Sezeryandan sonra hissedilen acı !!!

Anladım seni canım, bende haziranda sezeryene benzeyen bir ameliyat yaşadım, ona dayanarak söylüyorum ki doğumun iki türlüsüde korkulacak birşey değil. İnşallah seninde güzel haberlerini alırız. Annelik çok kutsal Allah kolaylığını veriyor.

Amin canım hayırlısıyla sağlıcakla bizlerde o günleri görürüz inş.Annelik çok zor bence ama yinede her şeye değer onların bir gülüşü.İnş. kolay rahat ağrısız sızısız olur bundan sonra herşey... :Saruboceq: Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

Anladım seni canım, bende haziranda sezeryene benzeyen bir ameliyat yaşadım, ona dayanarak söylüyorum ki doğumun iki türlüsüde korkulacak birşey değil. İnşallah seninde güzel haberlerini alırız. Annelik çok kutsal Allah kolaylığını veriyor.

Canım sanada geçmiş olsun.Sezeryana benzeyen derken yumurtalıklarla ilgili bir operasyon falanmıydı?

Canım boş ver iş yapmayı falan. Ben doğumun ertesi günü ayaktaydım ve eve gelincede her işimi kendim yapmaya çalıştım. Oysa ne kadar gereksiz bir çabaymış. Yardımcı olacak birileri varsa yat dinlen bol bol. Bebeğinle ilgilen sadece. Benim kaburga ağrılarım yüzünden sıkıntılarım olduğu halde yatıp dinlenmedim...Şimdi çok çok pişmanım....mirmirmirmir

Yaaa ben çok huyluyum aslında.Kendime bir türlü güvenemiyorum bu konuda.Yerde bir kıl görsem onu almazsam çatlıyorum gidip gelip gözüme takılıyor.Büyük ihtimal doğum sonrasıda böyle olacak.Eğilemeyeceğim diye deli olcam annemden yada eşimden rica edeceğim onlarda istediğim gibi yapmadı diye kalkıp kendim yapmaya çalışcam.İnş. çok çabuk iyileşirimde sinir olmam herşeye.Elleri ıslak mutfak dolaplarına dokunduklarında su izi oluyor diye yatıığım yerde kuduruyorum eşime havluyla al orayı diye sesleniyorum.Onlara yük olmayayım kimseyi bıktırmayayım diyede kendimi zorlayacağım sanırım.Gelen gidenin arkasından temizlik yapılmasını isteyeceğim.Her wc ye girenin arkasından temizlensin isteyeceğim.Eşimden yada annemden isteyemeyincede delircem yine.Ya ben takıntılıyım herhalde bu konuda.Neyse bir süre sinirlerim bozulacak anlaşılan kızıma bakarsam görmemeye çalışırım belki ama beynimdeki tilkilere ne diyeceğiz bakalım susturmak için.Allah yardımcımız olsun... Sırf bu huylarım yüzünden hemen ayağa kalkmak istiyorum ama kalkamayacağımı düşündüğüm zamanlarda oluyor.... offffff..........

Yaaa ben çok huyluyum aslında.Kendime bir türlü güvenemiyorum bu konuda.Yerde bir kıl görsem onu almazsam çatlıyorum gidip gelip gözüme takılıyor.Büyük ihtimal doğum sonrasıda böyle olacak.Eğilemeyeceğim diye deli olcam annemden yada eşimden rica edeceğim onlarda istediğim gibi yapmadı diye kalkıp kendim yapmaya çalışcam.İnş. çok çabuk iyileşirimde sinir olmam herşeye.Elleri ıslak mutfak dolaplarına dokunduklarında su izi oluyor diye yatıığım yerde kuduruyorum eşime havluyla al orayı diye sesleniyorum.Onlara yük olmayayım kimseyi bıktırmayayım diyede kendimi zorlayacağım sanırım.Gelen gidenin arkasından temizlik yapılmasını isteyeceğim.Her wc ye girenin arkasından temizlensin isteyeceğim.Eşimden yada annemden isteyemeyincede delircem yine.Ya ben takıntılıyım herhalde bu konuda.Neyse bir süre sinirlerim bozulacak anlaşılan kızıma bakarsam görmemeye çalışırım belki ama beynimdeki tilkilere ne diyeceğiz bakalım susturmak için.Allah yardımcımız olsun... Sırf bu huylarım yüzünden hemen ayağa kalkmak istiyorum ama kalkamayacağımı düşündüğüm zamanlarda oluyor.... offffff..........

