Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sorma masalim ya...bende tesaduf actim pc yi..bi bakiyim dedim bizim kizlar ne yapti..hemen okur okumaz yazdim ama biz yazana kadar husmeh yazip cikmis...cok üzüldüm inanilmaz cok:(((insallah bu kafayla aklina kötü seyler getirmez...insallah esi bari guzel davranir da moreli duzelir....ne bileyim ya cok zor gercekten bu sureci kafayi yemeden atlatmak..

2 yil kadar oldu biz bu yola gireli her defasinda o kadar cok umut bagliyorum ki bu sefer kesin duzelmistir diyorum 1 tane bile cikmiyor ya...ama gene de allahtan gelene bisey yapamiyosun, uzuntuyu kalbine gömüp polyannacilik oynamaya basliyorum...esimin yuzune gülüp yeniden morel vermek icin elimden geleni yapiyorum...umudumuz da olmasa zaten dayanamayiz...gene de rabbim neylerse guzel eyler.elbet bi bildigi vardir...
masalim aslinda bizim coktan yeni test yaptirmamiz lazim di ama esim sanirim sifirla yeniden yuzlesmeye korkuyo surekli erteliyor...bakalim ne zaman gider....bende sesimi cikartmiyorum..bu sekilde bi umit gene iyi oluyor...

henüz eşim gelmedi kızlar ilginiz içinde cok tesekkür ederim.yanımda olmanız bana güç veriyo gercektn.daha öncede 2 kez sıfırı gördüm ama bu kadar etkilenmemiştim.hem eşimle aramın kötü olması hem bu sonuc ikisi bir araya gelince gücüm tükendi.kapı calıyo sanırım eşim geldi.yazarım sizlere yine

husmeh arkadaşım senin yazın dikkatimi çekti diğer topikten koştum geldim.aklıma kendi yaşadıklarım geldi.7 sene önce yeni evliğim 2 aylık gelinim annemi kaynanam aramış kızını doktora götür çocuğu olmuyor yumurtalıkları tembeldir demiş.annemde gidip bir doktora göründe şu kadının dili kesilsin dedi .neyse doktor sende hiç bir sorun yok eşin sperm testi yaptırsın onunla gel dedi .bende sperm testlerini götürdüm cahil kafam koskoca sıfırın ne olduğunu anlamadım doktora götürdüm testleri. adam aynen şöyle dedi bu adamın çocuğu olmaz .gidin evlatlık alın dedi .inan dünyam başıma yıkılmıştı.o anda bütün dünyam yıkılmıştı.karşıdan karşıya geçerken vızır vızır geçen arabalar bile beni durduramamıştı.ölsem ne olacaktı ki bebeğim olmadan ben ne işe yarayacaktım neden evli kalayım ki neden kaynana vızıltısı çekeyim ki diye düşündüm.eşimden ayrıldım baba evine geri döndüm .ama ablam evliğdi çocuğu olmuştu .abim evliğdi çocuğu olmuştu hemde ikiside benden sonra evlenmiş çoluk çocuğa karışmıştılar.onlar eşleriyle geldiklerinde içim daha çok eziliyor azo bir kez daha yüzüme tokat gibi çarpıyordu .evet şimdi evliliğimiz üzerinden 7 sene geçti Allah'a şükür eşimle mutluyum .tekrar ayağa kalktım vede azoyu yenmeye karar verdim sende benim gibi yap vede eşine arka çık bırak senin mutsuzluğun kimsenin mutluluğu olmasın .inşallah birgün sizde azoyu yenersiniz :kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

sorma masalim ya...bende tesaduf actim pc yi..bi bakiyim dedim bizim kizlar ne yapti..hemen okur okumaz yazdim ama biz yazana kadar husmeh yazip cikmis...cok üzüldüm inanilmaz cok:(((insallah bu kafayla aklina kötü seyler getirmez...insallah esi bari guzel davranir da moreli duzelir....ne bileyim ya cok zor gercekten bu sureci kafayi yemeden atlatmak..

