sezeryan

babayeva_gunel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
169
55
48
32
merhaba.. Arkadaşlar sezeryanla doğum yapacağım içimde korkular var o an gelince nasil olacak bilmiyorum korkudan bayilirim her halde..bana ipucları verin ne yapmalıyım nasıl bişey?

ve doğum çantama neler koymalıyım

Korkma tatlım ilk doğumumu bende spinal sezeryan oldum çok rahattı bebeğimi ilk ben gördüm ağrım ilk gün azcık oldu 2. Gün ayağa kalktım gaz çıkardıktan sonra da taburcu olduk 3. Gün çıktım hastaneden ve bir daha da yatmadım hiç evde yatak bile yapmadım ;)

Korkma tatlım ilk doğumumu bende spinal sezeryan oldum çok rahattı bebeğimi ilk ben gördüm ağrım ilk gün azcık oldu 2. Gün ayağa kalktım gaz çıkardıktan sonra da taburcu olduk 3. Gün çıktım hastaneden ve bir daha da yatmadım hiç evde yatak bile yapmadım :KK66:
bende genel olacak :/

ben epidural sezeryan oldum.ağrı kesiciye bile bastığımı hatırlamıyorum.ertesi gün yürümeye başlamıştım bile.
ameliyata hazırlarken çok hafif bi sakinleştirici veriyolar rahatlarsnz

ben epidural sezeryan oldum.ağrı kesiciye bile bastığımı hatırlamıyorum.ertesi gün yürümeye başlamıştım bile.
ameliyata hazırlarken çok hafif bi sakinleştirici veriyolar rahatlarsnz
teşekkürler çantama neler koymalıyım?...ve bende keşke şanslı olsaydım türkiyede yaşasaydım orada doğum yapsaydım azerbaycanda yaşıyorum burada ne bileyim doktorlar iyi değil iyilerde çok pahalı

Allah hayırlısı ile evladınızı kucağınıza almanızı nasib etsin inşallah.
Korkulacak hiç birşey yok, öncelikle onu belirteyim. Kendinizi yok yere strese sokmayın.
Pamuk gibi, mis kokulu yavrunuzu kucağınıza alacağınızı düşünün ve mutlu olun sadece.
:KK39:

Çantanıza kabaca tabirle şunları koyabilirsiniz (eksiğim olursa başka arkadaşlar tamamlasın lütfen)

Kendin için:

• 1 adet terlik (odada giymeniz için)
  • 2 adet lohusa pijaması
  • 2/3 adet iç çamaşırı (sütyen, atlet, kilot - her birinden 2-3 adet, terleyeceğin için lazım olabilir)
  • Ufak bir makyaj çantası (göz kalemi, rimel, allık, ruj bulundur, yüzüne renk verir)
  • Lohusa tacı (hazır satılıyor zaten onlardan bir tane alabilirsin)
Bebek için:
  • 1 adet yeni doğan takımı (yeterli olur)
  • 1 adet bebek battaniyesi
  • 1 paket yeni doğan bebek bezi (prima tavsiyem)
Bir sürü gereksiz şeyi almana gerek yok yanına.
Ben almıştım mesela, fakat boşu boşuna taşımışım dedim.
O yüzden temel ihtiyaçlar bunlar.
Ama dediğim gibi eksiğim varsa (aklıma gelmeyen) arkadaşlar tamamlasın.

Tekrardan hayırlı uğurlu olsun inşallah, sağlıkla doğsun... :KK36:

Ilk dogum genel szeryan oldu acil alinmistim.2.dogumumda acil oldu ama spinal sezeryan oldu sakinlestiriciyi bebek alindiktan sonra verdiler.normalde sikinti yapilmaz rahat olur insan basindaki ebeler konusturyor rahatlatiyor seni ama benim durumum farkliydi stres yaptim.
Rahat ol heleki genel sezeryan olcaksan hic bir sey anlamiyacaksin ilk gun biraz agrin oluyor sonra yavas yavas gunden gune azaliyor.
Hayirli saglikli dogumlar.

Korkulacak hiç birşey yok, öncelikle onu belirteyim. Kendinizi yok yere strese sokmayın.
Pamuk gibi, mis kokulu yavrunuzu kucağınıza alacağınızı düşünün ve mutlu olun sadece.

