Yöresel Tarif Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzeti Ermenek Batırması (işsiz madencilerin sponsorluğunda)

Yöresel Yemekler

toplight

Nirvana
Pro Üye
7 Ocak 2008
14.855
37.253
image.jpg
İlk defa yemek yarışmasına katılıyorum. Katagori yöresel olunca memleketime özel sıcak yaz günlerinde nerdeyse hergün yapılan bir yemek bir ikram çeşididir. Sponsorum olarak hepinizin bildiği gibi memleketimde yaşanan maden kazası öncesinde iş güvenliği yetersiz olduğu için çalışmayan ve yaklaşık 10 aydır işsiz olan madencilerimizi göstermek istedim
Malzemeler (Yaklaşık 4 kişilik yaptım Malzemeler de ona göre)
Düğürcük ( çiğ köftelik bulgur) kişi başına 1 çay bardağı
1 adet kuru soğan
1-2 kg kadar ergin domates (robotta çekilmiş)
maydanoz
1 su bardağı kadar ceviz (robotta çekilmiş)
su
tuz
yanında garnitür olarak domates, salatalık, pancar turşusu, haşlanmış lahana, sumaklı soğan
Yapılışı:
ilk olarak soğanı yemeklik olarak doğrayıp maydanozla birlikte 4 çay bardağı düğürcüğün içine koyuyoruz daha sonra robotta çektiğimiz domatesleri azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz düğürcükler yumuşamaya başlayınca robotta çekilmiş cevizi ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz tadına bakıldığı zaman çıtırtı olmayacak şekilde yoğuruyoruz yumuşatmak için ara ara çekilmiş domatesten ekliyoruz iyice yoğurulduktan sonra bir kısmını sıkma olarak ayırıyoruz. Kalan kısmına soğuk su ilave ederek sulandırıyoruz çok sıcaklarda bu aşamada buz da koyabiliriz tuzu ilave edildikten sonra garnitürlerle servis yapıyoruz
Afiyet olsun
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Son düzenleme:
Ellerinize, emeğinize sağlık, sunum güzel görünüyor. Birşey sormak istiyorum;böyle yoğurmaktansa normal kısır gibi önceden ıslatsak olmaz mı?
Yarışma da başarılar dilerim.

Daha önce hiç duymadığım bir tarif.Böyle sulu mu yeniyor?Değişikmiş.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Ellerinize, emeğinize sağlık, sunum güzel görünüyor. Birşey sormak istiyorum;böyle yoğurmaktansa normal kısır gibi önceden ıslatsak olmaz mı?
Yarışma da başarılar dilerim.
Teşekkür ederim yorum için. Mersin tarafında o şekilde ıslatarak yapılıyor ama bizim memlekette o makbul değildir tadı çiğ köfte gibi yoğruldukça geliyor ıslatılınca bulgurda haşlama gibi bir tat oluşuyor kış mevsiminde olduğu için rengi falan çok kırmızı olmadı yazın kırmızı domateslerle çok daha güzel oluyor
yarışma da ne olur bilmiyorum ilk defa katıldım acemilik çok ama bu lezzeti herkes bilsin istedim konu yöresel tadlar olunca

Daha önce hiç duymadığım bir tarif.Böyle sulu mu yeniyor?Değişikmiş.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.
evet ilk defa yiyenler sadece sıkmasını yiyebiliyorlar mercimekli köfte veya kısır gibi ama asıl lezzetli olanı sulusudur gerçi ilk defa yiyenlere garip gelir soğuk çorba gibi alışkın olmadıkları bir lezzet olunca ama alışınca da vazgeçemezler
teşekkürler

evet ilk defa yiyenler sadece sıkmasını yiyebiliyorlar mercimekli köfte veya kısır gibi ama asıl lezzetli olanı sulusudur gerçi ilk defa yiyenlere garip gelir soğuk çorba gibi alışkın olmadıkları bir lezzet olunca ama alışınca da vazgeçemezler
teşekkürler
Tokat`lıların bat yemeğine benziyor.Onlar bulgur yerine mercimek kullanıyorlar.O da sulu böyle.Eminim lezzetlidir.İlk defa gördüğümüz ve farklı olduğu için şaşırdık:)