Kalkarsın merak etme. Anlaşılan sende nazlı yapıda değilsin. O zaman 3. gün rahatlıkla hafif işleri yapar duruma gelirsin. bir hafta sonra her türlü işi yapıyor olursun. Ama dikkat et yinede dikişlerine. Bende tez canlı olduğum için ameliyatın 4. günü eve gelen misafiri ağırladım. Bende kimsenin yaptığı işe güvenemem ama oğlumla ilgilenmekten pek temizlik düşünemez oldum. Sende 7/24 kızının emrine amade olacağın için o kadar detaycı davranamayacaksın. Allah kuzunu hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinde....

Doğuma ne kadar kaldı şimdi tam tarih belli mi?

Kalkarsın merak etme. Anlaşılan sende nazlı yapıda değilsin. O zaman 3. gün rahatlıkla hafif işleri yapar duruma gelirsin. bir hafta sonra her türlü işi yapıyor olursun. Ama dikkat et yinede dikişlerine. Bende tez canlı olduğum için ameliyatın 4. günü eve gelen misafiri ağırladım. Bende kimsenin yaptığı işe güvenemem ama oğlumla ilgilenmekten pek temizlik düşünemez oldum. Sende 7/24 kızının emrine amade olacağın için o kadar detaycı davranamayacaksın. Allah kuzunu hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinde....

Doğuma ne kadar kaldı şimdi tam tarih belli mi?

Evet canım yaa... Biraz sabırsız bir tip olduğum için onuda yapayım bunuda yapayım diye kendimi paralarım artık.Güvenebileceğim birileri olsa valla kalkmam ohhh yata yata iyileşirim ama yok işte.Napalım bizde böyle sınav veriyoruz demekki... Birazda kızımıza hizmet ederiz artık hayırlısıyla...
Canım Allah bilir son günler (11 gün) ama bana bu hafta doğum olur gibi geliyor sanki hayırlısı olsun bakalım... Doktor şimdilik bir sorun olmadığını söylüyor çok şükür ama ağrılarım falan var bayağıdır.Birden gidebilirim gibi hissediyorum...

çok hoşsun allah iyiliğini versin, okuyunca çok güldüm. opuyorumnanaktan merak etme canım inan bana doğumdan sonra gözün kıl-çöp görmeyecek. çünkü gazdan dolayı, acıktığı için, altını kirlettiğinden sürekli ağlayan bir bebiş olacak arkanda. lavaboya bile gidecek zaman bulamayacaksın çoğu zaman.
ayağa kalkma konusunda sana kendi doğumumu anlatayım. 2. kere sezeryan oldum 7 ay önce. doğumdan sonra ayıldım, birkaç saat sonra bebeğimi gayet rahat doyurdum. akşama doğru kardeşim geldiğinde doğum yaptığıma inanmıyordu, çünkü yatağımda oturuyordum. ilk kalkış zor oluyor ama acıdan değil baş dönmesinden. onun haricinde hastaneden yürüyerek çıktım. evde her işimi kendim hallettim.
hiç ama hiç endişelenme, inşallah herşey çok güzel olacak a.s.

bence biraz takıntılısın bu konuda.titizligin fazlası da bir tür obsesifliktir, bebeğin sayesinde bundan kurtulmuş olursun belki fena mı? =)
bu aradasezaryen sonrası agrım hiç de dayanılmaz degildi.hatta o bahsettikleri gaz sancısı bile. geçip gidiyor zaten bebeği sarhoş ediyor insanı hiçbirşey umrunda olmuyor.ama çok zor geçirenlere de haksızlık etmek istemem.biraz bünye biraz da operasyonun yapıldıgı yer ve doktora göre degişiyor galiba. dikişsiz sez. öneririm, genel anesteziden de cok memnun kalmıstım ben...

