ŞİŞKİNLİK SORUNU YAŞAYANLAR:(

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
29
Kızlar birşey danışmak istiyorum sizlere.
Ben öğlen yemeğinden sonra karnımda inanılmaz bir şişlik oluyor ve akşam yemeğini yiyecek yer kalmıyor yani karnım o kadar sert oluyorki ağzımdan çıkcak gibi ama yemesemde bebeğim aç kalır diye tedirgin oluyorum bebeği düşünmesem asla yemem hiç acıkmıyorum bu normal mi ? Ve şuan bebek ac kalmasın diye yedim bişeyler ölüyorum şişkinlikten patlicak gibiyim.. Bu sorunu yaşayan var mı acaba :KK42: bi sorum daha olcak bebeğim maşallah çok hareketli ve son zamanlarda hareket ederken ses geliyo kıt kıt gibi bu normal mi acaba ?? Kontrolüme 2 hafta var o yüzden soruyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

O siskinlik dediginiz sertlik ve kasilma olmasin. Karninizin tamami sertlesiyor mu yoksa yemekten sonra sadece mide kisminiz mi sertlesiyor bunu farketmelisiniz
Ben öğlen yemeğinden sonra karnımda inanılmaz bir şişlik oluyor ve akşam yemeğini yiyecek yer kalmıyor yani karnım o kadar sert oluyorki ağzımdan çıkcak gibi ama yemesemde bebeğim aç kalır diye tedirgin oluyorum bebeği düşünmesem asla yemem hiç acıkmıyorum bu normal mi ? Ve şuan bebek ac kalmasın diye yedim bişeyler ölüyorum şişkinlikten patlicak gibiyim.. Bu sorunu yaşayan var mı acaba :KK42: bi sorum daha olcak bebeğim maşallah çok hareketli ve son zamanlarda hareket ederken ses geliyo kıt kıt gibi bu normal mi acaba ?? Kontrolüme 2 hafta var o yüzden soruyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Hanımlar 19 haftalik hamileyim bugün sağlık ocağına gittim Ultrasonda baktı bebeğin eşi onDe dedi bi iki güne Dr git dedi bu nedemek ya :KK43:

O siskinlik dediginiz sertlik ve kasilma olmasin. Karninizin tamami sertlesiyor mu yoksa yemekten sonra sadece mide kisminiz mi sertlesiyor bunu farketmelisiniz
yok canım öyle değil sadece yemekten sonra oluyor çook took hissediyorum ve akşam yemeğine ihtiyaç duymuyorum..sırf bebek için akşam zar zor yiyorum ani günde 3 öğün fazla geliyor

ve böyle giderse büyük sıklıkla sezeryanla doğum olur

aynen ya.. hamileliğin ilk zamanlarında değlde bu aralar bende yaşıyorum . . yemek yemek istemiyorum.. 1-2 hafta öncesine kadar böyle değldi.

aynen ya.. hamileliğin ilk zamanlarında değlde bu aralar bende yaşıyorum . . yemek yemek istemiyorum.. 1-2 hafta öncesine kadar böyle değldi.
Aynen akşam yemeğini zar zor yiyorum yedikten sonra sanki ağzımdan çıkcak şişkinlikten yatamıyorum:KK42: yemesem bebeğim aç kalır mı ki? :KK42:

Aynen akşam yemeğini zar zor yiyorum yedikten sonra sanki ağzımdan çıkcak şişkinlikten yatamıyorum:KK42: yemesem bebeğim aç kalır mı ki? :KK42:
benim tam 31. haftayı doldurduğumda miğdemde yanma başladı ama ne yanma.. sanki ateş yakmışlar... iştahım kapandı.. halsizleştim... ama bebeğim için yiyorum tabi.. yemene dikkat etmelisin. iyi beslenemezsen zayıf kalabilir

Aksama 6 da g

Aksam 6 da gidebilir im anca bunun düzelme şansı yokmu peki aglicam ya :KK43:
Kız ağlama hemen panik yapma nette bu yazıyor..Bekle bakalım doktor ne dicek belki sağlık ocağındaki bakamamıştır bi doktoruna görün önce
Hamilelik süresince hem anne adayı hem de bebek için ciddi riskler oluşturabilecek rahatsızlıklardan biri plasentanın önde olmasıdır (rahim ağzını kapatması).

