Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
funda ayrıca o doktor eşimin azosebebini bile yanlış söylemişti şimdi öğrendik ki genetikmiş.yani 47xxy klinifer sendromu.kısmet inşallah birgün bende sizde ve diğer tüm çocuk isteğen herkes en yakın zamanda evladına kavuşur.

şu anki doktorunuz kim???? birde genetik sorun olunca ne yapılıyor? bitkisellerlemi tedavi yoksa ilaçlamı? şu anki doktorunuz kimdi ?

kızlar mrhb nasılsınız

canım bugün iyiyim çok şükür,sabah eşimle kan vermeye gittik,ordan aşiyana geçtik kahvaltı yaptık,denizi seyrettik,bundan sonra biryere giderken eşime araba kullandırmamaya karar verdim ,niye bugüne kadar düşünmediysem adamada ne çene varmış :)))) bu gün sağda oturdu kafam rahat etti valla,gerçi ordanda uzanıp kornaya felan basmay kalktı ama heyy dur bakalım edebinle otur orda dedim :)))

sen nasılsın bakalım ikardeşinin olayında gelişme varmı,yeni gelini beğendinizmi ??

bu sahne bana tanıdık geldi:34:

o sahne hepimizde tanıdık :)) hepimizin eşi galiba burnu havada gidip havaları sönmüş bir şekilde dönüuorlar

ben eskileri de okuyorum genelde tüp yaptırıyorlar azolular ama sizin değerler yükseliyor normal de olur inşallah..

inşallah canım yaaa bugün eşimle bir hesap yaptık nerdeyse tüp bebek fiyatına yakın harcama yapmışız bugüne kadar

süpersin funda iyi yapmışsın...bu konuda daha bilinçli olmak gerekiyor gerçekten..ama gerçekten koyun gibiyiz...
belki de yeterince hakkımızı arayacağımız alan yok..aman uğraşsam ne olacak diyoruz..doğru yapmıyoruz ama iş oraya varıyor.mesela geçen gün biz tüketici mahkemesine bi ayakkabı firmasını şikayet ettik...çok da iyi bi firma bu...ayakkabı da 100 lira falandı.fbilirkişi bizi haklı buldu..paranızı gidip alan dediler...gittik vermediler bize parayı biz itiraz ettik karara dediler..sonra yeniden biz yetkiliyle görüştük itiraz yok parayı vermeleri gerek dediler..
biz yeniden adamlala görüştük itiraz edilmemiş diye...ısrarla vrmedler parayı.git gel git gel sarhoş olduk resmen..icraya verin dediler.icra da elinin köründe..ulan zaten ayakkabı parasını geçti masraflar..eşim de inat yaptı..hakkımı yedirmem diye.şimdi icraya vercez.
demeye çalıştığım bu kadar basit bişeyde bi ayakkabıda bile süründük vesselam.sağlık sektörü bıçaksırtı bi sektör....daha hassas olunmalı.
ama nerdeeee....daha sorun olsa nereye gideceğimizi bilmiyoruz.gitsek de kapı duvar..bak baharım da yaşamış aynı şeyi...ben de bi kez psikoloğa gitmiştim kadın bana bi ilaç verdi resmen uyuşuyordum heryerim ağrıyordu..gittim kadına dedim ki bakın bu ilaç bana ağır geldi sanırım..dr ne dese beğenirsin sen mi bileceksin yoksa ben mi?bana küstahsın dedi bi de...hemen hastanede hasta haklarıyla ilgilenen birime gittim..başından attılar adamlar.doğru dürüst bişey bile söylemediler...o an nereye gitsem bilmiyorum ki ah işte:(
çok yetersiziz çokkkkkkkk.......

hayatım her aşamada bu olayları yaşıyoruz,ayakkabı,beyaz eşya, otobüs, her aşamada çünkü çoğu zaman lanet olsun allahından bul deyip bırakıyoruz mücadeleyi bu da karşı tarafın elini güçlendiriyor,ben mesela boshtan buzdolabı almıştım geldiği gün kapağından su sızmaya başladı adamları aradığımda kapağı değiştirelim dediler bende ilk haftada kapak değiştirmeye kalkarsanız 1. yılda bu buzdolabı kullanılmaz hala gelir dedim değiştirn dedim adamlar nuh dedi peygamber demedi bende sizmisiniz böyle yapan şimdi bütün kanalları arayıp cinnet geçiren kadını buzdolabını yaktı diye haber yapıcam sizi dedim baktılar iş kötüye gidiyor değiştirdiler ,ama hayatım inan ben artık çok yoruldum,heşey için kavga etmek beni yordu bir gün gerçekten yakıcam aldığım şeyi :)) teknosadan alıp eve geldiğim bilgisayar kullanılmış çıktı düşün artık ,gerçi onu götürüp değiştirdim ve üzerinede gel git yaptım benzin paramı verin dedim ve 20 tl benzin parası aldım :))) yani yaptığım mücadeleleri buraya yazmaya kalksam yeni bir konu açmam lazım :))
al işte hakkını savununca da bu oluyor...töbe yarabbi.....nasıl bi ülkeyiz ya:(