Offf canım yaaa seninkide zor olmuş aslında.Uyuşmaman kötü olmuş ama Allahtan çok çabuk genele dönmüşler.Ayağa kalkmak ve ilk uyanmak ağrılı oluyor değilmi?Bu arada sütün hemen geldimi?

eewt canım uyuşmamışım malesef ama hiç bşey hissetmedim sonrasında az bir uyudum sadece rüyadan kalkar gibi daha ameliyathanede uyandım hiç acım felenda yoktu ilk ayağa kalkış zor sadece okadarda olsun artık napalım emzirme konusuna gelince ameliyathaneye girmeden göğüslerim taş gibi olmuştu annemler sütün geldi dedii ama benim oğlum alamadı göğsümüü emzirme olayı biraz zor göğüsler acıyor bi iki damla sıkıp zor verdik göğsüm süt doluyduve bebek alamadı buda ateş yaptı bende bebek kilolu olduğu için şekeri düşer dedi doktor az mamaverdik eve gelince eşim eletrikli pompa aldı göğsümü boşltıp verdik bebek alabildi mememii o pompyıda bi gün kullandık

sende titizmişsin canım eve gelince hiç yatmadım ben bebğime kendim baktım zaten pimpirikliyim ama bence sen yat dinlen ogünlerin keyfini çıkarr sonrasında insan o günleri arıyor 6 günlükken bebekle sağlık ocağına gitim minübüslee nasılda geçiyor zamn şimdii 4 aylık rabbim sanada huzurlu sağlıkla bebeğine kavuşmak nasip etsinn

çook uzun yazdım başını ağrıttım belki ama uyşmam geçince ameliyat ağrısından çok rahimn dönmesi daha bi deişik ben annemlere doktor sanki bi bebek unuttu içerde dedim hep birlikte güldüler rahim eski haline gelirken sanki bi bebek varmışçasına hareket var karındaa

çok hoşsun allah iyiliğini versin, okuyunca çok güldüm. opuyorumnanaktan merak etme canım inan bana doğumdan sonra gözün kıl-çöp görmeyecek. çünkü gazdan dolayı, acıktığı için, altını kirlettiğinden sürekli ağlayan bir bebiş olacak arkanda. lavaboya bile gidecek zaman bulamayacaksın çoğu zaman.
ayağa kalkma konusunda sana kendi doğumumu anlatayım. 2. kere sezeryan oldum 7 ay önce. doğumdan sonra ayıldım, birkaç saat sonra bebeğimi gayet rahat doyurdum. akşama doğru kardeşim geldiğinde doğum yaptığıma inanmıyordu, çünkü yatağımda oturuyordum. ilk kalkış zor oluyor ama acıdan değil baş dönmesinden. onun haricinde hastaneden yürüyerek çıktım. evde her işimi kendim hallettim.
hiç ama hiç endişelenme, inşallah herşey çok güzel olacak a.s.

Canımsın yaaa çok iyi moral oluyor aslında bunlar.İnş. benimkide böyle kolay olur.Ağrısız sızısız kalkabilirim,uyanabilirim....
Bebek konusundada haklısın sanırım kızıma koşturmaktan belki bu detayları zamanla göremeyeceğim.Yada daha çok göreceğim ... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş.
İki doğumunda güzel olmuş inş. bende böyle olurum ......:Saruboceq:

bence biraz takıntılısın bu konuda.titizligin fazlası da bir tür obsesifliktir, bebeğin sayesinde bundan kurtulmuş olursun belki fena mı? =)
bu aradasezaryen sonrası agrım hiç de dayanılmaz degildi.hatta o bahsettikleri gaz sancısı bile. geçip gidiyor zaten bebeği sarhoş ediyor insanı hiçbirşey umrunda olmuyor.ama çok zor geçirenlere de haksızlık etmek istemem.biraz bünye biraz da operasyonun yapıldıgı yer ve doktora göre degişiyor galiba. dikişsiz sez. öneririm, genel anesteziden de cok memnun kalmıstım ben...

