sevgilim okul öncesi öğretmeni olduğu için annem ayrılmamı istiyor!!!!

ananotherlife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
876
553
evet yanlış duymadınız. hemen konuya gireyim. 9 aydır liseden tanıdığım birisiyle beraberim . aynı memleketteniz. o kocaeli okul öncesi öğretmenliği okuyor . bende boğaziçi ingilizce öğretmenliği okuyorum.( konuyu daha iyi anlatmak içim bunu belirttim.) annelik hissi sanırım . bugün annem ben de bir şeyler olduğunu hissetmiş. ilk önce mırın kırın ettim . ölümü gör diyince söylemek zorunda kaldım. ama bir aydır tanıyorum dedim.

erkek arkadaşımın nereli olduğunu sordu. beni kendi memleketimizden birisiyle evlendirmek hayali!! aynı memleket olduğunu duyunca bir şey demedi. fakat iş ne okuyora gelince annem küplere bindi. ben ona göre üst mertebedeymişim!!! okul öncesi de neymiş!!! aleme rezil rüsva oldukmuş !!!!

şu an çok sinirliyim . ellerim titriyo. yazım yanlışım olduysa affola. sizce meslek önemli bir ayrıntı mıdır????

ingilizce öğretmenliğimi okul öncesinden üst mertebedeymiş.Annene sadece gülüyorum kusura bakmada. Bir çok erkek okul öncesi öğretmeni arkadaşım var çalıştığım.Artık Anasınıfı öğretmeni değil okul öncesi öğretmeni diye anılıyoruz.Çünkü erkek öğretmenler bu bölümde oldukça fazla...

evet yanlış duymadınız. hemen konuya gireyim. 9 aydır liseden tanıdığım birisiyle beraberim . aynı memleketteniz. o kocaeli okul öncesi öğretmenliği okuyor . bende boğaziçi ingilizce öğretmenliği okuyorum.( konuyu daha iyi anlatmak içim bunu belirttim.) annelik hissi sanırım . bugün annem ben de bir şeyler olduğunu hissetmiş. ilk önce mırın kırın ettim . ölümü gör diyince söylemek zorunda kaldım. ama bir aydır tanıyorum dedim.

erkek arkadaşımın nereli olduğunu sordu. beni kendi memleketimizden birisiyle evlendirmek hayali!! aynı memleket olduğunu duyunca bir şey demedi. fakat iş ne okuyora gelince annem küplere bindi. ben ona göre üst mertebedeymişim!!! okul öncesi de neymiş!!! aleme rezil rüsva oldukmuş !!!!

şu an çok sinirliyim . ellerim titriyo. yazım yanlışım olduysa affola. sizce meslek önemli bir ayrıntı mıdır????
ay Allahım yarabbim annen kendini ne kadar yukarıda görüyor öyle

rezil rüsva olacak ne varmış acaba

annenin mesleği ne peki?

Yok artik üst mertebe derken ikinizde öğretmensiniz sonuçta bende okul öncesi ogretmeniyim erkek bransdaslarim genelde müdürluk falan yapiyor annene şöyle öyle yaparsiniz olmadı

Evet, meslek önemli bir ayrıntıdır, fakat sizin erkek arkadaşınızın mesleği sizinkinden üst "mertebede" değil.
Mezuniyetten sonra her ikiniz de farklı branşlarda öğretmen olacaksınız, özelde veya devlette, ulaşabileceğiniz basamaklar aşağı yukarı aynı olacak; biriniz sektör değiştirmediği sürece.
Annenize eğitim sistemi vasatlığıyla ünlü olan ülkemizin bir dayatması sonucu oluşmuş öss puan farkları nedeniyle iki bölüm arasında uçurum varmış gibi göründüğünü hatırlatın.

Bütün öğretmenler aynı maaşı alıyor. (hatta sizin ekdersiniz ful olmazsa ki olmayabiliyor branş öğretmenlerinin, o sizden yüksek alacak. Çünkü onunki hep full) lise öğretmeni de okul öncesi öğretmeni de, memuriyette de birbirlerinden en ufak fark yok. Hatta çocuğunuz olursa ne güzel bilinçli yaklaşacak demektir. Bence anlaşıyorsanız bulunmaz fırsat.

sonuçta erkek arkadaşın da üniversite okuyan meslek sahibi olacak bir insan, annen abartmış, sanki karşında ki ilkokul mezunu neden insanları böyle küçümserler anlam veremiyorum tanımadan karakterini, kişiliğini, bilmeden toplumca ön yargılıyız maalesef:110:

Annene söye ki, sen değil ben evleniyorum, fazla kafa yormana gerek yok de. Statü farkınız da pek yok ki, ikiniz de öğretmensiniz. Aşk mesleğe göre mi seçiliyormuş.. Annenin mesleği ne sanki kendisi master yapmış, 3er beşer doktora tezi yazmış gibi konuşuyor. Bu kafa yapısı zaten okumamış olduğunu, okusa da hayata bakış açısının hala dar kaldığını belli ediyor annenin..

Ay şimdi kiblenirim ama gerçekler bunlar üzgünüm

O ne saçma şey öyle? İkisinin de kendine göre artıları var yani. O ana okulları hariç rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilir, siz de özel derstir, kurslardır vs. yerlerde çalışabilirsiniz ek olarak yani.
Bu arada ben de ortaokul hocası olacağım, herifim öğretmen olursa liseden seçmeyeyim madem statü farkı olmasın:KK53:

X