızımı. ogretmenler lıse mezunu dedı bana yetkılı.. bakım yemek olayı nasıl.. bılgılerını paylasırmısn.:ecrin_bebek:

VALLA CNM SIMDI LISE UNI FARKETTMEZ ONEMLI OLAN INSANIN ICINDE VICDAN OLMASI BENCE BIR GUN GIT TAKIP ET DERIM BIR GUNUNU ORAYA AYIRSAN NELER YAPIYORLAR DUZEN NASIL GORSEN INAN ICIN DAHA RAHAT OLUR CNM BAK EGER BIR COCUK OKULDAN MUTLU GELIYORSA OGRETMENLERI ARKADASLARINI ENLER YAPTIKLARINI SEN DAHA SORMADAN HEYCANLA ATMAAYA BASLIYORSA ORDA COK MUTLUDUR BANA GORE

AMA SABAH KALKTIGINDA BEN GITMEK ISTEMIYORUM SENI GORUNCE GIDELIM HADI HADI DIIYORSA BIR SORUN VAR DEMEKTIR BANA GORE

TAKIP COK ONEMLI CNM SEN BENCE SORULAR SOR OGRETMENLERI SEVIYORMUSUN EN COK HANGISINI EN COK HANGIO ARKADASINLA OYUN OYNAMAYI SEVIYORSUN FILAN DIYE SOR ZATEN COCUKDAN AL HABERI BOSUNA DEMEMISLER

BIR GUN BEN KRESTEYKEN BIR VELI GELDI YELIZ YELIZ DIYE TUM KRESTE BENI ARIYOR ALLAHHHHHHHHHH DEDIM BEN KESIN BIRSEY YAPTIM DUSUNUYORUM BOLE KARA KARA NE DIYECEK DIYE NEYSE KARSILASTIK SEN MISIN YELIZ DEDI OFFFFFF TERLER NASIL BOSANIO BIR GORUN YA BIKTIM YLZ YLZ DEMESIN MI COCUK HER GUN SENI ANLATIO KIYAFET GIYDIROM SEN YLZ OGRETMENIM GIBI GIYDIRMIOSUN YEMEK YEDIRIOM SEN YELIZ OGRETMENIM GIBI YEDIRMIOSUN FILAN O ANNNN BENI GORCEKSINIZ NASIL HALIM RESMEN AYAKLARIMA KADAR TERLER BOSALDI AMA NASIL GULMEYE BASLADIM ANLATAMAM ISTE BOYLE CNM AYRICA BENDE LISE MEZUNUYUM FARK YAPMIO LISE UNI TEKRAR DIOM VICDAN ONEMLI zemuszemus INSALLAH SORUN YASAMASSIN VE MUTLU MESUT GIDER GELIR

slm mızmız. öncelikle bizimle bu ciddi ve önemli konu hakkında tecrübelerini paylaştığın için sonsuz teşekkürler. Bu konuda bilgi sahibi biri olduğun için sana birşey danışmak istiyorum. Benim oğlum 5 aylık ben çalışıyorum şu an izinliyim. Oğlum 10 aylık olduğunda tekrar işe dönmek zorundayım. Annem ve kayınvalidem ankarada oldukları için çocuğumu ya kreşe yada bakıcıya vereceğim ancak bakıcının ben yokken evimde olması beni rahatsız ediyor. Bakıcının evine göndersem orada da kim bilir neler yaşayacak.kreş konusunda da oldukça tedirginim. 0 yaş grubu kreşler konusunda bilgim yok. Bana fikir verebilirsen çok sevinirim . Istanbulda bildiğin iyi bir kreş varsa yazarsan çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler

cnm ben ankaradayım helekı sen cok ıyı arastır offf mınnacık daha oooo bırı ezıyet cektırse allah korusun soyluyemez bıle cnm benım ya cnm kucukler bıraz sorun yasıyor genelde kreslerde cunku anne kokusuna alısıyorlar sen bıraktıkdan sonra offffffff aglamaya baslıyorlar susmuyorlar tabı benım gorduklerım kreslerde genelde kucukler cok sevılır cnm kucukler el ustunden tutulur mınıkler ya elden ele ama senın ıcın en ıyı yer kres ortamı ama ozel olmasın bence devlet kresı olsun cocuk sayısına bakın bırde ben kres kalabalıksa aaaaaaaaaa bu kres demekkı ıyı tutuyorda gelıyor dıye dusunurum hep az cocuk varsa ya yenıdır yada tutmamıstır zaten