2 yil kadar oldu biz bu yola gireli her defasinda o kadar cok umut bagliyorum ki bu sefer kesin duzelmistir diyorum 1 tane bile cikmiyor ya...ama gene de allahtan gelene bisey yapamiyosun, uzuntuyu kalbine gömüp polyannacilik oynamaya basliyorum...esimin yuzune gülüp yeniden morel vermek icin elimden geleni yapiyorum...umudumuz da olmasa zaten dayanamayiz...gene de rabbim neylerse guzel eyler.elbet bi bildigi vardir...
masalim aslinda bizim coktan yeni test yaptirmamiz lazim di ama esim sanirim sifirla yeniden yuzlesmeye korkuyo surekli erteliyor...bakalim ne zaman gider....bende sesimi cikartmiyorum..bu sekilde bi umit gene iyi oluyor...

eşini kandır yade hemen bi spermiogram yaptırın belki çıkış vardır....
bu sefer olandan da olmayın bebekim...

henüz eşim gelmedi kızlar ilginiz içinde cok tesekkür ederim.yanımda olmanız bana güç veriyo gercektn.daha öncede 2 kez sıfırı gördüm ama bu kadar etkilenmemiştim.hem eşimle aramın kötü olması hem bu sonuc ikisi bir araya gelince gücüm tükendi.kapı calıyo sanırım eşim geldi.yazarım sizlere yine

kendini üzme eşine de destek ol canım bu zor günler de geride kalack inşallah...bizi de bırakma sakın.......

husmehcim ben de vck gibi diğer topikte masala yazdığın yazıyı görünce merak edip geldim...
canım birbirimizi tanımasakta hepimizin durumu aynı olduğu için buradaki her arkadaşı kendime çok yakın hissediyorum...
yazdıklarını görünce çok üzüldüm...
evet zor bi durum ama bu pes etmeyi gerektirmez ki...
şimdi duyguların çok yoğun onun için böyle söylüyorsun...
bu halde eşinle konuşmaya kalkarsan ikinizde ağır yaralar alacaksınız belkide...
sakinleşmeye çalış herşeyi tekrar gözden geçir...
evet erkekler bizim kadar dikkatli değil...
kendi kafalarına göre davranıyorlar sonunu düşünemiyorlar...
tamam eşin senin dediklerini yapmadı kendine dikkat etmedi sigaraya devam etti...
sonuçta böyle olunca sen doğal olarak sinirlendin...
ama tekrar konuş eşinle oda çok üzülmüştür zaten yeni bi süreç başlasın önünüzde...
herşeye en baştan başlayın öncesini unutun...
sırf eşinin bebeği olamayacağını düşünerek evliliğinizi yıkarsan ilerde bunun yükünü kaldırabilecek misin...
senin nasibinde varsa annelik allah bu duyguyu yaşatır sana...
kendini eşinin yerine koy...
aynı şeyi eşin sana yapmayı düşünseydi neler hissedeceğini düşün...
şimdi sinirlisin üzgünsün ama kafanı toplayınca eşine destek olacağını biliyorum...
allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...

eşini kandır yade hemen bi spermiogram yaptırın belki çıkış vardır....
bu sefer olandan da olmayın bebekim...

masalcim simdi de beni turkiyeye gidince yaptiralim diye oyaliyor.bende onu bekliyorum..bakalim kismetse yakinda tatile gidicez o zaman kesin yaptiririm.artik bu sefer kacis yok...bende catliycam meraktan:))

bugun ruyama bile girmis bu test:)37 milyon falan yaziyo du...nasil sevindim anlatamam...bi uyandim ruyaymis:( o kadar takmisim ki kafaya bu aralar artik ruyalarimda yaptiriyorum spermiogrami o derece yani:)

masalcim simdi de beni turkiyeye gidince yaptiralim diye oyaliyor.bende onu bekliyorum..bakalim kismetse yakinda tatile gidicez o zaman kesin yaptiririm.artik bu sefer kacis yok...bende catliycam meraktan:))

bugun ruyama bile girmis bu test:)37 milyon falan yaziyo du...nasil sevindim anlatamam...bi uyandim ruyaymis:( o kadar takmisim ki kafaya bu aralar artik ruyalarimda yaptiriyorum spermiogrami o derece yani:)

aç tavuk misali rüyalarda avutuyoruz kendimizi:)))
geçen gün esra diyordu spermi kovalıyordum yakalamaya çalışıyordum diye:))aman yarabbim ne hallere düştük...
ya şıp diye hamile kalmak vardı ne güzel uğraşmadan ama naparsın herkesin sınavı var işte..demek ki bizimkide buymuş..kimisi eşinden yana gülmez,kimi çocuğu olmaz gülmez,kiminin çocuğu hayırsızdır gülmez,kimi hasta kimi yasta...yani herkesin derdi var..dedem der ki dertsiz bir kabakmış,onun da içini oymuşlar:)
artık NORMAL BİR HAYAT yaşamalıyız diye düşünüyorum..hayatımızın merkezi azo oldu.biraz bu düşünceden uzaklaşmak iyi gelecek sanki.sonuçta bi daha doğmayacağız hiçbirimiz.bugüne geri dönemeyeceğiz...en iyisi bu durumu kabullenerek savaşa devam etmek ama hayatımızı da yaşamak...