Çantanıza kabaca tabirle şunları koyabilirsiniz (eksiğim olursa başka arkadaşlar tamamlasın lütfen)

Kendin için:

• 2 adet lohusa pijaması
  • 2/3 adet iç çamaşırı (sütyen, atlet, kilot - her birinden 2-3 adet, terleyeceğin için lazım olabilir)
  • Ufak bir makyaj çantası (göz kalemi, rimel, allık, ruj bulundur, yüzüne renk verir)
Bebek için:

Bebek icin olan listeye birer daha fazla koyun kiyafet vs cunku kusabilir altini doldurur tasirir kiyafet battaniye en az 2 takim olmali her bebek bir degil cunku.
Sunuda belirteyim oglumda prima kullandim bezi birakana kadar ama kizimda 10 tane bezi zor kullandim yara yapti cok fena baskasina verdim paketi.
Elinize saglik guzel liste olmus.

merhaba.. Arkadaşlar sezeryanla doğum yapacağım içimde korkular var o an gelince nasil olacak bilmiyorum korkudan bayilirim her halde..bana ipucları verin ne yapmalıyım nasıl bişey?

ve doğum çantama neler koymalıyım

Arkadaşım Allah'ın izniyle sağ salim bebeğini alırsın kucağına, korkma hiç kendini de bebeğini de sıkıntıya sokma. Ben ilk kızım da 12 saat sancı çektikten sonra mecbur sezeryana alındım artık gözüm hiçbirşeyi görmüyordu. Spinal mi epidural mi onu bile hatırlamıyorum o acıdan. Ama Allah' a şükür o iğneden sonra sancım gidince bir de bebeğimi kucağıma alınca herşey uçup gitti. Şimdi de heralde genel anestezi ile olacağım Allah nasip ederse. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin İnşallah.

Kendin için:

• 2 adet lohusa pijaması
Bebek için:

çok teşekkür ederim canım yeterince açıklamışsın

Arkadaşım Allah'ın izniyle sağ salim bebeğini alırsın kucağına, korkma hiç kendini de bebeğini de sıkıntıya sokma. Ben ilk kızım da 12 saat sancı çektikten sonra mecbur sezeryana alındım artık gözüm hiçbirşeyi görmüyordu. Spinal mi epidural mi onu bile hatırlamıyorum o acıdan. Ama Allah' a şükür o iğneden sonra sancım gidince bir de bebeğimi kucağıma alınca herşey uçup gitti. Şimdi de heralde genel anestezi ile olacağım Allah nasip ederse. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin İnşallah.
teşekkürler canım

merhabalr arkadaşlar bnada doktorum bebek iri olucak ilk dopğumun zorlamayayım seni dedi sezeryan alıcakmış 39. haftada ama bn korkuyorum spinal yada epidural istiyorum ama iğnlerinden korkuyorum acıyor mu

merhabalr arkadaşlar bnada doktorum bebek iri olucak ilk dopğumun zorlamayayım seni dedi sezeryan alıcakmış 39. haftada ama bn korkuyorum spinal yada epidural istiyorum ama iğnlerinden korkuyorum acıyor mu
kaç kilo bebeğiniz peki, iri derken? benim arkadaşım yapmıştı spinal sezeryan çok rahat demişti ki o da çok korkuyordu ama hiç korkma dedi bana eğer sezeryan olacaksa demişti. ben yaşamadığım için bilmiyorum

kaç kilo bebeğiniz peki, iri derken? benim arkadaşım yapmıştı spinal sezeryan çok rahat demişti ki o da çok korkuyordu ama hiç korkma dedi bana eğer sezeryan olacaksa demişti. ben yaşamadığım için bilmiyorum

bebeğim 28 haftalıktı geçen hafta 1500 kg geldi iri olcsk dedi

bebeğim 28 haftalıktı geçen hafta 1500 kg geldi iri olcsk dedi
hmm daha çok büyüyecek o zaman bebiş :) sağlıkla gelsin inşallah. Ama korkmayın doktorunuz en uygun hangisiyse sizi bilgilendirir zaten ve sanırım zaten sakinleştirici veriyorlar hiç bir şey hissetmezsiniz

normal doğum en güzeli ama şartlar el vermiyorsa zorlamamak gerektiğini düşünüyorum anne ve bebek sağlığı için
ben oğlumu spinal sezeryan ile doğurdum tavsiye ederim hiç korkulacak bişi yok çok rahattı hemen ayağa kalktım ama en güzeli bebeğinizi doğar doğmaz ilk siz görüyorsunuz ten tene temas oluyor çok güzel normal doğumdan sonra en güzel doğum spinal sezeryan

Back
X