• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgiliye bağımlılık hastalık derecesinde

zamangecirme34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2025
13
4
1
22
Şöyle ki ilk defa yazıyorum öncelikle:)
1 yılı aşkın süredir hayatımda biri var gerçekten fazlasıyla toksik bir ilişkiye sahibiz.
Ne yapsam da ne etsem de kendimi hep onda buluyorum.Ona güvenmiyorum beni aldattığı için falan değil aldatır korkumdan ve çok daralıyorum kimi zaman salıyorum ama tabi bu çok nadir oluyor.Bunlar dışında bana çok şey yaşattı ama yok vazgeçemiyorum.Bu arada babam vardı ama babalık pek görmedim bundan da kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.Ne yapabilirim nasıl vazgeçerim.Şuan aşırı iyi bana karşı bir sorun yok ama her an değişir diye korkuyorum.Çevremdeki herkes çok güzel olduğumu iyi biri olduğumu bunu çekmek için hiçbir sebebim olmadığını söyleyip duruyor,son olarak onun da doğru düzgün ailesi yok bu sebepten de üzüldüğüm oluyor.
YARDIMMM PLSS

Şöyle ki ilk defa yazıyorum öncelikle:)
1 yılı aşkın süredir hayatımda biri var gerçekten fazlasıyla toksik bir ilişkiye sahibiz.
Ne yapsam da ne etsem de kendimi hep onda buluyorum.Ona güvenmiyorum beni aldattığı için falan değil aldatır korkumdan ve çok daralıyorum kimi zaman salıyorum ama tabi bu çok nadir oluyor.Bunlar dışında bana çok şey yaşattı ama yok vazgeçemiyorum.Bu arada babam vardı ama babalık pek görmedim bundan da kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.Ne yapabilirim nasıl vazgeçerim.Şuan aşırı iyi bana karşı bir sorun yok ama her an değişir diye korkuyorum.Çevremdeki herkes çok güzel olduğumu iyi biri olduğumu bunu çekmek için hiçbir sebebim olmadığını söyleyip duruyor,son olarak onun da doğru düzgün ailesi yok bu sebepten de üzüldüğüm oluyor.
YARDIMMM PLSS
Daha önceki ilişkilerinizde hiç aldatıldınız mı? Güven sorununuzun sebebi nedir? Kaygılı bağlanma stiline sahip gibisiniz. Psikolojik destek almanızı öneririm.

Şöyle ki öncelikle yargılamayıp doğru düzgün bir şekilde cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hangi birini anlatayım bilmiyorum ama şöyle bir minik bir şey söylemem gerekirse benim çok düzenli bir hayatım var iş güç belirli insanlar onun ise tam tersi ne zaman gece yastiga basımı koysam şüphe içinde uyuyorum bunun da sebebi hislerim çok kuvvetlidir bana ne zaman yalan soyledigini hissetsem gece tak diye uykumdan uyanırım bir çok kez bana fazlasıyla yalan söyledi ailemle olan sorunlarımı suratıma vurdu şunu söylediklerim şu an onun bana yaptıklarının %1’i bile değil ama kafamın içinde öyle bir yerdi ki normalde olsa tak tak soyleyecegim şeyleri şu an sırf aramız iyi diye düşünüyorum ama hatırlayamıyor gibiyim

Daha önceki ilişkilerim de aldatıldım mı aldatılmadın mı bilmiyorum yalanlarını yakalamıştımve bu belirsiz tavırları bana bir hafta iyi bir hafta dünyada cehennemi yaşatırdı durduk yere kötü davranmalar ağlıyorum diye zırlıyosun demeler

Şöyle ki öncelikle yargılamayıp doğru düzgün bir şekilde cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hangi birini anlatayım bilmiyorum ama şöyle bir minik bir şey söylemem gerekirse benim çok düzenli bir hayatım var iş güç belirli insanlar onun ise tam tersi ne zaman gece yastiga basımı koysam şüphe içinde uyuyorum bunun da sebebi hislerim çok kuvvetlidir bana ne zaman yalan soyledigini hissetsem gece tak diye uykumdan uyanırım bir çok kez bana fazlasıyla yalan söyledi ailemle olan sorunlarımı suratıma vurdu şunu söylediklerim şu an onun bana yaptıklarının %1’i bile değil ama kafamın içinde öyle bir yerdi ki normalde olsa tak tak soyleyecegim şeyleri şu an sırf aramız iyi diye düşünüyorum ama hatırlayamıyor gibiyim
Öncesinde güveninizi sarsmış gibi duruyor