Evet canım biraz huyluyum.İyi bir şey değil aslında insanı beyin olarak yoruyor.Eşime Allah sabır versin geçen kızdı zaten.Dur diyorum durmuyorsun diyor.Bana iş yapmıyorum diyorsun akşam eve geldiğimde ev ellerin deterjan kokuyor diyor.O da yardım ediyor sağolsun.Sen şu işi yap bende şunu yapayım diyorum Allah ondan razı olsun.Ama gel görki aklımda o işi yapmak varsa eğer dönüp dönüp takılı kalıyorum yapmadan oh çekemiyorum.Evde dokunmadığımız yer kalmadı diyor eşim.Hakikaten öyle oldu.1 sene gider herhalde bu diyorum şaka yollu... Kızımla birlikte belki değişir herşey.Hayırlısı olsun ne diyelim...
Canım ben hep ilk kalkışta dikiş yeri çok acıyor sanıyordum bu nedenle kalkmak çok zor diye düşünüyordum.Birde kendimi hep inleyen ağlayan acı çeken biri gibi hayal ediyorum.Çok ödlek oldum son zamanlarda.Çaktırmıyorum ama hastaneye gidince korkudan düşüp bayılabilirim belki.Rabbime şükürler olsun bugünlere sağ salim geldik... Bundan sonrası içinde kolaylıklar versin inş. hepimiz için...:Saruboceq:

eewt canım uyuşmamışım malesef ama hiç bşey hissetmedim sonrasında az bir uyudum sadece rüyadan kalkar gibi daha ameliyathanede uyandım hiç acım felenda yoktu ilk ayağa kalkış zor sadece okadarda olsun artık napalım emzirme konusuna gelince ameliyathaneye girmeden göğüslerim taş gibi olmuştu annemler sütün geldi dedii ama benim oğlum alamadı göğsümüü emzirme olayı biraz zor göğüsler acıyor bi iki damla sıkıp zor verdik göğsüm süt doluyduve bebek alamadı buda ateş yaptı bende bebek kilolu olduğu için şekeri düşer dedi doktor az mamaverdik eve gelince eşim eletrikli pompa aldı göğsümü boşltıp verdik bebek alabildi mememii o pompyıda bi gün kullandık

sende titizmişsin canım eve gelince hiç yatmadım ben bebğime kendim baktım zaten pimpirikliyim ama bence sen yat dinlen ogünlerin keyfini çıkarr sonrasında insan o günleri arıyor 6 günlükken bebekle sağlık ocağına gitim minübüslee nasılda geçiyor zamn şimdii 4 aylık rabbim sanada huzurlu sağlıkla bebeğine kavuşmak nasip etsinn

Amin canım sağol inş. kolaylıkla atlatırız bizlerde...
Emzirme olayı başlaı başına bir sorun anladığım kadarıyla.Bebek emmeyebiliyor,yada annenin sütü gelmeyebiliyor.Çocuk mamaya alışıyor bir daha almıyor gibi vs.bir sürü sorun oluyor sanırım.Dikiş ağrısından çok bununlamı uğraşacağız acaba?
Kaç gün sürüyor göğüs ağrısı?Birde krem falan sürdünmü ne kadar sürede iyileşti meme uçları?
Canım eşim yardımcı olduğu sürece yatıp dinlenmeye çalışırım.Bırak yemekleri ben yaparım diyor ama nasıl olacak bilmiyorum.Annemden rica ederim belki.. Yada inş. çok çabuk iyileşirimde kalkar kendim yaparım yemeğimi falan...

