Sevgilimde rahatsız olduğum davranışlar.

kiraz cicegi

güzel günleri beklemekte..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
1.257
1.138
28
Merhaba kizlar. Son zamanlarda sevgilimle buluştuğumuz zamanlar beni rahatsız eden hareketlerini farkettim. Söylediğimde abartıyorsun dedi ama yine aynı şeyi yaptı son görüşmemizde..

Onda rahatsız olduğum nokta ise şu, bu adam her şeyime kendi karar veriyor!!

Yani örnekle açıklayacak olursam misal oturuyoruz, kendine katarken benim yemeğime de tutup tuz katıyor. Kac kere dedim bak benim damak zevkim farklı diye. En son bıraktı biraz o davranışını. Onun dışında mesela döner alırız satıcı soğan olsun mu der, beyefendinin bana sormak gibi bir dusuncesi yook olsun diyor ben taa yerken sogan koydurduğunu farkediyorum ki sevmem de o şekilde soğan.

Basit gibi görünüyor esasında ama beni kisitliyor olmasi düşüncesi o kadar korkunç ki. Benim yerime karar vermesi bunu istemesi bile beni çileden çıkartır. (Aşağılık kompleksi diye düşünmeyin, yapım bu) Ben onu tum ataerkil düşüncelerden uzak kendini yetiştirmiş kültürlü biri diye sevdim.

Neyse bu düşüncelerimi söylediğimde abartiyorsun tabiki yok oyle bisey dedi ama uzun gozlemlerim sonucu vardığım bi kanı bu.

Sizce abartiyor muyum?

mesele sadece tuz ve soğansa sıkıntı yok.geri kalan konular önemli iş eğitim gibi konularda da böyle şeyler yaşanıyor mu ?

Dün bi konuda bunun gibi seyleri Marjinaly ile konustuk. Konuyu okursa mutlaka yardimci olacak seyler yazacaktir.

Tabi bu kadar karismasi hos degil. Yani iyi bir sey yaptigini saniyor olabilir :) hani sen istemeden tuz atip teşekkür bekliyordur, dusunceli sevgili profili..

Ne sekilde konusuyorsunuz da abartiyosun diyor? Yani ne gibi bi uyari yaptınız ona?

mesele sadece tuz ve soğansa sıkıntı yok.geri kalan konular önemli iş eğitim gibi konularda da böyle şeyler yaşanıyor mu ?
Çalışmana yada çalışmamana karışmam diyor ileride ama bunlara karışan nelere karışmaz diye korkuyorum. Herşey lafla sözle olmuyor.

Tuz ve soğan örnekti, bircok örneği var. Ve sanırım biraz da benden kaynaklı. Kararsiz bi insanim mesela şunu mu alsam bunu mu derken o "bunu al bu daha güzel" diyor. 3 saniye içinde nasil ikisine de baktin inceledin de karar verdin dimi? O guzel diyince almamazlik da edemiyorum ama olmuyor boyle de.

Dün bi konuda bunun gibi seyleri Marjinaly ile konustuk. Konuyu okursa mutlaka yardimci olacak seyler yazacaktir.

Tabi bu kadar karismasi hos degil. Yani iyi bir sey yaptigini saniyor olabilir :) hani sen istemeden tuz atip teşekkür bekliyordur, dusunceli sevgili profili..

Ne sekilde konusuyorsunuz da abartiyosun diyor? Yani ne gibi bi uyari yaptınız ona?
Yani ikimizin tercihleri farklı olabilir sen kendi tercihini bana diretiyorsun gibi hissediyorum ve hoşuma gitmiyor dedim ona abartiyorsun dedi. Bi tartisma olmadi ama nasilsin iyi misin der gibi konustuk kapattik mevzuyu.
Bakin baslarda benim de hoşuma gidiyordu ama 3 yildan sonra batıyor bi noktada :KK43: aslinda o kadar batmiyordu da hani birikir birikir bi yerde canı sıkılır ya insanin. öyle yani

Yani ikimizin tercihleri farklı olabilir sen kendi tercihini bana diretiyorsun gibi hissediyorum ve hoşuma gitmiyor dedim ona abartiyorsun dedi. Bi tartisma olmadi ama nasilsin iyi misin der gibi konustuk kapattik mevzuyu.
Bakin baslarda benim de hoşuma gidiyordu ama 3 yildan sonra batıyor bi noktada :KK43: aslinda o kadar batmiyordu da hani birikir birikir bi yerde canı sıkılır ya insanin. öyle yani

Baska sunacaginiz baska somut örnek yok mu?
Kiyafet olur, arkadaslariniza karismak olur, aksam saatleri eve gitme mevzusu olur vs?

