arkadaşlar kendinizi pskoloji açısından geliştirmek istiyorsanız eğer
yani en azından basit durumdaki ruh hallerini anlamak ayırmak için
koca kitaplar devirmenize gerek yok
şöyle dili hafif olan eğlencli bir şekilde ele almış olan kişisel gelişim kitapları psikoloji kitapları okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz
psikologlar ve psikiiyatr lar tabiki uzmanlar ve imkan olduğu sürece uzman yardımı almak daha iyi
ama çoğumuzun maddi durumu ve aile yapısı böyle şeylere açık olmayabiliyor ve bu durumda ozaman psikoloğa gidemiyoruz hadi bunalalım mı hayır
tabiki kendimizi geliştirip yetiştiricez..
en azından tam çözüm üretemesekte
çözüme yakın, yatıştırıcı bastırıcı ruh halini normale çevirici şeyleri öğrenebilirsiniz
ben çocuk psikolojisi ve birazda insan psikolojisi biliyorum okuduğum bölüm nedeniyle eğitim bilimleri gelişim psikolojisi öğrenme psikolojisi rehberlik gibi en azından ileri düzeyde olmasada orta düzeyde bilgilere sahibim..
size yardımcı olmaya çalışabilirim..
ve baz konularda da elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum
ama öncelikle teşhis yapma açısından;
elinize kalem kağıt alın konu hakkında ne hissediyorsunuz ne olmasını istiyorsunuz karşınızdakiyle konuşurken ne hissetmesini istiyorsunuz ve acaba karşınızdaki ne hissediyor.
a derken b hissettirirseniz karşınızdaki olayı b gibi algılar
siz istediğiniz kadar a gibi anlatın ..
o yüzden a hissetmesini istiyorsanız a yı nasıl anlatırım diye düşünün..
yani en azından basit durumdaki ruh hallerini anlamak ayırmak için
koca kitaplar devirmenize gerek yok
şöyle dili hafif olan eğlencli bir şekilde ele almış olan kişisel gelişim kitapları psikoloji kitapları okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz
psikologlar ve psikiiyatr lar tabiki uzmanlar ve imkan olduğu sürece uzman yardımı almak daha iyi
ama çoğumuzun maddi durumu ve aile yapısı böyle şeylere açık olmayabiliyor ve bu durumda ozaman psikoloğa gidemiyoruz hadi bunalalım mı hayır
tabiki kendimizi geliştirip yetiştiricez..
en azından tam çözüm üretemesekte
çözüme yakın, yatıştırıcı bastırıcı ruh halini normale çevirici şeyleri öğrenebilirsiniz
ben çocuk psikolojisi ve birazda insan psikolojisi biliyorum okuduğum bölüm nedeniyle eğitim bilimleri gelişim psikolojisi öğrenme psikolojisi rehberlik gibi en azından ileri düzeyde olmasada orta düzeyde bilgilere sahibim..
size yardımcı olmaya çalışabilirim..
ve baz konularda da elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum
ama öncelikle teşhis yapma açısından;
elinize kalem kağıt alın konu hakkında ne hissediyorsunuz ne olmasını istiyorsunuz karşınızdakiyle konuşurken ne hissetmesini istiyorsunuz ve acaba karşınızdaki ne hissediyor.
a derken b hissettirirseniz karşınızdaki olayı b gibi algılar
siz istediğiniz kadar a gibi anlatın ..
o yüzden a hissetmesini istiyorsanız a yı nasıl anlatırım diye düşünün..