Sihirli değnek mi değecek?

kbr26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
260
65
Sizi nikah masasına götüren ve evet dedirten şey ne oldu? Hangi şartlar olgunlaşınca "Evettt,işte şimdi evimin kadını,çocuklarımın anası olabilirim." dediniz?
Okul, iş hallolunca sıradaki toplumsal baskı unsuru olan evlilikle bastırılıyorum. Kendimi mental olarak da duygusal olarak da hazır hissetmiyorum. Etrafımdaki herkes de birilerini geçiştirmekle beni suçluyor.Hazır olmadığımdan eminim Ancak beni hazırbulunuşluğa ne getirecek açıkcası onu da bilmiyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
karşınıza bri çıkınca anlıyorsunuz "tamam ben evlenmek istiyorum." diyorsunuz. bana göre önce hazır olunup biri bulunmaz. önce hayatınıza birileri girer ve siz biri için dersinizki "ben bununla yaşlanmak istiyorum.", " her sabah kalktığımda ilk onu görmek istiyorum.", " ben bu adamın genlerin bir çocuk istiyorum"," bu iyi bir baba olur."

Evlilik günü ve saati olum gibi yazılı der büyükler. Yani zamanı geldiğinde tüm bu seremonin nasıl olup bittiğini alamayacak sin. Aşk gözü kör eder diye boşa demez ler. Kimsenin baskısına gelme. Olacaksa oluyor zaten.

diyemem anacım, o zaman iskelet halinde hala doğru insanı bekliyor olurum :KK70:

Evlilik günü ve saati olum gibi yazılı der büyükler. Yani zamanı geldiğinde tüm bu seremonin nasıl olup bittiğini alamayacak sin. Aşk gözü kör eder diye boşa demez ler. Kimsenin baskısına gelme. Olacaksa oluyor zaten.
onu ben de duydum dugunle olum tarihi bellidir degismez derlermis. bekliyorum iste tarihi ben de :)

Klişe ama evleneceğin insanla karşilaşinca anliyorsun. Ben kendimi evlenmiş çocuk sahibi olmuş olarak hayal bile edemezdim ama oldu işte:KK14:

Her nasip vaktine esirdir diyorum ama cidden durup nasibi bekleyince de gelir mi bilemiyorum. Mesleğim gereği etrafımdaki herkes bayan. Öyle çaplı bir arkadaş çevrem de yok. Nerden gelecek bu nasip, nasıl olacak etrafındakilere hak vermeden edemiyorum açıkcası. Ama insanın kafasında düşünce olmayınca birilerini de tanımak istemiyor.

Ben de hissetmiyorum, hissedecegimi de sanmıyorum. Herkes hazır hissederek evlenmiyor da zaten bence.

onu ben de duydum dugunle olum tarihi bellidir degismez derlermis. bekliyorum iste tarihi ben de :)
Kız kardeşim okulu bitirip ise girince millet bekar diye her hareketi yanlış anlamaya başladılar. Çok rahatsız olunca evliliği kafaya taktı. Ne zaman aşık olacam diye dert yanardi. Bende teskin ederdim. Yok mu orda erkeklerin içinde çalışıyorsun tek kız sensin diye. Abla hepsi bıyıklı derdi. Bu konuşmadan kısa süre sonra bir fuarda sevgilisiyle tanıştı. Ve adam bıyıklı sakalliydi.:KK71:

Allahtan hep hayırlı ve iyi olanı istemeli daima.
Benim hep dualarımdaydı da Aklımda değildi evlilik ne yalan Söyleyeyim.
Korkarım ben evlilikten hep.
Her gece ve her sabah şükrediyorum, bu adam beni de ailemi de iyi ki ikna etmiş diye.

Aşk ve gördüğünüzde duyduğunuz sevgi sizi o masaya oturtacak onunla yaşlanmak isteyeceksiniz her gün beraber olmak film izlemek beraber uyuyup uyanmak isteyeceksiniz bunların uzun süreli olması içinde evlenmeniz gerekecek :KK60:kader kısmet bu işler tarihleri yazılı herkesin doğum ölüm gibi evliliğinde bir tarihi var alınyazımızda hayırlısı olsun herşeyden önce:KK68:Evlenmek olsun diye evlenilmez zaten evlilik sevmeden aşk olmadan sorumluluk alınmış işkenceden öteye gitmez bana göre :KK37:

X