Ben bu yazdiklariniz en basiti diye dusunerek fazla dedim ama sadece tuz ve soganli donerse bence sevgilinden sogumussun ve bu davranışlari da sana batiyor gibi geldi.

[QUO TE="Sephoraa, post: 41119414, member: 144822"]Sadece bu anlattıklarınsa abartıyorsun gibi. Başka şeyler varsa dökül de ona göre yorum yapalım.[/QUOTE]
Yani biçok ornegi var hepsi aklima gelmiyor ama benim icin bir diger sorun mesela giysilerimi bile alirken beni etkiledigini düşünüyorum çünkü ne zaman onunla alışverişe gitsek onun tarzina uygun şeyler aldığımı görüyorum. Cok cabuk karar verebilen biri. bu sana çok yakışır diye diye kendim begenmedigim seyleri aldirabiliyor bazen. En son bunu yaptığında almadim çünkü hic begenmemistim gercekten, ona da cok pahali diye almiyorum zaten cok hosuma gitmiyor demiştim 1 hafta sonra hediye almis o gömleği :KK43: düşüncesi guzel ama bana benim begenmeme hakkim yok gibi hissettirmese

Çok haklısın canım "Kendi kararlarını vermek konusunda" Bahsettiğin kısım çözülebilir ama senin giysine kilona saçına konuşma tarzına herşeyine karışıyorsa bir zaman sonra hayran oldugun sevgili gider yerine bir baba bir abi gelir kadınlığını hissedemessin. Önlemini almalısın bence. Mesela soğanlı mı söylüyor tek tek ayır ya da üzgünüm yiyemicem de iki ısırık al bırak mutsuz oldugunu belli et ondan sonra hatasını anlar normal karşılarsan tepki vermessen normalleşir herşey

Ee onun begendigi seyleri almak zorunda degilsin ki. En basiti onunla gitme alışverişe. Kendin tek git. Magazalari gez sonra begendiklerini almaya baska gün çık eger bu kadar kararsızsan.
Bana garip gelen bir sey var.
Kendi aklını kullanamiyormus gibi yaziyorsun.
Bilemedim.

Baska sunacaginiz baska somut örnek yok mu?
Kiyafet olur, arkadaslariniza karismak olur, aksam saatleri eve gitme mevzusu olur vs?

Ben bu yazdiklariniz en basiti diye dusunerek fazla dedim ama sadece tuz ve soganli donerse bence sevgilinden sogumussun ve bu davranışlari da sana batiyor gibi geldi.
Bir arkadasa daha yazdim aslinda ornek tekrar yazayim, (kusura bakmayin sanırım ben bir hata yaparak yanlis ornekleri verdim. Yani en son olanlar bunlardi. Oncesi elbette var)

En rahatsiz oldugum giysi mevzusu. Bir seyi bi kere begenir, daha guzeli yok onun icin. begendigi seyleri öyle bi cok yakisti filan diyor ki insan hipnoz oluyor sanki o an. " bu nasil" diye farkli bi secenek sunsam "hayir o daha guzeldi" şeklinde. Yani alışverişten her döndüğümde bakıyorum onun sevdigi tarz almisim daha cok. Bunlar sinirimi bozuyor biraz sanki benim begenmeme hakkim yok hissi veriyor. Kararliligi bile korkutuyor bazen beni. Verdigi karardan o kadar zor döner ki. Bir seyi yapacağım diyor mesela bende hayit diyorum artik o hayir evet olana kadar israr eder eder ikna etme konusunda ustune tanımıyorum zaten o alanda calismasa da bunun da egitimini almis bi insan.

Bilemedim ya belkide abartiyorumdur :KK43:

="FrKafka, post: 41119543, member: 627521"]Ee onun begendigi seyleri almak zorunda degilsin ki. En basiti onunla gitme alışverişe. Kendin tek git. Magazalari gez sonra begendiklerini almaya baska gün çık eger bu kadar kararsızsan.
Bana garip gelen bir sey var.
Kendi aklını kullanamiyormus gibi yaziyorsun.
Bilemedim.[/QUOTE]
Daha çok bana secimlerime saygi duymasini tercih ediyorum. Tabiki ona rest çekip kizabilirim yapmadim değil yaptim da, ama sonrasinda üzülüyor kiyamiyorum.

