Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

spinal sezeryanla bebeklerim dünyaya geldiii,
mis gibiydi misss,
sorunsuz,ağrısız,acısız,
ne öncesinde,ne sonrasında,hamdolsuunn.
Kesinlikle yine olsa yine yaparım,herkese de tavsiye ederim.
Şimdiki doktorlar sezeryanda uzman artık..

ben genel anesteziyle sezaryen oldum. ilk gün haliyle biraz sıkıntı oluyor ama ikinci gün ayaktaydım ve bebeğimle ilgilniyordum. memnun kaldım hiçbir sıkıntı yaşamadık. tabi doktor önemli.

Sağolun güzel dilekleriniz için.Sakın haa sizde benim gibi yapmayın. Hamilelik gibi o çok özel ve güzel dönemi doğumun zor olacağını düşünüpte içinizdeki o güzelliğe haksızlık etmeyin.Doğum bu, vakti zamanı gelince oluyor bi şekilde.Bende hayatta normal doğuramam diyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı.çok güzel,çok kolay bir doğum anı yaşadım.

anladım hayatım..RABBİM sağlık versin size...peki bi rahatsızlık yan etkisi falan gibi bişi oldumu??

doğumdan sonra hiçbirşey olmadı tabi 1 hafta eğilip kalkmakta zorlanıyorsun.sonra hiçbirşey yok.spinal olduğu için her anı hatırlıyorum çok güzeldi..sütümde hemen geldi hiiiç problem yaşamadım inşallah sende yaşamazsın allah kurtarsın senide..

bende epidural sezeryan oldum
cok memnun kaldım ,yine olsa yine sezeryan isterim
ama spinal degil epidural bunu iyice araştır
cünkü spinalde bikac saat sonra agrılar başlıyor
epiduralde her zaman ilaç verebilcekleri için hiç agrın olmuyor

Genel anestezi ile sezryan oldum.
Hem doğumdan çok korkuyordum hem de ben de kan pıhtılaşması olduğu için (bu hastalıktan dolayı bir düşüğüm oldu, sonra da 9 ay boyunca hergün kan sulandırıcı iğne oldum doğuma kadar) sezeryan şart olmasa da daha iyi denildi.
Ama işin doğrusu bu rahatsızlık olmasa da normal doğum yapmazdım.

İlk gün zor geçiyor ama o kadar olur neticede candan can çıkıyor...
Sabah 9 da sezeryane girdim akşam sekizde ayağa kaldırıp yürüttüler..İlk yürüme anı bile bana anlatılanlar kadar zor değildi.

İkinci gün akşam bebeğimin altını canım yansa da kendim değiştirdim..Sonrasında yanımda kimse kalmadı, evime de bebeğime de eşimle yalnız baktık.

Doğum sonrası kilo vermek için de normal doğum daha iyi diyenlere inanmıyorum bu da bünye meselesi..Kızım 6 aylık oldu ben hamile kaldığım kilodan 2-3 kilo daha zayıfım..Emzirmek, uykusuz geceler ve gazlı bir bebek yetti kiloları vermeme..

Herkesin doğum hikayesi çok farklı aslında..Umarım seninki de benimki gibi güzel olur :)

ben genel anesteziyle sezeryan oldum epidural 2 doz fayda etmediği için keşke epidural etki etseydi hem bebeğimi görebilmek istiyodum hemde ayıldığımda o acılarla başbaşa olmak benim için zordu ilk günlerde zordu oldukça bende çok korkuyodum ama doğuma gittiğimde korku kalmamıştı herkes kendini bilir ya yaşadıklarımdan dolayı keşke normal doğum yapabilseydim diyorum ama etrafımda çoğunlukla herkes memnun kalıyor sezeryandan artık doktorlar sezeryanda uzmanlar zaten Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin en güzel şekilde doğum yaparsınız inşallah

spinal dediğiniz epidural mi? He işte ondan oldum ikinci doğumumu. İlk doğumum genel anestezi altında olmuştum. Çok zorlanmıştım. Ama epidural sezeryan süper. Hem uyanık olduğun için herşeyi hatırlıyorsun. Bebeğin doğar doğmaz sana gösteriyorlar, fotoğraf da çektirebilirsin. Hem de hiç ağrı-acı hissetmiyorsun. Doğum yapacak olanlara tavsiye ederim Mükemmelzemuszemus

kızlar yorumlarınız için çok tşk ederim...sizden pek bi şikayet okumadım ve memnun kalanlar çoğunlukta sanırım..ama düşünmedende edemiyorum tabi..sanki sezeryanm bende sonrası için kalıcı rarahatsızlıklar bırakıcakmış gibi geliyo nedense..ya da ben hep öyle duyduğum içinmi dir bilmiyorum ama o pis kanın çıkmadığını içinde kaldığını onunda hastalıklara neden olduğu sölenirdi bana..peki dikişler çok acı veriyomu

inş tüm hamileler kolay bi doğum yapar iyi dilekleriniz için çok tşk ederim yorumunu esirgemeyen tüm artkadaşlarıma sonsuz tşk ler...

genel anestezi oldum gecesinde ayağa kalkıp bi daha yatamadım bebişten..çoook memnunum..boşuna normal diye tutturmuşum...

genel anestezi oldum gecesinde ayağa kalkıp bi daha yatamadım bebişten..çoook memnunum..boşuna normal diye tutturmuşum...

canım anlatabilirmisin doğumda neler yaptılar benim hiç bi bilgim yok
ya saçma olmassa karını mı kesiyolar yoksa napıyolar anlatırsan sevinirim yaa

yani spinal sezeryan demişler nasıl oluyo bu
epidural sezeryan nasıl oluyo peki
ilk hamileliğim araştır araştır anlayamadım etkilenmemek için pek de bakmıyorum

kızlar yorumlarınız için çok tşk ederim...sizden pek bi şikayet okumadım ve memnun kalanlar çoğunlukta sanırım..ama düşünmedende edemiyorum tabi..sanki sezeryanm bende sonrası için kalıcı rarahatsızlıklar bırakıcakmış gibi geliyo nedense..ya da ben hep öyle duyduğum içinmi dir bilmiyorum ama o pis kanın çıkmadığını içinde kaldığını onunda hastalıklara neden olduğu sölenirdi bana..peki dikişler çok acı veriyomu

klasik yorumm :mymeka:
canım insanın içinded oğumdan sonra en ufak bir pıhtı dahi kalsa yeniden kürtajlık bir durum gerekir,
yok normal doğumda atılır da,sezeryanda atılmaz muhabbeti safsata,bin yıllık saçma bi şehir efsanesi,
boşver onu,

dikişler değil ama ilk saatlerde tabi içinin boşalmasıyla ufak bir ağrı oluyor karın boşluğunda,
ama ağrı kesici iğne ile hafifliyor,
dikiş kısmı da yine ilk akşam ufacık sızlayabilir,
ama acı göreceli bir kavram tabi,
ben ilk akşam kalkıp gece asansörle hastaneyi gezmiştim,
daha da erken kalkmak istiyordum fakat spinalden dolayı bacaklarım tutmuyordu,
sorunsuz oluyor neredeyse yaaa,

ayrıca sonuçta normal doğum da dikişili oluyor,o kolay mı sanki :umursamaz:

Back
X