allah yardımcın olsun cnm

kreslerde yemek sıstemı soyledır

cocuk krese gelır soyunur dokunur bıraz oyun oynar
sonra 10 gıbı kahvaltı (menude ne varsa )
sonra temızlık odaya donus bır falıyet yapılır gerıye kalan zamanda oyun oynanır
12 gıgı oglen yemegı kı kreste ben kılo almıstım devlet kresınde neler neler cıkıyordu ya neyse
yemekden sonra dısler fırcalanır agız el yıkanır uyuma salonlarına gıdılır pıjamalar gıyılır uyunur 12den 3 kadar
sonra uyandırılı cocuklar kıyafetlerı gıydırılır ve yemek odasına tekrar donus bır ara ogun tatlı meyve o tarz bırsey
sonra oyun odalarına gıdılır cocuklar ya falıyet yaparlar ya serbest oynarlar ondan sonra zaten eve donus baslar yavas yavas gıtmesı gereken cocuklar gıydırılır ve anneye babaya teslım edılır

cnm ben ankaradayım helekı sen cok ıyı arastır offf mınnacık daha oooo bırı ezıyet cektırse allah korusun soyluyemez bıle cnm benım ya cnm kucukler bıraz sorun yasıyor genelde kreslerde cunku anne kokusuna alısıyorlar sen bıraktıkdan sonra offffffff aglamaya baslıyorlar susmuyorlar tabı benım gorduklerım kreslerde genelde kucukler cok sevılır cnm kucukler el ustunden tutulur mınıkler ya elden ele ama senın ıcın en ıyı yer kres ortamı ama ozel olmasın bence devlet kresı olsun cocuk sayısına bakın bırde ben kres kalabalıksa aaaaaaaaaa bu kres demekkı ıyı tutuyorda gelıyor dıye dusunurum hep az cocuk varsa ya yenıdır yada tutmamıstır zaten

allah yardımcın olsun cnm

ewet canım ben de çok tedirginim. 10 aylık olduktan sonra 2 ay da annemi çağıraym a o baksın diorum. ama 1 yaş da epey küçük dimi::((( napalım düşünecez bişiler. aklıma gelen olursa senden fikir alırım çok saol

çok masumlar çokk... :emir_bebek:
bu yüzden çok merhametli insanlara teslim edilmeliler ...
Allah yardımcısı olsun tüm annelerin...

arkadaşlar selam bana uygun bi konu başlığı goremediğim için yazayım dedim;benim kızm 3 yasında kreşe bırakıcaktım ama olmadı pahalı,şimdi annem bakıyor ama kızım 2 haftadır benimle konuşmuyor:(kotu davranıyor bana,git neden geldin diyor,cocugunuzdan boyle davranış gordunuzmu?gecenlerde kabız oldu,dr.stresten olabilir dedi,her işinde yanına anneannesini istiyor annem gelmesin diyor:(
lutfen aynı olayı yasıyanlar yardımcı olsun,,,tesekkürler

benim kizimda ayni yasta babanasi bikc gune geldigi zaman benimle hic ilgilenmiyo bakmiyo babanasile uyuyo bile. ben hic uzulmuyorum cunku babana onun istedigini yapiyo oynuyo konusuyo. anne olarak ben o kadar ilgilenemiyorum cocugumla o yuzdan babana gelse seviniyoruz hepimiz

mızmız bizimle paylaştığın için çok tşk bende kreşe vermeyi düşünüyordum sonra küçük olduğu için vazgeçtim anlattıklarını okuyunca iyikide vazgeçmişim dedim sağol canım keşke bizede senin gibi duyarlı öğr gelse negüzel olur

mızmız bizimle paylaştığın için çok tşk bende kreşe vermeyi düşünüyordum sonra küçük olduğu için vazgeçtim anlattıklarını okuyunca iyikide vazgeçmişim dedim sağol canım keşke bizede senin gibi duyarlı öğr gelse negüzel olur

cok saol cnm ahhhhhhh keske benımde bır bebegım olsaaaaa sızı daha ıyı anlayabılsem ben sımdı dısardan bır gozle bakıyorum sıze ama sızın durumunuz cok zor aklınız hep onlarda kalıyor ne yedı ne ıctı uyudumu bır anne ıcınde en zor duruma.s.

okurken çok kötü oldum kuzuların ağzı var dili yok
ne acımasız insanlar ya!
bende çalışıp kızımı kreşe verme fikrini sildim şuan...
teşekkürler

Back
X