Tokat`lıların bat yemeğine benziyor.Onlar bulgur yerine mercimek kullanıyorlar.O da sulu böyle.Eminim lezzetlidir.İlk defa gördüğümüz ve farklı olduğu için şaşırdık:)
evet tokatlıların bat ı ile çok karıştırılır ama işin ilginç tarafı ben hiç bat yemedim ismini çok duydum da
bu arada eşim Karadenizli evliliğimizin 3-4 senesinde sadece sıkmasından yedi bu yenecek bir yemek değil diye sulusunun tadına bile bakmamıştı ama sıcak bir yaz günü denedi şimdi ben unutsam o hatırlatıyor ne zamandır batırma veya batırık yapmadın hadi yapsana diye

Eki Görüntüle 1463819 İlk defa yemek yarışmasına katılıyorum. Katagori yöresel olunca memleketime özel sıcak yaz günlerinde nerdeyse hergün yapılan bir yemek bir ikram çeşididir. Sponsorum olarak hepinizin bildiği gibi memleketimde yaşanan maden kazası öncesinde iş güvenliği yetersiz olduğu için çalışmayan ve yaklaşık 10 aydır işsiz olan madencilerimizi göstermek istedim
Malzemeler (Yaklaşık 4 kişilik yaptım Malzemeler de ona göre)
Düğürcük ( çiğ köftelik bulgur) kişi başına 1 çay bardağı
1 adet kuru soğan
1-2 kg kadar ergin domates (robotta çekilmiş)
maydanoz
1 su bardağı kadar ceviz (robotta çekilmiş)
su
tuz
yanında garnitür olarak domates, salatalık, pancar turşusu, haşlanmış lahana, sumaklı soğan
Yapılışı:
ilk olarak soğanı yemeklik olarak doğrayıp maydanozla birlikte 4 çay bardağı düğürcüğün içine koyuyoruz daha sonra robotta çektiğimiz domatesleri azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz düğürcükler yumuşamaya başlayınca robotta çekilmiş cevizi ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz tadına bakıldığı zaman çıtırtı olmayacak şekilde yoğuruyoruz yumuşatmak için ara ara çekilmiş domatesten ekliyoruz iyice yoğurulduktan sonra bir kısmını sıkma olarak ayırıyoruz. Kalan kısmına soğuk su ilave ederek sulandırıyoruz çok sıcaklarda bu aşamada buz da koyabiliriz tuzu ilave edildikten sonra garnitürlerle servis yapıyoruz
Afiyet olsunEki Görüntüle 1463775 Eki Görüntüle 1463783 Eki Görüntüle 1463785 Eki Görüntüle 1463787 Eki Görüntüle 1463788 Eki Görüntüle 1463805 Eki Görüntüle 1463807 Eki Görüntüle 1463808
mersinli bir arkadaşım yıllar önce yapmıştı, fıstık koymuştu sanırım, ama ceviz daha makbul bence :)

ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim :)

mersinli bir arkadaşım yıllar önce yapmıştı, fıstık koymuştu sanırım, ama ceviz daha makbul bence :)

ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim :)
akdeniz yöresinde ceviz yerine fıstık tahin susam da koyuyorlar ama orjinali ceviz iledir
teşekkür ederim

Evet bata benziyor ama dediğin gibi mercimek kullanıyoruz. Bizde çok severiz yozgatlıyoım. Asma yaprağı ile birlikte yeriz harika oluyor.
Bu arada konu sahibinin ellerine sağlık. Yarışmada bol şans

Hiç duymamıştım. Farklı bir lezzetle tanıştırdığınız için teşekkürler. Ellerinize sağlık. Yarışmada başarılar :)

Hiç duymamıştım. Farklı bir lezzetle tanıştırdığınız için teşekkürler. Ellerinize sağlık. Yarışmada başarılar :)

ilk defa gördüğüm bi tarif yarışmada başarılar..

Ellerinize sağlık, başarılar dilerim.
teşekkür ederim arkadaşlar yöresel bir tarif olduğu için duymamanız çok normal ama yarışma bana göre amacına ulaştı çünkü bu tarifi kk daki arkadaşlarla tanıştırmak için yarışmaya katılmıştım

X