husmehcim ben de vck gibi diğer topikte masala yazdığın yazıyı görünce merak edip geldim...
canım birbirimizi tanımasakta hepimizin durumu aynı olduğu için buradaki her arkadaşı kendime çok yakın hissediyorum...
yazdıklarını görünce çok üzüldüm...
evet zor bi durum ama bu pes etmeyi gerektirmez ki...
şimdi duyguların çok yoğun onun için böyle söylüyorsun...
bu halde eşinle konuşmaya kalkarsan ikinizde ağır yaralar alacaksınız belkide...
sakinleşmeye çalış herşeyi tekrar gözden geçir...
evet erkekler bizim kadar dikkatli değil...
kendi kafalarına göre davranıyorlar sonunu düşünemiyorlar...
tamam eşin senin dediklerini yapmadı kendine dikkat etmedi sigaraya devam etti...
sonuçta böyle olunca sen doğal olarak sinirlendin...
ama tekrar konuş eşinle oda çok üzülmüştür zaten yeni bi süreç başlasın önünüzde...
herşeye en baştan başlayın öncesini unutun...
sırf eşinin bebeği olamayacağını düşünerek evliliğinizi yıkarsan ilerde bunun yükünü kaldırabilecek misin...
senin nasibinde varsa annelik allah bu duyguyu yaşatır sana...
kendini eşinin yerine koy...
aynı şeyi eşin sana yapmayı düşünseydi neler hissedeceğini düşün...
şimdi sinirlisin üzgünsün ama kafanı toplayınca eşine destek olacağını biliyorum...
allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...

ayyy baharım gelmişşşşşşş:21:

aç tavuk misali rüyalarda avutuyoruz kendimizi:)))
geçen gün esra diyordu spermi kovalıyordum yakalamaya çalışıyordum diye:))aman yarabbim ne hallere düştük...
ya şıp diye hamile kalmak vardı ne güzel uğraşmadan ama naparsın herkesin sınavı var işte..demek ki bizimkide buymuş..kimisi eşinden yana gülmez,kimi çocuğu olmaz gülmez,kiminin çocuğu hayırsızdır gülmez,kimi hasta kimi yasta...yani herkesin derdi var..dedem der ki dertsiz bir kabakmış,onun da içini oymuşlar:)
artık NORMAL BİR HAYAT yaşamalıyız diye düşünüyorum..hayatımızın merkezi azo oldu.biraz bu düşünceden uzaklaşmak iyi gelecek sanki.sonuçta bi daha doğmayacağız hiçbirimiz.bugüne geri dönemeyeceğiz...en iyisi bu durumu kabullenerek savaşa devam etmek ama hayatımızı da yaşamak...

:46::46::46::46::46::46::46:
helal olsun masalım ne güzel yazmışsın...
"durumu kabullenerek savaşa devam etmek ve hayatımızı da yaşamak"...
üstüne söylenecek başka da bişey yok...

geldim masalım geldim ama husmeh'e çok üzüldüm... umarım sakinleşir ve eşinide kendinide üzmez...

arkadaşlar bende sizlerle hem fikirim ama bende 2 gün önce genetik testimizi alınca çok üzüldüm eşimle konuşmadım.namazımda bile gözlerimden akan yaşı durduramadım .ama zaman herşeyin ilacı şimdi kendimi topladım eminim husmeh arkadaşımda dini bütün biridir.bu günlerde geçecek.

geldim masalım geldim ama husmeh'e çok üzüldüm... umarım sakinleşir ve eşinide kendinide üzmez...

inşallah baharcım ya ben de üzüldüm bi de ütü yapıyorum diye bakmadım sayfaya husmeh yazmış görmemişim...inşallah bana kırılmamıştır:(
hepimize şifa versin rabbim.bu hastalığın şifasını versin.yüzümüz gülsün artıkkk

arkadaşlar bende sizlerle hem fikirim ama bende 2 gün önce genetik testimizi alınca çok üzüldüm eşimle konuşmadım.namazımda bile gözlerimden akan yaşı durduramadım .ama zaman herşeyin ilacı şimdi kendimi topladım eminim husmeh arkadaşımda dini bütün biridir.bu günlerde geçecek.