Adamın adı Oğuz mu
Hyrrrrrr😭😂
Daha önceki ilişkilerim de aldatıldım mı aldatılmadın mı bilmiyorum yalanlarını yakalamıştımve bu belirsiz tavırları bana bir hafta iyi bir hafta dünyada cehennemi yaşatırdı durduk yere kötü davranmalar ağlıyorum diye zırlıyosun demeler
Toksik iliskiler akıl/mantık sevmez bu yüzden yorum yapmıyorum zaman kaybı cünkü. Sadece soguya soguya ve hic anlamayacagın sekilde bittigini görüyosun.
Onu da Denedim bir süre kendi İsteğimle ayrıldım tabi normalde bana bok gibi davranan insan bir anda ben onu istemiyorum diye dünyanın en mutsuz insanına dönüştü ilk zamanlar pek umrumda olmadı ama sonrasında yine kendim onun kollarında buldum

Kadınlar genelde doğru hisseder. Size defalarca kez yalan söyleyen, huzursuz eden ve ailevi sorunlarınızı yüzünüze vuran , sizi hassas noktanızla sarsan biriyle sağlıklı ilişki kuramazsınız. Konuyu açarken zaten siz de farkındasınız toksik ilişki diye belirtmişsiniz. Bence bu bağımlılık, toksik ilişkiden vazgeçememe konusunda profesyonel destek almalısınız.

Su an yasadıgın durum travmalarının tetiklenmesinden dolayı baglanmıs durumdasın. İnsan nereden yara aldıysa ordan tetiklenir ve kopması zor olur kendin söylüyorsun baba figürü/yalan yakalamak ve bolca yakalaman/ beynin sürekli süphede ve tetikte kalması. Dedim ya toksik iliski mantık/akıl/sagduyu sevmez. Dopamin var su an bünyende öyle ha diyince bitmez.

Karsımıza cıkan insanlar bizi aynalar zaten o yüzden kendimizi buluruz karanlık taraflarımız, kendimize itiraf edemedigimiz yanları karsı taraftan görürüz. Bu iliski türü mantıgı ezer, hazzı, dramı, manyetikligi sever.

Duygusal oksijenini tüket, beyin kendi kendine sistemi çökertecektir zaten sende anlamayacaksın bittigini. Bütün oyun kendi zihninde döndügünü anladıgın an biter.

Kadınlar genelde doğru hisseder. Size defalarca kez yalan söyleyen, huzursuz eden ve ailevi sorunlarınızı yüzünüze vuran , sizi hassas noktanızla sarsan biriyle sağlıklı ilişki kuramazsınız. Konuyu açarken zaten siz de farkındasınız toksik ilişki diye belirtmişsiniz. Bence bu bağımlılık, toksik ilişkiden vazgeçememe konusunda profesyonel destek almalısınız.
Evet evet fazlasıyla farkındayım hatta uzun bir süredir bu ilişkinin bu kadar sürmesinin asıl sebebi benim çok yakın bir arkadaşım vardı biz o tanıştırmıştı ve kendisi vefat etti o taziye sürecinde bana yaşattıklarını ne siz sorun ne ben anlatayım benim aglamama üzülmeme izin vermezdi yanımdan gittiği dakika ağlamaya başlardım şimdi birazcık daha anlamışsınızdır tutunduğum dal gibi bir şey oldu hâlâ bir umut düzelecek diye bekliyorum galiba ister istemez

Sen işi gücü yerinde düzenli hayatı olan ayaklarının üstüne duran bir kadınsın anlattığın kadarıyla. O seni kaybetmekten korksun.
Aileden vurmasına hiç değinmiyorum sağlam papuç olsa seni asla öyle vurmazdı.
Her an ''acaba yalan mı söylüyor? Nerde ya da beni aldatır mı?'' şüphesi ile yaşanmaz ki zaten.

Su an yasadıgın durum travmalarının tetiklenmesinden dolayı baglanmıs durumdasın. İnsan nereden yara aldıysa ordan tetiklenir ve kopması zor olur kendin söylüyorsun baba figürü/yalan yakalamak ve bolca yakalaman/ beynin sürekli süphede ve tetikte kalması. Dedim ya toksik iliski mantık/akıl/sagduyu sevmez. Dopamin var su an bünyende öyle ha diyince bitmez.

Karsımıza cıkan insanlar bizi aynalar zaten o yüzden kendimizi buluruz karanlık taraflarımız, kendimize itiraf edemedigimiz yanları karsı taraftan görürüz. Bu iliski türü mantıgı ezer, hazzı, dramı, manyetikligi sever.