Çok haklısın canım "Kendi kararlarını vermek konusunda" Bahsettiğin kısım çözülebilir ama senin giysine kilona saçına konuşma tarzına herşeyine karışıyorsa bir zaman sonra hayran oldugun sevgili gider yerine bir baba bir abi gelir kadınlığını hissedemessin. Önlemini almalısın bence. Mesela soğanlı mı söylüyor tek tek ayır ya da üzgünüm yiyemicem de iki ısırık al bırak mutsuz oldugunu belli et ondan sonra hatasını anlar normal karşılarsan tepki vermessen normalleşir herşey

Yani haklisiniz onu yapacagim mecbur, zaten yaptim birkac kez de. Üzülüyor morali bozuluyor iste bende abarttim mi diye düşünüyorum. Ve evet gercekten normalleşmesinden korkuyorum. Tek tek bakinca sorun olmayacak şeyler oyle birikince o kadar dokunuyor ki. Başım ağrır illa bi ilaci ic diye israr eder. ki ismini bile duymadigim biseydi. Baskin bi karakter ve bunun etkileri belkide

Valla can çıkar huy çıkmaz. Adamda mi sizin gibi kararsız olsun anlamadım ki. Benim Annem 52 yaşında kadın, ndn kendimi bildim bileli öyledir.

Sorun sevgilinde değil bence sende. Sesini çıkar ve beğenmedim de. Ben bunu yemem de. 3 yıl ya 3 yıl. 3 hafta değil ki..

Valla can çıkar huy çıkmaz. Adamda mi sizin gibi kararsız olsun anlamadım ki. Benim Annem 52 yaşında kadın, ndn kendimi bildim bileli öyledir.

Sorun sevgilinde değil bence sende. Sesini çıkar ve beğenmedim de. Ben bunu yemem de. 3 yıl ya 3 yıl. 3 hafta değil ki..
Hayir hani herkes kendi huyunu bilir, oyle ezik bi tip de degilimki. Arkadaslar arasinda da oyle degilim . Sadece bi kararsizligim var cidden, yani kendi kararimi elbette kendim veriyorum ama o buna mudahale etmeye çalışıyor gibi hissettigim icin rahatsizim. Sanirim en sevmedigim huyu bu.

Daha çok bana secimlerime saygi duymasini tercih ediyorum. Tabiki ona rest çekip kizabilirim yapmadim değil yaptim da, ama sonrasinda üzülüyor kiyamiyorum.

Rest cekmek degil. Cok basit şeyleri cok fazla abartiyorsun. Nerde nasil tepki vermen gerektiğini ogrenmen lazim. Sorun sevgilinde degil sende.

O begeniyor olabilir almak zorunda hissetmek seninle alakali bir durum.

Genelde erkekler alışverişi sevmezken seninki, sana bir seyler begeniyor ne guzel bu. Rahatsiz oluyorsan çözüm basit. Birlikte gitmeyin alisverise.
O yanindayken magazalara girip bakmayin.

Sorunlarin bana çözümsüz, vahim seyler gibi gelmedi aksine biraz oturup dusunulse ne yapilacagina karar verilebilirdi.

Birlikte yemege gittiğinizde tuzu onun önüne koy, ben istemiyorum bana atma kendine atacaksan at askim de.

Döner yemeye gittiğinizde, sen garsona benimki sogansiz olsun diye söyle hemen.

Yani sen sus pus olup bir sey demezsen o da sıkıntı yok diye ayni seyleri yapmaya devam eder. Sonra bunlari sorun ettiğinde abartiyorsun demesi normal.

Bence sen kendini degistir.

Rest cekmek degil. Cok basit şeyleri cok fazla abartiyorsun. Nerde nasil tepki vermen gerektiğini ogrenmen lazim. Sorun sevgilinde degil sende.

O begeniyor olabilir almak zorunda hissetmek seninle alakali bir durum.

Genelde erkekler alışverişi sevmezken seninki, sana bir seyler begeniyor ne guzel bu. Rahatsiz oluyorsan çözüm basit. Birlikte gitmeyin alisverise.
O yanindayken magazalara girip bakmayin.

