Şeyda Coşkun'un Diyeti

abercrombie

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
183
15
Merhaba arkadaşlar, Şeyda Coşkun'un Posta'da yayımladığı 10 günlük diyet listesini yeni deneme fırsatım oldu ve bugün 6.günümdeyim. Uzun bir süredir diyet yapmadığımdan mıdır bilmiyorum ama bu diyet ile 6. günümdeyim ve 6 kilo verdim. Gerçekten etkili bir diyet, bol bol su içtim ve 2-3 fincan yeşil çay da içtim. Bu kadar hızlı gideceğini düşünmüyordum,10.günün sonunda toplamda kaç kilo gittiğini yazacağım.

Merhaba arkadaşlar, Şeyda Coşkun'un Posta'da yayımladığı 10 günlük diyet listesini yeni deneme fırsatım oldu ve bugün 6.günümdeyim. Uzun bir süredir diyet yapmadığımdan mıdır bilmiyorum ama bu diyet ile 6. günümdeyim ve 6 kilo verdim. Gerçekten etkili bir diyet, bol bol su içtim ve 2-3 fincan yeşil çay da içtim. Bu kadar hızlı gideceğini düşünmüyordum,10.günün sonunda toplamda kaç kilo gittiğini yazacağım.

Beni yanlış anlamayın kilo vermenize sevindim ama ben Şeyda Coşkun un verdiği hiç bir listeye güvenmem. Bir kere bu alanla ilgili bir eğitim almamış. Ayrıyetten verdiği diyetleri bıraktığınız zaman verilen kiloların hepsini geri alıyorsunuz. Ben onunla 1 ayda fazlalarımdan kurtulmaktansa 5 ayda sağlıklı ve geri alınmayacak biçimde vermeyi tercih ederdim.

Sağolun kızlar cevaplarınız için. Şunu söyleyebilirim cevap olarak, diyet bittikten sonra eski yeme düzenine geri dönen biri için kilo almak da kaçınılmazdır. Ben açıkçası bu listeyi sevdim çünkü tek tip bir beslenme yok, her gün farklı grup gıdalar var. Diyet bittikten sonra yine aynı şekilde bir başka listesi ile devam etmeyi düşünüyorum. Sonuçta listede bilmediğimiz şeyler yok, salata var balık var, tavuk var, sadece normalde yediğimizden daha az. Bu konuda kimseyi yönlendirmek istemem tabi bu listeyi yapın diye ama ben verim alabildiğimi düşünüyorum. Açlık çok hissetmiyorum, aksine kendimi daha iyi hissediyorum.

dediğim gibi ben de 6 günde 6 kilo vereceğimi düşünmüyordum ama sanırım birden bu kadar su içmeye, yeşil çay içmeye ve bu kadar dikkatli yemeye başlayınca vücuttaki ödem de gidince tartıda bu kadar hızlı kilo kaybı görülmüş olabilir. Ayrıca yorum yaparken destek olmaya çalışırsak sevinirim

dediğim gibi ben de 6 günde 6 kilo vereceğimi düşünmüyordum ama sanırım birden bu kadar su içmeye, yeşil çay içmeye ve bu kadar dikkatli yemeye başlayınca vücuttaki ödem de gidince tartıda bu kadar hızlı kilo kaybı görülmüş olabilir. Ayrıca yorum yaparken destek olmaya çalışırsak sevinirim
canım merhaba gülşah ben öncelikle tebrik ederim bende bir kez yaptım ama tamamlayamadım şuan 5 günde 5 kilo diyeti yapıyorum cuma günü yumurta günümü yapmayıp inşallah şeyda çoşkun diyetine başlıcam çilek kinoa günü ile başlayan diyeti yapıyosun dimi tatlım bende şimdi çok merak ettim 10 günde toplamda kaç kilo vereciğini bravo sana valla benim son 5 kilom kaldı yaklaşık 3 aydır diyet yapıyorum 10 kilo verdim şeyda çoşkun diyetini kaçamaklarla beraber yaklaşık 6 gün falan yaptım 3 kiloya yakın verdim burda dünyalar tatlısı bi dostum var gülhan onunla beraber yapacağız inşallah seninde sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum:KK60:

canım merhaba gülşah ben öncelikle tebrik ederim bende bir kez yaptım ama tamamlayamadım şuan 5 günde 5 kilo diyeti yapıyorum cuma günü yumurta günümü yapmayıp inşallah şeyda çoşkun diyetine başlıcam çilek kinoa günü ile başlayan diyeti yapıyosun dimi tatlım bende şimdi çok merak ettim 10 günde toplamda kaç kilo vereciğini bravo sana valla benim son 5 kilom kaldı yaklaşık 3 aydır diyet yapıyorum 10 kilo verdim şeyda çoşkun diyetini kaçamaklarla beraber yaklaşık 6 gün falan yaptım 3 kiloya yakın verdim burda dünyalar tatlısı bi dostum var gülhan onunla beraber yapacağız inşallah seninde sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum:KK60:
Cnm teşekkürler cevabın için bugün 10.günümdeyim ve toplamda 7.5 kilo verdim ve akşamları 45'er dakika yürüdüm. Benim kilo fazlam var biraz daha o yüzden bir başka listesini daha yapacağım Şeyda Coşkun'un. Sizin de deneyimlerinizi bekliyorum bu diyeti yaparken. Ben yarın başka listesine başlayacağım onu da buradan paylaşırım

Bu arada evet canım çilek kinoa ile olan liste. Ancak ben ilk gün kinoa aldım ama tadını beğenmedim, onun yerine yulaf ezmesiyle yedim çileği. Eğer kinoa bulamazsan ya da tadını beğenmezsen aklında bulunsun demek istedim :)

Bu arada evet canım çilek kinoa ile olan liste. Ancak ben ilk gün kinoa aldım ama tadını beğenmedim, onun yerine yulaf ezmesiyle yedim çileği. Eğer kinoa bulamazsan ya da tadını beğenmezsen aklında bulunsun demek istedim :)
bende yulafla yaptım canım bi siteden buldum şeyda çoşkun diyetinin alternatifleri diye orada okumuştum dur sanada atıyım canım çok işine yarıyo insanın

ONUN YERİNE NE KULLANABİLİRİM?
-Şeftali, nar, kivi yerine ne kullanabilirim?
Şeftali sezonu yeni açılıyor, narın sezonu ise bitmek üzere…
Şeftali-nar-kivi-armut-ananas- çilek- dondurulmuş kırmızı meyveler (vişne/frambuaz/böğürtlen)
Bu meyveleri birbiri yerine kullanabilirsiniz, mevsimine göre tazesiniz tercih etmeniz en güzeli. Çilek ya da herhangi bir meyveye karşı alerjiniz olabilir ki ertesi gün tartı size bunu zaten gösterecektir, ona göre meyvelerde değişikliğe gidebilirsiniz.
-Pazı yerine ne kullanabilirim?
Pazı-ıspanak-semizotu hepsi birbiri yerine geçer. Pazıyla dolma yapılan menülerde pazı yoksa lahanayı tercih edebilirsiniz.
-Kereviz yerine ne kullanabilirim?
Kereviz ve enginar ikisi de birbiri yerine kullanılabilir.
-Light süt yerine ne kullanabilirim?
Light süte intoleransınız varsa yerine badem/soya/laktozsuz light süt/keçi sütü kullanabilirsiniz. Ayrıca Şeyda Coşkun meyve+yulafla hazırladığı menülerde süt yerine frambuaz ekliyor. (süte karşı intoleransı olanlar için)
-Yumurta yerine ne kullanabilirim?
1 yumurta= 3-4 mantar= 2 dilim hindi füme , bu eşitlikten yola çıkarak kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben yumurta tüketmediğimden protein günleri 8 tane mantar kullanıyorum:)
-Et,tavuk,balık, yumurta yiyemiyorum.Bunların yerine ne kullanabilirim ?
Bunların yerine mantar, mercimek, kuinoa kullanabilirsiniz.
-Maş fasulyesi yerine ne kullanabilirim?
Mercimek- maş fasulyesi birbiri yerine geçebilir.
-Karabuğday unu yerine ne kullanabilirim?
Tam buğday unu da kullanabilirsiniz ama karabuğday unu gluten içermediğinden bir an önce bulup almakta fayda var.
-Bamya yerine ne kullanabilirim?
Bamya yada pırasayı mevsimine göre birbiri yerine kullanabilirsiniz.
-Light lor peyniri olarak ne kullanabilirim?
Lor peyniri alırken yağ oranına dikkat etmeniz gerekir, yörsan lor peyniri en az yağ oranına sahip lor eynirlerden biri ( %2.2) , inek sütüne intoleransınız varsa keçi loru da kullanabilirsiniz.
canım şeyda çoşkunun alternatifleri:KK200:

ONUN YERİNE NE KULLANABİLİRİM?
-Şeftali, nar, kivi yerine ne kullanabilirim?
Şeftali sezonu yeni açılıyor, narın sezonu ise bitmek üzere…
Şeftali-nar-kivi-armut-ananas- çilek- dondurulmuş kırmızı meyveler (vişne/frambuaz/böğürtlen)
Bu meyveleri birbiri yerine kullanabilirsiniz, mevsimine göre tazesiniz tercih etmeniz en güzeli. Çilek ya da herhangi bir meyveye karşı alerjiniz olabilir ki ertesi gün tartı size bunu zaten gösterecektir, ona göre meyvelerde değişikliğe gidebilirsiniz.
-Pazı yerine ne kullanabilirim?
Pazı-ıspanak-semizotu hepsi birbiri yerine geçer. Pazıyla dolma yapılan menülerde pazı yoksa lahanayı tercih edebilirsiniz.
-Kereviz yerine ne kullanabilirim?
Kereviz ve enginar ikisi de birbiri yerine kullanılabilir.
-Light süt yerine ne kullanabilirim?
Light süte intoleransınız varsa yerine badem/soya/laktozsuz light süt/keçi sütü kullanabilirsiniz. Ayrıca Şeyda Coşkun meyve+yulafla hazırladığı menülerde süt yerine frambuaz ekliyor. (süte karşı intoleransı olanlar için)
-Yumurta yerine ne kullanabilirim?
1 yumurta= 3-4 mantar= 2 dilim hindi füme , bu eşitlikten yola çıkarak kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben yumurta tüketmediğimden protein günleri 8 tane mantar kullanıyorum:)
-Et,tavuk,balık, yumurta yiyemiyorum.Bunların yerine ne kullanabilirim ?
Bunların yerine mantar, mercimek, kuinoa kullanabilirsiniz.
-Maş fasulyesi yerine ne kullanabilirim?
Mercimek- maş fasulyesi birbiri yerine geçebilir.
-Karabuğday unu yerine ne kullanabilirim?
Tam buğday unu da kullanabilirsiniz ama karabuğday unu gluten içermediğinden bir an önce bulup almakta fayda var.
-Bamya yerine ne kullanabilirim?
Bamya yada pırasayı mevsimine göre birbiri yerine kullanabilirsiniz.
-Light lor peyniri olarak ne kullanabilirim?
Lor peyniri alırken yağ oranına dikkat etmeniz gerekir, yörsan lor peyniri en az yağ oranına sahip lor eynirlerden biri ( %2.2) , inek sütüne intoleransınız varsa keçi loru da kullanabilirsiniz.
canım şeyda çoşkunun alternatifleri:KK200:
çok teşekkür ederim canm ilgin için. Ben yarın için yeni bir liste arıyorum yine Şeyda Coşkun'un hangisini yapsam bilemedim senin yapıp da etkisini gördüğün bir listesi var mı?