arkasını toplayan sürekli dürten var ya onlar da salıyolar kendilerini..normal hayatlarına devam ederek KISIRLIK psikolojisini bastırmaya çalışıyorlar..her an bunu düşünmektense aklına getirmemek kolaylarına gidiyor.bunu kabullenmeleri inan çok zor biz azoyu öğrendikten sonra inan aylarca doktora gitmedik,hiçbişey yapmadık...eşim gitmem dedi tutturdu....sonra benim de çabalarımla doktora da gitti,bitkisel de kullandı ve hala kullanıyor.
erkekler maalesef bizim kadar hassas değil.dikkatli değil....koyveriyolar kendilerini....sen destek ol ona..anlayacak olayın ciddiyetini..eşim daha önce olur olur diye bekledi sanırım..ama baktı gördü değişen bişey yok başladı maratona..eşin de alınacak dersleri almıştır bu tahlille...sen de yönlendir onu zorlamadan kızmadan...herşey daha güzel olacak inşallah...üzülme kuzummmmmm

benim hiç anlamadığım şey bazı insanlar neden sigara ve içkiye sığınır??? ellerine ne geçer ???her işin başı sağlık değilmi

fundam endol biz de kullandık sudafedle beraber..ama endol mide için ağır bi ilaç..eşimin normalde mide sorunu yok ama endol kulanırken çok kötü olmuştu.kaan beye söylemiştim o da bırakın hemen demişti..bi de eşimde tinitus vardı daha da arttı..hemen kestik ilacı.ama azo topiğinde toana var onlar kullandı bi yan etki olmadı onlarda sperm çıkışı yoktu üç beş de olsa çıkış olmuştu endol sudafedden sonra...o bölgedeki damarları sıkıp gevşetip çalıştırıyormuş sperm yapımını artırıyormuş fundam.kullanın bakalım tatlım..
kaan bey beni şaşırttı son zamanlarda...bi arkadaşın tedavisini yapıyordu ameliyatını da o yapacaktı.ama ameliyat günü işi çıkmış güya başkasını sokmuş ameliyata sonra sperm çıkmadı..arayıp ne rapordan bahsetmiş ne ben gelemicem diye haber vermiş...ne pervasızlık..çok şaşırdım..

hayatım her aşamada bu olayları yaşıyoruz,ayakkabı,beyaz eşya, otobüs, her aşamada çünkü çoğu zaman lanet olsun allahından bul deyip bırakıyoruz mücadeleyi bu da karşı tarafın elini güçlendiriyor,ben mesela boshtan buzdolabı almıştım geldiği gün kapağından su sızmaya başladı adamları aradığımda kapağı değiştirelim dediler bende ilk haftada kapak değiştirmeye kalkarsanız 1. yılda bu buzdolabı kullanılmaz hala gelir dedim değiştirn dedim adamlar nuh dedi peygamber demedi bende sizmisiniz böyle yapan şimdi bütün kanalları arayıp cinnet geçiren kadını buzdolabını yaktı diye haber yapıcam sizi dedim baktılar iş kötüye gidiyor değiştirdiler ,ama hayatım inan ben artık çok yoruldum,heşey için kavga etmek beni yordu bir gün gerçekten yakıcam aldığım şeyi :)) teknosadan alıp eve geldiğim bilgisayar kullanılmış çıktı düşün artık ,gerçi onu götürüp değiştirdim ve üzerinede gel git yaptım benzin paramı verin dedim ve 20 tl benzin parası aldım :))) yani yaptığım mücadeleleri buraya yazmaya kalksam yeni bir konu açmam lazım :))

ilahi fundacım:60:
demek yakacaksın buzdolabını delüüüüüüüüüüüüüüü:1:

masal canım ben artık mücadele etmiyorum her halde bende eskiden hakkımı kimseye yedirmezdim ama şimdi azo benim elimi ayağımı bağladı inan ruh gibi geziyorum ben topiğe yazmıştım benim buzdolabım yandı diye ama herhalde sen okumadın.Berat kendilinden bir gün önce sabah bir uyandık buzdolabımız alev almış yanmış.Alllah'tan evde hayat kurtarıcı varda birşey olmadı elektrik şarteli attı yangın devam etmedi ama 20gün önce tamir ettirmiştim170tl vermiştim.ramazan ayı geldi diye buzluğu et doldurmuştum.yani zararım buzdolabım gitti içindeki herşey yandı aynı zamanda 170tl tamir param gitti .bana yetkili servisten gelen cevap evet buzdolabı hatası ama garantiniz bittiği için yapılacak tek şey 748000 kodlu buzdolabıyı 860tlye size verebiliriz.bende netten araştırdım aynı dolabı zaten 800tly bile veriyorlar.bende birşey yapmadım .halen buzdolabım yok.dolapsız yaşıyoruz.biliyorsun bizim aldığımız evde de sorun çıkınca hangi dertle savaşacağımızı şaşırdık:37::37::37::37::37::37:

delürmemek eldemüüüü :)))))

ne yaptınız hayatım akşam valla bugün aklımız hep sendeydi, erkekler işte krkaklar hep erteliyorlar herşeyi,şimdi eşin kendini belkide aslında sperm çıkarda ben sigarayı bırkamadım yoksa bende sorun yok felan diye kandırıyordur,ben eşime bir daha elinde sigara görürsem vücudunda söndürücem demiştim :)))) ee deli olduğum için yapacağımı biliyor,hala canı sigara içmek istiyor ve bu beni çok üzüyor,bugünde konuştuk mesela bak dedim öksürüğün tamamen geçti,birde artık daha rahat nefes alıyormuş ama hala aklı sigarada,kim icat etti acaba bu sigarayı

