Doğuma Hazırlık sezaryene girerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yavrukurbagam

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
136
143
arkadaşlar doğumun gerçekleşeceği gün sabah hastaneye giderken diyelim ki az biraz makyaj yaptım.doğuma girerken silmek zorunda mıyım?doğumdan sonra bana makyaj konusunda yardım edecek kimse olmayacak yanımda bu nedenle girmeden biraz yapsam çıktığımda makyajım akmış olur mu acaba? :KK70:

arkadaşlar doğumun gerçekleşeceği gün sabah hastaneye giderken diyelim ki az biraz makyaj yaptım.doğuma girerken silmek zorunda mıyım?doğumdan sonra bana makyaj konusunda yardım edecek kimse olmayacak yanımda bu nedenle girmeden biraz yapsam çıktığımda makyajım akmış olur mu acaba? :KK70:
Ben hiç yqpmamiştim hamile kaldıgım günden itibaren hiç makyaj yapmadım parfüm kullanmadım.oje aürmedim ama kardeşim doğuma girerkn yapmıstı çıktıgında akmıstı berbat görünüyordu ben sildim o sildiğimi bile bilmiyor ama:-)

muhtemelen akmış olur diye düşünüyorum , göz çevresi garip bir şekilde sanki yağlı bir tabaka kaplanmış da silinmiş gibi garip bir durumda oluyor

zaten o an makyajınızı düşünebilcek durumda hissedemezsiniz kendinizi

muhtemelen akmış olur diye düşünüyorum , göz çevresi garip bir şekilde sanki yağlı bir tabaka kaplanmış da silinmiş gibi garip bir durumda oluyor

zaten o an makyajınızı düşünebilcek durumda hissedemezsiniz kendinizi
elbette makyajı o durumda düşünemez insan şimdiden düşüneyim dedim :)
fotoğraf falan çekilecek ya ondan dedim.neyse madem eşime söylerim siyah beyaz modda çeksin hep :)

makyaj istemesem de hamileliğim boyunca yaptım işe giderken yataktan kalkıp gitmek olmuyor.zaten makyajsız cildim çok da pürüzsüz değil.eve gelince hemen temizledim ama...

fotoğraf falan çekilecek ya ondan dedim.neyse madem eşime söylerim siyah beyaz modda çeksin hep :)

makyaj istemesem de hamileliğim boyunca yaptım işe giderken yataktan kalkıp gitmek olmuyor.zaten makyajsız cildim çok da pürüzsüz değil.eve gelince hemen temizledim ama...

2 sezeryan doğum yaptım resimlerime bakıyorum da makyaj da olsa kurtarmazmış hemen doğum sonrası :KK48: çok şiş fena haldeydi

İşede gidebilirdin herhalde makyajsız gitmedim de hemen işten çiktim.uygun ürünler kullandıktan sonra makyaj yapılabilir tabii.:-)hayırlı doğumlar

:KK70::KK70::KK70: cnm çok güldüm ilahi sana yani :KK70::KK70::KK70: tabiki sıfır makyaj oluyorsun oje falan varsa sildiriyorlar normal bir ameliyata girer gibi giriyorsun.. ama çıkınca sen uyanmadan yapsın bi yakının falan :anneadayı::anneadayı:

çoğu hastane izin vermiyor enfeksiyon açısından, ama bende yapmayı düşünüyorum biraz hafifçe oğlum çıkınca annesini güzel görsün diye :)

Ben de yanıma makyaj çantamı alıcam. Normalde çok fazla makyaj yapmam ama arkadaşlarımla falan buluşunca yaparım. Hamileyiz diye bakımsız görünmek zorunda değiliz dimi:))) Ben yanıma makyaj çantamı alıcam. Doğumdan hemen sonra foto çektirme. Aradan biraz zaman geçsin biraz kendini toplarsın çok fazla değil ama hafifi şık gösterecek makyaj yaparsın. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Tabiki en güzel makyaj bebek olucak ama sonuçta biz de modern zaman anneleri olucaz dimi ama:))))

:KK70::KK70::KK70: cnm çok güldüm ilahi sana yani :KK70::KK70::KK70: tabiki sıfır makyaj oluyorsun oje falan varsa sildiriyorlar normal bir ameliyata girer gibi giriyorsun.. ama çıkınca sen uyanmadan yapsın bi yakının falan :anneadayı::anneadayı:

Ben de şey sorcaktım. Noralde ben de manşkğr pedikür falan yaptırıyom. Dopumdan 1 hafta öncede yaptırcam ama acaba onu da sildirirler mi? Benim bazı arkadalarımın manikürlerini falan silmediler. Neden silsinler ki???