O altı kilo ödemdir yağ olmasının imkanı yok :KK66: ayrıca bende şeyda coşkunun kuş kadar besler gibi olan diyetlerine inanmıyorum kimse ömür boyu okadat az yiyemez gülşen hariç :KK53:

çok teşekkür ederim canm ilgin için. Ben yarın için yeni bir liste arıyorum yine Şeyda Coşkun'un hangisini yapsam bilemedim senin yapıp da etkisini gördüğün bir listesi var mı?
Canım ben bu diyeti de denedim ama İstanbul da tavuğa guvenemedigim için Son günü yapamadım ama 1.5 kilo verdim images (1).jpg
Birde 5 günde 5 kilo diyetini yapıyorum uzun zamandır o da çok etkili 5 kilo olmasa bile 2 yada 2.5 kilo verdiyo istersen onu da yazarım sana

Canım ben bu diyeti de denedim ama İstanbul da tavuğa guvenemedigim için Son günü yapamadım ama 1.5 kilo verdim Eki Görüntüle 1587924
Birde 5 günde 5 kilo diyetini yapıyorum uzun zamandır o da çok etkili 5 kilo olmasa bile 2 yada 2.5 kilo verdiyo istersen onu da yazarım sana
onu paylaşabilir misin canım onu deneyeyim bir de bugün diyet yapmadım, öğlen balık akşam ızgara tavuk yedim salatayla 1 gün ara vereyim dedim. Yarın yeni bir liste arıyorum bulamazsam elimde bir tane var ona başlayacağım

onu paylaşabilir misin canım onu deneyeyim bir de bugün diyet yapmadım, öğlen balık akşam ızgara tavuk yedim salatayla 1 gün ara vereyim dedim. Yarın yeni bir liste arıyorum bulamazsam elimde bir tane var ona başlayacağım
ben ergenlik çağında 70 kg olmuştum. sonra bu diyetle 43 kg oldum ve kortizonlu tedavi görüp, arkasından hamile kalana kadar da hiç kilo almadım. diyet aşağıdaki gibi;

1. gün: Sadece haşlanmış patates yiyeceksiniz. Sabah, öğlen, akşam. Başka bir şey yok. Ama istediğiniz kadar, kusana kadar yiyebilirsiniz.PATATESLERE BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR.

2. gün: Yalnızca sebze. Ama aklınıza gelebilecek her tür sebzeyi yiyebilirsiniz.Yağsız olmak kaydıyla her tür çiğ salata, yine yağsız haşlanmış sebze yemekleri, türlüler...BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR.[/COLOR][/B][/COLOR]Sabahtan itibaren HANGı SEBZELERLE BAŞLIYORSANIZ ONUNLA DEVAM EDıYORSUNUZ. ıSTERSENıZ 40 CEŞıT SEBZE YıYEBıLıRSıNıZ. AMA BU SEBZELERıN SABAH Kı TABAĞINIZDA OLMASIGEREKıYOR.YANı GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ.

3. gün: Bugün et günü. Yine sabahtan başlayarak haşlanmış, ızgara ne çeşit olursa olsun, yağsız et. Yağsız ton balığı, ızgara balık, tavuk...GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ.BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR

4. gün: meyve günü. Yine yiyebildiğiniz kadar her tür YAŞ meyveyi ( MUZ HARıÇ)tüketin.GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ

5. gün: Yalnızca yumurta. BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYORYada yağsız diyet süt veya yoğurt. seçim sizin....B]GÜNENEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ[/B][/COLOR]

6. ve 7. günler bu diyetin bayramları yanidinlenme günleri, istediğinizi, özlediğiniziyiyebilirsiniz. Ama ölçülü davranmak veölçülü yemek gerekiyor. fazlaya kaçarsanız 5 kilonun 2 sini alıyorsunuz...

Hafta başında yine aynı sırayla diyeti uygulamaya başlayabilirsiniz.

Şekersiz açık çay, kahve, yeşil çay her daim serbest.

bana katılmak isteyen var mı??? :lepi:

bir de lütfen halsizlik yorguluk asabiyet vs hissetmemek icin haftada bir gün bira mayası kürü uygulamayı unutmayınız..

Canim diyet bu ama ben güne neyle başlarsam öyle yemiyorum mesela et gününde tavuk kırmızı et ton balığı her öğünde farklı bişey yiyorum bi dene istersen tatlim

teşekkür ederim canım paylaştığın için ama ben yine bir Şeyda Coşkun listesine başlamaya karar verdim dün. Bugün karabuğday elma günüm, detayları sizinle de paylaşırım :kk77::KK9:

X