dün sonucu aldıktan sonra yıkıldım zaten,bir süre böğürdükten sonra seni aradım fundam.daha sonra eşimi ameliyat eden doktorun yanına gittim tahlil sonucuna bakmak için 200 tl istedi,sonuc için zaten sen kendi ağzınla söylüyorsun sıfır cıktı diye sonuca bakmam bir anlam ifade etmiyor eşinle birlikte gel dedi sıfır cıkması dünyanın sonu değil dedi artık tıp çok ilerledi canlandırabiliriz belki dedi ama nasıl ağlıyorum adamın karsısında agzından cıkan her kelimeyi kendi üzerime alınıyorum.anneme cok ihtiyacım vardı doktordan sonra anneme gittim dizine koydum basımı dakikalarca hıckıra hıçkıra hem o hem ben ağladım.annem eşine destek olman gerekiyo dedi.sonra eşim geldi beni almaya surat bes karıs tabi.eve gittik önce kimseden ses cıkmadı oturduk sessizce bir süre,sonra sarıldı bana özür dilerim seni annelik duygusndan mahrum bıraktıgım için dedi,basladık birlikte aglamaya onu böyle görmek birkez daha üzdü beni.sonra bana söz verdi senin istediğin gibi bir insan olucam pazartesi doktora gidecegiz ve mucizemiz gelene kadar pesini bırakmıycaz dedi.bu sonucla imkansız görünüyor biliyorum dedi ama ben cok inanıyorum olacagına bu sonuc beni hırslandırdı dedi.dün yasadıklarım bunlar canım umarımda son olur benim için hepimiz için.ama szler sonuc için hiç birsey demediniz bn cok anlamıyorum yazılan terimlerden sperm hücresi yok demek canlı hücremi yok demek yoksa tamamıylamı kısır demek yani tesede dahi sperm cıkmayacak mı demek???kafam cok karısık

saol allah razı olsun melisim yaa...
Kuzucum dünkü arkadaşların yorumlarını tek tek okuudum. benim yorumum da onlarınkinden farklı olmayacak.Bu bir süreç hepimiz ayrı ayrı bu zorlu yoldan geçiyoru kimimiz ilkinde iyi haberler alıyoruz kimimiz ise son artık dediğimizde.Bu bir kader.İstesek de istemesek de kaderimizde olanı yaşıyoruz.Ancak duaların kaderi değiştirdiğine inanıyorum.Mucizelere de haliyle.

Rabbim her zaman iyi etsin sizi.Sakın boşanmak gibi boşlukta kalıcı fikirler edinme, aslında düşündüğünü hepimiz zaman zaman yaşıyoruz.Benim eşim bunu öğrendiğinde dilinde peleseng olmuştu.Sürekli ben sorunluyuz ve boşanmak istersen vs...Ancak şunu düşündüm hep : eşlerimiz 4 -4 'lük mü ? hayır.Peki boşansak bu bir açıklık getirecek mi hayatımızda ? hayır.Nedenlerle bir sürü sorular dizisi..Ama şunu hep sor kendine, sorunun kaynağı bende olsaydı eşim beni bırakır gider miydi.Bu çok kolay bir yol seçimi olurdu bana kalırsa.

Sen de inanıyorum ki zamanla oturacaktır.Bir an önce kendini toplaaaaa ayağa kalk.Eşine destek ol.Sperm moralle düzeliyor bu da Rabbimin mucizesi.Dualarımız hep seninle olacalk bunu da unutma.KK yı da bırakma lüksün yok.Hepimiz bu yolu sonlandırana kadar tüm yaşadıklarımızdan ders alıp öğrenip uygulayarak başaracağız..

İnşallah ben de dahil hepimiz bu zorlu süreçten yaralarımız en az olacak şekilde kurtululuruz.
:46::46::46::46::46::46::46:
helal olsun masalım ne güzel yazmışsın...
"durumu kabullenerek savaşa devam etmek ve hayatımızı da yaşamak"...
üstüne söylenecek başka da bişey yok...
Kesinlikle ...
teşekkür ederim canım inşallah rabbim hepimizin yüzünü güldürür .mutluluğumuzu bebeklerle ikiye katlarız.bizim gittiğimiz doktor eşime dönmelerin çocuğu olur senin olmaz demişti.:35::35::35::35::35::35::35::35::35::47::47::47::47::47::47::47:bu ikoncanlarda ona gelsin
vAla söylenecek pek bir şey bulamadım tatlım o dr için.Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Bu arada tüp bebek tedavini çok merak ediyorum.Başlayacaktınnn neler olduu?
bitanem erkeklerle uğraşmak gerçekten çok zor,eşim yüzünden benimde neler çektiğimi biliyorsun bazen sinirden ikiye yarılıcam sanıyorum, inan ben hayal bile kuramıyorum artık neden deren hayalimde mutlu olmam için eşimin hayalimin içinde olmaması gerekiyor,nedenmi çünkü herşeye muhalefet adam,ben aa bak bu ne güzel desem hemen ben gıcık oluyor,sinir oluyorum,olmaz vb. bir sğrğ beni üzen şey söylüyor,yaptığı espirilerle beni hergün kırıyorama malesef dört dörtlük eş yok hayatım,aslında eşinle güzel bir konuşmak lazım ama onun saydığı sevdiği kim var ki acaba dinleyeceği biri olmalı ,şu an o da şoktadır ve ne yapacağını söyliyeyim mi senin söylkediklerinin tam tersini yapacak...erkek çünkü guru yapacak,boşanalım diyecek,ama bunları seni sevmediği için değil belkide sevdiği için yapacak,sen nolur hayatım sakin olmaya çalış,önce kendini dinle,ben mutlu olsanda olmasanda bu evlilik sürsün demiyorum ama öfkeyle karar verme diyorum,çocuğunuz olduğunda tüm sorunlar çözülecekmi??yani çocuk olsaydı bugün eşinle mutlu olacakmıydın? bunlarıda düşün,öncelikle eşinle aranızdaki diğer problemleri çözmeye çalışın bence ama bunu yaparkende eşinin herdediğini yapacaksın diye birşey yok,iki ucu sivri çubuk işte ortadan tutamyı bilmek lazım ki bu da herkesin yapabileceği birşey değil malesef,ben yapamıyorum bilmiyorum ki hayatım gibi müsaitsen bi arayayım mı? sen çağrı at ben dönerim sana
Bu da bir fikir..
Ben eşimle öğrendiğimizde eşim adeta şoka girmiş gibi ağlamaya başladı resmen attı kendini.Ben ağlamamı kestim hayretlerle onu izliyordum.
Noluyoruz dedim.Eşim resmen başkasıydı.Evvah dedim ben şimdi ne yapacağım bu adamın psikolojini nasıl değiştireceğim.Kendim yaralandım ya eşim.

