SGK Doğum Tarihi Yanlışlığı

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.476
32.646
Kızlar selam, konuyla ilgili google amcada araştırdım ancak birbirinden farklı sonuçlara ulaştım. Kimi diyor ki dilekçe verin, kimi diyor ki mahkemeye başvurun. Resmi kurumlar da sağolsun telefonları hep meşgul:KK34:
Geçen hafta doktora gitmiştim, ilaçlarımı aldım bir sorun yok...Hala düzelmediğim ve daha kötü olduğum için tekrar kontrole gittim muayene oldum, başka ilaçlar verildi ve eczaneye gittiğimde "yaş dolayısıyla ilaçların verilemediği" söylendi. Doğum tarihim 2015 olarak görünüyormuş:KK57: Nasıl düzeltilebileceğini de bilmiyorlar. E devletten baktığımda hala normal görünüyor doğum tarihim ama belki güncellememişlerdir. Acaba hastane böyle bir yanlışlık yapmış olabilir mi? Gerçekten 2015 olarak görünüyorsa ne yapmam lazım?

Ay hiçbir fikrim yok ama gülesim geldi doğum tarihi 2015 nedir yahu. :)

Kuruma başvurun. Bir dilekce ile durumu bildirin. Kuruma başvurmadan dava acamazsiniz zaten. Ama dava acmaniza gerek kalmayacağını düşünüyorum. Maddi hata yapılmıştır muhtemelen.

Ne saçma ya başka eczanede denediniz mi?
Denemedim maalesef. Zaten hastayım canım burnumda aman almıyorum ilaçları böyle saçma hata mı olur, doğum tarihi neden güncellensin her sene değişen bir şey mi diyerek bir hışımla çıktım.

Kuruma başvurun. Bir dilekce ile durumu bildirin. Kuruma başvurmadan dava acamazsiniz zaten. Ama dava acmaniza gerek kalmayacağını düşünüyorum. Maddi hata yapılmıştır muhtemelen.
Telefonları açsalar yolumu bulacağım da hep meşgul, hep meşgul...Tam olarak ne yapılması gerektiğini öğrenip öyle gitmek istiyorum çünkü kendi hatalarından dolayı günlerce sgk kapılarında sürünesim yok hasta hasta:63:

Kızlar selam, konuyla ilgili google amcada araştırdım ancak birbirinden farklı sonuçlara ulaştım. Kimi diyor ki dilekçe verin, kimi diyor ki mahkemeye başvurun. Resmi kurumlar da sağolsun telefonları hep meşgul:KK34:
Geçen hafta doktora gitmiştim, ilaçlarımı aldım bir sorun yok...Hala düzelmediğim ve daha kötü olduğum için tekrar kontrole gittim muayene oldum, başka ilaçlar verildi ve eczaneye gittiğimde "yaş dolayısıyla ilaçların verilemediği" söylendi. Doğum tarihim 2015 olarak görünüyormuş:KK57: Nasıl düzeltilebileceğini de bilmiyorlar. E devletten baktığımda hala normal görünüyor doğum tarihim ama belki güncellememişlerdir. Acaba hastane böyle bir yanlışlık yapmış olabilir mi? Gerçekten 2015 olarak görünüyorsa ne yapmam lazım?

Ayni sey benimde basima geldi. Eczaneden daha önceki ilaclarina dair bir kagit al ustunde dogum tarihin olan sonra sgkya gitmen lazim. Basta bizde sıkıntı yok,93lu gozukuyosun diye basindan savmaya calistilar ama eczaneden aldigim kagidi gosterince Ankarayi aradilar duzelttiler.

Ayni sey benimde basima geldi. Eczaneden daha önceki ilaclarina dair bir kagit al ustunde dogum tarihin olan sonra sgkya gitmen lazim. Basta bizde sıkıntı yok,93lu gozukuyosun diye basindan savmaya calistilar ama eczaneden aldigim kagidi gosterince Ankarayi aradilar duzelttiler.
Teşekkür ederim, dilekçe mahkeme gerek yok yani. Rahatladım gerçekten. Yarın 2015'li olduğumu gösterir kağıdı alayım bari:)

Teşekkür ederim, dilekçe mahkeme gerek yok yani. Rahatladım gerçekten. Yarın 2015'li olduğumu gösterir kağıdı alayım bari:)

Gerek yok o kadar :) ama dedigim gibi basta sistemde normal sorun eczanededir doyorlar. Bide guncelledik dogum tarihini dedikten sonra eczaneden teyit etmenizi oneririm ben oyle yapmistim ve sonuc yine 2008li gozukuyodum. Gidip biraz cemkirince ankarayi aradilar oyle duzeldi

Zıp zıp için doğum tarihini de yazaydın :)

Dava açmanızı gerektirecek bi durum yok. Kurumda çalışan biri olarak bilgi vereyim SGK ya gidin eğer kurumdan kaynaklı bi hataysa düzeltilir. Bazen tescil yapılırken yanlış olabiliyo yada sistemsel bi hata olabilir. Geçmiş olsun

Oncelikle nfs mudurlugunden kayit ornegi alacaksiniz hatta söyle bir evrak o tarihte doganlar incelenecek ve kimlik tespiti yapilacak ilce sgk subesi eger baska ayni tarihli ayni isimli dogan yoksa hemen duzeltme yapabilir ama farkli kisiler varsa mahkemeye tasinir o konuda ne kdr surer bilgim yok. Merak etmeyin onlarin ara ara karsilastigi bir durum ins dogum tarihinde kimse yoktur kolay olur

X