Ben de şey sorcaktım. Noralde ben de manşkğr pedikür falan yaptırıyom. Dopumdan 1 hafta öncede yaptırcam ama acaba onu da sildirirler mi? Benim bazı arkadalarımın manikürlerini falan silmediler. Neden silsinler ki???
Cnm manikür ölü hücrelerin alınması onda bi problem yok ama ojeyi normal doğumda bile siliyorlar çünkü Allah korusun bir aksilik olduğunda ilk tırnaklar morarıyormuş banada kızımın ebesi söylemişti.. o arkadaşların da mutlaka silmişlerdir aksi halde o hastane ve drlardan şüphe ederim ben..

Cnm manikür ölü hücrelerin alınması onda bi problem yok ama ojeyi normal doğumda bile siliyorlar çünkü Allah korusun bir aksilik olduğunda ilk tırnaklar morarıyormuş banada kızımın ebesi söylemişti.. o arkadaşların da mutlaka silmişlerdir aksi halde o hastane ve drlardan şüphe ederim ben..

Ben tekrar doktoruma sorarım o zaman, ojesiz oluruz madem o zaman:) doğumdan sonra makyaj yaparız biz de:))

Ben tekrar doktoruma sorarım o zaman, ojesiz oluruz madem o zaman:) doğumdan sonra makyaj yaparız biz de:))
aynen öyle cnm illaki eşin dostun birileri olur sen çıkınca yapsınlar makyajını ama insan o halde makyaj falan düşünmüyor emin ol.. kardeşim sezeryan oldu uyanmadan yaptık biz allık far falan.. uyanınca canı çok yanıyordu ağlamaktan aktı hep yüzünü yıkadı garibim..

aynen öyle cnm illaki eşin dostun birileri olur sen çıkınca yapsınlar makyajını ama insan o halde makyaj falan düşünmüyor emin ol.. kardeşim sezeryan oldu uyanmadan yaptık biz allık far falan.. uyanınca canı çok yanıyordu ağlamaktan aktı hep yüzünü yıkadı garibim..

İlla ilk gün olcak diye bi şey yok, ertesi gün yaparım bende makyajımı ve fotoğraf çekimini:))

ojelerin silinmesi gerektiğini biliyorum.zaten bu 2.doğumum olacak.ilk doğumda kimse bana makyajını sil de gel demedi yüzümde pudra vardı hafiften.kalem olsaydı da bozulmayacaktı zira gözüm falan yaşarmadı.zaten narkoz da almadım ameliyatta.o nedenle sorayım istedim böyle yapan oldu mu diye.makyaj konusunda anneme de kayınvalideme de güvenemem doğrusu.mümkün değil yapamazlar.

ojelerin silinmesi gerektiğini biliyorum.zaten bu 2.doğumum olacak.ilk doğumda kimse bana makyajını sil de gel demedi yüzümde pudra vardı hafiften.kalem olsaydı da bozulmayacaktı zira gözüm falan yaşarmadı.zaten narkoz da almadım ameliyatta.o nedenle sorayım istedim böyle yapan oldu mu diye.makyaj konusunda anneme de kayınvalideme de güvenemem doğrusu.mümkün değil yapamazlar.
Canim makyaja karismiyorlar artik herkes makyajli giriyor hatta hastanelerde bi is icin ozel makyozler var isi ticarete bile dökmusler,akmayan su bazli kalem ve rimel kullanirsan bisey olmaz.ojeninde isaret parmagini ve bas parmagini sildiriyorlar mutlaka.fotonu cektirdikten sonra silersin

merhaba, benimde kardeşim doğum yaptı iki gün önce.. doğum öncesi değilde çıkar çıkmaz bişeyler sürdük yüzüne:)

Merhaba☺️hemşire olduğum için birkaç bilgi vereyim çalıştığım hastane doğrultusunda da olsa..spinal sezeryan olacaksanız makyaj yapabilirsiniz çinkü belden aşşağı uyuşacağı için yüzünüzde bir işlem olmayacağı için, eğer sizde terlemezseniz sorun olmaz..genel anestezi olursanız ağzınızdan solunum tüpü takacaklar ve tamamen uyutulacağınız için gözlerede pomad sürüyorlar makyaj biraz gereksiz oluyor..oje konusuna gelince şeffaf yada french i sildirmezler die düşünüyorum çünkü oje sildirmenin mantığı tırnaklarda olabilecek morarmayı gözlemlemek..allah korusun aksi birşey olduğunda dudak kenarları ve tırnaklar en önce morarır ..yani oje konusu önlem amaçlıdır birazda olsa..
daha doğumum gerçekleşmedi normal doğum bekliyorum ve manikürümü pedikürümü frencimi malyajımı yapıp hazır bir şekilde panik yapmadan doğuma girmeyi istiyorum inşallah ..sezeryanda olsa normalde olsa böyle olmalı bence ..bu biz anneler için çok özel bir gün ve telafisi yok ..hasta değilizki doğuma giriyoruz sonuçta ☺️Resimlere baktığımda keşke diyeceğime hazırlığımı yaparım en azından içimde uhde kalmamaış olur ☺️

X