Sürekli kendisini suçlayan biriydi ilk zamanlar.Konuşmuyorduk evin içinde.Konuşmalar bir şekilde bebek 'e çıkıyordu.Dedim abine söyle bunu ya da en yakın bir arkadaşına.Eşimin abisi de bu hastalıkla mücadele vermişti seni anlar dedim.Konuşmuş..Tabi erkeklerin konuşma şekli malesef bizimkisi gibi değil.Biz güzelce ağlıyoruz falan ama onlar?? düşünmek lazım bunu.
hayatım nasıl negatif olayım ,ne zaman ayağım taşa takılsa düşecek gibi olsam hemen biriniz destek oluyorsunuz,hep dediğim gibi tek olsam bu kadar rahat olamazdım,bu aileyle arkadaşla atlatılacak bir durum değil ki ancak gerçekten yaşayanlar birbirini anlıyor,çok şükür burda süper bir paylaşım var inşallah bugünleride atlatıcaz
Harikasın tatlım.
vck çıktı galiba fundacım... funda biliyomusun,ilk sene bebeğimiz olmayınca doktora gitmeye karar verdiğimizde eşime birlikte gidelim dedim ve bana dedi ki ben niye gidicem ki , hem kesin sende bi sorun vardır. üzülerek gittim ben , bende o zaman bi problem görünmeyince dr eşimden spermiogram istedi , mecburen verdi korka korka ve sonucu bile almaya kendi gitmemişti ben gitmiştim. doktor değerlere bakıp, bu değerlerle spontan gebelik olması mümkün değil, bence siz hiç vakit kaybetmeyin tüp bebek yaptırın,tüp bebekle belki demişti. eşime söylediğimde hem utandı hem de üzüldü. bazen düşünüyorum da acaba , kendilerinden bu kadar emin oldukları için mi bunları yaşıyorlar ne dersin :50:
ssen neler yaptın tatlım.
kızlar ben diğer topicleri çok takip edemiyorum bizim durumumuzda olurp sperm sayısı yükselen varmı? normal yolla hamile kalan oldumu ??
Kesinlikle var canım.ben nerde umut orda ben :) tüm gün araştırıyorum.Bu arada kızlar size bir şey diyeceğim benim ikizim olacak Allahın izniyle.Nerden çıktı bu derseniz bilmiyorum öyle hissediyorummmmmmmmmmmm :)
funda ayrıca o doktor eşimin azosebebini bile yanlış söylemişti şimdi öğrendik ki genetikmiş.yani 47xxy klinifer sendromu.kısmet inşallah birgün bende sizde ve diğer tüm çocuk isteğen herkes en yakın zamanda evladına kavuşur.
Rabbimmmmmm yardımcınız olsunnnnnnnn.... bize de dr anne karnında oluşan bir etkenden dedi.kromozom :( öfff neyese olacak inşallah

dün sonucu aldıktan sonra yıkıldım zaten,bir süre böğürdükten sonra seni aradım fundam.daha sonra eşimi ameliyat eden doktorun yanına gittim tahlil sonucuna bakmak için 200 tl istedi,sonuc için zaten sen kendi ağzınla söylüyorsun sıfır cıktı diye sonuca bakmam bir anlam ifade etmiyor eşinle birlikte gel dedi sıfır cıkması dünyanın sonu değil dedi artık tıp çok ilerledi canlandırabiliriz belki dedi ama nasıl ağlıyorum adamın karsısında agzından cıkan her kelimeyi kendi üzerime alınıyorum.anneme cok ihtiyacım vardı doktordan sonra anneme gittim dizine koydum basımı dakikalarca hıckıra hıçkıra hem o hem ben ağladım.annem eşine destek olman gerekiyo dedi.sonra eşim geldi beni almaya surat bes karıs tabi.eve gittik önce kimseden ses cıkmadı oturduk sessizce bir süre,sonra sarıldı bana özür dilerim seni annelik duygusndan mahrum bıraktıgım için dedi,basladık birlikte aglamaya onu böyle görmek birkez daha üzdü beni.sonra bana söz verdi senin istediğin gibi bir insan olucam pazartesi doktora gidecegiz ve mucizemiz gelene kadar pesini bırakmıycaz dedi.bu sonucla imkansız görünüyor biliyorum dedi ama ben cok inanıyorum olacagına bu sonuc beni hırslandırdı dedi.dün yasadıklarım bunlar canım umarımda son olur benim için hepimiz için.ama szler sonuc için hiç birsey demediniz bn cok anlamıyorum yazılan terimlerden sperm hücresi yok demek canlı hücremi yok demek yoksa tamamıylamı kısır demek yani tesede dahi sperm cıkmayacak mı demek???kafam cok karısık

