sevgilim :(

demetbitek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
1
0
30
Kızlar benim bi derdim var aylardır içimi kemiriyor.
Benim 5 yıllık bir sevgilim var 22 yaşındayız ikimizde. Çok iyi anlaşıyoruz beraberken çok mutluyuz yanında huzurluyum ve olduğum gibiyim herşey çok güzel ama sevgilimin inanç boyutu çok az benim ailemde çok dindar açık olan bir tek ben varım akrabalarımda ama onlarda hiç kapalı yok mesele açıklık kapalılık değil ama davranış olarak bizimkilere göre çok rahatlar. Sevgilim benim namazıma kesinlikle karışmıyor saygı duyuyor ama ramazanlarda tuttuğu orucu diyet olarak gördüğünü söylüyor. Benim kapanmak gibi bi niyetim yok o sorumluluğu ne yazıkki alamıyorum ama sevgilimin ağzını aradım biraz kapanmama pek sıcak bakmıyor olmaz diyor yani. Tanıştığımızda alkol kullanıyordu benim için bıraktı ve bir daha hiç içmedi 5 yıl oldu ama allah korkusundan değil seni kaybetmemek için içmiyorum diyor. Korkuyorum ilerde evlendiğimizde tartışsak ya da başka bir şey olsa içecek mi yani çünkü allah korkusundan bırakmayan insan ileride beni düşünmeyi bıraktığı bir zaman içebilir. Kesinlikle yapmam öyle bir şey diyor. Birbirimize saygılı olduğumuz sürece bi sorun olmaz bence diyor ama çok kararsızım ben kızlar. Davranışları çok güzel hiç bir kıza öyle başını kaldırıp bakmaz benim gözümün içine bakar bişey istese de yapıp mutlu etsem diye . Gerçekten hep mutlu etmek için uğraşıyor. Daha önceden pek çok şey yaşadığı için içinde kalmamış yani arkadaşlarıyla gezmiş tozmuş zamanında. Bakıyorum herkes sevgilisine güvensizlikten aldatmasından üzmesinden yakınıyor ama ben hiç böyle şeyler yaşamadım beni hep mutlu etti hala da ediyor . Sadece bu konuşar kafamı karıştırmaya başladı ne yapmalıyım kızlar objektif bakıp bir karar veremiyorum bakıyorum namazında olan insanlar da aldatıyor eşini üzüyor tek ölçüt şu an dini mi olmalı benim için ileride bu bakış açısı değişmez mi?

şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla yani istisnalar olsa da böyle diyim: genelde dindar olan taraf diğer tarafa karışıyo, ben açık gelinin evlenince kapatıldığını çok gördüm ama evlenip açılan yani damat ailesi istedi diye açılan görmedim

senin ailenin ona baskı kurması daha olası bence

5 vakit namazini kilan oruc tutanda neler yapiyor kendin demissin. Daha cok gencsin takilma boyle seylere. Seni engellemiyorsa bosver oda zamanla alisir senin duzenine. Alismazsada her koyun kendi bacagindan asilir. Allah vicdan merhamet versin insanin esine en onemlisi onlar

Her koyun kendi bacağından asılır. Birbirinize saygı duyduğunuz sürece sorun etmemelisin bence. Senin tuttuğun oruçla dalga geçer orası başka ama anlattığın kadarıyla öyle bir durum yok. Yarın bir gün içerse de kendisini ilgilendirir bu. Sana da zorla içirecek değil herhalde

Aileleriniz evlenmeyecek, siz evleneceksiniz. Sırf ailelerin dini açıdan farklılıkları yüzünden bozmamanızı öneririm bu işi. Eğer birbirinize saygı duyabiliyorsanız sorun yok. Ki ben yeterince saygı duyduğunuzu düşünmüyorum birbirinize. O sizin başörtünüze siz onun içkisine karışıyorsunuz ve istemiyorsunuz. Birbirlerinize böyle sınırlamalar getirmek çok yanlış.Baktınız olmuyor ayrılırsınız zorla güzellik olmaz. Aldatma, yalan işlerinin namazla niyazla alakası yok maalesef. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Zamanla değişir belkide inanç farklı bı durum tabı herkesın ınanclaı farklı ve bunu sorgulayamayız sadece kendı bıldıgımız dogru yolu gosterebılırız ama uyup uymamak kendisine kalmış sonucta cocuk değil aklı basında bir yetıskın.. De konu sahıbı neden uzguno_O

Attım....
20 tane konusunun içeriğini silmiş, 3 tane üyelik ile fink atıyor bizimde bilgimiz yok !

X