Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

kızlar doğumdan önce ne sacımı kesmiştim ne boyatmıstım şimdi makyaj bile yapmak hatta küpe bile takmak yüzük takmak sanki kızıma ayıp edicekmişim gibi geliyor sizde de oldumu, kendime ne kıyafet almıyorum ki nerdeyse giycek hiçbişi kalmadı bedenim cok değişti çünkü, yas tuttuğumdan böyle oluyor sanırım, sacım mısır püskülüne döndü, hatta doğumdan sonra tam 21 gün sonra sacımı taradım, ama farkında olmadan yapptım, bi baktımm sacımı tarıyorum anneme dedimki anne ben 3 haftadır sacımı taramadım dedim şok olduk, banyodan sonra sacımı topuz yapıp oturuyormusum 3 haftadır..

bende öyleydim hepimiz öyleydik. fazla renkli kıyafetler giyemezdim. küpe falan takınca kızım üzülecek ben gittim annem süsleniyor diyecek gibi gelirdi. benim şimdi 9 ay oldu. bayramdan sonra kuzenimin düğünü var ne giysem diye düşünüp plan yaparken buldum kendimi. sonrada utandım ama arada makyajda yapmaya başladım saçımı başımı boyamayada... zaman geçiyor hayat normale dönüyor. içindeki sızı duruyor ama eskisi gibi canını yakmıyor mu nedir bilmiyorum

bu arada bencede evde biraz daha dinlen vücut için gerekli. yeni bebek için gerekli öyle düşün. ama kendi işinmiş arada gitsen olur tabi ama hergün gitme bence..

Son düzenleme:
Bir melek vardı,
Aşkı fısıldardı.
Elimde o büyülü ellerin hayali kaldı.

Uyku imkansız,
Umut vicdansız.
Güneş bile dedi ki kendine: Doğmak anlamsız.

Ağladım delice,
Elimde boş bir şişe,
Kutladım bu gece sarılmanı,
Başka kollara.

Yapayalnız biçare,
Ölüyorsam kime ne!
Benzedim bu gece,
Yine boş sokaklara.

bende oğlumu özel anmak istediğimde Şevval SAMın şimdi uzaklardasın adlı şarkısını açar hıçkırıklarla dinlerim canım. iyi geliyor aç canının istediği kadar ağla.... özel anmak istediğimde dedim çünkü normalde dışarda arabada hiç dayanamıyorum bu şarkıyı dinlemeyi kendimden geçiyorum o an kimsenin beni görmesini istemiyorum... sende yap aç dinle ağla üzül içine atma daha da rahatlıyorsun sonrasında..

profilime bakan görmüştür hemşireyim doğum iznim bitti rapor aldım hala izinliyim
doğumdan önce yenidoğan yoğun bakımda çalışıyordum izinden sonra işe başladığımda istersem değiştirebileceğimi söylediler
çalıştığım yeri ortamı sistemi ve en önemlisi bebişleri seve seve çalışıyordum
şimdi kararsızım tekrar aynı yerde devam edebilirmiyim diye
bi yapabilirim diyorum bi nasıl olacak
doğumdan hemen sonra kesin karar vermiştim orda duramam diye ama şimdi bilemiyorum yaaaa
siz olsanız ne yapardınız??

kendimi senin yerine koydumda napardım die sonra vazgeçtim. zor bi durum psikoloğa gidiyorsan ondan yardım alabilirsin canım yada işe başladığında hastahanedeki psikolokla görüşebilirsin.. yok her ikiside olmaz diyorsan bence bi git bi gün kal yeni doğanda yapabiliyorsan devam et yapamıyorsan değiştirirsin zaten. yinede karar senin canım.. her insanın acıyı yaşayış şekli faklıdır bu sadece acı değil her konuda geçerli.Bazı insanlar acılarının üstüne giderek yoğurulur iyi olurlar <bu bi çeşit intikam alma şekli die düşünüyorum> bazılarıda unutmaya çalışır hatırlamadan hergün bi kısmını aklından silerek iyi olurlar. sen bence ikisinide dene hangisinde iyi olursan onu yap....

