• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"sevgimi alışkanlık mı?"

perimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
2.603
25
108
sevgi ve alışkanlık duygularını birbirinden nasıl ayırırsınız ?
fikirlerinizi alabilir miyim ? :31:

hımm bende merak ediyorum ve çıkmazdayım aslında bu konuda..son günlerde artık O'na mı yoksa sevgiye mi alıştım diye düşünüyorum..

hımm bende merak ediyorum ve çıkmazdayım aslında bu konuda..son günlerde artık O'na mı yoksa sevgiye mi alıştım diye düşünüyorum..

evet cok karmasık ya:26:
bu duyguları yasayan arkadaslar aydınlatır bizi inşallah canım ...

Alışkanlık sevginin ilerki dönemlerinde görülüyor.
Seviyorsun ,zaman geçiriyorsun, alışıyorsun.....
sonra bunu sevginin kendisi gibi görmeye başlıyorsun....
Ama sevginin şekil değiştirmiş hali oluyor bana göre....
Yani sevginin azaldığı ve bu ilişkinin sadece alışkanlığa dönüştüğü bi dönem...
Ama kişi farkında olmuyor tabi ...
Kendini deli gibi seven deli gibi aşık zanneden biri gibi davranıyor...
alışkanlığa dönüşmüş bi ilişkide kişi kendini ondan başkasıyla düşünemiyor... O olmazsa yaşayamam ben onsuz bir hiçim o olmazsa ben çok mutsuz olurum gibi bi psikoloji içine giriyor.. Alışkanlığında diğer boyutu saplantı ... Kk da bi kaç kişide rastladığım bir şey ...
Sevgi ise başka bir şey ... Şuan kelimeleri toplayıp anlatamam ama farklı bir duygu :)

Alışkanlık sevginin ilerki dönemlerinde görülüyor.
Seviyorsun ,zaman geçiriyorsun, alışıyorsun.....
sonra bunu sevginin kendisi gibi görmeye başlıyorsun....
Ama sevginin şekil değiştirmiş hali oluyor bana göre....
Yani sevginin azaldığı ve bu ilişkinin sadece alışkanlığa dönüştüğü bi dönem...
Ama kişi farkında olmuyor tabi ...
Kendini deli gibi seven deli gibi aşık zanneden biri gibi davranıyor...
alışkanlığa dönüşmüş bi ilişkide kişi kendini ondan başkasıyla düşünemiyor... O olmazsa yaşayamam ben onsuz bir hiçim o olmazsa ben çok mutsuz olurum gibi bi psikoloji içine giriyor.. Alışkanlığında diğer boyutu saplantı ... Kk da bi kaç kişide rastladığım bir şey ...
Sevgi ise başka bir şey ... Şuan kelimeleri toplayıp anlatamam ama farklı bir duygu :)

hmmm yani arasındaki farkı çözmek baya karmasık anlasılan

sevgi ve alışkanlık duygularını birbirinden nasıl ayırırsınız ?
fikirlerinizi alabilir miyim ? :31:

aradaki farkın anlaşılması zor olsa da, birkaç belirleyici şey var yine de.

mesela nefret ettiğiniz halde hala ayrılamıyorsanız ilişkiniz sevgi değil bağımlılık haline dönmüştür. bu tarz örnekleri çevremizde de görüyoruz aslında. Kadın eşinden nefret ediyor, artık paylaştıkları birşey yok ama kendi başına ayakta durmanın zorluğu yüzünden nefret ettiği bir ilişkide tıkanıp kalıyor. hakeza aynı şey erkekler içinde geçerli. hatta bunun uç safhası eşinin ölmesini isteyerek ondan tamamen kurtulma isteğidir. burda hem alışkanlık hem de artık birşeylerin kopmasının getirdiği bir kısır döngü var....

ilişkilerde sağlıklı olan nokta bağlı olmaktır. karşı taraf olmasa da kendi başımıza ayakta durabilmek ve onu bir insan olarak sevebilmektir...

eğer ondan ayrıldığında daha mutlu olucanı düşünüyorsan ama ayrılamıyorsan nedenini bilmediğinden dolayı.

sevmiyorsun,yalnızca alışkanlık olmuş demektir.

yanında iken kızıyorum sorumsuzluklarına vurduyduymazlığına..sanki beni dikkate almıyor artık..güzel cümlelerinin altında bile yada jestlerinin bişeyler arıyorum..sanki artık onu eskisi gibi sevmiyorum ama yalnız kalınca özlüyorum..yanımda istiyorum..sarılıp uyumak istiyorum..ona dokunmak..vs

Son düzenleme:
sevgi ve aşk ilişkiyi sırtlamaz , hatta en ufak sorunda ayrılık bile olabilir..
alışkanlık ilişkiyi sırtlar, birazdaha dayanır ilişki kötü koşullara..

Alışkanlık demek hoşuma gitmiyor aslında bu onla hayata adapte olmak ve o hayatından çıkınca da adaptasyon sorunu yaşamakla ilgili. Çünkü bir düzen kurup bir düzeni bozuyorsunuz ve bilinçaltınız o düzenin bozulmasını istemiyor çünkü süreçle nasıl başa çıkacağınızı hemen kestiremiyorsunuz her şey flu net değil.

Aslında sevgi olduğunu anlamak o kadar kolay ki içiniz onu düşündüğünüzde hala kıpır kıpır oluyorsa. Bütün kızgınlıklara öfkelere rağmen çabucak affedebiliyorsanız aklınıza geldiğinde sizde olumsuz duygulardan çok olumlu duygular oluşturuyorsa özlüyorsanız isterse dünyanın en yakışıklı erkeği gelsin gene de bakmam diyorsanız seviyorsunuzdur bunu alışkanlıkla açıklayamazsınız.

