sevgilimle zorluklarimiz

Derya Kul

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
168
18
27
merhaba hanimlar, 18 yasindayim sevgilim 22 yasinda, evlenmeyi dusunuyoruz, annemler cok secici oldugu icin kismet evlilik damat konusunda artik bir sevdigim kisiye sabit kalip kafamin rahat olmasini istiyorum. fakat sevgilimle cok zorluklar yasiyoruz, cok inatci, dedigim dedik birisi, bazen ozluyorum ama sonra bi konusuyoruz onun triplerini kavgalarini duyuyorum ve hemen geciyo, sevgimden pek emin degilim acikcasi, cok korkularim var acaba bu sevgi evlilige yetermi diye, neolur icimi rahatlatin

kisacasi ben hayatimda artik saglam birisi yani hem ailem razi olacagi hemde benim cok sevdigim birisi olsun istiyorum, ve acaba annemler istemedigim birisiyle evlilige zorlarlarmi diye herzaman dusunmek istemiyorum, fakat suanki sevgilim hakkinda pek emin degilim cunku huylari kotu ve bu huylari uzaklastiriyo, cok guzel anilarimiz var ve beni guzel yasatacagina inaniyorum sanki ama hani sevdigin icin kayinana gorumce sikintilarina bile dayanirsin ya ben onun icin dayanabilirmiyim bile bilmiyorum. evlilikten cok korkuyorum, helede erken evlenmeye zorlayan annem ve babam varken, herzaman bu icimde acaba hem benim hemde annemin istedigi birisini bulabilirmiyim simdiki sevgilimden sonra diye korku varken.

Çünkü daha sen 18, sevgilinse 22 yaşında. Ne o ne de sen bir evliliğin sorumluluğunu alamazsınız. Bu gelgitler, kararsızlıklar, yaşadığınız sorunlar falan normal. Biraz daha bekleyin, karşılıklı sevginizden emin olun, yaşınız evliliğin altından kalkabilecek duruma gelsin de o zaman tekrar bir bakarsın bu işin olup olmayacağına.

Çünkü daha sen 18, sevgilinse 22 yaşında. Ne o ne de sen bir evliliğin sorumluluğunu alamazsınız. Bu gelgitler, kararsızlıklar, yaşadığınız sorunlar falan normal. Biraz daha bekleyin, karşılıklı sevginizden emin olun, yaşınız evliliğin altından kalkabilecek duruma gelsin de o zaman tekrar bir bakarsın durumlara.

haklisinizda ailemin baskisi olunca artik bi kisiden emin olmak istiyorum

Sevgilin seni iyi yaşatır mı dıye dusunme..

Annem babam beni istemediğime verir mi diye düşünme..

Okulunu oku,işini eline al..ayakların yere bassın..kendi dünya gorusune uygun bırıyle evlenirsin zamanı gelince..

Simdi bu yaşta ne bu acele..senin yasında evlenip iyiki evlenmişim diyen var mı?!

Sevgilin seni iyi yaşatır mı dıye dusunme..

Annem babam beni istemediğime verir mi diye düşünme..

Okulunu oku,işini eline al..ayakların yere bassın..kendi dünya gorusune uygun bırıyle evlenirsin zamanı gelince..

Simdi bu yaşta ne bu acele..senin yasında evlenip iyiki evlenmişim diyen var mı?!

ama ya ailem sevmedigim birisini karsima cikarirsa, ya zorluklar yasarsam annemlerin baskisi yuzunden

bu yasta evlılığı dusunme bence ıkınız de evlılık sorumlulugunu alacak yasta degılsınız

Aceleniz ne anlamadim. Evlilik cok da matah bir sey degil. Daha kimbilir kimler cikar karsina. Neden simdiden evlilik dusunuyorsun. Yasin cok kucuk. Evliligin agir sorumluluklarini ikiniz de kaldirabilecek yasta degilsiniz. Flort edin, gezin, tozun. Bu yas bir daha gelmeyecek. Bu gunlerin tadini cikarin. Evlilik icin cok erken.

Merhaba.
Aileniz sizi başlarından atmaya mı çalışıyor?
Neden okumadınız?
Sizin de yürümeyeceğini bildiğiniz bir evlilik.. Olmaz, yapmayın.

"Dayanabilir miyim bilmiyorum." demişsiniz.Dayanacak olsanız, bilirdiniz. Güzel günler, anılar, sevgi vb.; evlilik için yeterli şeyler değil.

18 yaşındasınız. Çalışın ya da okuyun. Kendi ayaklarınız üzerinde durun. Aileniz size baskı yapamaz o zaman.