Canım benim yaşadığınız şeyle aynı şeyleri yaşıyoruz biliyor musun.
iki farklı insanlarız ancak ortak paylaşımlarımızın hepsi aynı.
Bak canım bizim sayımız var ancak ölü spermlerimiz.dna sı hasarlı.Dr diyelim oldu sendromlu olma ihtimallerinden bahsediyor.Ne kadar acı bu..
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Dua dua başka da bir şey yokk.
Ama bir sürü ilaç var.Tedaviiiii olmak lazım.Yaşımız almış başını gitmiyor.Millet 50 oluyor hala mücadelenin içinde.canım bol bol gıda.sperm demek besin demek.spermin içinde bulunan değerleri incele netten.o değerli besinleri yedir.E vitamini gibi.Yediremiyorsan lütfen takviye al..ve stresssiz bir yaşam.rahat olmak lazım.öff benim de buna ihtiyacım var :95: hepimiz yanındayız.eşine sıkı sıkı sarıl güzelim.öptüm çokkkkkkk

canım benim hayat işte birşekilde yontuyor hepimizi acımasızca olsa da...eşin de alması gereken dersleri aldı...artık daha dikkatli olacaktır..
herşey nasip kuzum,eğer nasibinde varsa yaşarsın bu kadar basit..elmizden geleni yapıp gerisini Allaha bıraıcaz çare yok..eşinle kenetlenin birbirinize...bebeğiniz de olur inşallah ben inanıyorum..sakın mücadeleyi bırakma husmehim olur mu_?
masal canım ben artık mücadele etmiyorum her halde bende eskiden hakkımı kimseye yedirmezdim ama şimdi azo benim elimi ayağımı bağladı inan ruh gibi geziyorum ben topiğe yazmıştım benim buzdolabım yandı diye ama herhalde sen okumadın.Berat kendilinden bir gün önce sabah bir uyandık buzdolabımız alev almış yanmış.Alllah'tan evde hayat kurtarıcı varda birşey olmadı elektrik şarteli attı yangın devam etmedi ama 20gün önce tamir ettirmiştim170tl vermiştim.ramazan ayı geldi diye buzluğu et doldurmuştum.yani zararım buzdolabım gitti içindeki herşey yandı aynı zamanda 170tl tamir param gitti .bana yetkili servisten gelen cevap evet buzdolabı hatası ama garantiniz bittiği için yapılacak tek şey 748000 kodlu buzdolabıyı 860tlye size verebiliriz.bende netten araştırdım aynı dolabı zaten 800tly bile veriyorlar.bende birşey yapmadım .halen buzdolabım yok.dolapsız yaşıyoruz.biliyorsun bizim aldığımız evde de sorun çıkınca hangi dertle savaşacağımızı şaşırdık:37::37::37::37::37::37:

evet hatırlıyorum canım...buzdolabı macerası fundanın:)ben alıntı yapmaya çalışmıştım kuzum:)ama haklısın bazen aldığımız şeyler elimizde patlıyor..hangisine yanacksın verdiğin paraya mı,enayi yerine konulduğuna mı?hakkını arasan bi türlü aramasan bi türlü..ama şu tartışma götürmeyen bir gerçek ki kimsenin hakkı kimsede kalmaz...

fundam endol biz de kullandık sudafedle beraber..ama endol mide için ağır bi ilaç..eşimin normalde mide sorunu yok ama endol kulanırken çok kötü olmuştu.kaan beye söylemiştim o da bırakın hemen demişti..bi de eşimde tinitus vardı daha da arttı..hemen kestik ilacı.ama azo topiğinde toana var onlar kullandı bi yan etki olmadı onlarda sperm çıkışı yoktu üç beş de olsa çıkış olmuştu endol sudafedden sonra...o bölgedeki damarları sıkıp gevşetip çalıştırıyormuş sperm yapımını artırıyormuş fundam.kullanın bakalım tatlım..
kaan bey beni şaşırttı son zamanlarda...bi arkadaşın tedavisini yapıyordu ameliyatını da o yapacaktı.ama ameliyat günü işi çıkmış güya başkasını sokmuş ameliyata sonra sperm çıkmadı..arayıp ne rapordan bahsetmiş ne ben gelemicem diye haber vermiş...ne pervasızlık..çok şaşırdım..

yazdıklarını eşime de okudum,kullanmaya başlayacak ama dikkatli olacak,inşallah yan etkisi olmaz,