Karşısına daha iyi biri (insani iyilikten bahsetmiyorum) çıkınca sevgilisini eşini aldatan çok insan gördüm buna sevgi de alışkanlık da denmez.

Ama eşiniz size hakaret ediyor, dövüyor ama vazgeçemiyorsanız buradaki sevgi tehlikeli bir sevgidir.

bende zaman zaman bu soruyu kendime sorarim.esimle 11 yili bitirdik. bence sevgiden cok aliskanlik kalio bir zaman sonra.seviyorsun yine o sevgi içinde biyerde basstiriliyo,artik aliskanlik daha fazla ortaya cikiyo artik esin sana aldigin nefes içtigin su yedigin ekmek gibi olmassa olmazin oluyor.

bende zaman zaman bu soruyu kendime sorarim.esimle 11 yili bitirdik. bence sevgiden cok aliskanlik kalio bir zaman sonra.seviyorsun yine o sevgi içinde biyerde basstiriliyo,artik aliskanlik daha fazla ortaya cikiyo artik esin sana aldigin nefes içtigin su yedigin ekmek gibi olmassa olmazin oluyor.

bence buda sevgiden kaynaklanıyor.yani çok sevince zaten herseyin o oluyor alısıyosun .. galiba sevginin tam olarak anlamını anlamam gerekicek ?
ne kadar karısık bişeymiş bu konu ...

yanında iken kızıyorum sorumsuzluklarına vurduyduymazlığına..sanki beni dikkate almıyor artık..güzel cümlelerinin altında bile yada jestlerinin bişeyler arıyorum..sanki artık onu eskisi gibi sevmiyorum ama yalnız kalınca özlüyorum..yanımda istiyorum..sarılıp uyumak istiyorum..ona dokunmak..vs

bence seninki alıskanlık olabilir yani sadece o olmadıgında onu özlüyosan ve canın sıkıldıgında bişeyler moralini bozdugunda o hep aklına geliyorsa bu alışkanlık olabilir.

evliliğin zaten bütünüyle alışkanlık olduğunu düşünüyorum.evliliğin genel olarak mantığı bile yaşı geldiğinde yapılması gereken bir nevi arkadaşımın dediği gibi hayata topluma uyum sağlamak amacıyla yapılan birşey gibi..olmazsa olmazlardan.bu yüzden alışkanlık gibi geliyor.(koskaca evliliği ne kadar basitleştirdim dimi? çok mu duygusuzum :))

ama ilişki babında baktığımda kadın olsun erkek olsun alışkanlık hepimizin sonu.yani zaten sevgi saygı olmadan karşındakine tahammül nereye kadardır.sevgi saygı olacakki alışkanlık olsun..

ama diğer moduda var bunun..sevmişindir aylarınız yıllarınız geçmiştir.iki tarafta değişmiştir ve bunu bırakın karşısındakine kendine bile itiraf edemez ve ilişki zarar vermeye başlar bu tamamen alışkanlıkta değil hastalık bağımlılık gibi birşey. alkol bağımlılığı nasıl insana zarar verir yinede içmek ister aynı benim gözümde.bu durumda kestirip atmalı hemde düşünmeden.çevremde çok fazla gördüm 4-5 yıllık ilişkilerini bir günde sonlandıran.şuan her iki tarafta eskisinden daha mutlu o yüzden uzun ilişkilerde alışkanlığa dönüştüğü zaman mantık ile hareket etmenin ne kadar doğru olduğunu anladım.sevgi bir yere kadarmış demekki!
(konuyu nerdeeen nereye getirdim.ama soruyu soran arkadaşın ikilemlerde olduğunu düşündüm umarım yardımcı olmuştur)

evliliğin zaten bütünüyle alışkanlık olduğunu düşünüyorum.evliliğin genel olarak mantığı bile yaşı geldiğinde yapılması gereken bir nevi arkadaşımın dediği gibi hayata topluma uyum sağlamak amacıyla yapılan birşey gibi..olmazsa olmazlardan.bu yüzden alışkanlık gibi geliyor.(koskaca evliliği ne kadar basitleştirdim dimi? çok mu duygusuzum :))

ama ilişki babında baktığımda kadın olsun erkek olsun alışkanlık hepimizin sonu.yani zaten sevgi saygı olmadan karşındakine tahammül nereye kadardır.sevgi saygı olacakki alışkanlık olsun..

ama diğer moduda var bunun..sevmişindir aylarınız yıllarınız geçmiştir.iki tarafta değişmiştir ve bunu bırakın karşısındakine kendine bile itiraf edemez ve ilişki zarar vermeye başlar bu tamamen alışkanlıkta değil hastalık bağımlılık gibi birşey. alkol bağımlılığı nasıl insana zarar verir yinede içmek ister aynı benim gözümde.bu durumda kestirip atmalı hemde düşünmeden.çevremde çok fazla gördüm 4-5 yıllık ilişkilerini bir günde sonlandıran.şuan her iki tarafta eskisinden daha mutlu o yüzden uzun ilişkilerde alışkanlığa dönüştüğü zaman mantık ile hareket etmenin ne kadar doğru olduğunu anladım.sevgi bir yere kadarmış demekki!
(konuyu nerdeeen nereye getirdim.ama soruyu soran arkadaşın ikilemlerde olduğunu düşündüm umarım yardımcı olmuştur)
evet tesekkür ederim yorumun için ..ama hani o dedigin hastalık derecesinde bagımlı olma nasıl bir duygu nasıl anlarız?

Back
X