saol hayatım iyiyim ya sayenizde :54: sen nasılsın. pek girmemişsin topiğe

seni iyi gördüm,daha iyi oldum :34:
kaçarımız yok, iyi olmak zorundayız canımm..:34::54:
film kopacak gibi olursa, işi deliliğe vuruyorumm bende:30::23:

bende iyiyim, iş güç uğraşıyoruz.. sıcaklarla uğraşıyoruz..:37:
arayı açma lütfen..
sen neler yapıyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
:52::52::1::1:kız anne terapisi deyince bende psikoloğa falan gittin zannettim:1::1::1:ben bi ara psikolog psikolog geziyordum ya seni de öyle yaptın zannettim. iyi iyi sevindim canım düzelmene.
kıııız deme ööyle çarpılıcaz:52::52:hastalık uzasın falan:1::1:ta geçen pazartesi konuştuk senle.. benim ramazan sonu bi daha gelecek zateen!! ama sorma bugün bir baş ağrısı, bir baş ağrısı bende!!! daha yeni uyandım valla. tabi biraz da moralim bozuktu da neyse. öpüyorum canım seni:16::16:

hee gezdim de iyi halt ettim!!! moralim çok bozuldu. baş ağrımı katmerledi!!! bi topicte bi kız vardı benim gibi olan. nerdeyse aynı şeyleri yaşamıştık. hamile şimdi. ayrıntılı ultrasona gitmiş bugün. plasentası rahimin içine dağılmış,:53: eski dikişlerine de yapışmış:53: ve tamamen aşağıda rahim ağzını kapatıyormuş:50::50::50: bu ne demek biliyor musunuzz??? ya ben de öyle olursam...:18::18: yok anam ben gene vazgeçtim. 1 yıl bekleyeceğim, bir de bi daha bebek yapmam büyük ihtimalle!!!
sen ne yaptın canım? aldın mı elbiseyi? aramadığına göre buldunuz herhalde...

yok canım ya gitmedim hiç psikoloğa. günah ama ya sadece ben deil ki etrafımdaki herkes dört gözle bekliyor regli :1: oh oh oh bi ramazanda iki kez :1: şu sitede okuduğun kıza mı sıktın canını ya.....

E bu kız kaç ay sonra tekrar hamile kalmış ki.. ya ona bakarsan iyi örnekte var kötü örnekte canım bende geçen okudum kadın iki tane ölmüş karnında yani önce biri ölmüş ikinciye hamile kalmış sonra oda aynı şekilde olmuş. kadın -karnmda iki çizgi var ama ortada bebek yok,diyor buda örnek ilk ölü doğum olupta şu an 3 tane sağlıklı çocuğu olanda var buda bi örnek... ben hamileykenden üyeydim buraya doğum hikayelerinde bi doğum hikayesi okumuştum. Kadın doğuma gidicekmiş ablası gelmiş çıkıcaz evden diyor ablası demiş evi temizleyelimde çıkalım doğumdan geliceksin gelen olur demiş banyoya kovaya su koymuş ablam durmadım almaya gittim diyor tam banyodan çıkarken ayagı takılıp kovanın üzerine düşüyor 15 dk kadar sonra kanama oluyor gidiyorlar hastahaneye bebek ölmüş acil ameliyat, ameliyat sırasındayken kanama durmuyor ve rahmini alıyorlar hemde ilk bebeği. buda bir örnek canım eminim o kadın senin yerinde olmak için neler vermezdi hiç olmamaktansa sorunlu olsun olsun bi umut var yine......... o yüzden kötü örneklere takılma canım ya her insan farklı farklı sen farklıısn o farklı herkes kendi kaderini yaşar bunuda düşün.