Kaanhoca özele yer açınca belki paranın sıcak yüzü ile tanışmış olabilir,büyük ayıp etmiş,nazar değdirdik galiab

yazdıklarını eşime de okudum,kullanmaya başlayacak ama dikkatli olacak,inşallah yan etkisi olmaz,

Kaanhoca özele yer açınca belki paranın sıcak yüzü ile tanışmış olabilir,büyük ayıp etmiş,nazar değdirdik galiab

eskiden özeli yoktu şimdi muayene 300 tl özelde...
kaan beyi şaşkınlıkla izliyorum sadece funda...
geçen de bi arkadaşa mail attı kadının kafası karıştı yazdıklarından yeniden mail attı siz böyle söylediniz ama emin misiniz bizim durumumuz bu diye...aa tamam ozaman ben yanlış yazmışım diye düzeltti..aceleyle mi yazıyo ne?ben bu ara kaan bey konusunda endişeliyim..
ama endolü eğer kullanabiliyosanız kullanın arkadaşta sıfırdı çıkış olmaya başladı...testis damarlarını çalıştırıp sperm üretimi sağlıyor bebekim.

şaka gibi..inanılmaz ama gerçek, canım artık bende çok yoruldum,mesela normal yolla halledebileceğim birşeyde bile avaz avaz bağırıyorum,bizim insanımız neden bu hale geldi anlamıyorum

hayatım hiç spermi olmayanlarda bile doktorlar mikro tese ameliyatıyla % 50 şans veriyorlar,ayrıca ben eşinden sperm çıkışı olacağına inanıyorum,bu sna moral vermek maksatlı söylenen bir söz değil,inandığım bir söz,ama önce eşinin ve senin psikolojinizi düzeltmemiz lazım, istersen eşine bir mektup yaz ama mektup yapıcı bir mektup olsun,ona olan sevginden bahsederek başlayabilirsin,o günleri çok özlediğini ve tekrar dönemk istediğini söyleyebilirsin,çocuk evliliğin devam etmesi için bir amaç olmamalı,Allah korusun bir anda bir kazayla 2-3 çocuğunu birden kaybeden aileler var şimdi bu aileler boşanmalımı??? inan bizim durumumuz o insanlara göre çok çok iyi,,dediğim gibi yıkıcı değil yapıcı bir mektup yaz, mektubun sonunda çocuk olması için yapmanız gerekenleri yaz, kulupte ki mucizeleri ona oku,eşin önce bu durumda olan tek kiş olmadığını kabullensin,sperm tahlilini sonuçları boşver,takma kafana ,şöyle oturup güzel bir program yapın ve progrmaın dışına çıkınca ufak cezalar veirn,ben mesela ramazan ayında listeyi yapıp mutfağa asmıştım, birde eşimi yanlız bırakmamaya çalışıyorum ,mesela o vitamin içiyor bende kendime vitaminler alıyorum ve onunla beraber içiyorum,kavun çekirdeği yağına eşim alışana kadar kaç gün bende içtim :))) bildiğin çocuk yani,

nerde okumuştum hatırlamıyorum ama sağlıklı olan iyi beslenen her erkeğin bebeği olur diyordu,ben birazda bu yazıya güvennmiştim , inşallah hayatım atlatıcaz bugünleri ama önce sen iyi ol,bu arada eşine şunuda belirt ailesini biraz sizden uzak tutsun, bunu kavga ederek değil iyilikle anlatmaya çalış,kaynanatör seni çok üzüyor,

ben şimdi tüm mesajları okuyup cevap yazmaya çalışıcam,sonrada senin ve eşin için bir program bakıcam,eşime verdiklerim nelerse hepsini baştan kontrol edicem,

eşine benden çok selam söyle ,aynı şeyleri atlattığımızı ve sizinde atlatacağınıza inandığımızı söyle ,inşallah geçecek bir tanem,inanmak başarmanın yarısıymış......

hayatım hiç spermi olmayanlarda bile doktorlar mikro tese ameliyatıyla % 50 şans veriyorlar,ayrıca ben eşinden sperm çıkışı olacağına inanıyorum,bu sna moral vermek maksatlı söylenen bir söz değil,inandığım bir söz,ama önce eşinin ve senin psikolojinizi düzeltmemiz lazım, istersen eşine bir mektup yaz ama mektup yapıcı bir mektup olsun,ona olan sevginden bahsederek başlayabilirsin,o günleri çok özlediğini ve tekrar dönemk istediğini söyleyebilirsin,çocuk evliliğin devam etmesi için bir amaç olmamalı,Allah korusun bir anda bir kazayla 2-3 çocuğunu birden kaybeden aileler var şimdi bu aileler boşanmalımı??? inan bizim durumumuz o insanlara göre çok çok iyi,,dediğim gibi yıkıcı değil yapıcı bir mektup yaz, mektubun sonunda çocuk olması için yapmanız gerekenleri yaz, kulupte ki mucizeleri ona oku,eşin önce bu durumda olan tek kiş olmadığını kabullensin,sperm tahlilini sonuçları boşver,takma kafana ,şöyle oturup güzel bir program yapın ve progrmaın dışına çıkınca ufak cezalar veirn,ben mesela ramazan ayında listeyi yapıp mutfağa asmıştım, birde eşimi yanlız bırakmamaya çalışıyorum ,mesela o vitamin içiyor bende kendime vitaminler alıyorum ve onunla beraber içiyorum,kavun çekirdeği yağına eşim alışana kadar kaç gün bende içtim :))) bildiğin çocuk yani,

