sıkıldım burdan..

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.662
276
Arkadaşlar yaşadığımız yer küçük yer ben artık büyükşehir istiyorum kocaeli izmir bursa gibi...ne bir avm ne bir park hiçbişi yok..3 ayda 2 ayda bir çıkcaz da biryerlere gidicez kısaca..bulundugumuz yerde ailelerde var ama umdugumu bulamadım açıkcası yanımızda ol destek oluruz vs dendi ama daha çok köstek olundu..artık hiçbir beklentim yok burda evim var şuan birikim yapıp üstüne de biraz bekleyip gittiğim şehirde ev almak istiyorum..burdaki evimide kirayıda veririm bir şekilde geçiniriz ama pişmanlık yaşar mıyım büyükşehir zorlar mı,ailelerden bir iki saat uzakta olmak mantıklı mı..zaten çalışıcamda ..bulundugumuz yerde yıllardır asgari ücerete çalışıyoruz hiçbir yol katedemedik..siz olsanız ne yaparsınız..

Büyükşehirde yaşamak hem zordur hem de güzeldir.
Birikiminize,değerlerinize bağlı.
Güzel bir mesleğiniz varsa,geliriniz iyi düzeydeyse büyükşehirde yaşamak sosyal açıdan her zaman daha avantajlıdır.

Büyükşehirde yaşamak hem zordur hem de güzeldir.
Birikiminize,değerlerinize bağlı.
Güzel bir mesleğiniz varsa,geliriniz iyi düzeydeyse büyükşehirde yaşamak sosyal açıdan her zaman daha avantajlıdır.

Mesleğim var çok şükür deneyimimde en azından büyükşehirde cumartesi tatil yada yarım gün olan bir iş seçerim bir pazar yetmiyor bana çünkü..bu yılda aksilik çıkmaz para biriktirirsem ev peşinatım çıkar diye düşünüyorum..

Mesleğim var çok şükür deneyimimde en azından büyükşehirde cumartesi tatil yada yarım gün olan bir iş seçerim bir pazar yetmiyor bana çünkü..bu yılda aksilik çıkmaz para biriktirirsem ev peşinatım çıkar diye düşünüyorum..
İnşallah herşey gönlünüzce olur.
Haklısınız.
Büyük konuşmayayım ama ben de küçük bir yerde yaşamak istemezdim.

Büyük Şehirde yaşamak için bir ev bir araba ve çok iyi bir maaş şart yoksa o büyük şehir sizi daha da boğar ben diyim

Arkadaşlar yaşadığımız yer küçük yer ben artık büyükşehir istiyorum kocaeli izmir bursa gibi...ne bir avm ne bir park hiçbişi yok..3 ayda 2 ayda bir çıkcaz da biryerlere gidicez kısaca..bulundugumuz yerde ailelerde var ama umdugumu bulamadım açıkcası yanımızda ol destek oluruz vs dendi ama daha çok köstek olundu..artık hiçbir beklentim yok burda evim var şuan birikim yapıp üstüne de biraz bekleyip gittiğim şehirde ev almak istiyorum..burdaki evimide kirayıda veririm bir şekilde geçiniriz ama pişmanlık yaşar mıyım büyükşehir zorlar mı,ailelerden bir iki saat uzakta olmak mantıklı mı..zaten çalışıcamda ..bulundugumuz yerde yıllardır asgari ücerete çalışıyoruz hiçbir yol katedemedik..siz olsanız ne yaparsınız..
gittiğiniz şehir seçmece mi?
Yani işleriniz yok mu bulunduğunuz yerde?
Gittiğiniz yerde iş durumları nasıl olacak?

Öncelikle ilk gittiğinizde zorlanırsınız özellikle yakınınız yoksa.Sonra yardım edecek kimse olmaz.İşinizi hazır edip gitseniz daha mantıklı.

gittiğiniz şehir seçmece mi?
Yani işleriniz yok mu bulunduğunuz yerde?
Gittiğiniz yerde iş durumları nasıl olacak?

şehir seçmece derken..
belirttiğim gibi işlerimiz var ikimizde çalışıyoruz ama asgari ücret yıllardır yani ikimizinde mesai yok benim resmi tatillerim yok...gittiğim yerde eşim önden gider işini ayarlar bende işsizlik maaşı alırım burdaki evin kirasını alırız baştan zorlansakta bir şekilde geçiniriz..