Sorunlarin bana çözümsüz, vahim seyler gibi gelmedi aksine biraz oturup dusunulse ne yapilacagina karar verilebilirdi.

Birlikte yemege gittiğinizde tuzu onun önüne koy, ben istemiyorum bana atma kendine atacaksan at askim de.

Döner yemeye gittiğinizde, sen garsona benimki sogansiz olsun diye söyle hemen.

Yani sen sus pus olup bir sey demezsen o da sıkıntı yok diye ayni seyleri yapmaya devam eder. Sonra bunlari sorun ettiğinde abartiyorsun demesi normal.

Bence sen kendini degistir.

Aslinsa bu konuyu acmaktaki amacim bu sorunlardan kurtulamiyorum ne yapacagim eyvah tarzi degildi. Canimi sıkan bir mevzu ve fikir almak istedim elbette çözümsüz degil en kötü sıkıntımız böyle olsun..

Zorunda hissetmek kısmında haklisiniz, zorundaliktan ziyade sevdigim insanin begendigi seyi giymek isterim diye düşünüyorum ama o kadar cok sey begeniyor ki kendimin begenecegi birsey kalmiyor mesela.
Ama hani mesele tuz yada soğan degil ben orayi anlatamadim. Mesele bana sormadan yapiyor olmasi. Yani nasil anlatayim yapması degil mesele "düşüncesi". Ben öyle erkeğin yanında sesiz "ben bilmem beyim bilir" tavrinda olmayacagim icin onun bazen bana oyle hissettirmesi canımı sıkıyor sadece. Bu da sadece sogan ve tuz degil mesela cok sık olmasa sa bazen benim adima etkinliklere vs de ismimizi yazdiriyor ve yaptiktan sonra söylüyor. Ama istemeyedebilirim bunu anlatmaya çalışıyorum artik ona.

Merhaba kizlar. Son zamanlarda sevgilimle buluştuğumuz zamanlar beni rahatsız eden hareketlerini farkettim. Söylediğimde abartıyorsun dedi ama yine aynı şeyi yaptı son görüşmemizde..

Onda rahatsız olduğum nokta ise şu, bu adam her şeyime kendi karar veriyor!!

Yani örnekle açıklayacak olursam misal oturuyoruz, kendine katarken benim yemeğime de tutup tuz katıyor. Kac kere dedim bak benim damak zevkim farklı diye. En son bıraktı biraz o davranışını. Onun dışında mesela döner alırız satıcı soğan olsun mu der, beyefendinin bana sormak gibi bir dusuncesi yook olsun diyor ben taa yerken sogan koydurduğunu farkediyorum ki sevmem de o şekilde soğan.

Basit gibi görünüyor esasında ama beni kisitliyor olmasi düşüncesi o kadar korkunç ki. Benim yerime karar vermesi bunu istemesi bile beni çileden çıkartır. (Aşağılık kompleksi diye düşünmeyin, yapım bu) Ben onu tum ataerkil düşüncelerden uzak kendini yetiştirmiş kültürlü biri diye sevdim.

Neyse bu düşüncelerimi söylediğimde abartiyorsun tabiki yok oyle bisey dedi ama uzun gozlemlerim sonucu vardığım bi kanı bu.

Sizce abartiyor muyum?

bence abartmıyorsun, bunlar ufak ufak birike birike sinir bozar bir gün patlar, ama kötü niyetli değil bence, bazen kadınların erkeklere öğretmesi yönlendirmesi gerekir onun gibi bişey bu durumda bence

Hayir hani herkes kendi huyunu bilir, oyle ezik bi tip de degilimki. Arkadaslar arasinda da oyle degilim . Sadece bi kararsizligim var cidden, yani kendi kararimi elbette kendim veriyorum ama o buna mudahale etmeye çalışıyor gibi hissettigim icin rahatsizim. Sanirim en sevmedigim huyu bu.

Alışveriş vb konularda onun bu baskınlıgını senin de kararsızlıgınla destekledıgını düşünüyorum.

Ben de aşırı aşırı kararsız biriyim bir cips standının önünde 20 dk durabilirim hangisini alsam diye (ki gercekten duruyorum) işte bu durumda yanımda kim varsa devreye giriyor doğal olarak.

Ama 3 yıldır cıktıgı sevgilisinin soğansız dürüm yediğini bilmesi lazımm:KK53:

X