nerde okumuştum hatırlamıyorum ama sağlıklı olan iyi beslenen her erkeğin bebeği olur diyordu,ben birazda bu yazıya güvennmiştim , inşallah hayatım atlatıcaz bugünleri ama önce sen iyi ol,bu arada eşine şunuda belirt ailesini biraz sizden uzak tutsun, bunu kavga ederek değil iyilikle anlatmaya çalış,kaynanatör seni çok üzüyor,

ben şimdi tüm mesajları okuyup cevap yazmaya çalışıcam,sonrada senin ve eşin için bir program bakıcam,eşime verdiklerim nelerse hepsini baştan kontrol edicem,

eşine benden çok selam söyle ,aynı şeyleri atlattığımızı ve sizinde atlatacağınıza inandığımızı söyle ,inşallah geçecek bir tanem,inanmak başarmanın yarısıymış......

fundam çok şekersin vallaaaaa:16:

Kuzucum dünkü arkadaşların yorumlarını tek tek okuudum. benim yorumum da onlarınkinden farklı olmayacak.Bu bir süreç hepimiz ayrı ayrı bu zorlu yoldan geçiyoru kimimiz ilkinde iyi haberler alıyoruz kimimiz ise son artık dediğimizde.Bu bir kader.İstesek de istemesek de kaderimizde olanı yaşıyoruz.Ancak duaların kaderi değiştirdiğine inanıyorum.Mucizelere de haliyle.

Rabbim her zaman iyi etsin sizi.Sakın boşanmak gibi boşlukta kalıcı fikirler edinme, aslında düşündüğünü hepimiz zaman zaman yaşıyoruz.Benim eşim bunu öğrendiğinde dilinde peleseng olmuştu.Sürekli ben sorunluyuz ve boşanmak istersen vs...Ancak şunu düşündüm hep : eşlerimiz 4 -4 'lük mü ? hayır.Peki boşansak bu bir açıklık getirecek mi hayatımızda ? hayır.Nedenlerle bir sürü sorular dizisi..Ama şunu hep sor kendine, sorunun kaynağı bende olsaydı eşim beni bırakır gider miydi.Bu çok kolay bir yol seçimi olurdu bana kalırsa.

Sen de inanıyorum ki zamanla oturacaktır.Bir an önce kendini toplaaaaa ayağa kalk.Eşine destek ol.Sperm moralle düzeliyor bu da Rabbimin mucizesi.Dualarımız hep seninle olacalk bunu da unutma.KK yı da bırakma lüksün yok.Hepimiz bu yolu sonlandırana kadar tüm yaşadıklarımızdan ders alıp öğrenip uygulayarak başaracağız..

İnşallah ben de dahil hepimiz bu zorlu süreçten yaralarımız en az olacak şekilde kurtululuruz.

Kesinlikle ...

vAla söylenecek pek bir şey bulamadım tatlım o dr için.Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Bu arada tüp bebek tedavini çok merak ediyorum.Başlayacaktınnn neler olduu?

Bu da bir fikir..
Ben eşimle öğrendiğimizde eşim adeta şoka girmiş gibi ağlamaya başladı resmen attı kendini.Ben ağlamamı kestim hayretlerle onu izliyordum.
Noluyoruz dedim.Eşim resmen başkasıydı.Evvah dedim ben şimdi ne yapacağım bu adamın psikolojini nasıl değiştireceğim.Kendim yaralandım ya eşim.

Sürekli kendisini suçlayan biriydi ilk zamanlar.Konuşmuyorduk evin içinde.Konuşmalar bir şekilde bebek 'e çıkıyordu.Dedim abine söyle bunu ya da en yakın bir arkadaşına.Eşimin abisi de bu hastalıkla mücadele vermişti seni anlar dedim.Konuşmuş..Tabi erkeklerin konuşma şekli malesef bizimkisi gibi değil.Biz güzelce ağlıyoruz falan ama onlar?? düşünmek lazım bunu.

Harikasın tatlım.

ssen neler yaptın tatlım.

Kesinlikle var canım.ben nerde umut orda ben :) tüm gün araştırıyorum.Bu arada kızlar size bir şey diyeceğim benim ikizim olacak Allahın izniyle.Nerden çıktı bu derseniz bilmiyorum öyle hissediyorummmmmmmmmmmm :)

Rabbimmmmmm yardımcınız olsunnnnnnnn.... bize de dr anne karnında oluşan bir etkenden dedi.kromozom :( öfff neyese olacak inşallah

melishim bugün biliyorsun IVıye gittik,oraya gelen bir çift daha vardı,ama insanlar o kadar utanmış durumdaydı ki anlatamam sana kimsenin yzüne bakmıyorlardı,eşime dedim ki bu durumda biz kadınlar bir doktorda bekliyor olsak hemen başlardık,hayırdır senin sorunun ne ,yumurtlamıyormusun,tüpünmü tıkalı,ne kullanıyorsun bir sürü soru sorardık ,erkeklerse birbirlerine bile bakamıyorlar,niye dedim senin spermin kaç adet, ne ilaç kullanıyorsun diye sormuyorsunuz :)))) gerçekten erkekler konuşamıyor ,çlerine atıyorlar herşeyi

canım inşallah rabbim hayırlı,sağlıklı ,senin gibi güzel mi güzel bebişler nasip etsin

eskiden özeli yoktu şimdi muayene 300 tl özelde...
kaan beyi şaşkınlıkla izliyorum sadece funda...
geçen de bi arkadaşa mail attı kadının kafası karıştı yazdıklarından yeniden mail attı siz böyle söylediniz ama emin misiniz bizim durumumuz bu diye...aa tamam ozaman ben yanlış yazmışım diye düzeltti..aceleyle mi yazıyo ne?ben bu ara kaan bey konusunda endişeliyim..
ama endolü eğer kullanabiliyosanız kullanın arkadaşta sıfırdı çıkış olmaya başladı...testis damarlarını çalıştırıp sperm üretimi sağlıyor bebekim.

