Sevgilim geçmişimi kıskanıyor

Cerentas

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
38
10
31
Merhaba, 9aydır birlikte olduğum sevgilimle sık sık aynı sorunu yaşıyorum. Kendisiyle ilk çıkmaya başladığımda ondan önce yaşadıklarımı sordu bende ilk aydan herşeyi anlattım. Birbirimize karşı son derece dürüst başlamak istedik. Ben kendisinden önce beş kişiyle çıktım. Ve çıktığım kişilerde aramızda yakınlaşmalarda oldu. Ben sevdim onlar zevk için çıktılar ben her yakınlaşmadan sonra ayrıldım. Çok pişmanım yaşadıklarımdan ötürü bunu sevgilimde çok iyi biliyor. Onun hatası ise. O benden önce kimseyle çıkmadı ama bu hayat kızların yaşadığı eve gitmiş. Bi kızla çırılçıplak bi odada kalmış ama hata yaptığını düşünüp hemen çıkmış yani kıza dokunmamış dediğine göre. Sevgilimle ilişkimizin devamı için eski konuları gündeme getirmeyeceğimize söz verdik. Ama o her defasında geçmişimi kıskanıp duruyor. Bendrn öncekiyle şunu yaşadın bunu yaşadın. Ben bunu kaldıramıyorum. Sizce bu ilişki devam eder mi

o_O ne diyeceğimi bilemedim. Utanır gibi oldum okurken. Birazda mantıksız geldi

etmez ayrıl gıtsın senı seven her şekilde sever senın gecmısın falan umrunda olmaz:KK51:

Hiç kimseye geçmişte yaşadıklarını anlatman gerekmiyor. Dürüstlük değil bunun adı. Senin özelin. Özelini başkasına anlatmak sapıkça geliyor bana. Onunla öpüştüm bununla yiyiştim. Adamın gözünde canlanır yani. Aynı şey senin için de geçerli. Bir daha ders olsun. Hiçbir ilişkinde geçmişi kurcalama.

neden birbirinize yaşadığınız her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazdınız ki. bu çok büyük bir hata. ikinizde bir bireyseiniz ve birbirinizin hayatına girmeden önce bazı şeyler yaşabilirsiniz. siz bu ilişkinin devam etmesini zaten istememişsiniz ki şimdi devam eder mi diye soruyorsunuz. dürüstlük en basiti şu olurdu. senden öncede hayatımda birileri oldu ama şuan sadece sen varsın derdin geçerdin. durumunuz çok değişik geldi bana.

geçmişte yaşadıklarını sürekli yüzüne vuracaksa gitsin başkasıyla olsun o zaman ..saygısızlık yaptığı bence..geçmiş geçmişte kalmış sonuçta..

Ancak iş işten geçti artık o beni kabullendiğini söylüyor. Bende öyle. Ama devamlı kıskandığını ima ediyor. Evet haklısınız benim özelim belki ama. Bana bişey sorulduğunda yanlayamıyorum ki. Bana özel desem aramızda bir şüphe oluyordu. Anlatmak zOrunda kaldım aslında

neden birbirinize yaşadığınız her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazdınız ki. bu çok büyük bir hata. ikinizde bir bireyseiniz ve birbirinizin hayatına girmeden önce bazı şeyler yaşabilirsiniz. siz bu ilişkinin devam etmesini zaten istememişsiniz ki şimdi devam eder mi diye soruyorsunuz. dürüstlük en basiti şu olurdu. senden öncede hayatımda birileri oldu ama şuan sadece sen varsın derdin geçerdin. durumunuz çok değişik geldi bana.

Bu tip konuşmaları çok yaptık aslında barıştık. Sonra en ufacık bi geçmişte tekrar hatırlayıp başa sardı.

Çok pişmanım yaşadıklarımdan ötürü bunu sevgilimde çok iyi biliyor. Onun hatası ise. O benden önce kimseyle çıkmadı ama bu hayat kızların yaşadığı eve gitmiş. Bi kızla çırılçıplak bi odada kalmış ama hata yaptığını düşünüp hemen çıkmış yani kıza dokunmamış dediğine göre. Sevgilimle ilişkimizin devamı için eski konuları gündeme getirmeyeceğimize söz verdik.
bir de şu ifadeleriniz de garip. bir şeyler yaşadıktan sonra neden pişman olur insan ya da neden bu şekilde pişmalık cümleleriyle inkara kalkışır hiç anlamam. şuanki sevgilinizle hiç ayrılmayacağınızın garantisi var mı? onunla da bir şey yaşabilirsiniz. ayrıldıktan sonra pişmanlıklar listesine yenisi mi eklenecek? bence insan yaşadığı şeyden pişman olmamalı ya da pişman olacağı yaşantıdan uzak durmalı. yaşadıklarımız özelimizdir ve bizimdir. bunlara sahip çıkmak gerek. güçlü bir kadın ya da erkek en bir başta yaşadıklarına saygı duyar ve bunu kabul edip pişmanım demez. pişmanım kelimesi de bence karşınızdaki kişinin bazı şeyleri bir kere daha düşünmesine sebep olmuş olabilir.