çook uzun yazdım başını ağrıttım belki ama uyşmam geçince ameliyat ağrısından çok rahimn dönmesi daha bi deişik ben annemlere doktor sanki bi bebek unuttu içerde dedim hep birlikte güldüler rahim eski haline gelirken sanki bi bebek varmışçasına hareket var karındaa

Çok ilginç bunca zamandır sezeryanla ilgili hep dikiş ağrısı uyanma sorunu ayağa kalkma sorunu gibi olumsuz şeyleri okudum duydum ama son bir haftadır burda içerde rahim dönmesi gibi bir şeyinde olduğunu okuyunca şaşırdım.Hani bebek memeyi alınca adet sancısı gibi rahim kasılması başladığını okumuştum (oksitosin hormonu salgılaması nedeniyle) Ama rahmn küçülmek için böyle hareketler yaptığını bilmiyordum.Acı vermiyor anladığım kadarıyla ama rahatsız ediyor anlaşılan.Kesin ben bunları hissederim.Çünkü her şeyi çok çabuk hisseden ve her şeye hemen tepki veren bir vücudum var.
Hayırlısı inş. sağlıcakla,ağrısız,sızısız kurtuluruz bizlerde.
Bu arada o rahim dönmesi ve kasılmaları kaç gün sürüyor?

İnş. canım toplamda kaç kilo almıştınki bu kadar çabuk vermişsin maaşallah... Göbüşünde düzelmiş ne güzel... Sezeryandan sonra geç toparlanır diye biliyordum.Ayrıca kegelin göbüşün toparlanmasına faydası olduğunuda bilmiyordum... İyiymiş öyleyse....

canım 32 kilo aldımkaydirigubbakcemile3 63 kiloyla başladım 95le doğuma girdim..
ama acayip yürüyüş yaptım doğuma kadar hergün en az 2 saat o yüzden hep dinçtim... ayrıca hamilelik yüksek tansiyon ve şekerim vardı yolda kaç kez bayılmıştım yürürken tansiyonum fırlamıştı ama ona rağmen hiç eve kapatmadım kendimi..
doktorum demişti eğer doğumdan önce hergün enaz 1 saat yürürsen kegel yaparsan göbek namına bişiyin kalmaz demişti dediğide çıktı 20 günde 75 kiloya düşmüştüm ayrıca.. hepsi yürümenin faydası... canım heralde hiç spor yürüyüş yapmayanın sanırım göbişi kalıyor bilmiyorum gerçi..

bu tam benim konummuş cünkü benim gibi acıyla uyananı daha görmedim varsa dinlemek isterim aynı korktuğun gibi büyük bi acıyla uyandım bana odada gözlerini acıyosun hafif bi ağrın oluyo ama geciyo falan dediler tamamdır bana uyar dedim amekiyat masasından sedyeye benikoyduklarında uyandım asansörde falan milletle konuşmaya başladım ne konuştuğumu çok iyi hatırlıyorum sonra film koptu allahım yok böyle bi acı komple bütün yaramı milimine kadar hissettim sanki canlı canlı beni kesmişler gibi ortalığı ayağa kaldırdım hemsireler ağrı kesiciyi zor yetiştirdiler iki bacağımdan iğne vurdular yavaş yavaş ağrı geçti airı geçmeye başlayınca bebeği getirdiler millet epey bi şok olmuş bana sorarsan uyku arası bi ağrı gibi geldi geçti sonrası çok kolaydı ilk bir hafta hareketlerine dikkat ediyosun falan hafif acı oluyo tabi haliyle ama günden güne geciyo şu an bebeğim 3 aylık sezeryanla ilgili ağrı namına hiç bişey hatırlamıyor ve hissetmiyorum zaten ilk 2 hafta acı hissediyosun sonra geçiyo gidiyo tabi bünyeden bünyeye değişir aslında anlatmak istemezdim ama merak ettiğin bi konu böyle şeyler var yani uydurma değil tabi binde bir olan şeyler o da beni buldu işte sebebini bilmiyorum vardır bi açıklaması ama hastanede kaldığım zaman boyunca hiç kimse benim gibi odasına gitmedi paşa paşa uslu uslu gittiler