İnşallah herşey gönlünüzce olur.
Haklısınız.
Büyük konuşmayayım ama ben de küçük bir yerde yaşamak istemezdim.

evet ne uzadık ne kısaldık düşünsenize yıllardır asgari ücret hani mesaimiz olsa tatillerimiz olsa yine razıyım..oda yok iki ikişi çalış hep asgari ücrete...

size tavsiye edeceğim yegane şehir İzmir'dir .
Eskiler boşuna dememişler öl şehirde kal şehirde diye .
Küçük yerler hakikaten insanı sıkar .
Tercih edilecek yer ne çok kalabalık ne çok ıssız olmalı .
En önemli nokta sağlık merkezlerinin olması ki İzmir bunu karşılıyor .İki tane üniversite hastanesi mevcut zaten.
İzmir hem ucuz hem keyifli hem de yaşaması kolay bir memleket .
Şiddetle tavsiye ediyorum .
(Doğma büyüme İstanbullu olup 38 sene sonra buraya gelmiş biri olarak yazıyorum)

size tavsiye edeceğim yegane şehir İzmir'dir .
Eskiler boşuna dememişler öl şehirde kal şehirde diye .
Küçük yerler hakikaten insanı sıkar .
Tercih edilecek yer ne çok kalabalık ne çok ıssız olmalı .
En önemli nokta sağlık merkezlerinin olması ki İzmir bunu karşılıyor .İki tane üniversite hastanesi mevcut zaten.
İzmir hem ucuz hem keyifli hem de yaşaması kolay bir memleket .
Şiddetle tavsiye ediyorum .
(Doğma büyüme İstanbullu olup 38 sene sonra buraya gelmiş biri olarak yazıyorum)

izmir e gittim çok güzel ama akrabalar genelde bursa kocaeli civarında bu iki şehir daha ağır basıyor..
bir pazar kahvaltıya gidelim desen inan ki mekan yok çok sıkıldım cidden trafik yok evet hayat pahalı değil ama maaşta asgari ücret hep..bir evim olsa hiç düşünmücem şuan biriktiriyorum bakalım en azından peşinatım olmalı ama yasadıgım yerden gerçekten sıkıldım...

Ankara'yı tavsiye ederim,düzenli,kolay,ulaşım İstanbul'a nazaran daha rahat. Ama düzenli ve çocuğunuzu yetiştirebileceğiniz bir semtte oturmak istiyorsanız iyi bir gelire sahip olmanız gerekli. Bende tam tersi memleketim Karadeniz illerinden birinde oturmak istiyorum,daha küçük bir şehir daha kolay yaşanılır bir yer gibi geliyor bana. Hakkınızda hayırlısı olsun. :)

izmir e gittim çok güzel ama akrabalar genelde bursa kocaeli civarında bu iki şehir daha ağır basıyor..
bir pazar kahvaltıya gidelim desen inan ki mekan yok çok sıkıldım cidden trafik yok evet hayat pahalı değil ama maaşta asgari ücret hep..bir evim olsa hiç düşünmücem şuan biriktiriyorum bakalım en azından peşinatım olmalı ama yasadıgım yerden gerçekten sıkıldım...
izmirden şaşma derim .Ben burada bir çevre edindim hiç sorma .Hemen her haftasonu misafir alıyorum .İnsanları medeni.
Kocaeli İstanbul'a yakın ama hiç bir fikrim yok .
Bursa genelde sevilen bir yer orası olabilir aslında

Eşiniz işini ayarladıktan sonra neden düşünmeyesiniz ki. İstanbul zor bir şehir ama Bursa ve Kocaeli neden olmasın. Şuanki evin kirasını da alırsınız. Ama önceden işin ayarlanması şart. İş olsa keşke de biz de şehir değiştirebilsek

yaşadığınız şehre baktım ki ne tesadüfdür ki bende bu şehirdeyim

7yıldır evliyim büyükşehirden geldim

havasına suyuna dahi alışamasamda şartlar eşimin iş durumu buraya müsait olduğu için buaradayız,eşimde buralı

hiç sosyal hayat yok evet ama şartlarınız büyükşehirde yaşamak için elverişli olmalı ki

o sosyal hayatı sadece dışarıdan seyirci gibi izlemeyin

çok şükür bende eşimde çalışıyoruz evim huzurlu yazın tatillerde atıyoruz kendimizi şehirdışına

size tavsiyem sağlam adım atmadan düzeninizi bozmamanız

X