• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınavdanda Hayattanda Soğudum

Cok gec kaldim artik bu saatten sonra calissanda olmaz yetisemeyiz diyen bi arkadasimin etkisi altinda kaldim. Ondan boyleyim bide insanlarin fikirleri hakkinda cok kolay sekilde etki altina girebiliyorum. Hani cabucak etkiliyo.
Ya tabi öyle diyecek. Sonuçta rakibisin. Çalışıp "çalışmıyorum canım yaa zaten geç kaldık haklısın" falan de gitsin. Ama çalış yani daha çok var. Ay sanki sınav yarınmış gibi konuşuyorsun

Ya tabi öyle diyecek. Sonuçta rakibisin. Çalışıp "çalışmıyorum canım yaa zaten geç kaldık haklısın" falan de gitsin. Ama çalış yani daha çok var. Ay sanki sınav yarınmış gibi konuşuyorsun
Hahaha abla haklisin. Artik baslayalim diyoruz zaten cok yakin bi arkadasim var beraber calisicaz yanimda degil baska sehirde ama olsun surekli görüşüyoruz. Allaha tevekkül edicem gene. Elimden geleni yapıp gerisini ona birakcam.

"Kursa göndermediler, yapamayacağımı düşünüyorlar, zor diyorlar; o yüzden çalışmayı bıraktım" Senin kendi düşüncelerin olması lazım, onlardan farklı bir bireysin farkında mısın? Bu söylediklerin tamamen bahane. Aç Aziz Sancar gibi insanların hayat hikayelerini oku da insanlar istedikten sonra neler başarıyor bir gör istersen. Artık reşit bir bireysin kendi sorumluluğunu alacak yaştasın, çocuk değilsin ki. Elinin altında internet, yüzlerce kaynak var. Madem asıl bölümü seçemedin neden ortak olan ygs çalışmıyorsun peki?

"Kursa göndermediler, yapamayacağımı düşünüyorlar, zor diyorlar; o yüzden çalışmayı bıraktım" Senin kendi düşüncelerin olması lazım, onlardan farklı bir bireysin farkında mısın? Bu söylediklerin tamamen bahane. Aç Aziz Sancar gibi insanların hayat hikayelerini oku da insanlar istedikten sonra neler başarıyor bir gör istersen. Artık reşit bir bireysin kendi sorumluluğunu alacak yaştasın, çocuk değilsin ki. Elinin altında internet, yüzlerce kaynak var. Madem asıl bölümü seçemedin neden ortak olan ygs çalışmıyorsun peki?
Baraji gecemicegimi düşünüyorum ondan. Oyle bi duruma geldim ki seneye ben hariç bütün herkes kazancak moduna girdim.

Herkes dershaneyle destekle kazanmiyo ki kimse desteklemezse bile elinin altinda internet var en kral dersaneyi aratmiyo doğru kullanir calismaya gonlun olursa netten konu anlatimlarina bak ygs calismaya baslamak icin tam uygun zaman iste basla artik liseye gidiyosunsur zaten mezuna mi kaldin bilmiyorum da bu sene okula gideceksen anlamadigin konularda ogretmenlerinden destek al halledersin bence

Baştan kendini şartlamamalısın böyle. İyi düşün, konsantre ol, önünde koca 1 yıl var otur çalış. Allah emeğinin karşılığını verecektir. Hakkında hayırlısı olsun biz de geçtik bu yollardan. Şu an mezun oldum şükür. Allah isteyenlere de nasip etsin. :dua:

18 im. Valla abla 40 45 yasindaki teyzeler gidiyo

Aynen öyle

Geçen sene 36 yaşımda 4 yıllık bölüm kazandım

Sınıf öğretmenliği vs de geliyordu

Çalışırsan yaparsın ben müfredat değişikliklerini bile bilmeden hayatımda hiç okumadığım konular olan sınavda bu kadar yaptım

Ygs çalış lys için edebiyat kitabı çalış sonra hedefi netleştir

3. senem hiç öyle bayılıp ayılmadım. Olursa olur olmazsa olmaz. Bu sene inşallah diyip çalışıyorum. Sınav bile olsak hiçbir şey benden önemli değil.

Seneye ygs lys sınavı var. Ama o sınavı ölsem kazanamam diye düşünüyorum. Heyecandan yığılır kalırım oraya. Çalışmıyorum bu yüzden. Sizce ne kadar doğru? Nasıl veya ne gibi yol izlemem lazım? Anlatan bir sürü yazılar var sınava nasıl çalışmam gerektiğine dair. Ben mesela dil istiyodum. Bilir aranizdan bazi ablalar ama ailemin kursa gönderecek durumu yok ve onlar beni desteklemiyo. Dil okumadin kursa gitmedin o sınav çok zor nasıl kazancaksin dediler. Aslında burdan sonra benim hevesim umudum herşey öldü. Sınıf Öğretmenliği okumak istedim ama ondanda caydım. Yolumu kaybettim gibi bisey. Ailem destek olmayinca vazgecmek zorunda kaldim ve abartmiyorum sabahlara kadar agladim. 3 gün. Sinirden ağlayarak attim bütün testlerimi.
Kitaplar alıp evde çalışabilirsin bu şartlar Altın'da yapabileceğin tek şey bu.Kitap da alamıyorsan Alıp göndereyim sana kitap istersen? Sınıf öğretmeniyim ben,dersaneye gittim kazandım ama KPSS ye evde kendim kitaplardan çalıştım Planlı ve disiplinli olursan başarırsın