herhalde Kaan hoanın kafası karışmıştır biraz,düşünsene türkiyedeki bir numara Allah bilir kaçtane hastası vardır,Allah onada kolaylık versin,umarım şöhretin altında ezilmez :))) ben ne zaman email atsam herşeyi detaylı yazıyorum,çünü emailleri e baştan okuyup öyle cevap verecek kadar vakti olduğunu sanmıyorum,zaten bir iki mail mutlaka yazıyoruz öyle anlaşıyoruz

canım husmehim ,şimdi size bizim yaptıklarımızdan derleyip birkaç fikir vermeye çalışayım , inşallah faydası olur

1-doktorunuzla görüşün ama doktoru çokta takmayın :)))) bugüne kadar okuduklarımın ve yaşadıklarımın sonucu doktorlar her zaman herşeyi bilemiyor

2- stresten uzak durmaya çalışın,sende herşeyi içine atma ,tamam eşindir, ailesidir saygı ve sevgi göstermek gerekir ama kendini çok yıpratma ,mesafe koy

3- eşin mutlaka ve mutlaka sigarayı bırakmalı......sigarayı bırakınca hemen bir-iki ayda etkisi geçmiyor sakın unutmayın,eşimin öksürüğü daha yeni kesildi

4-yürüyüş yapın (mümkünse sabah erken saatte ama olmuyorsa akşamları iş çıkışı,o da olmuyorsa hafta sonu ama mutlaka yapmaya çalışın ) bu arada eşim ve ben hala yürüyüş yapmaya başlamadık :(((( her akşam bir bahanesi var,inşallah senin ki yürür

5-beslenme çok önemli biliyorsun,

***ben eşine öncelikle demir dikeni (çoban çökerteni) tavsiye ederim,bak aşağıdaki birkaç siteyi incele,varis için çok iyitabi sadece varis için değil erkekler için mucize bir ot ,ben eşime sabah akşam çay yapıp içiriyorum

Demirdikeni
Demir Dikeni, Çobançökerten,Tribulus terrestris - agaclar.net
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/05/17/44092.asp

***çörek otu (canım çörek otu tozlarıda satılıyor ama tozu yerine normal çörek otunu ağzında çiğnemesi daha iyi)

*** çiğ badem,çiğ fındık, kabak çekirdeği,kuru kayısı,çekirdekli kuru üzüm,keçi boynuzu,

***her gün saf zeytinyağı içine bir tane kuru incir koyuyorum,sabahları onu yiyor ,o yedikten sonr içine bir tane daha atıyorum yani yaklaşık bir gün zeytinyağı içinde beklemiş oluyor,ama zeytinyağı çok önemi kaliteli bir yağ olmalı

***nohut kürü yapabilirsin,eminim annen sizin oralarda organik nohut bulur :)))

***bunların haricinde ballı karışım kullanıyor eşim,heraktar ayrı birşey hazırlıyor ve kullanılan malzemeye göre fiyatlar değişeiliyor,inşallah iyi bir aktar bulursunuz,günümüzde iki çeşit ot adı öğrenen aktarın diye geçiniyor

***yeşil yapraklı sebzeler,inşallah eşin sebze seviyordur,bol bol salatada yapabilirsin (malesef ben eşime yeşillik salatası yapınca yemiyor )

6- bunların haricinde GNCden aldığımız vitaminler var,
ilk önce bunu kullandı | GNC Yaşam Sizin - Vitaminler, Multivitaminler, Mineraller, Bitkisel Destekler, Antioksidanlar, Diyet ve Sporcu Beslenme Destekleri

şimdi arginmax bize biraz pahalı geldi bizde megamen aldık,gerçi arginmax daha iyiymiş bakalım artık

beraber kullandıklarımız:
rnler > %25 ndirimli rnler > %25 ndirimli rnler | GNC Yaam Sizin - Vitaminler, Multivitaminler, Mineraller, Bitkisel Destekler, Antioksidanlar, Diyet ve Sporcu Beslenme Destekleri

rnler > Balk Yalar > Fish Body Oils- 90 yumuak jel kapsl | GNC Yaam Sizin - Vitaminler, Multivitaminler, Mineraller, Bitkisel Destekler, Antioksidanlar, Diyet ve Sporcu Beslenme Destekleri

bitanem aklıma gelenler bunlar,bunları kullandırırken seninde depresyon ilacı felan içmen lazım :))))))))))) valla diyorum eşin tadlarını beğenmeyecek,içmeyi unutacak,bir sürü ıvır zıvır laf edecek ve sen delireceksin,şimdiden Allah yardım etsin,inşallah şifa olur canım,eksik kalan birşey varsa eklemeye çalışırım

Back
X