Duygusal oksijenini tüket, beyin kendi kendine sistemi çökertecektir zaten sende anlamayacaksın bittigini. Bütün oyun kendi zihninde döndügünü anladıgın an biter.
En kısa zamanda kurtulup daha sağlıklı hissetmek istiyorum

Sen işi gücü yerinde düzenli hayatı olan ayaklarının üstüne duran bir kadınsın anlattığın kadarıyla. O seni kaybetmekten korksun.
Aileden vurmasına hiç değinmiyorum sağlam papuç olsa seni asla öyle vurmazdı.
Her an ''acaba yalan mı söylüyor? Nerde ya da beni aldatır mı?'' şüphesi ile yaşanmaz ki zaten.
Bakmayın zaten böyle davrandığına evet düzenli bir hayatım var ve asla egodan söylemiyorum bulunduğu çevre yaşam stili sebebiyle bir daha benim gibi birini hayatına alamayacağının farkında o da bırakmıyor aslında beni beynimle oynuyor mesela en basitinden ne zaman vazgeçmeye kalksam bizim bizden başka kimimiz var diyor ne kadar maniple olmuyorum desem de beni manipüle etmeye çalıştığının farkında olsam da insan ister istemez kanıyor elimde değil

Evet evet fazlasıyla farkındayım hatta uzun bir süredir bu ilişkinin bu kadar sürmesinin asıl sebebi benim çok yakın bir arkadaşım vardı biz o tanıştırmıştı ve kendisi vefat etti o taziye sürecinde bana yaşattıklarını ne siz sorun ne ben anlatayım benim aglamama üzülmeme izin vermezdi yanımdan gittiği dakika ağlamaya başlardım şimdi birazcık daha anlamışsınızdır tutunduğum dal gibi bir şey oldu hâlâ bir umut düzelecek diye bekliyorum galiba ister istemez
Bu öküz herifin size saygısı yok. Duygularınızı önemsemiyor yalanlar söylüyor, ailevi meselelerinizi yüzünüze vuruyor. Siz ağlayınca zırlama diyor. Hiç çekilecek bir tip değil. Kendinize değer vermediğiniz için bu ilişkiye tutunmaya devam ediyorsunuz ama böyle devam ederse ortada bir kimliğiniz, benliğiniz kalmayacak. Bu arada başınız sağolsun arkadaşınızın mekanı cennet olsun inşallah. Düzelecek diye beklemeyin düzelmez. Olan size olur. Vurun g.tune tekmeyi. Erkek mi kalmadı yahu

En kısa zamanda kurtulup daha sağlıklı hissetmek istiyorum
Kücük kücük alıstırmalar yapabilirsin. Böyle konusarak, anlasarak bitirmek degil bu islemez, adam isini biliyor cool belli ki. Öncekinde bitirmissin önüne bakmıs ve mutlu olmus bu seni cekmis ve herkesi ceker bu durum. Kafanda bitirmeye çalış provalar yap beynini bir seylere inandır. Ac instagramdan erkek videoları, fotografları izle bol bol ne adamlar var sunların kalitesine bak diye beynini fazlasıyla mesgul et gözün bol kaliteli figürlerle dolunca zaten karsındaki adamın en ufak cümlesi mideni bulandıracak.

Ve kücük bir detay vereyim kendin söylüyosun “benim gibi birini hayatına alamayacağının farkında o da bırakmıyor” diye tamamen manipüle ediyor ben bunu kafama takmazsam, umursamazsam o daha cok bana yapısacak ve bırakmayacak diye düsünüyor. Ki öyle de oluyor seni manipüle ediyor. Bak bakalım gercekten bir bırak eski seni görmesin “bu kıza noldu” demezse adiyim.

Bu öküz herifin size saygısı yok. Duygularınızı önemsemiyor yalanlar söylüyor, ailevi meselelerinizi yüzünüze vuruyor. Siz ağlayınca zırlama diyor. Hiç çekilecek bir tip değil. Kendinize değer vermediğiniz için bu ilişkiye tutunmaya devam ediyorsunuz ama böyle devam ederse ortada bir kimliğiniz, benliğiniz kalmayacak. Bu arada başınız sağolsun arkadaşınızın mekanı cennet olsun inşallah. Düzelecek diye beklemeyin düzelmez. Olan size olur. Vur g.tune tekmeyi. Erkek mi kalmadı yahu
Amin çok teşekkür ederim 🙏🏻 bir sonraki başlığı nasıl kurtulduğumu olur umarım🥹

Back
X