seni iyi gördüm,daha iyi oldum :34:
kaçarımız yok, iyi olmak zorundayız canımm..:34::54:
film kopacak gibi olursa, işi deliliğe vuruyorumm bende:30::23:

bende iyiyim, iş güç uğraşıyoruz.. sıcaklarla uğraşıyoruz..:37:
arayı açma lütfen..
sen neler yapıyorsun?

haklısın iyi olmalıyız canım burda birbirimize destek olduğumuz için iyi olmak hiçte zor olmuyor.. iyi bi yöntem :1:
sıcaklar fena canım ya bide niyetliysen ooo ama olsun yaa souk olmasında sıcak olsun :27: bazan evde bazan işteyim bende ya naptığımı bende bilmiyorum :37: şu aralar iyi bi direksiyon hocası arıyorum ama emin değilim acaba ramazan iyi bi zaman mı ders almak için diyorum uğraşıyorum yani öyle. iştesin dimi sende...

kuzenimin eşi hamileydi sabah acil sezeryana almışlar enfeksiyon sebebiyle doğum başlamış
6-6,5 aylık falandı. bebek küvözde 1 kilo doğmuş
yaşadıklarım başa sardı şu anda. tam benim haftamda doğum yaptı sebep benzer sadece benim suyum geldi onun gelmemiş..ağlarım diye yanına gidip moralini bozmak istemiyorum

kuzenimin eşi hamileydi sabah acil sezeryana almışlar enfeksiyon sebebiyle doğum başlamış
yaşadıklarım başa sardı şu anda. tam benim haftamda doğum yaptı sebep benzer sadece benim suyum geldi onun gelmemiş..ağlarım diye yanına gidip moralini bozmak istemiyorum

ay canım ya kıyamam ne haldedir o şimdi ya. bence git canım ya senin onu anlayacağını bilir iyi hisseder kendini. ben doğum yaptığımda dayımın eşi geldi oda ilk bebeğini doğum anında kaybetmişti yanıma geldi o ağladı ben ağladım o anı unutamıyorum sorular sordum nasıl geçti nasıl dayandın dedim anlattı üzüldü içini döktü bende beni anlıyor die yanında çok rahatça ağladım o an yanlız olmadığımı anladım onun yanımda olması iyi gelmişti... inşallah Rabbim kıymaz bebeğine.

çok fena canım ya hiç belli olmaz ama 500 gramın üzerindeyse bebeğin yaşama ihtimali var ki o haftalarda üzerindedir Allah sabır versin inşallah yaşar

Kizlar yazdilarinizi okudum, okudukcada agladim...yeni arkadas gelmis rabbim sabir versin...
korkularimiz kucagimiza alacagimiz bebekle son bulur.. bunu sua ben yasiyorum.. günde iki defa kalbini dinliyorlar bebegimin her defasindada kalbi yine atmasa bisey ciksa sikinti cekiyorum kalbim yerinden cikacak gibi firliyor.. bisey olsa hemen agliyorum ebeler geliyor sakinlestiriyor..
ve sanki kizimla bi baglantisi var gibi ister istemez baglantiyi kuruyorsun cok zor o yüzden kendinizi iyi hazirlayin.. ruh halinizde cok önemli.. tekrar hamile kalincada hersey silinmiyor hatiralar dahada cok canlaniyor... rabbim insallah hepimize saglikli bebekler nasip etsin.. kucagimiz dolmadan acimiz sinmez...bebegimi kucagima almadan korkularim bitmez.. psikolog destek aliyorum bebegi kucagina alana kadar korkunu kimse senden alamaz diyor...

heeeey hakkında hayırlısı olsun canım. biz de sonucunu merakla bekliyoruz bakalım. ayrıca da sefan olsun canım. şimdiden iyi tatiller:46::46: özelinden mesaj atarım bir daha buluştuğumuzda. ama bi dahaki buluşma bayram sonu eylül başı gibi görünüyo canım. o ara mesajlarına bakar ol:34::34:

:52::52::1::1:kız anne terapisi deyince bende psikoloğa falan gittin zannettim:1::1::1:ben bi ara psikolog psikolog geziyordum ya seni de öyle yaptın zannettim. iyi iyi sevindim canım düzelmene.
kıııız deme ööyle çarpılıcaz:52::52:hastalık uzasın falan:1::1:ta geçen pazartesi konuştuk senle.. benim ramazan sonu bi daha gelecek zateen!! ama sorma bugün bir baş ağrısı, bir baş ağrısı bende!!! daha yeni uyandım valla. tabi biraz da moralim bozuktu da neyse. öpüyorum canım seni:16::16:

savdık canım inşallah, savdık.... ama yine de şükretmek lazım tatlım. özeline mesaj atıyorum canım. ama cevap beklemiyorum çünkü senin özel mesaj atma hakkın yok ya daha, o yüzden..

hee gezdim de iyi halt ettim!!! moralim çok bozuldu. baş ağrımı katmerledi!!! bi topicte bi kız vardı benim gibi olan. nerdeyse aynı şeyleri yaşamıştık. hamile şimdi. ayrıntılı ultrasona gitmiş bugün. plasentası rahimin içine dağılmış,:53: eski dikişlerine de yapışmış:53: ve tamamen aşağıda rahim ağzını kapatıyormuş:50::50::50: bu ne demek biliyor musunuzz??? ya ben de öyle olursam...:18::18: yok anam ben gene vazgeçtim. 1 yıl bekleyeceğim, bir de bi daha bebek yapmam büyük ihtimalle!!!
sen ne yaptın canım? aldın mı elbiseyi? aramadığına göre buldunuz herhalde...
canım ona bakarsan ne kötü örnekler var calakan'ın dediği gibi ama çok iyi örneklerde var kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz onun ötesine geçemeyiz .sen bence denemeye başla zaten böyle kötü bişey yaşayacaksan hamile kalmazsın (sıramızı savdığımız için artık hep iyi şeyler olacak) ümitsizliğe kapılmak yok :20:

Kizlar yazdilarinizi okudum, okudukcada agladim...yeni arkadas gelmis rabbim sabir versin...
korkularimiz kucagimiza alacagimiz bebekle son bulur.. bunu sua ben yasiyorum.. günde iki defa kalbini dinliyorlar bebegimin her defasindada kalbi yine atmasa bisey ciksa sikinti cekiyorum kalbim yerinden cikacak gibi firliyor.. bisey olsa hemen agliyorum ebeler geliyor sakinlestiriyor..
ve sanki kizimla bi baglantisi var gibi ister istemez baglantiyi kuruyorsun cok zor o yüzden kendinizi iyi hazirlayin.. ruh halinizde cok önemli.. tekrar hamile kalincada hersey silinmiyor hatiralar dahada cok canlaniyor... rabbim insallah hepimize saglikli bebekler nasip etsin.. kucagimiz dolmadan acimiz sinmez...bebegimi kucagima almadan korkularim bitmez.. psikolog destek aliyorum bebegi kucagina alana kadar korkunu kimse senden alamaz diyor...

canım yaaa inşallah hayırlısıyla vaktinde gelir ama riskli dönemi de atlattın sayılır sık dişini rabbim yüzünü güldürsün inşallah herkesinde seninde

canım ne güzel günde iki kez dinliyorlarmış çok şanslısın gerçekten canım. Allahın izniyle bişicikler olmaz. korkularını yaşıyormuşcasına anlıyorum. ama napıcaz bizde ruh halimize bakarsak hiç bi zaman iyi olamayacak on yıl sonrada hamile kalsak yine aynı şeyleri eksiksiz yaşayacağımızı düşünüyorum ben. yani kaçış yok elden gelen bişiy yok el mahkum çekicez herşeyi korkularımızı hat safhada yaşayacağız maaalesef. sonrası Allaha kalmış

canım yaaa inşallah hayırlısıyla vaktinde gelir ama riskli dönemi de atlattın sayılır sık dişini rabbim yüzünü güldürsün inşallah herkesinde seninde

amin canim.. rabbim bütün melek annelerine sabir ve hayirli saglikli evlatlar versin...