düzelmez
gitsin daha önce hiç ilişki yaşamamış birini bulsun, kafası rahat eder anca o şekilde
seni de darlamaz daha fazla

bir de şu ifadeleriniz de garip. bir şeyler yaşadıktan sonra neden pişman olur insan ya da neden bu şekilde pişmalık cümleleriyle inkara kalkışır hiç anlamam. şuanki sevgilinizle hiç ayrılmayacağınızın garantisi var mı? onunla da bir şey yaşabilirsiniz. ayrıldıktan sonra pişmanlıklar listesine yenisi mi eklenecek? bence insan yaşadığı şeyden pişman olmamalı ya da pişman olacağı yaşantıdan uzak durmalı. yaşadıklarımız özelimizdir ve bizimdir. bunlara sahip çıkmak gerek. güçlü bir kadın ya da erkek en bir başta yaşadıklarına saygı duyar ve bunu kabul edip pişmanım demez. pişmanım kelimesi de bence karşınızdaki kişinin bazı şeyleri bir kere daha düşünmesine sebep olmuş olabilir.

Bir noktada haklısınız. İnsan geçmişte yaşadıklarının arkasında durmalı ama hatalarının değil. Ve ben çıktığım kişilere hep ciddiyetle baktım onların en ufacık yaklaşımları beni kendilerinden soğumama neden oluyordu ve ayrılıyordum. Bu nedenlede çok kişiyle çıkmış oldum. Ancak ben şuan 22yaşındayım ve geçmiş dediğim şey liseden kalma durumlar. O kendisinin benden çok daha temiz olduğunu vurgulaması ve kendini haklı çıkartmaya çabalaması tartışmalarınızı körüklüyor.

Ondan önceki hayatın seni ilgilendirir.
Hem anlattıkları inandırıcı gelmedi bana bir kızla aynı odada kalmış Vs vs. Herneyse sorduğu zaman geçmişimle mi ilgileniyorsun yoksa geleceğimizle mi dersin. Ayrıca sormaya hakkı yok. Bunun adı dürüstlük te değil. Kıskanç takıntılı insanlar yapar bunu. Sürekli geçmişten bahsedip beyninde senaryolar kurup durur.

Ondan önceki hayatın seni ilgilendirir.
Hem anlattıkları inandırıcı gelmedi bana bir kızla aynı odada kalmış Vs vs. Herneyse sorduğu zaman geçmişimle mi ilgileniyorsun yoksa geleceğimizle mi dersin. Ayrıca sormaya hakkı yok. Bunun adı dürüstlük te değil. Kıskanç takıntılı insanlar yapar bunu. Sürekli geçmişten bahsedip beyninde senaryolar kurup durur.
Seven insan kıskanır ve bu durumdan rahatsız olurmuş onun düşüncesi. Elbette rahatsız olur bende oldum ancak onun yaptığı hatadan kendini toparlaması için ona tek bir defa bile hatırlatmadım. Onunda benim çektiğim sıkıntılarımı tekrar tekrar hatırlatmamasını beklerdim. Ama dediğiniz gibi oldjkça takıntılı birş olduğundan her hatırladığında dile geitiryor. Ama ben ,çok seviyorum ve bitmcesini istemiyorum.

düzelmez
gitsin daha önce hiç ilişki yaşamamış birini bulsun, kafası rahat eder anca o şekilde
seni de darlamaz daha fazla
Bu söylediğinizi kendisine de çok söyledim ancak bırakamazmış benden başkasını sevemezmiş gibi cümleler kullanıyor

1. bi kadınla çırılçıplak kalıp aman hata yaptım diyip asla o odadan çıkmaz,hatasını yapar öyle çıkar
2.sizin yakınlaşmalarınız,sizin geçmişiniz sizin hayatınız,onu ilgilendirmez. 5 kişiyle çıktım der kapatırdınız konuyu,hatta direk sayı vermenize bile gerek yok

Bu söylediğinizi kendisine de çok söyledim ancak bırakamazmış benden başkasını sevemezmiş gibi cümleler kullanıyor
çok sevseydi bunu her seferinde sorun etmezdi
sevdiğim için kıskanıyorum gibi bir şeyi ben doğru bulmuyorum
kıskançlığın hastalık boyutunda olmaması çok önemli
insanlar birbirlerinin hayatını kolaylaştırmak, sevgiyle daha huzurlu bir hayat sürmek için birlikte olurlar, evlenirler...
önüne sürekli aynı sorunu çıkarıp tatsızlık çıkarıp hayatı zorlaştırmak niye
sizi yeterince benimsememiş bu halinizle

X