sigara ve kilo

morecalm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
319
78
Selam arkadaşlar iki gün önce sigarayı bir daha baslamamak üzere bıraktım . 5 yildir iciyordum ama öyle aşırı değil 3 günde 1 paket gidiyordu en fazla 2 günde 1.
2 gündür icmiyorum ve icmeyecegim. 166 boyunda 50 kiloyum. Sigarayı bıraktığında vücudun su topladığını ve kilo alındığını okudum. Kilo almak istemiyorum. Bu yüzden iki gün önce diyete başladım günde en fazla 1200 kalori alıyorum en fazla 1500.benim yasimdaki bayanların alması gereken 2200 kalori falan. Günde iki saat spor yapıyorum ama cidden çok terliyorum yani. Ekmek, tatlı, kızartma da yok. Sizce tüm bunlara rağmen kilo alır miyim yani vücudun su toplaması falan ne demektir bu? Kilo almam kaçınılmaz mi sizce

Su toplamasından alındıgını zannetmiyorum yani vucut ne kadar su toplayabilir ki?
Annem de sigarayı bırakınca 20 kg falan almıştı. Bence bunun sebebi sigaranın yoksunluğunu yemekle, atıstırmakla kapatmaya calısmak. Yani sigara alıskanlığının boslugunu yemekle doldurmak.

Selam arkadaşlar iki gün önce sigarayı bir daha baslamamak üzere bıraktım . 5 yildir iciyordum ama öyle aşırı değil 3 günde 1 paket gidiyordu en fazla 2 günde 1.
2 gündür icmiyorum ve icmeyecegim. 166 boyunda 50 kiloyum. Sigarayı bıraktığında vücudun su topladığını ve kilo alındığını okudum. Kilo almak istemiyorum. Bu yüzden iki gün önce diyete başladım günde en fazla 1200 kalori alıyorum en fazla 1500.benim yasimdaki bayanların alması gereken 2200 kalori falan. Günde iki saat spor yapıyorum ama cidden çok terliyorum yani. Ekmek, tatlı, kızartma da yok. Sizce tüm bunlara rağmen kilo alır miyim yani vücudun su toplaması falan ne demektir bu? Kilo almam kaçınılmaz mi sizce
Alakası yok bence canım vücudun su toplamasıyla. Bence sigarayı bırakınca kilo almanın tek sebebi sigara içmemek için kendini abur cubura vermek :) bunun en büyük kanıtı eşim ben hamile kalınca eşimle İkimiz birden sigarayı bıraktık eşimin zaten çok fazla kiloları vardı korkuyordu ya çok kilo alırsam diye. Yediklerine dikkat etti diyete girdi şuana kadar tam 15 kilo verdi. Ayrıca ben de 8. Ayımdayım öyle çok aşırı kilo almadım normal hamilelikte almam gereken kilonun daha aşağısında aldım rahat ol bence yediklerine dikkat ettikten sonra almazsın.

Günde 2 saat spor yapan biri nasıl kilo alır ki zaten? Abur cubur yemiyor, deli gibi kalori almıyor ve bolca da su içiyorsanız, tamamdır, birşeycik olmaz. Vücudun su toplaması (bir hastalık kaynaklı değilse) çok yağlı, tuzlu beslenen ve bunların dışarı atılımı için yeterince sıvı almayan insanlarda oluyor.

Ohh kızlar sagolun valla içim rahatladı. 1 kiloya bile tahammulum yok zaten sigarayı bırakmak sıkıntılı olacak benim için. Bir de kiloyla ugrasamam. Abur cubur tatlı vs bunlarla aram hicbir zaman iyi değildi tek kotu aliskanligim nescafe onun dışında sağlıklı besleniyorum spor da yapıyorum umarım benden bağımsız bir sorun olmaz

Sigara iştah kestiği için içerken kilo almıyorsun en azından bende öyleydi.Sigara kahve veya çay kola falan içerdim açlık hissetmezdim.Bıraktığımda çok kilo aldım çünkü çok yedim.Sigara içmemek için habire yiyordum şimdide zayıfladım.Spor yapmıyorum günde 1500 kalori alıyorum.Karbonhidrat tüketmemeye çalışıyorum zayıflıyorum yine de.Korkunuz olmasın anlattığınız gibiyse kilo almanız mümkün değil.Bu arada sigarayı bıraktığınız için tebrikler:KK50:

ağzınızı yemekle değilde mesela sakızla meşgul edin
sürekli sakız çiğneyin,sigara yoksunluğu yemeğe itiyor,ağzınızda sürekli sakız olsun

Bu gidisle 45 okursun. Sigarayi birakmakla su tutmanin alakasi neymis ki? Diuretik mi sigara? Bunu diyen kilo almasina bahane bulmus. Normal beslendigin gibi beslen iste. Sigara yerine aburcubur koyma yeter. Ben de biraktim. İlk hafta sakiz cignedim, yagsiz tutsuz patlamis misir falan yedim ,elim oyalansin diye. dikkat edince kilo alinmiyor.

Emin ol kilo almak, sigara içmekten daha iyidir..

Ki zaten insanlar boşluktan, sigaranın yerini doldurmak için çereze cipse falan yükleniyorlar, ondan kaynaklanıyor genelde kilolar

X