kızlar benim bebeğim 1050gr iken doktorum bu saatten sonra doğsa yasatırız Allahın izniyle demişti, asagıda 700 ve 800 gr lık bebekler var yasıyorla korkma demişti,ama ben ondan sonra 1,5 ay geçirdim bebeğim 2200 gr dı tam benim doğduğum kilodaydı ama daha doğmadan 10 dakka önce yumdu gözlerini hayata, diyeceğim şu ki hersey Allahın elinde yiyecek ekmeği içecek suyu varsa yasıyor,yoksa ne yaparsak yapalım melek oluyor canlarımız, ben hatta doğumdan bir gün önce ceviz yerken tiksinmiştim artık kıızım beslensinde kilo alsın zekası gelişsin diye ama ne oldu yetebildim mi yetemedim, afrikada aclığın içinde anneler pis kosullarda doğum yapıp bebeklerini yasatıyor ama biz yasatamadık, sorun biz de değil cünkü Rabbim öyle olmasını uygun gördü öyle oldu ne yapalım, artık yapacağımı sey bebeklerimiz için düünyada daha da iyi bir insan olup cennete yavrularımızın yanına gidebilmek ve yeni bebeklerimiz için elimizden geleni yapmak

dün ultrason yaptilar bebegim yaklasik 1200g agirliginda hersey yolunda dedi.. suyu az ama yeterli diyorlar.. ama bütün bunlar inanin tam anlamiyla icimi rahatlatmiyor... dua ediyorum elimizden baskada birsey gelmiyor karnimda ama rabbime emanet o isterse hersey olur.. rabbime teslimiz...
simdi oda arkadasimin bebegini alacaklar aglaya aglaya gitti cok etkilendim ayni haftadayiz onunla...
rabbim bütün annelerin yardimcisi olsun..
nekadarda zormus anne olmak...

malesef hoşbulduk canım, keske hepimiz daha güzel yerlerde konusup karsılassaydık ama nasip buymus, seni hastaneye mi yatırdılar kacıncı ayında yattın, sıkıntın ne bende yatmayı düşünüyorum tabi daha benim için cok var da gene de merak ediyorum

canım ne güzel günde iki kez dinliyorlarmış çok şanslısın gerçekten canım. Allahın izniyle bişicikler olmaz. korkularını yaşıyormuşcasına anlıyorum. ama napıcaz bizde ruh halimize bakarsak hiç bi zaman iyi olamayacak on yıl sonrada hamile kalsak yine aynı şeyleri eksiksiz yaşayacağımızı düşünüyorum ben. yani kaçış yok elden gelen bişiy yok el mahkum çekicez herşeyi korkularımızı hat safhada yaşayacağız maaalesef. sonrası Allaha kalmış

haklisin galiba canim... bana kalsa hic dinletmem korkuyorum birsey cikacak diye...dogum haneye bile gitmek istemiyorum...ama dedigin gibi rabbim ne derse o olur hersey bos....

malesef hoşbulduk canım, keske hepimiz daha güzel yerlerde konusup karsılassaydık ama nasip buymus, seni hastaneye mi yatırdılar kacıncı ayında yattın, sıkıntın ne bende yatmayı düşünüyorum tabi daha benim için cok var da gene de merak ediyorum

evet canim 7. haftam hastanede. su kaybediyorum canim.. o yüzden kontrol altinda tutuyorlar hergün iki defa kan aliyorlar antibiotik kullaniyorum.. zor ya istemeyin hastaneyi rabbim insallah sorunsuz hamilelik nasip eder hepinize..

Back
X