canım benim kendini toparlamana sevindim...
bu günlerde geçecek hep üzülen biz olmayacağız ya...
allah büyük elbet bizede nasip edecektir bi gün anne olmayı...

canım benim kendini toparlamana sevindim...
bu günlerde geçecek hep üzülen biz olmayacağız ya...
allah büyük elbet bizede nasip edecektir bi gün anne olmayı...

teşekkür ederim canım inşallah rabbim hepimizin yüzünü güldürür .mutluluğumuzu bebeklerle ikiye katlarız.bizim gittiğimiz doktor eşime dönmelerin çocuğu olur senin olmaz demişti.:35::35::35::35::35::35::35::35::35::47::47::47::47::47::47::47:bu ikoncanlarda ona gelsin

inşallah baharcım ya ben de üzüldüm bi de ütü yapıyorum diye bakmadım sayfaya husmeh yazmış görmemişim...inşallah bana kırılmamıştır:(
hepimize şifa versin rabbim.bu hastalığın şifasını versin.yüzümüz gülsün artıkkk

kırılmamıştır bitanem niye kırılsın...
senin sonraki yazdıklarını okumuştur son girişinde sıkma sen canını...
bende sana yazdığını görünce merak ettim geçtim bu topiğe...
allah hepimizin hakkında hayırlısı versin...
biz biyerlerimizi yırtsakta olmadı mı olmuyor...
kendimizi güçlü tutup mücadeleye devam etmemiz gerekiyor...

teşekkür ederim canım inşallah rabbim hepimizin yüzünü güldürür .mutluluğumuzu bebeklerle ikiye katlarız.bizim gittiğimiz doktor eşime dönmelerin çocuğu olur senin olmaz demişti.:35::35::35::35::35::35::35::35::35::47::47::47::47::47::47::47:bu ikoncanlarda ona gelsin

:47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:
canım sinirden ellerim titriyor...
nasıl bi açıklamadır bu ya...
nasıl bi doktor hastasıyla böyle konuşmaya kendinde hak görüyor...
böyle art niyetli kalplerinde sevgi olmayan insanları allaha havale ediyorum :47:
allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın...

yapacak başka bişey yok canım....
hep bunu düşünüp hayatımızı karartmamalıyız...
en azından sürekli bunu düşünmememiz lazım...yoksa şizoya bağlıyoruz:1:

canım hayat böyle bişey işte...yaşadığın acıya dayanamayacığını düşünürken bi bakmışsın devam ediyorsun yaşantına,yaralarını sararak..
unutulur diyemem zira unutulmuyor kalbinde ince bir sızı olarak kalıyor ama en azından kanamıyor yaramız...ya hiç hafiflemeseydi,ya her an taze kalsaydı acılarımız o zaman nolurdu düşünsene..Allahın tecellisi canım.

yapacak başka bişey yok canım....
hep bunu düşünüp hayatımızı karartmamalıyız...
en azından sürekli bunu düşünmememiz lazım...yoksa şizoya bağlıyoruz:1:

canım hayat böyle bişey işte...yaşadığın acıya dayanamayacığını düşünürken bi bakmışsın devam ediyorsun yaşantına,yaralarını sararak..
unutulur diyemem zira unutulmuyor kalbinde ince bir sızı olarak kalıyor ama en azından kanamıyor yaramız...ya hiç hafiflemeseydi,ya her an taze kalsaydı acılarımız o zaman nolurdu düşünsene..Allahın tecellisi canım.

ben de bu ikoncanları o doktora armağan ediyorum..
sıradaki ikoncan bu ş.refsiz doktora gelsin:26::26::26::26::26::26::26::26:
kırılmamıştır bitanem niye kırılsın...
senin sonraki yazdıklarını okumuştur son girişinde sıkma sen canını...
bende sana yazdığını görünce merak ettim geçtim bu topiğe...
allah hepimizin hakkında hayırlısı versin...
biz biyerlerimizi yırtsakta olmadı mı olmuyor...
kendimizi güçlü tutup mücadeleye devam etmemiz gerekiyor...

he sorma vermeyince mabud,neylesin mahmut demişler:1:

Back
X