ONUN YERİNE NE KULLANABİLİRİM? -Şeftali, nar, kivi yerine ne kullanabilirim?
Şeftali sezonu yeni açılıyor, narın sezonu ise bitmek üzere…
Şeftali-nar-kivi-armut-ananas- çilek- dondurulmuş kırmızı meyveler (vişne/frambuaz/böğürtlen) Bu meyveleri birbiri yerine kullanabilirsiniz, mevsimine göre tazesiniz tercih etmeniz en güzeli. Çilek ya da herhangi bir meyveye karşı alerjiniz olabilir ki ertesi gün tartı size bunu zaten gösterecektir, ona göre meyvelerde değişikliğe gidebilirsiniz.
-Pazı yerine ne kullanabilirim?
Pazı-ıspanak-semizotu hepsi birbiri yerine geçer. Pazıyla dolma yapılan menülerde pazı yoksa lahanayı tercih edebilirsiniz.
-Kereviz yerine ne kullanabilirim?
Kereviz ve enginar ikisi de birbiri yerine kullanılabilir.
-Light süt yerine ne kullanabilirim?
Light süte intoleransınız varsa yerine badem/soya/laktozsuz light süt/keçi sütü kullanabilirsiniz. Ayrıca Şeyda Coşkun meyve+yulafla hazırladığı menülerde süt yerine frambuaz ekliyor. (süte karşı intoleransı olanlar için)
-Yumurta yerine ne kullanabilirim?
1 yumurta= 3-4 mantar= 2 dilim hindi füme , bu eşitlikten yola çıkarak kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben yumurta tüketmediğimden protein günleri 8 tane mantar kullanıyorum:)
-Et,tavuk,balık, yumurta yiyemiyorum.Bunların yerine ne kullanabilirim ?
Bunların yerine mantar, mercimek, kuinoa kullanabilirsiniz.
-Maş fasulyesi yerine ne kullanabilirim?
Mercimek- maş fasulyesi birbiri yerine geçebilir.
-Karabuğday unu yerine ne kullanabilirim?
Tam buğday unu da kullanabilirsiniz ama karabuğday unu gluten içermediğinden bir an önce bulup almakta fayda var.
-Bamya yerine ne kullanabilirim?
Bamya yada pırasayı mevsimine göre birbiri yerine kullanabilirsiniz.
-Light lor peyniri olarak ne kullanabilirim?
Lor peyniri alırken yağ oranına dikkat etmeniz gerekir, yörsan lor peyniri en az yağ oranına sahip lor eynirlerden biri ( %2.2) , inek sütüne intoleransınız varsa keçi loru da kullanabilirsiniz.
canım şeyda çoşkunun alternatifleri