bende searyanla dogum yaptım ama gözümü açınca aklıma ilk gelen kızım oldu ve ikini günümde biraz gaz sancısı çektim oda hemşire bi fitil atınca hiç bişiy kalmadı o agrılar da birazdoktora baglı die düşünüyorum valla saolsun doktorumun eli çok hafifti allah razı olsun aman şimdi her şeyin çaresi var yaa

bende sezeryanla yaptım ve yoğum bakımda uyanınca sadece bıcak yeri biraz acıdı ama çocuğumu sordum ilk ne kadar oldu durumu nasıl falan diye zaten seruma ağrı kesici katıyorlar. sonra ordaki hemşire dayanamadı bana novalgin vurdu ve ondan sonra biraz geçer gibi oldu tam o sırada bebeğim geldi bende ne ağrı kaldı nede sancı. zaten ertesi günü kalktım her işimi kendim gördüm. Şükür bir sıkıntım olmadı bende bu kadarını beklemiyordum bile ama . Şükür Rabbime korktuğum gibi olmadı ...

ilk uyanışta çok hafif bir acı hissettim
hani küçükken düşerdik bir yerimiz sıyrılırdı onun gibi bir acıydı
sonra bebek ağlaması duydum ve bana hadi uyan bebeğin ağlıyor dedi doktorum
ondan sonrada hiçbir acı hissetmedim
zaten belli aralıklarda ağrı kesiciler yapılıyor
hiç bişey hissetmiyorsun

ben önce normal doğum sancısı çektim suni sancı kanamam olmuştu 7saat çektim açılma tam oldu ama bebek çıkmıyo kemiğe takılmış çok yıprandım normal doğum yapıcam diye sonra acil sezeryana girdim uyandığımda yatağımdaydım çok az bi acı hissettim bebeğim nerde demişim ama hatırlamıyorum 2saat sonra anca kendime gelebildim sezeryan sonrası ağrım hiç olmadı çok şükür 3gün ayağa kalktım bebeğimle ve evimle hep kendim igilendim 1hafta sonra evimi süpürüp sildim benim için çok kolay bir doğumdu ama sana şunu söyleyim göğüslerimin ucu yara oldu işte o inanki sezeryandan daha çok canımı yaktı doğum yapmadan önce göğüslerine soğan suyu sür ve ameliyattan sonrada bebek emmeden önce sür böylelikle göğüslerin hiç yara olmazmış tabii bunu baa yara olunca söylediler ben ençok bu yaradan çektim allahım kimsenin başına vermesin inş. çok kolay bi doğum yaparsın sağlıkla doğsun büyüsün bebişin:emir_bebek:

Bu acı hissi kişiden kişiye değişir sonuçta her birey farklı yapıya sahip. Benim ağrı kesicilere duyarlılığım fazla olduğu için o ağrı kesici serum bana hiç fayda etmedi, bas bas bozuyordum nerdeyse ama kar etmedi :) epidural sezeryan oldum ben ve genel anestezi olanların ayılırkenki hallerini gördüm, inşallah uyuşukluk geçene kadar bu ağrı varsa bende o da geçer diye dua ettim amma velakin benim de ağrılarım 3 gün sürdü, sonra da epidural yüzünden 1 hafta migrenim tuttu... Aynı dönem doğum yapan bir arkadaşım 1 saatte geçti ağrılarım diyordu oysa... Kişiden kişiye değişir dediğim gibi, ağrıya değil bebişine odaklan bence... Sağlıcakla kucaklamak nasip olsun inşallah...

Back
X