Aile baskısından kurtulmak için evlenip koca hükümdarlığı altına mı gireceksiniz? Yapmayın.

peki annemleri nasil ikna edebilirim suan evlenmek istemedigime dair?
yaaaa annenler mı evlenmenı ıstıyor acıkca soyle ben henuz evlılıgı kaldırımam ıkı gunde boşanır kapınıza gelırım daha mı ıyı de

hem daha neler yaa 18 yasında cocugu evlenmeye zorlamak nedır yaaa annen mutlaka anlayacaaktır cnm senı

bu yeni nesil ne kadar meraklı hemen kocaya gitmeye?
"ben hayatimda artik saglam birisi yani hem ailem razi olacagi hemde benim cok sevdigim birisi olsun istiyorum," demişsin de yaş 28 değil ki bunları yazasın.. daha 18?? ONSEKİZ

bu yeni nesil ne kadar meraklı hemen kocaya gitmeye?
"ben hayatimda artik saglam birisi yani hem ailem razi olacagi hemde benim cok sevdigim birisi olsun istiyorum," demişsin de yaş 28 değil ki bunları yazasın.. daha 18?? ONSEKİZ

cok merakli degilim evlenmeye, hatta onceki mesajlari okuduysan evlilikten korktugumu anlayacaksin

Aileler genelde "Biz ölürsek bu çocuk ne yapacak?" derdine çocuklarına evlilik baskısı yapar. Onlar ölürse ayakta kalabileceğinizi ispat edin.

Ayrıca,
hem benim hemde annemin istedigi birisini bulabilirmiyim simdiki sevgilimden sonra

demişsiniz. Allah aşkına! Dışarıda adam mı bitti?! Gençsiniz. Yapmayın.

yaaaa annenler mı evlenmenı ıstıyor acıkca soyle ben henuz evlılıgı kaldırımam ıkı gunde boşanır kapınıza gelırım daha mı ıyı de

hem daha neler yaa 18 yasında cocugu evlenmeye zorlamak nedır yaaa annen mutlaka anlayacaaktır cnm senı

umarim ya, cok inatci bi annemin oldugu icin korkuyorum da,

Aileler genelde "Biz ölürsek bu çocuk ne yapacak?" derdine çocuklarına evlilik baskısı yapar. Onlar ölürse ayakta kalabileceğinizi ispat edin.

Ayrıca,

demişsiniz. Allah aşkına! Dışarıda adam mı bitti?! Gençsiniz. Yapmayın.

ama ben yurtdisinda yasiyorum, ve annem bizim orf ve adetlerimize uygun olmayan birisiyle veya alevi birisiyle evlenmemi kesinlikle istemiyor

umarim ya, cok inatci bi annemin oldugu icin korkuyorum da,
anladım cnm o ınatcıysa sen de onun kızısın sen de evlenmıycem dıye dıret bak ablacım ben 30 yasında 5 yıllık evlıyım ve ınan hala bıle su kaynanaydı gorumceydı ıvır zıvırlarını dedıkodularını sacma sapan eskıde kalmıs adetlerını kaldıramıyorum anlamıyorum zorlanıyorum saygıda kusur etmıycem dıye ne laflar yutuyosun cok zor evlılık sadece koca dıye gorme tum aıleyle evlenıyosun mecazı anlamda

anladım cnm o ınatcıysa sen de onun kızısın sen de evlenmıycem dıye dıret bak ablacım ben 30 yasında 5 yıllık evlıyım ve ınan hala bıle su kaynanaydı gorumceydı ıvır zıvırlarını dedıkodularını sacma sapan eskıde kalmıs adetlerını kaldıramıyorum anlamıyorum zorlanıyorum saygıda kusur etmıycem dıye ne laflar yutuyosun cok zor evlılık sadece koca dıye gorme tum aıleyle evlenıyosun mecazı anlamda

aynen bunlardan haberdarim ve cok korkuyorum da, dua dan baska bisey elimden gelmiyorda korkularimida yenemiyorum

cok merakli degilim evlenmeye, hatta onceki mesajlari okuduysan evlilikten korktugumu anlayacaksin

merhaba hanimlar, 18 yasindayim sevgilim 22 yasinda, evlenmeyi dusunuyoruz, annemler cok secici oldugu icin kismet evlilik damat konusunda artik bir sevdigim kisiye sabit kalip kafamin rahat olmasini istiyorum. fakat sevgilimle cok zorluklar yasiyoruz, cok inatci, dedigim dedik birisi, bazen ozluyorum ama sonra bi konusuyoruz onun triplerini kavgalarini duyuyorum ve hemen geciyo, sevgimden pek emin degilim acikcasi, cok korkularim var acaba bu sevgi evlilige yetermi diye, neolur icimi rahatlatin

Bunları kuzenin mi yazdı?
Sonuçta ben ailem beni zorla evlendirmek istiyor ben istemiyor diye birşey yok yani burada.

X