sırt üstü yatmak

_Lilien_

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
406
300
Sevgili anneler,hamilelik döneminde yan yatmak bebeğe daha çok oksijen gitmesini sağlıyor.Peki kaçıncı haftadan sonra sırt üstü yatılmaması gerekir?Sırt üstü yatmak bebeğe %10 oksijen gitmesine neden oluyormuş diye okudum.Bir süre sonra yan yatmak sırt ağrısına neden oluyor.Ne kadar aralarla sırt üstü yatıyorsunuz?

valla doktorum bana hamileliliğin başından beri yan yat özellikle sol tarafına diye tembihliyor sürekli. 3.aydann itibaren daha önemli sanırım. Ama insan bazen gerine gerine düz yatmak istiyor ben en çok da göbeğimin üstüne yatmayı özledim:)

Ben 15. Haftaya kadar falan her turlu yattim. Zaten karin buyudukce sirt ustu falan yatilmio ki. zorlanio insan :)

Sırt üstü uyumak az oksijen hemde bebeğe kordon dolanmasina neden olurmuş olabildiğince sol yana yat. Zaten vicdan azabı çekiyor insan farklı yatınca. Sağa yatınca da bebeği besleyen ana damarlara baskı bebeğin gelişimini etkiliyormus olumsuz yönde.

valla ben hiç 5 dakka bile sırt üstü yatamıyorum cünkü benimkisi hemen tekmelemeye başlıyo ben düzelene kadar demekki çok rahatsız oluyo

En sağlıklı si sol tarafa yatmak hem sırt ustu yatınca bi sure sonra tansiyonun düşer mesela ben en fazla bi iki dakika sirtustuu yatıp tekrar soluma dönerdimm..

ay valla aynı yöne yatmaktan sırtım tutuluyor.bir sağa bir sola yatıyorum ben.genelde sol ağırlıklı uyuyorum ama bu sefer de ağrılarım başlıyor.3 ay çok erken zaten karnın çıkınca çok bi şey yapamıyorsun.doktorum bana 6. aydan sonra yatış önemli demişti.

20. haftadan itibaren sırt üstü yatmayın diye okumuştum... bende 2-3 haftadır sırt üstü yatmıyorum. bir sağa bir sola yatıyorum zaten uyurken uyuşuyorum hemen yön değişiyorum. sizin anlicanız 2 saatte bir dönüyorum yatakta... allah yardımcımız.

X