Hepinize teşekkürler. Keşke bende boyle konusabilsem benden daha onemli degil diye. Ama bende önemli işte. Hicbi puan bi candan kiymetli olmamali tabiki. Ama annemler benim dil kazanmama imkansiz gozuyle bakiyo hele abim.. Sürekli kazanamayacagimi söylüyor. Ona napsam yaranamam ben ora ayri bi sıkıntı. Gençliğimi yaşayamadan geberip gidicem ciddiyim jsjskdkxlskfckl

Seneye ygs lys sınavı var. Ama o sınavı ölsem kazanamam diye düşünüyorum. Heyecandan yığılır kalırım oraya. Çalışmıyorum bu yüzden. Sizce ne kadar doğru? Nasıl veya ne gibi yol izlemem lazım? Anlatan bir sürü yazılar var sınava nasıl çalışmam gerektiğine dair. Ben mesela dil istiyodum. Bilir aranizdan bazi ablalar ama ailemin kursa gönderecek durumu yok ve onlar beni desteklemiyo. Dil okumadin kursa gitmedin o sınav çok zor nasıl kazancaksin dediler. Aslında burdan sonra benim hevesim umudum herşey öldü. Sınıf Öğretmenliği okumak istedim ama ondanda caydım. Yolumu kaybettim gibi bisey. Ailem destek olmayinca vazgecmek zorunda kaldim ve abartmiyorum sabahlara kadar agladim. 3 gün. Sinirden ağlayarak attim bütün testlerimi.
Hangi bölümü istiyorsun? Ben İngilizce Öğretmenliği okuyorum. LYS-5 dil bölümlerinin girdiği sınav ve benim senemde oldukça fazla yanlışı olan arkadaşlarım da vardı ve hepsi bir programa yerleşti. İnan bana zor değil. Planlı/programlı çalışmalarını yap, denemelerini çöz, yapamadıklarının üstüne git, mutlaka yerleşirsin, özellikle soruların mantığını kavradıktan sonra dil sınavı o kadar zorlamıyor insanı.

Hepinize teşekkürler. Keşke bende boyle konusabilsem benden daha onemli degil diye. Ama bende önemli işte. Hicbi puan bi candan kiymetli olmamali tabiki. Ama annemler benim dil kazanmama imkansiz gozuyle bakiyo hele abim.. Sürekli kazanamayacagimi söylüyor. Ona napsam yaranamam ben ora ayri bi sıkıntı. Gençliğimi yaşayamadan geberip gidicem ciddiyim jsjskdkxlskfckl
Kendine bi hedef seç hedefini bir kartına yazıp çalışma masanın karşısına as.Azim gelecek sana hocalarımın önerisi uyguladım oldu.Bunalım takılma Yarin daha umut dolu uyanman dileğiyle

Hangi bölümü istiyorsun? Ben İngilizce Öğretmenliği okuyorum. LYS-5 dil bölümlerinin girdiği sınav ve benim senemde oldukça fazla yanlışı olan arkadaşlarım da vardı ve hepsi bir programa yerleşti. İnan bana zor değil. Planlı/programlı çalışmalarını yap, denemelerini çöz, yapamadıklarının üstüne git, mutlaka yerleşirsin, özellikle soruların mantığını kavradıktan sonra dil sınavı o kadar zorlamıyor insanı.
Çalış. Bilginden ne kadar çok emin olursan o kadar az heyecanlanırsın. Bir eğitimci olarak söylüyorum bunu sana.
Kendine bi hedef seç hedefini bir kartına yazıp çalışma masanın karşısına as.Azim gelecek sana hocalarımın önerisi uyguladım oldu.Bunalım takılma Yarin daha umut dolu uyanman dileğiyle
O kadar şanslısın ki abla kıymetini bil benim gibi steyipte gidemeyenler adina sanslisin yani.Benim alt yapım yok birşeyim yok. Kuzenimin arkadaşı kursa gitmiş iki yıldır orta seviyeye zor getirmiş ingilizceyi. Annem gil dil istediğimi söyleyince zaten başladı söylenmeye. Zaten çok zor bi sınav falan sen dil okumadan nasıl kazancan falan. Şimdi kuzenim dil kursuna yazılcak o kuzenimin kardeşi. Ya bilerek mi yapıyolar anlamıyom. Gidemiyomya gözüme gözüme sokcaklar. Keşke hiç doğmasaydım. İki üç ay önce trafik kazası yapmıştık keşke geberseydim hepsi rahatlasaymis.

Sevdiğin bi meslek yok son sınıfsın amacın yok isteğin yok okumaa hevesli olduğuna emin misin?
Ha okumaya hevesin varsa bence güzelce çalış düzgün bi hedefin olsun. Zaten ataması olmayan bi bölüm istemenden bilgisiz olduğun belli

Back
X