sinirlerimle başım dertte lütfen yardım!

glshgncy

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
54
13
32
Okmeydanı Özel Hastanesine gittim ve orada İç Hastalıkları doktoruna göründüm aslında bir şikayetim yoktu gerçi hala yok ama akciğer filmi istedi ve çektirdikten sonra bana bronşit (küçükken zaten geçirmişim) ve astım(annemde de var) olduğumu söyledi.Akciğerlerim bitik durumdaymış ve hala sigara içmeye devam edersem kua hastalığına yakalanacağımı söyledi sözlüm sigara içmeme kısıtlama getirdi sadece yemeklerden sonra birer tane içiyorum yani günde 3 tane zamanla onuda azaltıcağımı söylüyor ama ben sigara içmediğim zaman en fazla 2 saat dayanabiliyorum sonra sinir krizleri geçirmeye başlıyorım herşeye kızıp bağırıyorum ve ruh halim çok bozuluyor .. Neyse uzun lafın kısası bu sinir beni yıpratmaya başladı ve reçetesiz olarak alabileceğm sizinde kullanıp onayladığınız bir sinir ilacı,sakinleştirici gibi birşeye ihtiyacım var ama etkili lütfen yardımcı olun çünkü çok zor dayanıyorum..

Okmeydanı Özel Hastanesine gittim ve orada İç Hastalıkları doktoruna göründüm aslında bir şikayetim yoktu gerçi hala yok ama akciğer filmi istedi ve çektirdikten sonra bana bronşit (küçükken zaten geçirmişim) ve astım(annemde de var) olduğumu söyledi.Akciğerlerim bitik durumdaymış ve hala sigara içmeye devam edersem kua hastalığına yakalanacağımı söyledi sözlüm sigara içmeme kısıtlama getirdi sadece yemeklerden sonra birer tane içiyorum yani günde 3 tane zamanla onuda azaltıcağımı söylüyor ama ben sigara içmediğim zaman en fazla 2 saat dayanabiliyorum sonra sinir krizleri geçirmeye başlıyorım herşeye kızıp bağırıyorum ve ruh halim çok bozuluyor .. Neyse uzun lafın kısası bu sinir beni yıpratmaya başladı ve reçetesiz olarak alabileceğm sizinde kullanıp onayladığınız bir sinir ilacı,sakinleştirici gibi birşeye ihtiyacım var ama etkili lütfen yardımcı olun çünkü çok zor dayanıyorum..
Oncelikle gecmis olsun canım ben hamile olduğum halde içiyorum. Seni cok iyi anlıyorum. Ne kadar guzel azaltmissin bende o iradede yok. Bi sekilde kendimizle savaşmalıyız. Bağır çağır sinir olduğunda icine atma. Sigarayi biraktirmak icin ilaclar varmışta cevremde kullananlar Sigarayi biraktirma ilacini iciyo üstünede sigara yakıyo bilmem anlatabildimmi. Bu bizim kendimizle yapabilecegimiz bir savaş inşallah biz kazaniriz :)

Oncelikle gecmis olsun canım ben hamile olduğum halde içiyorum. Seni cok iyi anlıyorum. Ne kadar guzel azaltmissin bende o iradede yok. Bi sekilde kendimizle savaşmalıyız. Bağır çağır sinir olduğunda icine atma. Sigarayi biraktirmak icin ilaclar varmışta cevremde kullananlar Sigarayi biraktirma ilacini iciyo üstünede sigara yakıyo bilmem anlatabildimmi. Bu bizim kendimizle yapabilecegimiz bir savaş inşallah biz kazaniriz :)

Çok zor bişey sürekli sözlümle birbirimize giriyoruz çorba iç dedi diye bile kavga ettik yani. Umarım bırakabilirizz ..

Çok zor bişey sürekli sözlümle birbirimize giriyoruz çorba iç dedi diye bile kavga ettik yani. Umarım bırakabilirizz ..
Inşallah canim cokta sözlünün ustune gitme. Onun ne sucu var iyiligini istiyo. Anlıyorum fakat basina gelenlerin sebebi yakinindakiler degil. Bir sinir olcan iki sinir olcan bünyen alisacak. Inşallah basaracaksin.

Ben hiç bir koşulda ilaçlı tedaviyi tavsiye etmiyorum. Ama konu sigara olunca istisnai bir yol söyleyebilirim.

Kesinlikle antidepresan vb. bir ilaç kullanma. Bunlar uyuşturucudur. Ve ilerde acısını çok kötü yaşarsın.

Champix diye pahalı bir ilaç var. Sana toplam maliyeti ortalama 400 - 500 TL olacak. Ama sigaranın bağımlılığından beyine en düşük hasarı vererek, hem kurtulacağın hemde sinirlerini yatıştıracak bir ilaç. Pfizer ürünüdür. Bitkisel bir karışım değildir.

Genel yan etkileri; biraz uykusuzluk çekersin, gerçekçi rüyalar görürsün. Yani hafif beyin tahribatı. Fakat ilacı bıraktıktan kısa bir süre sonra, bu tahribatlar kısa süre içinde silinecek. Ak ciğerlerin tamamen iflas etmesinden çok çok daha iyidir.

Ak ciğerler tahribatı ne kadar yüksek olursa, sigarayı bırakman o kadar zorlaşır. Sadece ileri seviyede ak ciğer rahatsızlığı olan hastalarıma tavsiye ediyorum bu ilacı.

Nasıl kullanacaksın; İlaca başladığın ilk gün, ne zaman sigara canın isterse iç. Sen farkında olmadan ilk haftadan sonra sigarayı çok aza indireceksin. Sonra 15 - 20. gün arası kendine bir zaman belirle ve o gün sigarayı tamamen bırak. İlacı sakın ilk 2 ay kesme ve düzenli olarak iç.

Başarı oranı %80 den fazla.

X