Özellikle ileri yaşlarda hamile kalan kadınlar, çoğu hamilelikler ve daha önce sezaryen olmuş kadınlar için risk taşıyan plasenta previa hızla tedavi edilmeli.

Plasenta previa nedir?

Plasentanın önde olması ya da bir diğer deyişle plasenta previa plasentanın bebeğin doğum yolu üzerine yerleştiği anlamına gelir. Plasenta previa anne ve bebek açısından ciddi riskler oluşturabileceğinden tüm kanamalı durumlarda olduğu gibi hemen doktora başvurmak gerekir.

Plasenta previa risk faktörleri:

• İleri yaş hamileliği (annenin 35 yaş üzerinde olması)

• Önceden çok sayıda düşük veya kürtaj geçirmiş olmak

• Çoğul gebelik

• Daha önce sezaryen geçirmiş olmak

• Rahim ameliyatı geçirmiş olmak

• Plasenta previanın daha önce yaşanmış olması

Plasenta previa belirtileri

Ortaya çıkan ilk belirti lekelenme tarzında açık kırmızı vajinal kanamadır. Bazı durumlarda kanamanın şiddetli olduğu da görülebilir. Kanamaya rahimde kasılmasının ağrının eşlik etmemesi plasentanın önde olduğu durumlarda için normaldir. Buna karşın bazı vakalarda kanama ile birlikte doğum sancısı benzeri ağrılar da meydana gelebilir. Plasenta previa aynı zamanda plasentanın erken ayrılmasına da neden olabilir.

Plasenta previa tedavisi

Bebek tam olarak gelişmeden plasentanın previa olması nedeniyle kanama başlarsa ve kanama miktarı çok değilse bebeğin anne rahminde gelişmesi beklenir. Bazen anne adayının fiziksel aktivitelerde bulunması plasentada kanamaya neden olabilir. Böyle durumlarda hamilelinin fiziksel aktivitesi kısıtlanarak dinlenmesi sağlanır. Plasenta previada kanamaya neden olabilen faktörlerden biri de cinsel ilişkidir. Bu nedenle anne adayında plasentanın önde olduğu teşhisi konulursa cinsel ilişki yasaklanır. Yapılan kontrollerde bebeğin gelişimini tamamladığı ya da ciddi kanamalar tespit edilirse doğuma karar verilir. Şayet hamilede kanamalar anne veya bebeğin hayatını tehlikeye sokacak durumdaysa acil sezaryenkaçınılmazdır. Doğumun hemen gerçekleştirildiği bir diğer kriter ise hamilelik sürecinin tamamlanmış olmasıdır. Plasenta previalı hamilelerde genelde sezaryen doğum gerçekleştirilir. Ancak plasentanın rahim ağzını fazla kapatmadığı ve kanamanın az olduğu durumlarda normal doğum yapılabilir.

Aksama 6 da g

Aksam 6 da gidebilir im anca bunun düzelme şansı yokmu peki aglicam ya :KK43:

tamam üzülme. ciddi bişy yoktur inş. ultrasonda belli olur.. doktorun sana söyler .. bebeğin olgunlaşmasını bekleyip.. sezeryanla alırlar büyük ihtimal

benim tam 31. haftayı doldurduğumda miğdemde yanma başladı ama ne yanma.. sanki ateş yakmışlar... iştahım kapandı.. halsizleştim... ama bebeğim için yiyorum tabi.. yemene dikkat etmelisin. iyi beslenemezsen zayıf kalabilir
Ayneeen benimde midem çook yanıyor en ufak birşey yediğimde...Zar zor yiyorum bakalım :KK43:(

X